RE: Vägivallatsemine lastega.
[small]Kägu kirjutas:[/small]
[tsitaat]Mina väidan, et antud teema EI täitnud hukkamõistu kriteeriume.
Esiteks, teemaalgatus oli esiklast ootava raseda naise emotsioon kirjeldus. Rase naine on kordades emotsionaalsem ja vastavas situatsioonis reageering on ülivõimendatud. Rase naine on alateavuses üli- kaitsev.
Teiseks, valdades, maakondades töötavad sotsiaaltöötajad, kelle huviorbiiti kuuluvad mitmelapselised pered.
Kolmandaks, me ei saa ühe kirjelduse põhjal hakata inimest tagaotsima ja hakata teda süüdistama tagantjärgi. Mis puudutb ema võimalikku depressiooni, siis sellega tegeleb vastav organ. Siinkohal jääb tavakodaniku diagnoosi panekust ja teadmistest väheseks.
Vaadake inimesed, mina olen selle ajastu kodanik, kus vanemate vastu oli mingisugune lugupidamine, austus, aukartus. Tänapäeva lastel piisab korraks oma pahameelt väljendada, oh seda inimeste abivalmidust- juba vajame kõrgema pilotaasiga sekkumist nii lastekaitse kui päästeorganite sekkumise näol. kuhu me niimoodi jõuame!!![/tsitaat]
Ma kahjuks ei saa Sinuga nõustuda.
Esiteks sünnitusjärgset depressiooni ei pane meil eestis mitte ükski arst tähele.
Mina kannatasin ise sünnitusjärgse depressiooni all, ei perearst ega naistearst, sõpradest ja sugulastest rääkimata ei saanud sellest aru. Kõik arvasid, et eks ma olen väsinud ja räsitud selle tõttu, et meil on beebi majas. Õnneks suutsin mina ise leida abi ja mind aidati. Aga väga paljudel nii hästi ei lähe.
Minul ei ole kombeks oma last ähvardada, et issi annab sulle peksas, sest meie kodus ei peksta üksteist ja ma ei tuleks elusees selle peale, et ma sellist ähvardust lapse distsiplineerimiseks kasutaksin, veel enam, kui laps kurdab, et tal on kõht tühi.
Ühtlasi ei karju ma kunagi oma lapse peale. Temaga rahulikult rääkides ja kompromissi otsides jõuame me alati soovitud tulemusena ehk siis jonn ja nutt lõppeb.
Imikule suruda peale 3a laps! See argument ei vaja kommenteerimist. Kui sa ei saa aru ise, kui vale see on, siis väga kahju.
Antud loos on väga palju üksikasju, mis näitavad, et kõik ei ole korras ja sotsiaaltöötajate, arstide peale ei saa nüüd panustada meil siin eesti vabariigis kindlasti mitte, sest kui sa tuleksid nüüd korraks roosa pilve pealt maha, siis saaksid aru, et sotsiaaltöötajad ei ole pööra probleemile tähelepanu enne, kui kurvad tagajärjed käes. Enne, kui midagi juhtunud ei ole, ei sekku keegi, hea kui siiski sekkutakse. Jah, on ka olemas suurepäraseid sotsiaaltöötajaid aga neid on tõesti väga vähe ja antud hetkel ei tea me, kes on selle pere sotsiaaltöötaja.
Üleüldiselt sinu kommentaari peale tekib tahtmatult tunne, et sa tunned seda inimest või oled selle pere sotsiaaltöötaja ja soovid silmad kinni pigistada olukorras, kus peab suu lahti tegema ja sekkuma selle pere ellu. Anna andeks, kui sa ei näe, et sellel perel ja emal on probeem, siis ma ei saa aru mis inimene Sa oled ja kuidas on võimalik sellist käitumist toleerida.
Ja mina mitterasedana ei toleeri isegi lapse peale karjumist sest kui ema on võimeline niimoodi juba tänaval käituma, kus nähakse teda, siis võib ainult ette kujutada, mis nende lastega kodus võib toimuda.
Seniks, kui meil on olemas sellised hoolimatuid inimesi, nagu sina, senimaani kestab ka taoliste juhtumite toleerimine.Häbi, häbi sul olgu.
Kasutaja on kirjutanud teemasse 7 korda. Täpsemalt 30.09 10:08; 01.10 09:30; 01.10 13:22; 01.10 15:08; 01.10 16:13; 04.10 08:09; 08.10 12:24;