Esileht Ajaviite- ja muud jutud USA-s keelustatakse rasestumisvastased vahendid!

Näitan 30 postitust - vahemik 1 kuni 30 (kokku 65 )

Teema: USA-s keelustatakse rasestumisvastased vahendid!

Postitas:
mudakonn

Lisaks abortidele keelustavad konservatiivid rasestumisvastased vahendid. Kuidas siis seksida saab, peaaegu igast vahekorrast sünnib laps? Ainuke ohutu periood on lapseootuse aeg? Kas rasedatel jääb õigus seksida, äkki kõhubeebi saab haiget?

+2
-34
Please wait...
Kommentaarist on juba teavitatud
Postitas:
OriginalTaste

Lisaks abortidele keelustavad konservatiivid rasestumisvastased vahendid. Kuidas siis seksida saab, peaaegu igast vahekorrast sünnib laps? Ainuke ohutu periood on lapseootuse aeg? Kas rasedatel jääb õigus seksida, äkki kõhubeebi saab haiget?

Jälle mingi haige hirmutamine. Mis sul inimene viga on, et pead koguaeg neid mürgi teemasid tegema?

+24
-10
Please wait...

Postitas:
mudakonn

Jälle mingi haige hirmutamine. Mis sul inimene viga on, et pead koguaeg neid mürgi teemasid tegema?

Tegemist on objektiivse reaalsusega! Kas sa ajalehti ei loe?

+2
-19
Please wait...
Postitas:
OriginalTaste

Kuidas see sind ja eestit puudutab? Milleks neid jamps teemasid luua sedasi metsikult?

+6
-15
Please wait...
Postitas:
Mahvalda

Mina loen ja mitte kuskilt ei loe välja, nagu oleks USA-s nüüdsest abort keelatud ja juba keelustatakse rasestumisvastaseid vahendeid. Mingi ülemkohtuniku heietus ei ole isegi mitte arutelu, rääkimata keelamisest ja põhiseadusega pandud abordi lubamise kohustuse tühistamine ei ole veel terves riigis abordi keelamine. Me loeme ilmselt erinevaid ajalehti ja käisime loetust aru saamist õppimas erinevates koolides.

+20
-12
Please wait...

Postitas:
mudakonn

Mina loen ja mitte kuskilt ei loe välja, nagu oleks USA-s nüüdsest abort keelatud ja juba keelustatakse rasestumisvastaseid vahendeid. Mingi ülemkohtuniku heietus ei ole isegi mitte arutelu, rääkimata keelamisest ja põhiseadusega pandud abordi lubamise kohustuse tühistamine ei ole veel terves riigis abordi keelamine. Me loeme ilmselt erinevaid ajalehti ja käisime loetust aru saamist õppimas erinevates koolides.

Võimalik, et mõnes USA osariigis jääb abort esialgu lubatuks, kuid mitte kauaks, kuna abordi tegemine on põhiseaduse vastane tegu. Kui naine on pärit osariigist, kus abort on keelatud, kuid teeb aborti osariigis, kus abort on lubatud, siis teda saab karistada tema koduosariigis.

Ülemkohtunik juba teatas, et järgmisena nad võtavad ette rasestumisvastaste vahendite keelustamise.

+6
-22
Please wait...
Postitas:
mudakonn

Kuidas see sind ja eestit puudutab?

USA pole ainus riik, kus konservatiivid kipuvad võimu juurde. Sama võib juhtuda Eestis.

+20
-8
Please wait...
Postitas:
Noobel Soobel

Ülemkohtunik juba teatas, et järgmisena nad võtavad ette rasestumisvastaste vahendite keelustamise.

Kui sa siia juba neid teemasid vorbid, siis võiksid siiski objektiivseks jääda.

“Tulevikujuhtudel peaksime uuesti läbi vaatama kõik selle kohtu sisulised nõuetekohase menetluse pretsedendid, sealhulgas Griswoldi, Lawrence’i ja Obergefelli,“ märkis Thomas.”

Jah, see kõik VÕIB juhtuda, aga ei pea. Mitte kusagil artiklis ei ole öeldud, et need ähvardused kohe täide viiakse. Ühe radikaalse vanameestegrupi soovmõtlemine lihtsalt.

