Kas tänapäeval ongi üldse enam kellelgi võimalik üksik olla, kui ta ise seda ei soovi? Internetiajastu ju lahendab selle probleem 100%. Igasugused youtuberid, kes on justkui sinu kodus ja sisustavad su aja, podcastid, intervjuud jnejne – tunne on, nagu oleksid elu keskmes. Ma usun, et selles vaates teeb netiajastu inimesed palju õnnelikumaks kui nad seda ennemalt olid.
Lülitad teleka ja arvut välja, telefonile ka ei vasta ja oledki rahus üksi.
Sinu küsimusele teise nurga alt vastates arvan, et varsti on see omaette ja üksi olek luksus. Liigume üha enam jälgimisühiskonna poole ja see pole kahjuks sugugi mingi fooliummütsikeste poolt välja mõeldud vandenõuteooria. Tead, et uut teleri/arvutiekraani ostes on pea võimatu leida sellist, millel poleks sisse ehitatud kaamerat? Seda väja lülitada ka ei saa, sest süsteem ei võimalda ja kui, siis kaotad mõed muud vajalikud funktsioonid. Lisaks on häkkeritel alati võimalus see kaamera salamisi tööle panna ning sinu kodus toimuvat filmida. Ma ei ütle, et seda pidevalt tehakse, aga see võimalus on olemas. Mu sugulane tegeleb konkreetselt selle tarkvara arendamisega ning on kursis ka vastava seadusandlusega. Euroopa Liit kavandab näiteks uusi seadusi, mis annavad ametiasutustele vabamad käed inimeste jälgimisel.
Ja mina tean täpselt, millal mu naabrimutid vetsus käivad. Samm on tugev ja torudes vesi pahiseb.