Esileht Ajaviite- ja muud jutud Uu, nakatunud, kus te olete?

Näitan 30 postitust - vahemik 1 kuni 30 (kokku 166 )

Teema: Uu, nakatunud, kus te olete?

Postitas:
Kägu

Nonii, perekooli loeb nii palju inimesi ja siin on kindlasti positiivseid. Rääkige, kuidas nakatusite, kuidas jõudsite testima ning mis sümptomid on, kui kaua? Kas oli ka segadust testitulemustega jne.Lisage vanus ka, kui viitsite.

Kuna ei ela harjumaal ja mitte ainsatki nakatunut ei tea, meil siin nohuga keegi testima ei jookse, seega, huvitab kohe mis siis tegelikult ka toimub ümberringi. 🙂

+39
-36
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 3 korda. Täpsemalt
Kommentaarist on juba teavitatud
Postitas:
Kägu

Mis selle paanika tekitamise postituse eesmärk on? Äää?

+8
-74
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 2 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Kas sa lähed paanikasse? Ära mine siis.

+48
-11
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mina sain just aru, et elus harjub tõesti ka kõige koledaga. Sügisel vaatasin hirmuga uudistest 40-50 uue nakatunu arvu, täna rõõmustasin, et tore – üle 400 ei läinudki! Veel.

+42
-9
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 9 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Mina sain just aru, et elus harjub tõesti ka kõige koledaga. Sügisel vaatasin hirmuga uudistest 40-50 uue nakatunu arvu, täna rõõmustasin, et tore – üle 400 ei läinudki! Veel.

Millal – sügisel? Praegu ongi sügis!

+8
-12
Please wait...

Postitas:
Kägu

Millal – sügisel? Praegu ongi sügis!

Autist?

+3
-25
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 9 korda. Täpsemalt
Postitas:
Kägu

36-aastane. Nakatusin ilmselt töökohas. Tehti laustestimist ja minu test oli ilma sümptomiteta positiivne. Haigeks jäin alles nädala aja pärast.  Praeguseks olen juba terve.

+37
-3
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kas sa lähed paanikasse? Ära mine siis.

Tundub, et lähete ise paanikasse, kui ei saa püsivalt lugeda viiruse teemasid. Otsige abi!

+11
-26
Please wait...

Postitas:
Kägu

Minu meelest just hea teema. Tunnen ise ainult kahte haigestunut, abielupaari. Tahaks teada enamate kogemusi. Mul on olnud riburadapidi mitmed lähedased lähikontaktsete seas ja käinud testi tegemas, aga haigeks pole ükski jäänud.

Mis selles teemas on paanikatekitamine? Olen nõus ka selle eespool kirjutanuga, kes ütles, et hiljuti tundus jube palju 50 nakatunut päevas, nüüd oleme paarisaja juures. Mäletate, alles ju oli mingi näitaja 50 saja tuhande elaniku kohta, mille järgi riike kategoriseeriti. Nüüd on see õnnetu 50 vist igal pool unustatud. Ma mäletan täpselt, kui oli esimest korda 61 kolmekümnete vahele, see oli vist 19.september. Kohtasin juhuslikult tuttavat ja ütlesime teineteisele korraga spontaanselt: kas kuulsid, 61 täna!

Julgustan ka positiivseid või juba tervenenuid oma kogemusi jagama!

+47
-7
Please wait...

Postitas:
Kägu

Erinevatel andmetel 40-80% nakatunutest ei märkagi selle viiruse olemasolu.  Vist olid WHO andmed, mille põhjal on 10% maailma elanikest selle läbi põdenud juba.

Eeskätt ohtlik  vanuritele, paksudele jm kroonilistele haigetele. Asjatu paanika.

+18
-37
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 4 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Kogemus kevadest. Elame Mustamäel(Tln) ja haigestus mees. Senini ennast ikka terveks pidanud, vanust 30+. Hakkas köhima ja kuidagi enam pidama ei saanud. Palavik tuli hiljem. Teiste pereliikmete test oli negatiivne. Mees elas kaks nädalat peale pos tulemust suvilas, siis läks ikkagi haiglasse. Kokku tuli tõelist piina nii 3 kuud. Kui haiglast välja lasti kolis otsejoones maale vanemate juurde.

Ma arvan, et õnn oli, et kevadel haigestus ja soojemapoolne suvi tuli otsa. Sai pärast maakodus koos vanematega rahulikult kosuda ja need poputasid pojakest siis kenasti. Meie hoidsime lastega alguses eemale ja pärast käisime õuekohtingutel.

