Esileht Ajaviite- ja muud jutud Vaesest rikkaks

Näitan 23 postitust - vahemik 1 kuni 23 (kokku 23 )

Teema: Vaesest rikkaks

Postitas:
Kägu

Tegelikult pole päris õige pealkiri, aga ei oska muudmoodi sõnastada mõtet, mis mul on Perekooli lugedes tekkinud.

Nimelt on olnud mitmeid postitusi, kus käod on oma edulugusid kirjeldanud ja mis lõppkokkuvõttes tekitavad kas vau!-efekti või sellise “räägi, räägi..” tunde.
Ehk et siis minu soov oleks kuulda reaalseid lugusid “ajalehepoisist miljonäriks”.
Kuidas kõik algas, kuidas läks ja kulges, kuhu olete jõudnud.
Millest loobusite, mida kasutasite, kaua kestis, mis tunded tagantjärele tekivad.

Vaba teema, kus võib ka “kakelda” ja teemavälist juttu ajada.

+1
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Nelli Teataja

Lisan veel, et lugu saab septembri alguses lugeda Nelli Teatajast

+10
-5
Please wait...

Postitas:
Kägu

Sellisele teemale on keeruline kirjutada. Sest kui keegi inimene kirjeldab oma või perekonna väljasiplemist vaesusest kasvõi nende jaoks parema majandusliku seisuga olukorda, siis on päris palju neid, kes tulevad siis ja hakkavadrääkima, et -kas sa üldse tead, kes on rikas, ja et meil polegi päris rikkaid ja et rikas on see, kes omab lennukit ja kinnisvara üle maailma jne jne . Ja hea teema kaotab järje.

+13
0
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 2 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Peaasi, et rikkast vaeseks ei muutuks. See on ikka tõeline pauk, millest enamus ei toibugi.

+8
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kes on rikas?

+2
-3
Please wait...

Postitas:
Kägu

Sellisele teemale on keeruline kirjutada. Sest kui keegi inimene kirjeldab oma või perekonna väljasiplemist vaesusest kasvõi nende jaoks parema majandusliku seisuga olukorda, siis on päris palju neid, kes tulevad siis ja hakkavadrääkima, et -kas sa üldse tead, kes on rikas, ja et meil polegi päris rikkaid ja et rikas on see, kes omab lennukit ja kinnisvara üle maailma jne jne .

Lisaks hakatakse kõigi pisidetailide kallal saagima ja kindlasti ilmub ka LIBA röökiv lollike.

+15
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Miljonäriks ei saanud ja minu lugu on kindlasti üsna ebapopulaarne. Olen viielapselisest perest, kus ema, kes töötas karjalaudas, kasvatas meid üksi. Isa oli küll olemas ja käis palju, aga no rahalist abi temast polnud. Päris näljas ma ei olnud, aga näiteks terve keskkooli aja olid mul ainult ühed kingad, uisud ja ketsid. Jope oli mul tehnikumi ajal ka üks, kõik need aastad. Ka ei teadnud ma ülikooli minnes, et voodis peaks aluslina olema ja tekikott. Ütlen kohe, et ema ei joonud, ta lihtsalt oli ise lastekodust ja…

Töötasin esmalt aastaid teenindajana, siis omandatud erialal insenerina. Lõpuks sai mul vaesusest kõrini ja läksin tööle müügiinimesena.

Müük mitte eraisikutele vaid firmadele. Pingutasin meeletult. Esimesed umbes pool aastat ajasid nutma, aga esimese 2-toalise korteri raha Mustamäel sain kokku ilma laenuta järgmise 2,5-3 aastaga. Kokku töötasin umbes 19-20 aastat ja selle ajaga sain nii reisida kui ka 9. pulma-aastapäevaks maja ehitada, vanemaid ja lapsi toetada. Auto oli töökoha poolt. Ilma laenudeta sai kõik ostetud. Mees muidugi teenis ka, sellist Eesti miinimumist veidi kõrgemat palka, aga aitas ja toetas mind kõiges. Mehe vanemad aitasid palju talutoodetega ning ämm õmbles tipptasemel riideid lastele. Mees tegi ka haltuurat palju jaksas.

