Esileht Pereelu ja suhted Üksikud inimesed tänapäeval

Näitan 22 postitust - vahemik 31 kuni 52 (kokku 52 )

Teema: Üksikud inimesed tänapäeval

Postitas:
Kägu

Kas tänapäeval ongi üldse enam kellelgi võimalik üksik olla, kui ta ise seda ei soovi? Internetiajastu ju lahendab selle probleem 100%. Igasugused youtuberid, kes on justkui sinu kodus ja sisustavad su aja, podcastid, intervjuud jnejne – tunne on, nagu oleksid elu keskmes. Ma usun, et selles vaates teeb netiajastu inimesed palju õnnelikumaks kui nad seda ennemalt olid.

Lülitad teleka ja arvut välja, telefonile ka ei vasta ja oledki rahus üksi.

Sinu küsimusele teise nurga alt vastates arvan, et varsti on see omaette ja üksi olek luksus. Liigume üha enam jälgimisühiskonna poole ja see pole kahjuks sugugi mingi fooliummütsikeste poolt välja mõeldud vandenõuteooria. Tead, et uut teleri/arvutiekraani ostes on pea võimatu leida sellist, millel poleks sisse ehitatud kaamerat? Seda väja lülitada ka ei saa, sest süsteem ei võimalda ja kui, siis kaotad mõed muud vajalikud funktsioonid. Lisaks on häkkeritel alati võimalus see kaamera salamisi tööle panna ning sinu kodus toimuvat filmida. Ma ei ütle, et seda pidevalt tehakse, aga see võimalus on olemas. Mu sugulane tegeleb konkreetselt selle tarkvara arendamisega ning on kursis ka vastava seadusandlusega. Euroopa Liit kavandab näiteks uusi seadusi, mis annavad ametiasutustele vabamad käed inimeste jälgimisel.

Ja mina tean täpselt, millal mu naabrimutid vetsus käivad. Samm on tugev ja torudes vesi pahiseb.

+5
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

Suvaline juutuuber ei huvitu minu elust, naabrimutt huvitub.

Ei ta huvitu, ta tahab lihtsalt suhelda. Meil oli samuti üleaedseks mutike, keda me omakeskis uudisteagentuuriks kutsusime. Ta teadis ümberkaudsetest naabitest kõike ja pajatas vahel huvitavaid lugusid 30 aasta tagustest aegadest. Oli jutukas ja vahel tüütu, aga mitte kunagi ei rääkinud ta inimestest halvas toonis. Ta kuidagi kohe oskas oma jutukesi naabritest nii esitda, et kogu selle info juures ei jäänud siiski halba muljet. Kui mutike suri, oli kõigil väga kahju. Küla ajaleht oli läinud.

+15
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ei ta huvitu, ta tahab lihtsalt suhelda.

Jah, sina meil tead täpselt kõiki naabrinaisi üle ilma. Nii nagu sinu auulis oli, on igal pool. Absoluutne tõde on sinu.

+5
-4
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ot päriselt arvad, et mingi naabrimutiga vestlus on parem kui kogu maailma vaates netis olek? 😀

Päriselt arvan ka tõesti. Lisaks on olemas raamatud ja filmid juba väga pikka aega. Need inimesed, kes ainult netis istuvad, on väga eluvõõrad. Siin üks paneb igale probleemile vaste mingist seriaalist, aga on ju aru saada, et inimene ei tea elust mitte midagi.

Oioi, ma arvan küll, et inimene, kes netis liigub, teab oluliselt rohkem, kui see, kes ei käi. Globaases vaates, silmaringi osas ja noh, igas mõttes.

See on nüüd muidugi päris hea, et sa ise just tõestasid ära, et netis istumine ei pruugi targemaks teha.

+6
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Jaahah,, muidugi, jutuuberid, tiktokkarid ja influkad avardavad maailma 🙂 Raamatud, raamatukogud, ajalehed, ajakirjad, raadio, muuseumid, näitused, filmid, dokumentaalid – kõik need olid olemas juba ikka päris ammu. Naabrinaistega rääkisin suurima heameelega, üks oli arheoloog ja teine muusikaajaloolane. Naabrimees on praeguseks diplomaat, siis väispoliitikahuviline. Hariv, huvitav. Aaaa jaaaa, kosmeetikast ja moest sai ka räägitud, kui sa seda pead silmas, et see on see põnev asi, mida siis ei saanud ja nüüd saab.

