Esileht Koolilaps Ülipikk kevadine õppeveerand

Näitan 30 postitust - vahemik 1 kuni 30 (kokku 60 )

Teema: Ülipikk kevadine õppeveerand

Postitas:
Kägu

Enda vanem laps hakkab lõpetama 1.klassi, seega perel kogemused koolilapsega esimest aastat. Ja ausalt öeldes olen jahmunud, kui meeletult raskeks kujunes meie kevadveerand! Kusjuures on tegemist väga tugeva ja tubli, hästi arenenud, novembris sündinud tüdrukuga, kel kooli sisseelamine läks lobedalt ja õppetöö raskusi ei valmistanud. Aga selle pika kevadveerandi keskpaigaks oli meie muidu nii visa tüdruk nii ära väsinud, et ei suutnud enam üldse mitte midagi teha! 🙁 Hommikul äratasime teda kolmveerand tundi, kuni lõpuks tassis isa viriseva ja nutva lapse oma süles köögilaua taha ja hakkas teda ise lusikaotsast toitma. Laps nuttis ja sõi, endal silmad kinni. Siis kanti laps süles diivanile, kus mina hakkasin teda riietama. Laps oli endiselt liimist täiesti lahti ja lõpuks tõsteti vinguv laps süles autosse ning viidi kooli. Koolist tuli ta koju ja istus esikutrepile ning hakkas raamatut lugema. Luges seal kas või õhtuni välja, saapad jalas ja jope endiselt seljas ning minu juttudele riiete vahetamisest ja õppimaminekust ei reageerinud. Laps on nagu ära vahetatud ja selline elu on meil aprilli keskpaigast alates.

Ometi on lapse koormus meie arust täiesti normaalne ja pigem isegi väike, tervis korras, sööb normaalselt, magama läheb kl 21.00. Ainus põhjus saab olla see, et kevadine kooliveerand on liiga pikk. Kas oleks võimalik kuidagi pikendada kevadist koolivaheaega, ühe nädala võrra kas või? Et laps puhkaks kevadel ühe nädala asemel kaks nädalat, ning sellevõrra võiks ta siis käia juunikuus ühe nädala jagu kauem koolis. Tundub kuidagi ebaaus, et kevadel pigistatakse laps tühjaks nagu sidrun ning seejärel tuleb 3 kuud vaba aega. Kui palju neid lapsevanemaid ikka on, kes puhkavad suvel 3 kuud jutti? Samuti pole kõigil vanavanemaid, kes oleksid nõus pikka aega lapsi hoidma. Nii jäetakse need üsna noorukesed lapsed suvel tihtipeale täiesti unarusse. Lastel palju vabadust käes, lõpuks hakkab igavuski vaevama ja sealt need pahandused, paraku ka õnnetused tulevad. Kas ei oleks mõistlikum õpilase töö- ja puhkeaja graafik uuesti üle vaadata? Seda enam, et juunikuus on Eestis ilmad viimasel ajal jahedad ja õigeid rannamõnusid sel ajal eriti nautida veel ei saa.

P.S. Ma ei poolda absoluutselt õppetöö tundide arvu pikendamist- tundide koguarv peaks ikka samaks jääma. Jutt on lihtsalt õpilaste töö- ja puhkeaja optimeerimisest.

0
0
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 4 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

ma väga loodan, et seda ei tehta. pikk suvevaheaeg on parim asi üldse.
küll oleks ma nõus, kui kevadvaheaeg nihutataks aprilli esimesele nädalale. kuna kellakeeramine toimub märtsi viimasel nädalavahetusel, siis saaks aprilli esimesel nädalal koolivaheajaga selle hommikuse varasema ärkamisega harjuda. mõni inimene on tundlikum, minu peret see kella nihutamine väga ei häiri.
sinu lapse puhul oleks ma klassijuhatajaga kokku leppinud, et laps õpib näiteks 1 päeva nädalas kodus. õpetaja peaks ju nähema, kui laps on üleväsinud. minu lapse klassis üks tüdruk õpib nii, ta on küll lihtsustatud õppekaval ning pisut labiilse närvisüsteemiga, kes väsinuna segab kogu klassi tööd.