+15
-3
Please wait...
Postitas:
OriginalTaste

Võimalik, et mõnes USA osariigis jääb abort esialgu lubatuks, kuid mitte kauaks, kuna abordi tegemine on põhiseaduse vastane tegu. Kui naine on pärit osariigist, kus abort on keelatud, kuid teeb aborti osariigis, kus abort on lubatud, siis teda saab karistada tema koduosariigis.

Jah, unustasid lisada et seda keegi teile ei räägi, aga sina tead

+5
-1
Please wait...

Postitas:
Opsimath

Võimalik, et mõnes USA osariigis jääb abort esialgu lubatuks, kuid mitte kauaks, kuna abordi tegemine on põhiseaduse vastane tegu. Kui naine on pärit osariigist, kus abort on keelatud, kuid teeb aborti osariigis, kus abort on lubatud, siis teda saab karistada tema koduosariigis. Ülemkohtunik juba teatas, et järgmisena nad võtavad ette rasestumisvastaste vahendite keelustamise.

Põhiseaduse vastane?

The Due Process Clause of the Fourteenth Amendment to the U.S. Constitution provides a fundamental “right to privacy” that protects a pregnant woman’s liberty to choose whether to have an abortion.

+3
-2
Please wait...

Postitas:
mudakonn

1965. aastal andis ülemkohus Griswoldi ja Connecticuti osariigi vahelises kohtuasjas abielupaaridele õiguse kasutada rasestumisvastaseid vahendeid ilma valitsuse sekkumiseta. 2003. aastal Lawrence’i ja Texase osariigi vahelises kohtuasjas otsustas ülemkohus, et osariigid ei saa homoseksuaalsust kriminaliseerida. 2015. aasta Obergefelli ja Hodgesi kohtuasjas tehtud otsusega andis ülemkohus aga samasoolistele paaridele õiguse abielluda.

Juhul, kui ülemkohus otsustab toonastest otsustest taganeda, on osariikidel taas õigus ise otsustada, kas nende territooriumil on võimalik inimestel kasutada rasestumisvastaseid vahendeid ja samasoolistel paaridel seaduslikku liitu astuda.

Asi on selgemast selgem!

—-

USAl on üheksa ülemkohtunikku. Vabariiklasest president Donald Trump nimetas oma võimuperioodil ametisse kolm uut ülemkohtunikku, andes konservatiividele seal tugeva enamuse. Abordiõiguselt põhiseadusliku kaitse võtmist toetas reedel kuus kohtunikku, kes moodustavadki ülemkohtu konservatiivse tiiva.

+7
-7
Please wait...
Postitas:
OriginalTaste

Kommentaar eemaldatud.

2.14 Kasutatud seaduse rikkumisele üleskutsuvaid ning kehtivate õigusaktidega vastuollu minevaid sõnumeid (rikuvad head tava, sisaldavad riigisaladusi, õhutavad rahvuste ja sugudevahelist või rassilist vihavaenu, vägivalda, propageerivad narkootikume, alkoholi ja /või tubakatooteid, piraatlust, jagatakse/müüakse ravimeid vms).

Perekooli moderaator.

+3
-14
Please wait...
Postitas:
sina123

Mina olen abordi keelustamise poolt. Lõpeb ükskord see kõigi ja kõigiga ringitõmbamine ära. Rasestumisvastaseid vahendeid USA-s kindlasti ei keelustata.

Konservatiivsus on maailmas viimaste nädalate trendide järgi tõesti pead tõstmas: Marie Le Peni partei sai enamuse Prantsuse parlamendivalimistel, Bulgaarias kihutati rahvale suurt majanduslikku kahju toov paduliberaal (peaminister) ametist minema, Bideni toetus USA-s on 20% ja konservatiivide popularsus on tõusuteel.

Ma ei toeta konservatiive, sest konservatiivid ja liberaalid on ühe p…se 2 kannikat. Aga ma valin konservatiive Eestis, sest midagi peab ju ometigi tegema, et liberaalidest Eesti valitsuses kunagigi (ilmselt palju hiljem kui see mujal maailmas juhtunud on) lahti saada. Peale Euroopa kõrgeima hinnatõusu ei ole Eesti liberaalid millegi muuga hakkama suutnud saada.

