Mina olen kuulnud ainult kalatoodete (mäletate seda äsjast umbes aasta kestud kalakampaaniat), musta pässiku ja goji haipimist, muu on kõik puhas info. Ja ka see haip pole muud kui reklaam, mis iseenesest pole ju midagi halba.
Söön nii jõhvikat kui küüslauku kui avokaadot kui edamamet kui peekonit. Selles mõttes ei saa üldse aru, miks arvatakse siis teemas, et kui keegi sööb näiteks kreeka pähkleid või edamamet, siis ta raudkindlalt ei söö sarapuupählleid või põldube. Üks ei välista ju teist ning ma ei tea küll kedagi, kes väga selget piiri veaks, et sööb ainult välismaiseid väetoite ja kodumaiste peale kirtsutab nina 🙂
Tänagi menüüs põdrakanepivõrsed ja feta, küüslauguvõi ja avokaado. Seinast seina.
Peekoni kohta öeldi meil kodus pool sajandit tagasi ikka peekon, mitte niisama liha. Sõna liha on ju nii üldine, et kui keegi ütleb, et lõunaks sööme liha, siis ei saa ju mõhkugi aru. On see veis, põder, siga või lammas. On see abatükk või kõhutükk, kaelakarbonaad, sisefilee või ribi. Maitsevad ju täiesti erinevalt ning erinevad ka tekstuurilt ning valmistusmeetodilt.