0
0
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 2 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Mul on 3.klassi laps kodus ja peab ütlema, et juba vähemalt kolm viimast nädalat on ta lihtsalt niiiiii väsinud, et talle lihtsalt ei jää mitte midagi enam meelde. Samas tunne on, nagu koolist antakse veel rohkem õppida kui terve aasta jooksul kokku. Iga jumala päev on kõikidele õppeainetele sellised kogused ülesandeid antud, et lihtsalt nutma ajab. Kui muidu oli näiteks võõrkeeles midagi kas lugeda-tõlkida ja 1 harjutus, siis kevadepoole läks ikka tempos paar-kolm tegusõna pööramsiega pähe, paar harjutust täita, tekst lugeda tõlkida.
Eesti keeles minu arvates oluline teema (suur-väike algustäht pealkirjades, nimedes jne) kukkus ikka täiesti kolinal kokku. Riik, rahvus ja keel – justkui lihtne, aga mu laps lihtsalt vaatas täiesti tühja pilguga kogu temaatikat ja kirjutas viimase kokkuvõtva etteütluse selliste vigadega, et …. nutma ajas. Õpetaja lajatas mõnuga kolmesid aasta lõppu.

Ausalt, ma ei ole teda kunagi nii väsinuna ja kurnatuna näinud kui praegu. Ei teagi, kas on oma süü siin ka külmal kevadel ja vähesel päikesel … ? Eriti vilu ja vihmane on küll olnud.

Lisan, et kindlasti ei poolda ma veelgi pikemat veerandit, mis tuleneks lisavaheaja arvelt. Pigem võiks ikka programm olla selline, mis arvestaks, et toss on täiega väljas.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Üldse pole sinuga nõus.
Minul on ka kodus esimese klassi lapsed. Väsinud on nad muidugi, aga seda küll ei poolda et õppetöö kestaks poole juunikuuni, või lapsed augustikuus juba kooli lähevad ja nädal on koolivaheajaks küll ja küll, ka see mulle ei meeldi et jõuluvaheaeg kestab 3 nädalat järgmisel õppeaastal.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

No minul on võrdlusmoment olemas. Ühel lapsel tavaline vanamoeline vaheaegade süsteem, teisel lapsel uus.

Pooldan 100% uut süsteemi, mis tükeldab kogu õppeaasta võrdseteks 6-nädalasteks perioodideks ning iga periood lõpeb just siis, kui lapsed (ja ka õpetajad) hakkavad väsimuse märke ilmutama. Koolis tekib selline mõnus õppimise rütm.

Uue süsteemi järgi lõpeb kooliaasta vaid nädalajagu (ehk ca 5 koolipäeva) hiljem kui vanas süsteemis.
Samas annab see nädalane lisavaheag kooliaasta keskel väga palju juurde. Näen oma silmaga, et selle nimel tasub “ohverdada” see nädalake pea 3-kuulisest suvepuhkusest.

0
0
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 3 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Meil sama. 1. klass, väsimus alates aprilli teisest poolest, aga väljendub pigem hüsteeriahoogudena, mitte otsese väsimusena. Suvi võiks ikka pikk olla, aga jah, kevade poole ehk tasuks õpetajal tempot maha kruvida. Meil ei läheks see mingil juhul läbi, et palun õpetajal laps 1 päevaks nädalaskoduõppele jätta, pärast peab vahetundides terve hulga asju järele tegema. Talvel oli see hea asi, et kui väsis, jäi haigeks, ca 2-nädalase intervalliga, nüüd enam ei jää, aga lihtsalt katus sõidab. Poiss saab 8 alles suvel.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Nõus viimase vastajaga. Sama probleem ja pooldaksin väga ühte lisapausi! See üks nädal lühem suvepuhkus ei anna suvel tunda, küll aga kooliperioodis üks nädal rahulikum tempo.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ma julgen arvata, et siin oleneb ikka väga palju konkreetsest lapsest ja konkreetsest koolist. III ja IV veerand on sama pikad ja mõlemas on vabu päevi. samas on viimane veerand minu meelest (st oma lapsi vaadates) märksa lihtsam, kuna ilm on ilusam, hommikud on valged ja maikuu viimased nädalad kuluvad pigem muudele asjadele kui õppimisele. juba eelmisest nädalast algasid õppekäigud, iga päev ei olnud täismahus tunde. sel nädalal on mul kahel lapsel ekskursioon ja spordipäev, ühel lapsel spordipäev ja klassipidu. koolipäevi, needki tavalisest lühemad, on sel nädalal kõigil lastel kaks. järgmisel nädalal ei ole loomulikult ühtki tundi. õpikud-töövihikud olid hiljemalt möödunud nädalaks läbi võetud, hinded on enamikes ainetes juba väljas, ainult kaheksandikul on jäänud veel eksam.