Tervise mõttes- hädine oli. Kohutavalt kaotas kaalu, kere oli nõder ja jõuetu nagu ise kommenteerib. Praegu käib tööl ja on justkui timm olemine aga mulle endale tundub, et teatav ärevus on külge jäänud kogu selle teemaga. Alguses läks täiega paanikasse, kui tal mingi suvaline hetk nt köhahoog tuli ja siis juba hakkas “surema” (“matab hinge, ei saa hingata”) jne. See võis ka kogu sellest isoleeritusest ja üle mõtlemisest tulla.  Praegu vaja tööd teha ja enam ei ole sellega muret, aga lastele käib küll pinda, et teeksid kõik võimaliku ja enamgi veel, mis puudutab hügieeni ja ettevaatust.

+60
-9
Please wait...
Postitas:
Kägu

Ma arvan, et õnn oli, et kevadel haigestus ja soojemapoolne suvi tuli otsa. Sai pärast maakodus koos vanematega rahulikult kosuda ja need poputasid pojakest siis kenasti. Meie hoidsime lastega alguses eemale ja pärast käisime õuekohtingutel.

Ma ei saa sellest loogikast aru – ohtlikum on see viirus ju just vanematele inimestele ja mitte lastele.

+34
-19
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ma ei saa sellest loogikast aru – ohtlikum on see viirus ju just vanematele inimestele ja mitte lastele.

Kommentaar eemaldatud.

3.2. Vältida tuleb pahatahtliku ja halvustava arutelu algatamist ning jätkamist.

Perekooli Moderaator

+10
-58
Please wait...
Postitas:
Kägu

Kevadel läbi põetud. Enne koroonapaanika algust. Elus. Rohkem ühtki koroonahaiget ei tea, kõik on kontaktsete kontaktsete kontaktsed.

+1
-9
Please wait...

Postitas:
Kägu

Erinevatel andmetel 40-80% nakatunutest ei märkagi selle viiruse olemasolu. Vist olid WHO andmed, mille põhjal on 10% maailma elanikest selle läbi põdenud juba.

Eeskätt ohtlik vanuritele, paksudele jm kroonilistele haigetele. Asjatu paanika.

Mina olen krooniline haige. Minu jaoks ei ole asjatu paanika. Ma ei taha 27 aastaselt haiglas hinge vaakuda, sest inimesed mu ümber ütlesid “asjatu paanika”, ei kandnud maske, sest endal oli okei olla ja levitasid asümptomaatiliselt viirust, mis mulle saatuslik võib olla..

Ise kannan praegusel ajal poes/arsti juures/ühistranspordis maski ja deson käsi, sest majanduslikult pole võimalik koju jääda.

+52
-11
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kommentaar eemaldatud.

Kuule vali sõnu. Teine jagas kogemusi ja miks just selline otsus tehti, et vanemate juurde, ei ole meie asi.

+72
-5
Please wait...

Postitas:
Kägu

Erinevatel andmetel 40-80% nakatunutest ei märkagi selle viiruse olemasolu. Vist olid WHO andmed, mille põhjal on 10% maailma elanikest selle läbi põdenud juba.

Eeskätt ohtlik vanuritele, paksudele jm kroonilistele haigetele. Asjatu paanika.

Mina olen krooniline haige. Minu jaoks ei ole asjatu paanika. Ma ei taha 27 aastaselt haiglas hinge vaakuda, sest inimesed mu ümber ütlesid “asjatu paanika”, ei kandnud maske, sest endal oli okei olla ja levitasid asümptomaatiliselt viirust, mis mulle saatuslik võib olla..

Ise kannan praegusel ajal poes/arsti juures/ühistranspordis maski ja deson käsi, sest majanduslikult pole võimalik koju jääda.

Lihtsalt huvi pärast küsin – kui tuleb vaktsiin, siis kas lähed vaktsineerima?

+5
-17
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 5 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Ma ise pole veel haige. Kevadel haigestus minu tutvusringkonnast umbes 20 inimest – kaasa arvatud pereliikmed. Minule külge ei hakanud, vähemalt antikehi ei ole. Hetkel on suhtlusringkonnas haige 1 inimene Tartust, 1 Tallinnast ja perekond Harjumaalt. Üks tuttav kahjuks just suri sellesse. Kõigi neil haigestunutel on ikka korralikud külmetushaiguse tunnused olnud, mis kestsid umbes 3 nädalat. Juhitaval hingamisel on olnud 2 tuttavat kevadel, jäid ellu.

+26
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kevadel põdes õde ja õemees(elavad Rootsis)

Mehel läks väga hulluks ja järsku, vajas 2 nädalat haiglaravi, millest 1 nädal intensiivis. Õel ei ole siiamaani lõhnataju ja mehel ei ole ka lisaks maitsmismeelt. Kaalu kaotanud kõvasti , sest ütlevad mida sööd ja jood kui ei tunne maitset ega lõhna.  Mees köhib vahelduva eduga siiani.

