Tere! Soovin nõu küsida, äkki on kellelgi veel niimodi olnud või on praegu sellises seisus nagu mina. Nimelt, beebiga kõik hästi (käisin La uuringul) ja sain veel kõrgema preeklamsia riski, kui Oscar testil. Ma võtan küll südameaspiriini 150 mg/ 1 tbl õhtuti aga sain teada, et see ei ole eriti mõjunud. Seega, riskid nüüd 20 nädala uuringus kõrgemad, kui Oscaris. Olen natukene mures, et mida see minujaoks tähendab? Käisin mõlemat testi tegemas dr. Soiši juures. Tema ütles, et pean mõõtma kodus vererõhku, teen seda juba ammu. Kodus aparaat olemas, panen kirja. Pean andma tihemini uriiniproovi. Selle viingi varsti ämmakale /järgmine nädal/. Turseid märganud ei ole. 28 nädalal toimub ka kordusuuring. Soovisin, et uuritakse seda enneaegsuse / preeklampsia riski. Kui eelnevalt mõõdeti sellejaoks vererõhku, olid näitajad minumeeles täitsa ok. 130/81, veidi ajapärast 126/78…kus kohast see suurem risk nüüd end välja võlus? Riski ma siia kirjutada ei taha, see on ikka väga kõrge. Kuid olen suhteliselt hirmul. Kellel veel nii olnud, äkki jagate kodgemusi. Suured tänud!
Esileht › Lapse ootamine › väga kõrge preeklampsia risk
Teema: väga kõrge preeklampsia risk

Tihti on hirmul suured silmad ja kui sedasi stressad, siis juhtubki see, mida kardad. Ega muud teha ei saagi, kui olla rahulik ja võtta rohtu, ennast jälgida, mõõta. Mul oli ka suurem risk 1:13. Võtan rohtu ja ei stressa. 34 nädalat täis. Seda riski mõõdeti 13. nädalal. Rohkem pole näinud mingit vajadust eraldi uuringuid teha. Milleks, see on vaid miski tõennäosus, et nii võib juhtuda. Päriselus saab seda vaid kontrollida, et see ei tekkiks. Äkki ikka avaldad oma riskide numbrid enne ja pärast?

Oscaris tulid näidud 1:21, nüüd Las 32 nädal 1:5 ja 37 nädal 1:2. Proovin mitte stressata. Lihtsalt mõte läheb sellele.

sul juba 37 nädal käes, siis on ju kõik hästi läinud. 37 nädalast loetakse lapse sünd juba ajaliseks. Nüüd pole enam midagi pabistada, kui ka peaks sümptomeid tekkima on kiire esilekutsumine või keiser ja kõik on hästi.
Või mitmes nädal sul siis ikkagi on, kirjutad, et 28. nädalal on kordusuuring?

sul juba 37 nädal käes, siis on ju kõik hästi läinud. 37 nädalast loetakse lapse sünd juba ajaliseks. Nüüd pole enam midagi pabistada, kui ka peaks sümptomeid tekkima on kiire esilekutsumine või keiser ja kõik on hästi.
Või mitmes nädal sul siis ikkagi on, kirjutad, et 28. nädalal on kordusuuring?
Mina olen teemaalgataja. Minul nädalaid 20+ minule vastajal oli 34 nädalat täis.

Minul kolmas rasedus ja kõigi ajal kõrge preeklampsia risk. Praegu oli vist 1:12-le ja mitte midagi erilist pole minuga tehtud. Rasedust hetkel 32+4 ning uriiniproovi olen viinud 3x ja vereproov on vist 2 korda. Erinevus on see, et olen käinud arsti vastuvõtul ja ühe korra ainult ämmaemanda omal. Mingeid tablette selle riski pärast ei võta ning vererõhk on paaril korral olnud kõrgem ja siis arst on palunud kodus üle mõõta ja siis asi korras. Eelmine laps sündis ennesegsena 35.nädalal, aga see ei olnud preeklampsia pärast.
Asjad lähevad nii nagu peavad ja oluline on jälgida oma enesetunnet.

Teemaalgataja aga kui sul on 20 nädal, siis kust tuleb risk 37 nädala kohta 1:2?

Teemaalgataja aga kui sul on 20 nädal, siis kust tuleb risk 37 nädala kohta 1:2?
Ma ei ole teemaalgataja, aga vastan:
Vereprooviga tehti kindlaks (st arvutati välja) preeklampsia tekke risk teatud (tuleviku) rasedusnädalatel.
See tähendab, et 37. nädalal on sama vereprooviga naistest pooltel tekkinud preeklampsia ja pooltel mitte.

Just, seda vereproovi saab loote ultrahelikeskuses teha.
Ma ei ole teemaalgataja, aga vastan:
Vereprooviga tehti kindlaks (st arvutati välja) preeklampsia tekke risk teatud (tuleviku) rasedusnädalatel.
See tähendab, et 37. nädalal on sama vereprooviga naistest pooltel tekkinud preeklampsia ja pooltel mitte.
Just nii see ongi, nii mul tehti, olen teemaalgataja!

Mul oli enne 37nädalat 1:4 ja peale seda suurem kui 1:4 (37 nädal tehakse uus vereproov, et tuvastada hetke riski).
Vererõhk oli kõrgem, juba 12 nädalast (südameaspiriini, sain kohe peale) ja kuna 140/90 sai ületatud 25 mädala paiku, siis ka Trandate ka lisaks.
Hetkel on laps ilusti iga UH kosunud ja arstid probleemi ei näe, kuigi vedi alla keskmise on (UH tehti 12, 20, 28, 32, 34 ja nüüd 37 nädal tehakse ka).
Endal on raske – turses, peavalud ja väsimus, aga kuna laps kosub ja valku uriinis pole (uriiniproov, iga 3 nädala tagant, nüüd sagedamini iga nädal), siis lasevad rahus veel tiksuda (hetkel 35 nädal).

Minul oli mõlema lapsega viimasel trimestril preeklampsia, vererõhk kõrge ja valk uriinis. Võtsin Trandatet, olin tihedama jälgimise all, viimase nädala veetsin haiglas ja sünnitus kutsuti tähtajal esile. Sünnitasin ise ja kõik oli ok.

Esileht › Lapse ootamine › väga kõrge preeklampsia risk