Meie influencerid olid seeriast Mati Kaal, Uku Masing, Jaan Kross, Fred Jüssi, Rummo jt. Mõistan, et BSH-le, Zevakinile neist vastast huvitavuse poolest ei olnud 🙂 🙂

See sinu loetelu näitabki kui kitsas on sinu silmaring. Mina räägin kõigest sellest, mis on VÄLJASPOOL eestis, loomulikult ei pidanud silmas eesti “kuulsusi”. Vabandust, et ei täpsustanud, aga ei tulnud tõesti selle pealegi. 😀

Okei. Johnny Depp, Kardashianid, Swift, Ronaldo, Grande, kes veel? Või jälgid sa Stoltenbergi, Miyazakit, Harrist, Trehani ja süvened Faraday töödesse?

Oijaaah..

No ma sinu jaoks võtan oma listi siis lahti ja toon mõned näited.

Ma jälgin näiteks: Elon Musk’i, Jordan Peterson’i, Piers Morgan’it, Lex Fridman’i, Ian Runkle’it, Steven Bartlett’i, Mel Robbins’it, Patrick Pet-David’it, Andrew Gold’i, Chris Williamson”i, Rangan Chatterjee’d, H.G. Tudor’it, Joe Rogan’it.

Ning nt selliseid YT kanaleid nagu: “Biographer”, “Books to read”, “M.B. Archives”.

Lisaks erinevaid ajalehti nagu nt “The Independent” jne.

Aa ja siiski, eesti asjadest jälgin ka “Edmund Burke’i seltsi” üleslaadimisi.

Mitte ühtegi naist, teadlast vms. Kõik mingid tühikargajad ja naistevihkajad. See avardab su maailma ja annab teadmisi?

Peterson on teadlane, sulle teadmiseks.

Musk on geenius.

Mel Robbins on NAINE.

Sa ei tea ju mitte midagi. Aja naabriga juttu vast edasi.

Petersrn on samasugune teadlane, kui Peep Vain (ka kas ta mitte ülikoolist kinga ri saanud?). Musk ei ole geenius, ta lihtsalt kasutab perekonna raha teist ideede ülesostmiseks. Kuidas tal selle geniaalse x-ga muidu läheb?

No oleks umbes Brian Cox’i nimegi pannud.

Musk ei ole jah geenius, Stoltenberg hoopis on LMFAO

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

See on nüüd muidugi päris hea, et sa ise just tõestasid ära, et netis istumine ei pruugi targemaks teha.

Täpsustan, et see käis üksinduse kohta – ses mõttes on naabrimutt parem kui juutuuber. Aga muus osas olen  08:49 tsiteerituga nõus, et nett võimaldab maailma asjadest paremini aru saada (muidugi eeldusel, et su enda vaimne võimekus võimaldab asjadel vahet teha 🙂 )

+1
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ma räägin näost-näkku vahel nädal aega jutti ainult poemüüjaga. Isegi oma partnerit vahel ei näe. Aga oleme messengeris pmst terve ärkveloleku aja saadaval. Seal räägin ka ema ja sõpradega. Lisaks on mõned FB grupid, kus aktiivne olen. Koolikursusel on Discordi kanal ja Snapchat.

Mingil määral arvan, et see pole nagu päris õige, sest inimesel on ikka teist inimest ja ka füüsilst kohalolu/kontakti vaja mingil väga rohujuure tasandil, aga hetkel ma igatahes ei kannata.

Olen lapsest saadik olnud pigem natuke eraklik, kuigi nii üldiselt olen keskmisest parem suhtleja ja oskan peaaegu kõigiga millestki rääkida – mul nimelt hakkab kiiresti igav ja kui pean viibima mingi suvatüübiga, kes mind ei huvita, siis pean olukorra vähemalt enda jaoks veidi lõbusamaks tegema.

+3
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ma usun, et selles vaates teeb netiajastu inimesed palju õnnelikumaks kui nad seda ennemalt olid.

Ma arvan, et ei ole. Virtuaalmaailmas elamine ja elu elamine seriaalide kaudu, nagu siin Perekooliski üks naisterahvas teeb (sina ise oledki või), ei ole päriselu. Vanasti tuli naabrimutt läbi ja sai kõvasti justustatud ja külaelu arutatud, siis oli üksindus palju väiksem probleem kui tänapäeval.

Täiesti nõus. Ma veedan päris palju aega netis, inimlikku suhtlemist naabrimutiga ei asenda see kuidagi.

+1
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Musk on geenius.

Musk, geenius? Ta on väga rumal ja küüniline tüüp, kelle elu ja tegevust juhib raha, raha ja veelkord raha. Oma arvukatele lastele normaalsete nimede panemisel on tal ka häda.