Sõbranna sai nüüd tütre kaudu Kuldselt Karikalt. Sõbranna tütrel ok, kerge köha, aga sõbrannal ikka 37-38 palavik ja ütleb et jube köha, magab istuli…

Mina tegin täna testi, kuna lapsed täiega haiged ja mul kurk valus, et väikseid sellest nõmedast testist säästa,võtsin löögi enda peale. Vastus tuleb homme. Ilmselt negatiivne, hoiame end ikka ja  poodides desotame ja kanname ka maski, mingitel üritustel ei osale.

Testi olen teinud 2x, pole hulku midagi, on elus hullemaid asju tehtud. Sekundid ebamugavust ei ole midagi hullu, kui nohu on, lööbki löörid puhtaks 😀

+30
-3
Please wait...

Postitas:
Kägu

Minu kolleeg jäi (ise õnneks seni mitte, aga olen veel mõned päevad isolatsioonis), põeb seni nagu tavalist viirushaigust, köha-nohu-palavik, väga hull olla pole, aga tal veits üle nädala alles olnud.

Mehe õde ja õemees jäid, kusjuures nende 3 last mitte (kõiki testiti), mees põdes kergelt, õde ise üsna raskelt, aga haiglasse ei pidanud minema. Õe töökaaslane aga põdes väga-väga raskelt.

*Test pole üldse midagi hullu mu meelest, valus kohe natukenegi mitte, lihtsalt kerge kõditunne sügaval ninas või nagu limpsimull oleks ninna läinud. Ja vältas testivõtmine paar sekundit, olin vaimselt valmis palju hullemaks. Igatahes ei kardaks küll ka oma lapsi testima saata, kui vaja.

+27
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kommentaar eemaldatud.

Kuule vali sõnu. Teine jagas kogemusi ja miks just selline otsus tehti, et vanemate juurde, ei ole meie asi.

Ilmselt, et saaks päranduse kiiremini kätte. Ja valisingi pikalt sõnu. Kahjuks ei leidnud ühtegi paremat sõna, mis sellist rumalust ja egoismi ideaalsemalt kirjeldaks.

+7
-57
Please wait...
Postitas:
Kägu

Lihtsalt huvi pärast küsin – kui tuleb vaktsiin, siis kas lähed vaktsineerima?

Ausalt öeldes ma veel ei tea. Kuna võtan ravimeid, siis pean oma arstiga konsulteerima niikuinii. Mõeldes tagasi eelmistele vaktsiinidele, mis kiiruga välja on lastud, siis olen pisut kahevahel. Karjaimmuunsuse taha oleks kena pugeda.

+15
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kevadel põdes õde ja õemees(elavad Rootsis)

Mehel läks väga hullukd ja järsku, vajas 2 nädalat haiglaravi, millest 1 nädam intensiivis. Õel ei ole siiamaani lõhnataju ja mehel ei ole ka lisaks laitsmismeelt. Kaalu kaotanud kõvasti sest ütlevad mida sööd ja jood kui ei tunne maitset ega lõhna. Mees köhib vahelduva eduga siiani.

Sõbranna sai nüüd tütre kaudu Kuldselt Karikalt. Sõbranna tytrel ok, kerge köha, aga sõbrannal ikka 37-38 palavik ja ütled et jube köha, magab istuli…

Mina tegin täna testi, kuna lapsed täiega haiged ja mul kurk valusm et väikseid sellest nõmedast testist säästa,võtsin löögi enda peale. Vastus tuleb homme. Ilmselt negatiivne, hoiame end ikka ja kanname ka maski, mingitel üritustel ei osale

Kui üritustel ei osale siis kus sa seda maski kannad?

0
-30
Please wait...

Postitas:
Kägu

ei tea kedagi ,kes teaks kedagi kes haigestunud .Kuna palk suht väike ,ei ole plaaniski mingi köha pärast haiguslehele või eneseisolatsiooni jääda. Keegi ei maksa mulle seda 10 päeva kodusistumist ju välja!

+7
-53
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kirjutab ju, et sai “pärast” vanematega maakodus kosuda. Taastus haigusest seal, mitte ei olnud oma vanematega koos ajal, kui oli nakkusohtlik. Kevadel oli haige, suvel taastus vanemate maakodus.

Kõik ju selgelt kirjas: “Mees elas kaks nädalat peale pos tulemust suvilas, siis läks ikkagi haiglasse. Kokku tuli tõelist piina nii 3 kuud. Kui haiglast välja lasti kolis otsejoones maale vanemate juurde.”