alati on lapsi, kes väsivad kergemini, sel juhul saavad vanemad ja õpetaja just sellele lapsele sobiva rütmi leida ja tõesti kasvõi ühe vaba päeva nädalas teha, kui on näha, et laps enam ei jaksa. aga ma ühinen selle eespool kommenteerijaga, kes lootis, et nende üksikute laste pärast ei hakata suvevaheaeg lühendama.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Väsinud lapsele kulub ära päevauni. Mina ise magasin algklassides päeval ja vahel isegi keskkoolis. Samuti magas mu laps algklassides päeval ja magab mõnikord isegi nüüd, 9. klassis.
Kas vereproovi olete teinud? Mis kell hommikul äratus on? Lapse kool on vist kaugel, kui autoga on vaja viia. Kas lähemal kooli pole? Pikk sõit iga päev on väga väsitav ja ei jäta ka piisavalt aega õuesolekuks. Viimane on väga tähtis, et korralikult puhata.
Kevadel kulub vitamiinikuur ka ära.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mis püha lehm see “Kolm Kuud” küll on? Et kui laps on kodus 92 päeva asemel hoopis 87 päeva, siis on kogu suvi rikutud ja hukas?

Õppeaasta kestel annaks see nädalake vaba aega väsimakippuvatele lastele rohkem jaksu juurde et jätkata… Jutt pole siin ebastabiilsetest ega nõrkadest, vaid täiesti tavalistest lastest ju!

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Siis tuleks lapse veel varem magama panna.
Mul laps teises klassis. Kui hinnete järgi vaadata, siis see viimane veerand ongi kõige parem tal, kõige kehvem esimene.
Täna hommikul oli esimene kord kui ta oleks tahtnud kauem magada (aga see on arvatavasti üleeilse Eurovisiooni vaatamise järelmõju).

Milleks üksikiute järgi joonduma peaks?

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Väsinud lapsele kulub ära päevauni. Mina ise magasin algklassides päeval ja vahel isegi keskkoolis. Samuti magas mu laps algklassides päeval ja magab mõnikord isegi nüüd, 9. klassis.
Kas vereproovi olete teinud? Mis kell hommikul äratus on?

Hommikune äratus algab kl 7.10 ja lõpeb siis, kui isa lapse süles voodist välja kannab. Seega, laps saab igal ööl magada kl 21.00- 7.10.
Päevauni kahjuks ei sobi, kuna päeval magamise õhtutel ei uinu laps kl 21 nagu tavaliselt, vaid alles südaöösel, mis kaotab päevase kui lisaune mõtte paraku täiesti.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

No minul on võrdlusmoment olemas. Ühel lapsel tavaline vanamoeline vaheaegade süsteem, teisel lapsel uus.

Pooldan 100% uut süsteemi, mis tükeldab kogu õppeaasta võrdseteks 6-nädalasteks perioodideks ning iga periood lõpeb just siis, kui lapsed (ja ka õpetajad) hakkavad väsimuse märke ilmutama. Koolis tekib selline mõnus õppimise rütm.

Uue süsteemi järgi lõpeb kooliaasta vaid nädalajagu (ehk ca 5 koolipäeva) hiljem kui vanas süsteemis.
Samas annab see nädalane lisavaheag kooliaasta keskel väga palju juurde. Näen oma silmaga, et selle nimel tasub “ohverdada” see nädalake pea 3-kuulisest suvepuhkusest.