+5
-6
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mis vahet. Vanasti sisustasid aja raamatud. Siis oskasid inimesed veel lugeda.

Tänapäeval seda ei osata? Või keegi keelab lugemist? Täiesti arusaamatu mõtteavaldus sinu poolt.

Sinu kommentaar on eelnenud väite ehedaim tõestus.

+1
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Vanurite üksildus näiteks on tõsine psühholoogiline mure, mitte ilkumisobjekt. Ei aita kõigil jutuuberitest ja niisama neti vahtimisest, see pole ju SUHTLUS. Isegi koroonaaja videokõnedest jms sai inimestel lõpuks nii kõrini, et…

https://intra.tai.ee/images/MerikeSisask__Vanemaealiste_mitmepalgeline_%C3%BCksildus_15.09.2020.pdf

+5
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ma jälgin näiteks: Elon Musk’i, Jordan Peterson’i, Piers Morgan’it, Lex Fridman’i, Ian Runkle’it, Steven Bartlett’i, Mel Robbins’it, Patrick Pet-David’it, Andrew Gold’i, Chris Williamson”i, Rangan Chatterjee’d, H.G. Tudor’it, Joe Rogan’it.

Mida sa sellest ülakomast igale poole topid? Loetelust vajab ülakoma ainult Runkle.

+12
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Täpsustaksid ehk, kust selliste seadusettepanekute kohta infot on?
Või sugulane saunas rääkis?

0
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Täpsustaksid ehk, kust selliste seadusettepanekute kohta infot on?

Või sugulane saunas rääkis?

Kellele see küsimus suunatud on?

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Üksildust on mitmesugust, on valitud üksildus ja sunnitud üksildus. Kui valid üksi olemise, elad linnas, siis võid tõesti minna kinno, teatrisse, muuseumisse, lugeda raamatuid, minna külla ja lobiseda sõpradega kui tuju tuleb. Aga kui oled voodihaige, liikumispuudega või lihtsalt vana inimene, kes elab eraldatud kohas, on internet ikka suureks abiks sunnitud üksilduse peletamiseks. Ma mäletan lapsepõlvest tuttavaid, kes hooldasid insuldihaiget lähedast kodus ja ütlesid, et ööd on kõige hirmsamad, sest haigel polnud öösel und ja siis ta muudkui hõikus neid, et tahan pissile, tooge juua jms. Olen mõelnud, et kui igav võis sellel insuldihaigel olla (ja üldse tolle aja üksildastel), tol ajal ei tulnud telekast midagi, saated lõppesid üsna vara, raadiostki vist ei tulnud öösiti midagi, head kirjandust ilmus vähe, krimkasid ja naistekaid peaaegu üldse mitte. Kui oled juba mitu aastat voodihaige olnud, ei hüppa sõbradki enam nii sageli külla, hea, kui sünnipäevadel keegi meeles peab. Milline õnn on sellise inimese jaoks internet, kogu maailm tuleb koju kätte. Kui käsi vähegi liigub ja silm seletab, ei pea pikki öid vaevlema, minuteid hommikuni lugema, võid vaadata filme, lugeda uudiseid, jälgida suunamudijaid, kuulata audioraamatuid.

+4
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kas tänapäeval ongi üldse enam kellelgi võimalik üksik olla, kui ta ise seda ei soovi? Internetiajastu ju lahendab selle probleem 100%. Igasugused youtuberid, kes on justkui sinu kodus ja sisustavad su aja, podcastid, intervjuud jnejne – tunne on, nagu oleksid elu keskmes. Ma usun, et selles vaates teeb netiajastu inimesed palju õnnelikumaks kui nad seda ennemalt olid.

Ma loodan, et see postitus oli naljahamba poolt tehtud.

Kas sa Orwelli teost “1984” oled lugenud? Vot seal räägitakse sihukesest üksindusest, mille sisustavad lakkamatult igasugused võhivõõrad, kes ekraanide kaudu sinu magamistuppa tungivad. Su kodus kajavad lakkamatult mingid võõrad hääled, mingid võõrad perekonnad ja tutvuskonnad klaarivad su kodus mingeid omi asju, nad karjuvad ja tülitsevad ja loobivad tähenduseta komplimente või lõugavad lakkamatult”ailäävjuu!”

Totaalne üksindus sihukeses kodus on paraku täielik.

+1
-5
Please wait...