+56
-4
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kommentaar eemaldatud.

Ilmselt, et saaks päranduse kiiremini kätte. Ja valisingi pikalt sõnu. Kahjuks ei leidnud ühtegi paremat sõna, mis sellist rumalust ja egoismi ideaalsemalt kirjeldaks.

Loe parem mõttega kogu tema kommentaar läbi: “Mees elas kaks nädalat peale pos tulemust suvilas, siis läks ikkagi haiglasse. Kokku tuli tõelist piina nii 3 kuud. Kui haiglast välja lasti kolis otsejoones maale vanemate juurde.”

Ei puutunud ju haigena või nakkusohtlikuna vanematega kokku. Vanemate juurde läks pärast eneseisolatsiooni suvilas ja sellele järgnenud haiglaravi. Kui haiglast välja lasti, siis enam nakkusohtlik ju ei olnud ja sai suveks maale vanemate juurde minna. Ilmselgelt oli suvel maal taastuda ohutum, kui linnas olla ja riskida sellega, et uuesti sama viiruse külge saab.

Enne “sõnade valimist” ja kellegi idioodiks sõimamist, tuleks tekst, mida kommenteerid, ikka mõttega läbi lugeda. Praegu jääd ise lolliks enda lahmimisega.

+48
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mul jäi tütar (16-a) haigeks, sai selle koolist. Paar-kolm päeva oli väike palavik, peavalu ja väsimus. Mina, abikaasa ja teine tütar tegime eelmine ja see nädal testid ja need olid negatiivsed. Kohe saab 2 nädalat läbi ja loodetavasti siis ikkagi pääsesime sellest.

Kuni tema positiivse tulemuseni olime küll kõik mitu päeva koos ja eraldi ei hoidnud, peale seda aga on ta olnud oma toas ja olen talle süüa viinud. Käib sealt siis ainult WC-s ja vannitoas, mida tihti desinfitseerime. Vist on siiski võimalik, et teised pereliikmed ei haigestu.

+18
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

*Test pole üldse midagi hullu mu meelest, valus kohe natukenegi mitte, lihtsalt kerge kõditunne sügaval ninas või nagu limpsimull oleks ninna läinud. Ja vältas testivõtmine paar sekundit, olin vaimselt valmis palju hullemaks. Igatahes ei kardaks küll ka oma lapsi testima saata, kui vaja.

Minul võeti küll proovi nii, et pisarad lahmasid ja pärast sõitsin lihtsalt parkimisplatsi teise otsa ja taastusin, kuni tugevam valu järele andis ja silmist enam vett ei jooksnud.

Järgmisel päeval tuli ninast verd.

+14
-6
Please wait...

Postitas:
Kägu

ei tea kedagi ,kes teaks kedagi kes haigestunud .Kuna palk suht väike ,ei ole plaaniski mingi köha pärast haiguslehele või eneseisolatsiooni jääda. Keegi ei maksa mulle seda 10 päeva kodusistumist ju välja!

Idioot! Ja ma ei kahetse oma sõnu. Mis mõttes “keegi ei maksa välja”??? Vormista asjad korrektselt ja makstakse sulle haigusraha. Kui mustalt palka saad, siis muidugi ei maksta. Aga kui perearsti kaudu asja ajad, siis oled võrdsustatud haiguslehega ja saad samamoodi makstud nagu sellega. Jah, saad raha vähem, aga sinu hingele ei jää mõne krooniliselt haige või vanainimese surma.

+43
-7
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 10 korda. Täpsemalt
Postitas:
Kägu

Nonii, perekooli loeb nii palju inimesi ja siin on kindlasti positiivseid. Rääkige, kuidas nakatusite, kuidas jõudsite testima ning mis sümptomid on, kui kaua? Kas oli ka segadust testitulemustega jne.Lisage vanus ka, kui viitsite.

Kuna ei ela harjumaal ja mitte ainsatki nakatunut ei tea, meil siin nohuga keegi testima ei jookse, seega, huvitab kohe mis siis tegelikult ka toimub ümberringi. 🙂

Aga sa oledki nakatunud. Virutaalne koroona on kõigil neil, kes muust ei mõtle kui koroonast. Varsti hakatakse ka neid vaktsineerima, kes ainult mõtlevad. Teised võivad terveks saada, aga mõtlemise koroonast on väga keeruline vabaneda.

+8
-36
Please wait...
Näitan 30 postitust - vahemik 1 kuni 30 (kokku 166 )

Esileht Ajaviite- ja muud jutud Uu, nakatunud, kus te olete?