Olen lisavaheaja poolt, aga tegelikult lisandus meie koolis vaid üks õppetööga päev. Eelmisel aastal oli viimane tundidega päev 4.06, sel aastal, kui tehti lisavaheaeg, on 5.06. 9. ja 12. klass aga kaotavad terve nädala õppetööd. Nende õppeaasta on ju seleltagi lühem, eriti 12. klassil, kelel tunnis tänavu juba enne viimast vaheaega ära lõppesid.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Meil ka uue süsteemi kool, teisel poolaastal on vaheajad veebruaris ja aprillis. Juuni esimesel nädalal on ekskursioonid, spordipäevad, klassiõhtud ja kevadkontserdid, põhikooli lõpuaktused on 9. juunil. Mitte mingit väsimust lapsel pole täheldanud.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mul on 3.klassi laps kodus ja peab ütlema, et juba vähemalt kolm viimast nädalat on ta lihtsalt niiiiii väsinud, et talle lihtsalt ei jää mitte midagi enam meelde. Samas tunne on, nagu koolist antakse veel rohkem õppida kui terve aasta jooksul kokku. Iga jumala päev on kõikidele õppeainetele sellised kogused ülesandeid antud, et lihtsalt nutma ajab. Kui muidu oli näiteks võõrkeeles midagi kas lugeda-tõlkida ja 1 harjutus, siis kevadepoole läks ikka tempos paar-kolm tegusõna pööramsiega pähe, paar harjutust täita, tekst lugeda tõlkida.
Eesti keeles minu arvates oluline teema (suur-väike algustäht pealkirjades, nimedes jne) kukkus ikka täiesti kolinal kokku. Riik, rahvus ja keel – justkui lihtne, aga mu laps lihtsalt vaatas täiesti tühja pilguga kogu temaatikat ja kirjutas viimase kokkuvõtva etteütluse selliste vigadega, et …. nutma ajas. Õpetaja lajatas mõnuga kolmesid aasta lõppu.

Ausalt, ma ei ole teda kunagi nii väsinuna ja kurnatuna näinud kui praegu. Ei teagi, kas on oma süü siin ka külmal kevadel ja vähesel päikesel … ? Eriti vilu ja vihmane on küll olnud.

Lisan, et kindlasti ei poolda ma veelgi pikemat veerandit, mis tuleneks lisavaheaja arvelt. Pigem võiks ikka programm olla selline, mis arvestaks, et toss on täiega väljas.

Teises teemas kurdetakse, et miks on õppeaasta lõpus õppekäigud, mängud, koristamine jms. Mida te õieti tahate?

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

mina ei usu, et kahenädalane kevadine vaheaeg oleks teemaalgataja lapse puhul midagi muutnud. see on ikka individuaalne. ja oma lapse puhul tulebki niimoodi asja võtta – kui on üleväsinud, siis tuleb lisa vabu päevi teha. esimeses klassis sellega mingit probleemi olla ei tohiks, et maha jääb vms.
mul on lapsed juba suured, aga olen neile kogu kooliaja lubanud vajaduse korral puhkepäevi teha. Suuremates klassides peab selleks küll päevi valima, et mitte pärast hoopis tegemata tööde sisse ära uppuda, aga algklassides sai küll kohe vajadusele reageeritud.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Huvitav, meil on küll 7-nädalased perioodid…

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

kas teda peale tunde kuidagi õue suunata ei saa? praegu on ju nii ilusad ilmad. sõbrad, ratas, rulluisud jms ei huvita?
ma arvan, et kui mina peale tööd tunde jope seljas esikutrepil istuks ja raamatut loeksin, siis oleksin ka üsna kurnatud.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kägu kirjutas:Väsinud lapsele kulub ära päevauni. Mina ise magasin algklassides päeval ja vahel isegi keskkoolis. Samuti magas mu laps algklassides päeval ja magab mõnikord isegi nüüd, 9. klassis.
Kas vereproovi olete teinud? Mis kell hommikul äratus on?

Hommikune äratus algab kl 7.10 ja lõpeb siis, kui isa lapse süles voodist välja kannab. Seega, laps saab igal ööl magada kl 21.00- 7.10.
Päevauni kahjuks ei sobi, kuna päeval magamise õhtutel ei uinu laps kl 21 nagu tavaliselt, vaid alles südaöösel, mis kaotab päevase kui lisaune mõtte paraku täiesti.
[/quote