Postitas:
Kägu

Sinu küsimusele teise nurga alt vastates arvan, et varsti on see omaette ja üksi olek luksus. Liigume üha enam jälgimisühiskonna poole ja see pole kahjuks sugugi mingi fooliummütsikeste poolt välja mõeldud vandenõuteooria. Tead, et uut teleri/arvutiekraani ostes on pea võimatu leida sellist, millel poleks sisse ehitatud kaamerat? Seda väja lülitada ka ei saa, sest süsteem ei võimalda ja kui, siis kaotad mõed muud vajalikud funktsioonid. Lisaks on häkkeritel alati võimalus see kaamera salamisi tööle panna ning sinu kodus toimuvat filmida. Ma ei ütle, et seda pidevalt tehakse, aga see võimalus on olemas. Mu sugulane tegeleb konkreetselt selle tarkvara arendamisega ning on kursis ka vastava seadusandlusega. Euroopa Liit kavandab näiteks uusi seadusi, mis annavad ametiasutustele vabamad käed inimeste jälgimisel.

Nii ta on jah. Kusjuures enam ei pruugita inimest üldse teavitadagi, et teda jälgitakse/on antud võimalus jälgida. Sama ka eraellu sekkumisega. Kui keegi julgeb häält teha, siis reeglina alati tuuakse jälitustegevuse/soovimatu sekkumise väljavabandamise argumendiks mingisugune positiivselt kõlav asi, ikka ja alati on see inimese enda “parimates huvides, paremaks toetamiseks ja abistamiseks”. Julgeb inimene seepeale öelda, et äkki ta tuleb oma eluga täitsa ilusti toime ega vaja mingit hirmsat abistamist ega tuge, üritatakse seda talle ikkagi peale pressida. “Abistamise” sildi all tehakse aga paraku kõike muud.

+1
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ma loodan, et see postitus oli naljahamba poolt tehtud.

Kas sa Orwelli teost “1984” oled lugenud? Vot seal räägitakse sihukesest üksindusest, mille sisustavad lakkamatult igasugused võhivõõrad, kes ekraanide kaudu sinu magamistuppa tungivad. Su kodus kajavad lakkamatult mingid võõrad hääled, mingid võõrad perekonnad ja tutvuskonnad klaarivad su kodus mingeid omi asju, nad karjuvad ja tülitsevad ja loobivad tähenduseta komplimente või lõugavad lakkamatult”ailäävjuu!”

See postitus on näide sellest, millist jama võib ajada inimene, kes raamatuid ei loe. See raamat küll “1984” ei ole. Mis raamatust sa tegelikult räägid, uuri ise välja.

+2
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

See postitus on näide sellest, millist jama võib ajada inimene, kes raamatuid ei loe. See raamat küll “1984” ei ole. Mis raamatust sa tegelikult räägid, uuri ise välja.

Tahtsin just sama öelda. See inimene ei ole ju raamatut, millest ta siin kokkuvõtet teeb, kunagi lugenudki.

+2
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kas sa Orwelli teost “1984” oled lugenud?

Ise oled või?

+1
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Milline õnn on sellise inimese jaoks internet, kogu maailm tuleb koju kätte. Kui käsi vähegi liigub ja silm seletab, ei pea pikki öid vaevlema, minuteid hommikuni lugema, võid vaadata filme, lugeda uudiseid, jälgida suunamudijaid, kuulata audioraamatuid.

Sellega nõustun täiesti, et teatud situatsioonides on internet ja sotsiaalmeedia kättesaadavus ülioluline. Eriti, mis puudutab piiratud liikumisega ja olematu sotsiaalse eluga inimesi.

+1
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Üksildus ei ole üksindus. Üksindus s.o füüsiliselt üksi, aga ajus sees võib olla põnev, rahulik, hea. ÜksiLdus- so oled füüsiliselt karja inimestega ja oled hinges üksi või oled kuskil *sotsiaalsel* üritusel ja telefon näpus, reaalselt pole seal ruumis ajuga.

Mingi päev ühes mängus suvaline inimene ütles, et teeb soengut, läheb varsti joogasse. Pole aimugi enam, mis kasutajanimi. Teisel aitasin labürinti läbida. Mina tundsin end nii rohkem koduselt kui mingeid suunamudijaid jälgides. Ehk siis inimese ajud on erinevad ja teisele inimesele ei tekita internet sotsiaalset tunnet.

+2
0
Please wait...

Näitan 22 postitust - vahemik 31 kuni 52 (kokku 52 )

Esileht Pereelu ja suhted Üksikud inimesed tänapäeval