Teinekord oli küll krediitkaart abiks ning abikaasa on käeliselt osav ja mina ehitusinsener. Miljonäri ei saanud, aga kulda natuke on ostetud et vanaduspäevil saaks leivale liha peale, maja on enda oma, kaks väikest nn ühikakorterit väljaüürimiseks ostetud, reisida 2-3 korda aastas saan, mingeid aktsiaid või fonde nüüdseks kasvanud paarikümne tuhande jagu – aga nendega tegeleb abikaasa, lapsed on suured ja töökoha vahetasin hiljuti poole koha vastu mõttetu palgaga. Auto on ja kalapüüdmiseks kaheinimese pisike mootorpaat on ka.
Vähem närvikulu nüüd ja kõik on juba olemas. Olen 59.
Ehk siis minu soovitus on – tee tööd, mis maksab. Pinguta. Kui sa oled selles hea, siis muutub põnevaks.

+26
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Peaasi, et rikkast vaeseks ei muutuks. See on ikka tõeline pauk, millest enamus ei toibugi.

Aga ka seda oleks huvitav lugeda. Kuidas nüüd muutunud võimalustega toime tullakse, millised sõbrad on ära kadunud, mismoodi elu muutunud.

+6
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Aga ka seda oleks huvitav lugeda. Kuidas nüüd muutunud võimalustega toime tullakse, millised sõbrad on ära kadunud, mismoodi elu muutunud.

Aga see pole see teema, tee uus.

0
-3
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kui see energia, mis kulutatakse anonüümsetes foorumistes kommenteerimistele, kuluataks töö tegemiseks – oleksid enamus inimesed palju paremal järjel. Kui teed lõunapausi ajal lahti Õhtulehe, Delfi vms- ja näed kuidas on kirjutatud sadu vinguvaid kommentaare – siis mõtlen küll, et kust võetakse selleks aeg. Kusjuures hädaldatakse ka vaesuse üle ja süüdi on selles partei, president jne

+8
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kui see energia, mis kulutatakse anonüümsetes foorumistes kommenteerimistele, kuluataks töö tegemiseks – oleksid enamus inimesed palju paremal järjel. Kui teed lõunapausi ajal lahti Õhtulehe, Delfi vms- ja näed kuidas on kirjutatud sadu vinguvaid kommentaare – siis mõtlen küll, et kust võetakse selleks aeg. Kusjuures hädaldatakse ka vaesuse üle ja süüdi on selles partei, president jne

No kust võtsid selle aja siis praegu?

+2
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Sain päranduse. Ei, mitte kauge Kanada onu käest. Lihtsalt omandireformi käigus tagastatud maa jõudis viimaks minuni. Müüsin maha ja jätsin töötamise pea päevapealt ära.

Varem täiesti paljas ja nälgas ei olnud, aga ega hõisata ka midagi polnud, ikka palgapäevast palgapäevani.

Elu on muutunud niipalju, et raha pärast enam stressama ei pea. Tervis kohe palju parem. Sõbrad ei tea täpselt, palju mul varandust on ja keegi otse surkima pole ka tulnud. Olen väga vähenõudlik, ei vaja suurt luksust ja lolliks ka peast ei läinud suure varanduse otsas. Osa investeerisin, toodab natuke passiivset tulu, käisin natuke reisimas aga see mulle nii väga ka ei meeldinud, et jääkski seda tegema. Elukoht on väike, armas ja vähe hoolt vajav. Meeldib Eestis elada. Tegelen hobidega, kulgen vaikselt läbi elu, olen eluga rahul pensionär. Mulle nii sobib.

+15
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

No kust võtsid selle aja siis praegu?

Sest mina olen elus hullult tööd teinud ja nüüd võin lubada logelemist. Aga töö ajal teen tööd (võib olla sa ikka tead, et täna riigipüha), mitte ei passi netis mõttetuid kommentaare kirjutades.

+1
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Jah, kes on rikas?
Aga oma loo võin ma kirja panna.
Lapsepõlv oli raske. Ema kasvatas meid üksi. Praegu mõtlen, et tal võis olla tavaline depressioon, aga tollal sellest ei räägitud. Ühesõnaga suur armastust ma ka tunda ei saanud. Oli palju päevi, kus ei saanud süüa. Õnneks elasime maal, naabritädi teadis vist olukorda, igatahes suviti olime tihti tema lõunalauas oodatud. Juba siis otsustasin, et minu tulevases kodus peab olema klaver 😀 (“Kadri” raamatus oli ka klaver rikkuse sümbol.