Kõik inimesed ja ka lapsed on erinevad. Meil äratus kell 7 ja 7.45 tuleb kodust lahkuda. Magama minnakse u kell 22, äratuseks kulub aega kuni 5 min.
Õhtud on pikad, valged lapsed tahavad õues olla, õppimine kuidagi vajub ära, ei kujutaks küll ette et veel paar nädalat kool kestaks.
Augusti lõpus vahel suvi täies hoos, no ei tahaks küll lapsi kooli veel saata.
Olen täiesti pika suvevaheaja pooldaja.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

mina ei usu, et kahenädalane kevadine vaheaeg oleks teemaalgataja lapse puhul midagi muutnud. see on ikka individuaalne. ja oma lapse puhul tulebki niimoodi asja võtta – kui on üleväsinud, siis tuleb lisa vabu päevi teha. esimeses klassis sellega mingit probleemi olla ei tohiks, et maha jääb vms.
mul on lapsed juba suured, aga olen neile kogu kooliaja lubanud vajaduse korral puhkepäevi teha. Suuremates klassides peab selleks küll päevi valima, et mitte pärast hoopis tegemata tööde sisse ära uppuda, aga algklassides sai küll kohe vajadusele reageeritud.

Kas need vabad päevad ei mõjuta lapse kohusetundlikust. Lasteaias tegime ka vahel vabu päevi, koolis ei ole lubanud, ega lapsed pole selle peale ka tulnud et küsiks selliseid asju. Õhtul varem magama. Minu lastel huviala ringid ka sellised et puududa ei tohi. Mina ka ei saa ju öelda et täna hommikul ma tõusta ei viitsi, ahh tööle ka ei lähe.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

kas teda peale tunde kuidagi õue suunata ei saa? praegu on ju nii ilusad ilmad. sõbrad, ratas, rulluisud jms ei huvita.
ma arvan, et kui mina peale tööd tunde jope seljas esikutrepil istuks ja raamatut loeksin, siis oleksin ka üsna kurnatud.

Minu laps ei istu tunde arvutis ning toas. Pigem on kevadeti tavapärasest veel rohkem õues ning oleme võtnud ära ka trennist, et vähendada kohustuslike asju ning tekitada rohkem vaba aega ning õuesolemist. Ometi on viimasel veerandil õppimislainel olemine raske. Kodus küsin üle, teab kõike, samas võib järgmine päev sama asja koolis vastates teha tohutult vigu. Üheksast läheb voodisse ning ärkab peale seitset, nii et uneaega peaks olema ka omajagu. Tegelikult väsitab see pikk talvine periood, eriti kui pole ka talve, ning kevadvaheajal jõuvarud nädalaga ei taastu ning siis ongi viimane veerand see eriti raske.

Iseenesest mulle tundub tuttavate laste enesetunde järgi, et see veebruari lõpus nädalane koolivaheaeg (oleks lisandunud 4 päeva, sest 24 veebruar jääb minuarust sellesse koolivaheajasse) hoiab ära liialt väsimise veebruari lõpus, märtsi alguses ning aprilli vaheaeg annab parajalt jõudu ka aprilliks ja maiks. Ilmade järgi on veebruari lõpus rohkem lootust talverõõme nautida, kui märtsi keskpaigus koolivaheajal (ning ka detsembri/jaanuari alguses pole tihti talve) ning märtsis ei kipu tihti olema ka imeilusaid ilmased (õnneks sel aastal oli, aga oli ka aprillis, kus mõnedes koolides oli vaheaeg). Meil pannakse hinded välja 27.05-ks ning tegelikult see nädal 03.06-ni väga palju põnevat (väljasõite ja tegevusti) ka ei toimu, nii et selle 4 päeva õppematerjal ei pea alati ka tervet nädalat kooliskäimist pikendama.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kas need vabad päevad ei mõjuta lapse kohusetundlikust. Lasteaias tegime ka vahel vabu päevi, koolis ei ole lubanud, ega lapsed pole selle peale ka tulnud et küsiks selliseid asju. Õhtul varem magama. Minu lastel huviala ringid ka sellised et puududa ei tohi. Mina ka ei saa ju öelda et täna hommikul ma tõusta ei viitsi, ahh tööle ka ei lähe.

ei mõjuta, kui lapsele asi selgeks teha ja asju õigesti ohjata. selline suhtumine, et ah ei viitsi ja ei lähe – see ei ole asja mõte ja see tuleb ka lapsele eos selgeks teha. suurepäraselt saavad aru ja pigem pidi neid vabu päevi pisut peale sundima suuremates klassides.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Meie koolis uus vaheaegade süsteem ja minu lapsele sobib see hästi. Siiski on ka meie klassis vingujaid, vähe küll, aga on olemas. Ei sobi see ega teine, kuigi õnneks enamus on uue süsteemi poolt. Siingi võis lugeda “miks üksikute järgi joonduda?” No mis üksikute järgi joondumine on ebamõistlikult pika kolmanda veerandi jupitamine? Ikka raske, kurnav, tõsine ja masendustekitav peab kooliskäimine ja terve elu olema?