+6
-48
Please wait...
Postitas:
siisike

Ma juba teises teema kirjutasin, et see teema on masendav. Siiski ülemkohus ei keelustanud midagi öeldi, et abordiõigus pole põhiseaduslik õigus. EL-s ka ei ole, on jäetud liikmeriikide otsuatada. Eestis ka ei ole põhiseaduslik õigus. Põhiseadus ütleb vaid et on õigus tervise kaitsele.

Masendav on see, et kui USA-s öeldakse te see pole põhiseaduslik õigus on osaliselt osariike kes kaaluvad abordi keelustamist. Ok oleks ju, et jah pole põhiseaduslik õigus aga selelst ei muutuks midagi. Aga näe muutub.

Miks on see aastal 2022 nii USA-s.  Ja ärgem unustagem et USA on meil demokraatlik riik kogu oma osariikidega, seal otsustab enamuse hääl. Miks on selline siis enamuse arvamus üsna paljudes osariikides Ja kui nad ei ole enamus, siis siiski piisav enamus et olla võimul. Kuidas see nii on läinud? Masendav.

+13
-3
Please wait...

Postitas:
Freya82

Eestis ka ei ole põhiseaduslik õigus. Põhiseadus ütleb vaid et on õigus tervise kaitsele

Põhiseadus ütleb ka seda, et igaühel (ka naisel) on ôigus otsustada oma keha üle.

+7
-1
Please wait...
Postitas:
iseoled

Üldiselt kui ma USA-s elaks, siis soovitaks kõikidel naistel enam meestele seksi mitte anda. Ilmselt pöörataks see seadus üsna ruttu ümber.

+17
-3
Please wait...
Postitas:
siisike

Eestis ka ei ole põhiseaduslik õigus. Põhiseadus ütleb vaid et on õigus tervise kaitsele

Põhiseadus ütleb ka seda, et igaühel (ka naisel) on ôigus otsustada oma keha üle.

Jah, peaks aga kahjuks seda seal kirjas  ei ole.

Lisaks ma väga loodan, et abordiõiguste piiiramine ei tule Eestis enam kunagi teemaks.

+11
-1
Please wait...
Postitas:
angie

USA-s on 26 osariiki, kus on abordi keelustamine täielikult või osaliselt seaduse tasandil juba ette valmistatud ning oodatigi veel ülemkohtu otsust. 26 osariiki on ikka päris suur arv.

+11
-1
Please wait...

Postitas:
mudakonn

Peale Euroopa kõrgeima hinnatõusu ei ole Eesti liberaalid millegi muuga hakkama suutnud saada.

Valgusta meid ka, kuidas konservatiivid peatavad hinnatõusu!! Isamaa ja EKRE on Eesti ainsad konservatiivsed erakonnad? Mõlemad on olnud pikalt valitsuses.

+11
-5
Please wait...
Postitas:
Lady_Red

Ma kahjuks kahtlustan, et USA ülemkohus vaatab läbi uuesti ka rasestumisvastaste vahendite kohtulahendi. Ja kahjuks on ka osariike (nt Texas), kes siis täpselt seda teed lähevadki, et ka vahendite kättesaadavust hakatakse piirama. Ma lihtsalt loodan, et asi ei lähe nii kaugele, et naistel ei lubata enam osariigist rasedana lahkuda.

Ma ei ole mingi tulihingeline “mugavusabortide” pooldaja, aga see on täiesti sürreaalne naiste õiguste ja vabaduste äravõtmine, ma ei tahaks seda isegi piiramiseks enam nimetada. Tee abortide vähendamiseks käib läbi hariduse ja hea kommunikatsiooni ning justnimelt abivahendite odavuse ja kättesaadavuse kaudu.

+24
-3
Please wait...

Postitas:
sina123

Peale Euroopa kõrgeima hinnatõusu ei ole Eesti liberaalid millegi muuga hakkama suutnud saada.

Valgusta meid ka, kuidas konservatiivid peatavad hinnatõusu!! Isamaa ja EKRE on Eesti ainsad konservatiivsed erakonnad? Mõlemad on olnud pikalt valitsuses.

Toetavad elanikkonda elktrihinnatõusu tõttu suurenenud arveid kompenseerides, vähendavad aktsiise, lahkuvad elektribörsilt, panevad põlevkivienergeetika endise võimsusega tööle.