Peale keskkooli otsustasin minna ülikooli. Seal sain tuttavaks noormehega ja peale 1. kursust olin rase. Alguses oli kõik ok, aga paar aastat hiljem hakkas mees rohkem jooma minuga halvasti käituma. Raha sain jaopärast ja jälle oli nälg majas. Mees läks välismaale tööle ja tihti jäin ilma rahata.

Otsustasin sellele lõpu teha. Läksin tööle ja kooli. Vaat see oli raske aeg.
Madalapalgaline töö, unetud ööd. Lapse kõht oli alati täis, aga ise käisin ikka sügisel aedade tagant õunu otsimas. Päris näljast päästis tädi, kelle juures käisin abiks kartuleid rohimas-võtmas jm maatööd tegemas ja kes siis mulle köögiviljas ja moosides tasus.

Nii kui erialasele tööle sain, hakkas lihtsamaks minema. Üürisime ahjuküttega kööktoa asemel 2-toalise keskküttega elamise. Tegin ikka ränka tööd ja see ei jäänud märkamata. Ligi aastaga olin osakonnajuhataja ja 4 aasta pärast tegevjuht. Kas ma olen rikas? Jah, sest enne polnud mul midagi, nüüd on kõik. Elame lapsega 4-toalises korteris uues majas, käime 2-3 korda aastas reisimas, mul on auto ja pangaarvel säästud. JA mis peamine, me saame iga päev SÜÜA!

Mees pole alimente kunagi maksnud, lapsega pole kohtunud peale välismaale kolimist. Uut meest pole ega otsigi.

+25
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Jah, kes on rikas?

Lapsepõlv oli raske. Ema kasvatas meid üksi. Praegu mõtlen, et tal võis olla tavaline depressioon, aga tollal sellest ei räägitud. Ühesõnaga suur armastust ma ka tunda ei saanud. Oli palju päevi, kus ei saanud süüa. Õnneks elasime maal, naabritädi teadis vist olukorda, igatahes suviti olime tihti tema lõunalauas oodatud. Juba siis otsustasin, et minu tulevases kodus peab olema klaver 😀 (“Kadri” raamatus oli ka klaver rikkuse sümbol.

Peale keskkooli otsustasin minna ülikooli. Seal sain tuttavaks noormehega ja peale 1. kursust olin rase. Alguses oli kõik ok, aga paar aastat hiljem hakkas mees rohkem jooma minuga halvasti käituma. Raha sain jaopärast ja jälle oli nälg majas. Mees läks välismaale tööle ja tihti jäin ilma rahata.

Madalapalgaline töö, unetud ööd. Lapse kõht oli alati täis, aga ise käisin ikka sügisel aedade tagant õunu otsimas. Päris näljast päästis tädi, kelle juures käisin abiks kartuleid rohimas-võtmas jm maatööd tegemas ja kes siis mulle köögiviljas ja moosides tasus.

Nii kui erialasele tööle sain, hakkas lihtsamaks minema. Üürisime ahjuküttega kööktoa asemel 2-toalise keskküttega elamise. Tegin ikka ränka tööd ja see ei jäänud märkamata. Ligi aastaga olin osakonnajuhataja ja 4 aasta pärast tegevjuht. Kas ma olen rikas? Jah, sest enne polnud mul midagi, nüüd on kõik. Elame lapsega 4-toalises korteris uues majas, käime 2-3 korda aastas reisimas, mul on auto ja pangaarvel säästud. JA mis peamine, me saame iga päev SÜÜA!

Mees pole alimente kunagi maksnud, lapsega pole kohtunud peale välismaale kolimist. Uut meest pole ega otsigi.

Väga ilus lugemine oli! Edu Sulle ka edaspidiseks!