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

No mis üksikute järgi joondumine on ebamõistlikult pika kolmanda veerandi jupitamine?

oot, teemaalgataja kurdab ju just, et IV veerand on pikk ja raske?

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Huvitav, alati kui jutt läheb koolivaheaja muutmisele, tormab kokku seltskond uue vaheajasüsteemi materdajaid, kel puudub igasugune kokkupuude uue süsteemiga. Kuidas te teate, kui pole proovinud?
Praegune süsteem on ajast ja arust, miks mitte seda natuke kohendada, et nii lastel kui õpetajatel oleks koolis mõnusam.
Minu lastel on uus süsteem ja pole kordagi pidanud neile mingeid lisapuhkepäevi võimaldama, üleväsimust ei teki.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Minu lastel on uus süsteem ja pole kordagi pidanud neile mingeid lisapuhkepäevi võimaldama, üleväsimust ei teki.

minu lastel on vana süsteem ja ka üleväsimust ei teki, mis siis nüüd teha? ma ei näe mingit põhjust muuta asja, mis toimib.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

minu lastel on vana süsteem ja ka üleväsimust ei teki, mis siis nüüd teha? ma ei näe mingit põhjust muuta asja, mis toimib.

Toimib muidugi, aga uus toimib paremini 🙂 Nii et mina näen küll põhjust uuendusteks.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kägu kirjutas:Mul on 3.klassi laps kodus ja peab ütlema, et juba vähemalt kolm viimast nädalat on ta lihtsalt niiiiii väsinud, et talle lihtsalt ei jää mitte midagi enam meelde. Samas tunne on, nagu koolist antakse veel rohkem õppida kui terve aasta jooksul kokku. Iga jumala päev on kõikidele õppeainetele sellised kogused ülesandeid antud, et lihtsalt nutma ajab. Kui muidu oli näiteks võõrkeeles midagi kas lugeda-tõlkida ja 1 harjutus, siis kevadepoole läks ikka tempos paar-kolm tegusõna pööramsiega pähe, paar harjutust täita, tekst lugeda tõlkida.

Teises teemas kurdetakse, et miks on õppeaasta lõpus õppekäigud, mängud, koristamine jms. Mida te õieti tahate?

Oi kuidas mulle käib närvidele see suhtumine. Ikka ja jälle ilmub välja mõni selline kommentaator, kes paneb ennast kõraltvaataja positsiooni ja asetab kõik teised käod ühte patta. Kas on tõesti nii raske aru saada, et perekoolis kirjutavad ERINEVAD inimesed, kellel on ERINEVAD põhimõtted ja seisukohad?

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Hirmus lugeda. Ma ei tuleks elu sees selle peale, et oma last, eriti kui ta õppeedukus on selline nagu teemaalgataja kirjutab enda lapsel olevat, poolunes lasta kööki tassida, et ta peale seda veel kooli ajada.
Kui laps on sedavõrd väsinud, siis jätan ma lapse lihtsalt koju. Algklassides ei juhtu sellest midagi. Mul on poeg, kes on küll juba 4ndas kuid olen teda ka sel kooliaastal mõned korrad koju jätnud. Mida ta seal koolis õpib kui on väsinud? Kuidas edasistes klassides, otsustan juba käigu pealt.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ainus põhjus saab olla see, et kevadine kooliveerand on liiga pikk.

Tõesti arvad nii või mängid lolli? On ikka miljon muud põhjust.

0
0
Please wait...

Näitan 30 postitust - vahemik 1 kuni 30 (kokku 60 )

Esileht Koolilaps Ülipikk kevadine õppeveerand

See teema on suletud ja siia ei saa postitada uusi vastuseid.