Miljonäriks ei saanud ja minu lugu on kindlasti üsna ebapopulaarne. Olen viielapselisest perest, kus ema, kes töötas karjalaudas, kasvatas meid üksi. Isa oli küll olemas ja käis palju, aga no rahalist abi temast polnud. Päris näljas ma ei olnud, aga näiteks terve keskkooli aja olid mul ainult ühed kingad, uisud ja ketsid. Jope oli mul tehnikumi ajal ka üks, kõik need aastad. Ka ei teadnud ma ülikooli minnes, et voodis peaks aluslina olema ja tekikott. Ütlen kohe, et ema ei joonud, ta lihtsalt oli ise lastekodust ja…
Töötasin esmalt aastaid teenindajana, siis omandatud erialal insenerina. Lõpuks sai mul vaesusest kõrini ja läksin tööle müügiinimesena.
Müük mitte eraisikutele vaid firmadele. Pingutasin meeletult. Esimesed umbes pool aastat ajasid nutma, aga esimese 2-toalise korteri raha Mustamäel sain kokku ilma laenuta järgmise 2,5-3 aastaga. Kokku töötasin umbes 19-20 aastat ja selle ajaga sain nii reisida kui ka 9. pulma-aastapäevaks maja ehitada, vanemaid ja lapsi toetada. Auto oli töökoha poolt. Ilma laenudeta sai kõik ostetud. Mees muidugi teenis ka, sellist Eesti miinimumist veidi kõrgemat palka, aga aitas ja toetas mind kõiges. Mehe vanemad aitasid palju talutoodetega ning ämm õmbles tipptasemel riideid lastele. Mees tegi ka haltuurat palju jaksas.
Teinekord oli küll krediitkaart abiks ning abikaasa on käeliselt osav ja mina ehitusinsener. Miljonäri ei saanud, aga kulda natuke on ostetud et vanaduspäevil saaks leivale liha peale, maja on enda oma, kaks väikest nn ühikakorterit väljaüürimiseks ostetud, reisida 2-3 korda aastas saan, mingeid aktsiaid või fonde nüüdseks kasvanud paarikümne tuhande jagu – aga nendega tegeleb abikaasa, lapsed on suured ja töökoha vahetasin hiljuti poole koha vastu mõttetu palgaga. Auto on ja kalapüüdmiseks kaheinimese pisike mootorpaat on ka.
Vähem närvikulu nüüd ja kõik on juba olemas. Olen 59.
Ehk siis minu soovitus on – tee tööd, mis maksab. Pinguta. Kui sa oled selles hea, siis muutub põnevaks.