kindlasti tuleks tõsiselt rääkida ja selgitada, et Sinul on samuti kohustused selle korteri ees (pangalaen). Aga ausõna! Mis inimesed Te olete? Ma olen üürinud korterit juba 6 aastat ühe inimese käest. Selle aja sisse on mahtunud ka meie perel madalseise. Mäletan selgelt, kuidas mul sai VH läbi ja kohe sinna otsa jäi mees tööst ilma. Paar kuud saime hakkama säästude peal, aga uue töö leidmine venis. Lõpuks elasime korteris 4 kuud nii, et omanik maksis isegi elektri arve enda taskust. Ma olen temale ääretult tänulik kannatlikkuse eest! Sest meil polnud tõesti mitte kuskile mujale minna. Ja mehe vanemate koju poleks olnud mõeldav kolida, kuna seal kandis poleks meil kummagil tööd olnud. Peale seda kui mees tööle sai maksime paar kuud topelt üüri ja saime ree peale tagasi. Veidi hiljem sain lapse lasteaeda ja sain ka ise tööle minna. Nüüd hakkab vaikselt 7 aasta täis saama ja oleme kohe-kohe oma esimese kodu ostmas. Mis oleks saanud, kui korteri omanik oleks mu üleöö tänavale tõstnud? Kes teab.
Mis peamine ma tunnen täna omaniku mõitva suhtumisele ennast enda üürikodus nagu päris oma kodus. Eeskojuks kõikidele rentnikele- valige üüriline väga hoolikalt, kuid olge ise ka müõistvad! Isegi pangad annavad kodulaenu võtjatele maksepuhkuse võimalust.
Ja 6,5 aastat üürinud korterit. Kuu üür on olnud püsivalt 400€.. See on üle 30 000€! Nii, et ma leian, et sellise raha eest võiks olla ka natuke mõistvat suhtumist.
Mis inimene ma olen? Täpselt samasugune inimene, kellel on madalseise ja kelle palk ei ole tuhandetes. Üürileandja ei ole pank, kes saab maksepuhkust võimaldada ja enda elu ka selleks ajaks pausile panna.
Sellist suhtumist on just üürnike seas väga palju, et raske siis vastu tulla ja inimestel ikka võib juhtuda. Jah, kõigil võib juhtuda, aga seesama kinnisvara omanik peab samamoodi igakuiselt arveid maksma. Millegipärast arvatakse, et üürileandjad on mingid miljonärid, kes peaks suutma lisaks enda arvetele ka teiste omi kinni taguma. Kui inimesel on võimalust ja soovi vastu tulla, siis palun väga, aga ei saa eeldada, et selline vastutulek peaks üürileandja poolt elementaarne olema. Oma postituse esimeses lauses ütled ka ise tegelikult ära, et ka üürileandjal on kohustused ja mulle tundub, et tegelikult saad sa sellest ka väga hästi aru.
Neile, kes siin sotsiaaltoetusi ja -kortereid soovitavad, siis sotsosakonda võib murega alati pöörduda, aga sõltuvalt omavalitsusest ei pruugi olla neid kortereid päris nii lihtsalt jagada. Minu kodulinnas on sotspindadele väga pikad järjekorrad ja muidugi eelistatakse lastega peresid, aga ka neid abivajavaid peresid on nii palju, et kõik lihtsalt paraku ei saa. Enne toetuste maksmist laseb ka kohalik omavalitsus üksikvanemal teiselt vanemalt alimendid sisse nõuda, seega tõenäoliselt teemaalgataja üürnik ei saa sealt väga kiirelt mingit raha kui üldse, sest kolme lapse puhul ei ole ka elatise summa enam kõige väiksem, lisaks 500€ lastetoetust ning kui ema ise veel töötab ka, siis arvatavasti on nende pere sissetulekud suuremad kui toimetulekutoetuse saamiseks ette nähtud.
Kasutaja on kirjutanud teemasse 3 korda. Täpsemalt 14.08 11:47; 14.08 23:30; 15.08 11:52;