Mina läksin uuesti kooli, kui vanem laps oli saamas 4 ja noorem laps oli saamas 2. Samal sügisel naasin LHP-lt ja noorem laps alustas hoius. Mehega elame koos. Kooli linn siis umb 2h15min meie kodust.
Esimene asi – sa ei pea seal ööbima. sa võid need 1,5h iga päev ka sõita. Mul oli kursavend, kes sõitis alati õhtul Tartust Tallinnasse tagasi ja hommikul uuesti (kooli 3 p nädalas). Koera pärast 🙂
Mina tõesti ööbisin, sest oleksin nagunii tagasi jõudnud alles laste uneajaks. Mu ema elab 1 h kaugusel koolist ja aegajalt viisin lapsed hoopis ema juurde ja siis õhtul sõitsin ka sinna. Nii ei olnud lapsed päris iga nädal 3 p emata. 1h sõitu kannatas küll edasi-tagasi teha. Seega 1,5 pole ju palju rohkem 🙂
Muretsesin väga ka noorima lapse pärast, et kuidas see talle mõjub, seda enam, et läks just ka hoidu jne. Tegelikult mulle tundub, et see mõjus talle väga hästi. Ta oli meeletult memmekas laps enne, aga see natuke aitas tal rohkem ka issi poole vaatama hakata 🙂 Sina ilmselt peaksid oma eksiga rääkima ausalt asjast, et kui teil seni oli mingi kindel kava, millal laps temaga oli, siis äkki on võimalik arvestada sinu koolipäevadega.
Kodune õppimine – laste uneajal. 20.30 lugesin lastele unejuttu, laulsin unelaulu ja siis suundusin arvuti taha. Õnneks mul oli mees, kes vajadusel käis lastega tegelemas, kui neil mingi häda oli või kui tegid liiga suurt lärmi magamistoas. Mina panin lihtsalt endal ukse kinni ja õppisin 23-ni, et siis hommikul tööle minna. Oli küll väga väsitav. Peale poolt aastat pidin hakkama pimedas roolis olles prille kandma 😀 Ma kahtlustan, et seal otsene seoses pideva sõitmisega (tagasisõidud laupäeviti olid reeglina pimedas ka) ja et arvuti taga nii tööl, kodus hilisõhtul kui ka koolis tihti.
Aga ma ei kahetse mitte midagi. Mul kestis õpe ainult üks aasta kah. Kordagi ei tundnud, et jätaks pooleli. Vastupidi – tegelikult oli see teises linnas koolis käimine peale 4 aastat LHP-d värskendav. Vahetult enne seda tundsin kerget keskeakriisi kah, aga koolis käimine ja taas tudeng olemine kuidagi tõi korraks ellu teistsugust tunnet, pani natuke noorena tundma (kuigi pool kursusest oli nagunii minuvanused). Aga just see, et mul oli järsku veel midagi peale pere ja töö, midagi päris oma…
Kasutaja on kirjutanud teemasse 2 korda. Täpsemalt 15.01 13:03; 16.01 18:16;