RE: üürikorter
Viimane kommenteerija levitab siin küll laimu. Seadusega EI OLE KEELATUD nõuda remondirahade või hooldusrahade tasumist üürnikult, kui selles on eelnevalt kokku lepitud. Võlaõiguseadus § 292. Kõrvalkulud
(1) Lisaks üüri maksmisele peab üürnik kandma muid üüritud asjaga seotud kulusid (kõrvalkulud) üksnes juhul, kui selles on kokku lepitud. Kõrvalkuludeks on tasu üürileandja või kolmanda isiku teenuste ja tegude eest, mis on seotud asja kasutamisega.
Isiklikult tean, et see asi on tekitanud siiski ka palju vaidlusi selles osas, kas ikka on need tehtud tööd seotud asja kasutamisega või mitte.
Seega, kui on üürilepingus kirjas, et üürni need kulud maksab, siis peab maksma ja kui seda kirjas pole, siis ei pea maksma. Mina, kes ma siis samuti olen pikaajaline üürnik, olen need maksed siiski tasunud ja seda põhjusel, mis siin ka juba välja toodi: pole ju vahet, kas ma maksan need kulud ise või üürnileandja tõstab üüri. Mina arvan, et asi on kokkuleppes. Mõlemad pooled võiks järgida seda, milles lepingus on kokku lepitud. Muidugi, kui on kokku lepitud, et neid kulusid ja maksa üürnik ja üürileandja hiljem neid tasusid nõudma hakkab, siis ma ei maksaks.
Kasutaja on kirjutanud teemasse 2 korda. Täpsemalt 13.01 21:11; 15.01 16:33;