+11
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

mehega mõlemad katkistest peredest. mees vägivaldse alkohoolikust isaga perest kus ta 16selt tänavale visati, mina vaese üksikema perest.
kui 20selt kokku saime elasime mõlemad miinimumi lähedase palga peal 30ruuduses korteris vanas puumajas. mehel oli idee mis firmat teha ja võttis töölt lahti, nii kaua elasime minu palgast kuni firma käima sai – umbes 1.5 aastat kulus kuni kuu lõpus sai endale keskmist palka maksma hakata ja dividendideks ka veel jäi. esimese aasta ei toonud firma vist küll midagi sisse. siis võtsin mina töölt lahti ja läksin ülikooli ja elasime mehe rahast kuni minu lõpetamiseni.
kui mina ka tööle läksin ja firma tegin hakkas raha järsku sisse voolama meil mõlemal. läksime natuke ilusamase ja suuremasse üürikasse aga ei midagi uut ega uhket ja elasime tavalist elu. paar aastat hiljem avastasime et saame kontojäägi eest kadriorgu uhiuue korteri osta. päeva pealt välja osta. ostsime siis
tänaseks on loo algusest 10a aastat möödas, kahe peale netoväärtus 0.5 miljonit – algusega absoluutsest nullist 10 aastat tagasi. enamus sellest tulnud 5 aastaga. mõtleme et võtame varsti hoo maha ja saame lapse ja vaatame siis edasi

+4
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

mis seal ikka:
15 aastaselt lugesin raamatuid meeletult ja tegin maatöid ja sporti
20 aastaselt ülikooli
25 tööle, ületunnid, töötasin hommikust õhtuni, 1,5 kohta… 1 aasta peale ülikooli ostsin oma korteri Tallinna kesklinna noore spetsialist laenuga.
26-32 3 last
32 oma ettevõte, nüüdseks 11 aastat
kinnisvara on kogunenud, iga 2 aasta tagant ostan midagi (küll mehega kahasse eluruumid- kuid initsiatiiv ja sissemaksed minult). Äripinnad ettevõtte alt.

minu trump oli see, et esiteks ma ei ole väga ilus ja mõistsin seda varakult; teiseks mul olid normaalsed vanemad, kes uskusid minusse (eks tõmbasid ka maapeale tagasi teinekord) ja mulle meeldib riskida.

Kuid kõige kõige tähtsam on et oleks pere ja et oleks tervis korras kõigil.

+12
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mina olen 8-lapselisest perest. Ei ütleks, et me vaesed olime. Tegime palju maatöid, saime isegi reisida. Ülikooli alguses juba võiks öelda, et olin vaene. Sain lapse ja tööl ei käinud. Käisin vanaema juures söömas. Vanaema aitas ka lapse hoidmisel. Mehest väga abi polnud. Aga ega ma ennast vaesena ei tundnud, ikka õnnelikuna ja vaatamata sellele, et materiaalses plaanis mul midagi ei olnud, siis tunne oli ikkagi, et kõik on hästi ja kõik vajalik on olemas.
Varsti läksin tööle ja siis juba kolisin välismaale ja mõni aasta tagasi kodumaale tagasi. Tegin oma ettevõtte ja läheb hästi.
Nüüd hakkan 40 saama. Vara on palju kogunenud. Lapsi 3. Saan kõike lubada nii endale kui lastele ja ka teisi pereliikmeid aidata kui vaja.
Vastus küsimusele, et kuidas on töö ja õppimine. Mu eriala on mulle hobiks. Õhtuti loen erialaseid raamatuid. Telekat ei vaata. Pidutseja ei ole. Meeldib looduses hulkuda, nii saan end hästi laadida ja tulen hästi toime oma lastega ja tööga.
Üheks väga oluliseks asjaks pean ka mitte koonerdamist. Minu arust rikkus ei tule kokkuhoidlikust elamisest vaid ikkagi peab lubama endale ja perekonnale seda, mida armastad. Ja kui endal juba hästi läheb siis võiks tähele panna ja aidata ka neid, kellel on seda väga vaja.

+3
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Sain päranduse. E Lihtsalt omandireformi käigus tagastatud maa jõudis viimaks minuni. Müüsin maha ja jätsin töötamise pea päevapealt ära.

Kas Sul ei olnud kedagi, kellele maa edasi pärandada? Maa on rikkus, kui vähegi võimalik tasuks seda säilitada.

0
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kas Sul ei olnud kedagi, kellele maa edasi pärandada? Maa on rikkus, kui vähegi võimalik tasuks seda säilitada.

Ma ei ole ise mingi maaharija. Poeg teeks sedasama (elab tegelikult välismaal, nii et temale oli rahast rohkem abi). Buumi ajal sai ka head hinda. Investeerisin selle edasi väärtpaberitesse, kinnisvarasse ja iseendasse. Maa võib ju olla, aga kui sellega midagi kasulikku ei tehta, siis pole selle nimel mõtet ka nälgida ja tervise hinnaga madalapalgalisel töökohal edasi rügada, et hiljem pärijatele jätta. Lisaks sellele vajab maa ise investeeringuid. Seda peab regulaarselt niitma, teeääred puhtana hoidma, metsa harvendama ja minul selleks vahendeid ja tahtmist ei olnud.

