MK
Üks asi on kodutöid õpetada (jah saab ka youtubist õppida) aga teine asi on läbi ise tegemise õpetada hindama seda, mida vanemad pere jaoks teevad ja kuidas käib tiimitöö. Olen kuulnud, kuidas 4 aastane, kellel lasteaias õpetaja palub oma asjad ära panna vastab, et “aga mille eest siis sulle palka makstakse?” ja lapse sõber, kes tõi külla kaasa komme, vaatamata palumise peale paberid prügikasti visata kõik põrandale loopis ning pärast minu lapsel ka koristada ei aidanud, mulle siiralt vastas, et neil küll ema koristada ei käsi. Et, kui ka kodus kõik ise ära teed, proovi vähemalt õpetada, et kodutööd pole niisama lihtsad ja mitte igal pool ei hakka teised sinu järgi koristama ja süüa tegema. Esimese tõsisema “kooli” saavad poisid nt sõjaväes, seal korjatakse telefonid ära, kõike pead ise õppima (koristama, voodit tegema, riideid pakkima, süüa tegema). Riigikaitse laagris pandi tüdrukud, poisid ka käsitsi oma sokke pesema, mõnel jäidki pesemata sest “vuih” kui vastik. Tegelen ise värbamisega ja võin öelda, et on väga tublisid noori, tihti just suurperedest, kus kõik aitavad kõiki ja siis on ka neid nn lumehelbekesi, kes tõesti ei oska, ei taha, ei saa sest neil on seda kodus võimaldatud.