Ja pole vaja kisada, et raha ei ole. Raha on. Nt jagub raha 30 Ukraina arstitudengi tasuta koolituseks, vaktsiinide hapukslaskmiseks ja 3x turuhinnaga koroonatestide ostmiseks omadelt jopedelt koolilastele jne jne.

+2
-18
Please wait...

Postitas:
kaegu121

Selliste uudiste taustal on mul alati hea meel, et elan Ida-Euroopa arengumaal, mitte Ameerika Unistuses.

+9
-2
Please wait...

Postitas:
hunden

Tee abortide vähendamiseks käib läbi hariduse ja hea kommunikatsiooni ning justnimelt abivahendite odavuse ja kättesaadavuse kaudu.

Arvestades, et mitmetes osariikides (kattub nendega, kus soovitakse keelustada) on palju koole, kus seksuaalharidus on olematu või lausa vastuolus bioloogiaga, on neil veel väga pikk maa minna sinna, kus “mugavus” aborte pole enam vajagi. See ei kehti kahjuks mitte ainult usuhullude erakoolide kohta. USA avalik (põhi/kesk)haridus on vägagi alareguleeritud ja kurvalt kehvas seisus.

+13
-1
Please wait...
Postitas:
sina123

Selliste uudiste taustal on mul alati hea meel, et elan Ida-Euroopa arengumaal, mitte Ameerika Unistuses.

See mõte on küll illusoorne. Eestis juhtub kõik USA-d järgi ahvides. Juhtub küll viivitusega, kuid siiski alati juhtub.

+1
-13
Please wait...

Postitas:
lexie

Soovitan lugeda USA naiste kogemuslugusid. See on ikka päris õudne, kui sinu väga oodatud rasedus peetub 24nädalal, kohalikus tervishoiuasutuses nii suure raseduse puhul puhastust ei tehta ja sind lennutatakse teise osariiki kliinikusse. Kliiniku ümber on agressiivsed meeleavaldajad, kes süüditavad sind oma lapse TAPMISES. Samal ajal kui leinad oma sündimata jäävat last ja oleksid nõus tegema ükskõik mida, et teda saaks päästa.
Paljudes osariikides ei huvita nüansid kedagi. Abort on abort ja see on keelatud. Sündimata lapsel on rohkem õigusi ja tema elu on rohkem väärt, kui naise oma.

+20
-4
Please wait...

Postitas:
Anonymous

Mina olen abordi keelustamise poolt. Lõpeb ükskord see kõigi ja kõigiga ringitõmbamine ära. Rasestumisvastaseid vahendeid USA-s kindlasti ei keelustata.

Konservatiivsus on maailmas viimaste nädalate trendide järgi tõesti pead tõstmas: Marie Le Peni partei sai enamuse Prantsuse parlamendivalimistel, Bulgaarias kihutati rahvale suurt majanduslikku kahju toov paduliberaal (peaminister) ametist minema, Bideni toetus USA-s on 20% ja konservatiivide popularsus on tõusuteel.

Ma ei toeta konservatiive, sest konservatiivid ja liberaalid on ühe p…se 2 kannikat. Aga ma valin konservatiive Eestis, sest midagi peab ju ometigi tegema, et liberaalidest Eesti valitsuses kunagigi (ilmselt palju hiljem kui see mujal maailmas juhtunud on) lahti saada. Peale Euroopa kõrgeima hinnatõusu ei ole Eesti liberaalid millegi muuga hakkama suutnud saada.

Ja millal lõppeb selle lolli müüdi levitamine, et aborti teevad ringitõmbajad ja abordi keelamine lõpetab ringitõmbamise? Aborti teevad peamiselt hoopis pereemad, kellel soovitud laste arv täis. Nende intiimelu on siiski tunduvalt aktiivsem kui ühel vallalisel nn ringitõmbajal ja oma mehega pole põhjust nii kiivalt hoolas olla. Mehed on ajast aega ringi tõmmanud ja enne rasestumisvastaseid vahendeid. Kas sulle meeldiks, et abielumeestel on oma abikaasade kõrvalt rohkelt salalapsi ka nende nn ringitõmbajatega?  Kuidas see peresuhetele kasuks tuleb? Sinu unelm, et su mehel on salalapsed? Vähe sellest, et ise lakkamatult rase oled ja sünnitad, pead taluma, et kõrvalmajas mehe armuke ka muudkui sünnitab ja teiega rahakotti jagab.