Arvestades seda, et selle sama maa võttis Nõukogude Liit mu sugulastelt ära, saates nad koonduslaagrisse surema (ainult üks tuli elusalt tagasi), siis jääb ikkagi mingi väike võimalus, et ajalugu kordub. Raha ja oma praeguse kinnisvara võin muidugi samuti kaotada, aga vähemalt olen ma natukenegi elanud kergemalt kui varem. Küll jääb ka pärijatele minust midagi.

+6
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Nii tubli oled! Mis õdedest-vendadest sai?

Miljonäriks ei saanud ja minu lugu on kindlasti üsna ebapopulaarne. Olen viielapselisest perest, kus ema, kes töötas karjalaudas, kasvatas meid üksi. Isa oli küll olemas ja käis palju, aga no rahalist abi temast polnud. Päris näljas ma ei olnud, aga näiteks terve keskkooli aja olid mul ainult ühed kingad, uisud ja ketsid. Jope oli mul tehnikumi ajal ka üks, kõik need aastad. Ka ei teadnud ma ülikooli minnes, et voodis peaks aluslina olema ja tekikott. Ütlen kohe, et ema ei joonud, ta lihtsalt oli ise lastekodust ja…

Töötasin esmalt aastaid teenindajana, siis omandatud erialal insenerina. Lõpuks sai mul vaesusest kõrini ja läksin tööle müügiinimesena.

Müük mitte eraisikutele vaid firmadele. Pingutasin meeletult. Esimesed umbes pool aastat ajasid nutma, aga esimese 2-toalise korteri raha Mustamäel sain kokku ilma laenuta järgmise 2,5-3 aastaga. Kokku töötasin umbes 19-20 aastat ja selle ajaga sain nii reisida kui ka 9. pulma-aastapäevaks maja ehitada, vanemaid ja lapsi toetada. Auto oli töökoha poolt. Ilma laenudeta sai kõik ostetud. Mees muidugi teenis ka, sellist Eesti miinimumist veidi kõrgemat palka, aga aitas ja toetas mind kõiges. Mehe vanemad aitasid palju talutoodetega ning ämm õmbles tipptasemel riideid lastele. Mees tegi ka haltuurat palju jaksas.

Teinekord oli küll krediitkaart abiks ning abikaasa on käeliselt osav ja mina ehitusinsener. Miljonäri ei saanud, aga kulda natuke on ostetud et vanaduspäevil saaks leivale liha peale, maja on enda oma, kaks väikest nn ühikakorterit väljaüürimiseks ostetud, reisida 2-3 korda aastas saan, mingeid aktsiaid või fonde nüüdseks kasvanud paarikümne tuhande jagu – aga nendega tegeleb abikaasa, lapsed on suured ja töökoha vahetasin hiljuti poole koha vastu mõttetu palgaga. Auto on ja kalapüüdmiseks kaheinimese pisike mootorpaat on ka.

Vähem närvikulu nüüd ja kõik on juba olemas. Olen 59.

Ehk siis minu soovitus on – tee tööd, mis maksab. Pinguta. Kui sa oled selles hea, siis muutub põnevaks.

+1
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ma õrnapõrnaline tegin väikse nutu selle loo peale.

Jah, kes on rikas?

+2
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Jah, kes on rikas?

Jah, ma ka poetasin pisara, kuigi ega endalgi palju kergem olnud. Aga süüa oli siiski alati midagi, isegi siis, kui mõni kuu oli suuremaid väljaminekuid (külmkapp läks katki) ja ei saanud muud süüa kui maalt saadud kartuleid.
Loed sellistest lugudest ja siis loed nendest, keda ajab nii väga vihale, kui kassalindile pulka ei panda õigesse kohta või kui keegi nii riides ei käi, nagu on “maitsekas ja stiilne”, ja kohe sõnatuks võtab. Või mõtled neile, kes aina vinguvad, küll pole valitsus hea, küll tööandja on orjapidaja, küll neid ei austata piisavalt..

+2
0
Please wait...

Näitan 23 postitust - vahemik 1 kuni 23 (kokku 23 )

Esileht Ajaviite- ja muud jutud Vaesest rikkaks