Ja kui naised on lakkamatult rasedad, siis on kerge ka nende muid õigusi piiramata hakata. Mida nad kanda tohivad ja kas nad töötada tohivad, kas neile üldse haridust vaja. Ja mis neil valimistele asja, las mehed otsustavad riigis  kõige üle. Anna aga anna õigused iseenda keha üle meestele.

Ma loodan, et ameeriklased pole lambad ja näitavad rahulolematust.

+17
-4
Please wait...

Postitas:
Anonymous

See mõte on küll illusoorne. Eestis juhtub kõik USA-d järgi ahvides. Juhtub küll viivitusega, kuid siiski alati juhtub.

Jahjah eestlased panevad oma maimukestele usinalt ameerika nimesid, mida nad ise nn rahvusvaheliseks nimeks nimetavad ja näevad oma maimukese tulevikku välismaal, seal rahvusvahelises riigis, kus aborti teha ei saa.

+2
-6
Please wait...

Postitas:
mudakonn

Sündimata lapsel on rohkem õigusi ja tema elu on rohkem väärt, kui naise oma.

Piiblitarkuse järgi ongi naine eelkõige emakas, et sünnitada oma mehele meessoost pärija.

+2
-11
Please wait...
Postitas:
sina123

Ja millal lõppeb selle lolli müüdi levitamine, et aborti teevad ringitõmbajad ja abordi keelamine lõpetab ringitõmbamise? Aborti teevad peamiselt hoopis pereemad, kellel soovitud laste arv täis. Nende intiimelu on siiski tunduvalt aktiivsem kui ühel vallalisel nn ringitõmbajal ja oma mehega pole põhjust nii kiivalt hoolas olla. Mehed on ajast aega ringi tõmmanud ja enne rasestumisvastaseid vahendeid. Kas sulle meeldiks, et abielumeestel on oma abikaasade kõrvalt rohkelt salalapsi ka nende nn ringitõmbajatega? Kuidas see peresuhetele kasuks tuleb? Sinu unelm, et su mehel on salalapsed? Vähe sellest, et ise lakkamatult rase oled ja sünnitad, pead taluma, et kõrvalmajas mehe armuke ka muudkui sünnitab ja teiega rahakotti jagab.

Ja kui naised on lakkamatult rasedad, siis on kerge ka nende muid õigusi piiramata hakata. Mida nad kanda tohivad ja kas nad töötada tohivad, kas neile üldse haridust vaja. Ja mis neil valimistele asja, las mehed otsustavad riigis kõige üle. Anna aga anna õigused iseenda keha üle meestele.

Ma loodan, et ameeriklased pole lambad ja näitavad rahulolematust.

Mis jama sa ajad? Kus on Eestis nende aborti tegevate pereemade hordid? Abortide arv aina väheneb, sest osatakse rasestumisvastaseid vahendeid kasutada. Aastal 2020 oli abortide arv Eestis 3277, neist ca 1700 meditsiinilistel näidustustel, millest 398 olid iseeneslikud katkemised. Ca 1500 on siis sinu meelest need sarirasestuvad pereemad või? Ei ole. Need 1500 ongi ringitõmbajad jm kullakaevurid, keda abordivastane seadus, v.a meditsiinilistel näidustustel, väga kenasti distsiplineerib.

Eesti kontekstis räägime me ainult 1436 naisest aastas, kes oma rasedust pole planeerida suutnud. Milleks üldse sellest niisugust lärmi lüüa? Ja veel kord, kus on selle statistika järgi need rasestuvate pereemade hordid?

+2
-15
Please wait...
Postitas:
kaegu121

Eesti kontekstis räägime me ainult 1436 naisest aastas, kes oma rasedust pole planeerida suutnud. Milleks üldse sellest niisugust lärmi lüüa? Ja veel kord, kus on selle statistika järgi need rasestuvate pereemade hordid?

1436 last igal aastal lastekodusse ei ole sinu silmis probleem või kes neid soovimatuid tööõnnetusi kasvatama hakkab?

+13
-3
Please wait...

Näitan 30 postitust - vahemik 1 kuni 30 (kokku 65 )

Esileht Ajaviite- ja muud jutud USA-s keelustatakse rasestumisvastased vahendid!