kas peaks arstile näitama või ootama veel, ehk kaob ise ära.
silmaga seda eriti näha ei ole, mingi nurga alt ainult natuke, kui pead keerata.
haige ei ole ma väga ammu olnud, lugesin, et viiruste tagajärjel võivad suureneda lümfid muidu.
0
0
Please wait...
Postitas:
Kägu
03.11.2023 17:10
Mu pojal oli kunagi, kui ta väike oli. Kadus ise ära. Sellest u 25 aastat möödas, aga siiani meeles see paanika, mis mind siis valdas. Kahjuks ei mäleta enam, kaua see püsis seal, aga arvan, et kui kuu aja pärast alles on, näita arstile.
+1
0
Please wait...
Postitas:
Kägu
03.11.2023 18:54
Mina läheks kohe kontrolli, annaks hingerahu ka.
+3
0
Please wait...
Postitas:
Kägu
05.11.2023 10:39
kaela peale tekivad paljudele lipoomid, mis on ohutud väikesed rasvmügarad. mul üks neist täpselt lümfisõlme kohal ja algul seda avastades oli ka paanika. ultraheliga lase üle vaadata, mis see sul seal on
kas peaks arstile näitama või ootama veel, ehk kaob ise ära.
silmaga seda eriti näha ei ole, mingi nurga alt ainult natuke, kui pead keerata.
haige ei ole ma väga ammu olnud, lugesin, et viiruste tagajärjel võivad suureneda lümfid muidu.
Lase üle vaadata, aga ette paanitseda pole põhjust. Mõned pisut suuremad lümfisõlmed on tegelikult üsna tavaline asi, kui internetis inimeste kogemustest lugeda. Mul on ka 2 tükki kaela peal juba aastaid, kontrollis midagi ei leitud. Kui need ise suurenevad, siis on ohtlikum. Aga kindlasti peaks arsti juures igaks juhuks kontrollima.
+2
0
Please wait...
Postitas:
Kägu
09.11.2023 23:30
Mul on suurenenud lümfimügarik kaelal olnud oma paarkümmend aastat, käisin ka eriarstile seda näitamas, nii igaks juhuks ja et ei tekiks põhjusetut haigushirmu. Kõik oli ja on korras, arat seletas, et olen arvatavasti põdenud mõnda tavalist nakkushaigust väga raskelt, mille tagajärjel lümfisõlmed suurenesid. Pärast taganesid kõik peale selle ühe. Ja et muretsemiseks pole mingit põhjust, kui sõlme suurus püsib kogu aeg samana.
+1
0
Please wait...
Postitas:
Kägu
15.11.2023 18:12
Äkki see mügarik on pea?
+1
-4
Please wait...
Postitas:
Kägu
15.11.2023 18:19
Sa ei peagi päris haige olema, piisab, kui organism mingite viirustega võitleb – ka siis võib lümfisõlm üles tursuda. Ma ei paanitseks, mingi kuu aega ootaks ja vaataks. Kui siis ei kao, näitaks arstile.
+2
0
Please wait...
Postitas:
Kägu
15.11.2023 18:57
Käisin perearstil ära. Katsus ja ütles, et lümfisõlmed on need. Kui postituse tegin, siis teadsin et ühte mügarikku tundsin aga tegelikult oli neid kaks, üksteise lähedal asusid.
saadeti vereproovi tegema, selle vastused sain täna ja see tundub täiesti korras olevat. Näiteks põletikunäit CRP oli 0.75(normaalne on kuni 5)
perearstile lähen tagasi järgmise nädala lõpus, siis vaatab, mis ta veel arvab.
Käisin perearstil ära. Katsus ja ütles, et lümfisõlmed on need. Kui postituse tegin, siis teadsin et ühte mügarikku tundsin aga tegelikult oli neid kaks, üksteise lähedal asusid.
saadeti vereproovi tegema, selle vastused sain täna ja see tundub täiesti korras olevat. Näiteks põletikunäit CRP oli 0.75(normaalne on kuni 5)
Kui põletikunäit on korras, on see pigem halb märk. Siis ei ole põletikulised lümfisõlmed, vaid midagi muud.
Kui põletikunäit on korras, on see pigem halb märk. Siis ei ole põletikulised lümfisõlmed, vaid midagi muud.
Õigus sul. See vereproov rahustas mind ekslikult maha.
nüüd googeldasin endale lümfoomi diagnoosi.
*Pikaaegne väsimus. Mitu aastat juba. Perearst soovitas b vitamiini eelmisel aastal, kui mainisin väsimust.
*Öised higistamised(harva küll aga siis on rinna pealt märg. Polnud juba suve algusest saadik higistanud ja täna öösel jälle, seekord uuest kohast, rindade ja naba vaheline ala. Ärkan üles, kuivatan ära ja magan edasi, mitu korda öö jooksul pole veel higistanud)
*Veidrad köhahood. Pigem enne magamajäämist tühja kohapealt üks köhahoog korraga. Seda on ka umbes 5korda aasta jooksul olnud.
*Pikaaegne väsimus. Mitu aastat juba. Perearst soovitas b vitamiini eelmisel aastal, kui mainisin väsimust.
*Öised higistamised(harva küll aga siis on rinna pealt märg. Polnud juba suve algusest saadik higistanud ja täna öösel jälle, seekord uuest kohast, rindade ja naba vaheline ala. Ärkan üles, kuivatan ära ja magan edasi, mitu korda öö jooksul pole veel higistanud)
*Veidrad köhahood. Pigem enne magamajäämist tühja kohapealt üks köhahoog korraga. Seda on ka umbes 5korda aasta jooksul olnud.
Ära parem googelda 🙂 Googlega ikka leiad, mida otsid. Igal hullul haigusel on võimalikke sümptomeid terve rodu ja niipea, kui mõned kokku langevad, vajub kohe süda saapasäärde. Aga on kindlasti neile sinu sümptomitele ka palju muid võimalikke selgitusi, arutle ikkagi oma arstiga!
+9
0
Please wait...
Postitas:
Kägu
17.11.2023 16:58
Lümfoom on 95% ravitav.
0
-1
Please wait...
Postitas:
Kägu
18.11.2023 07:12
Kui vana sa oled? See aastatepikkune väsimus ja öine higistamine on väga menopausi moodi. Mul läheb seitsmes aasta juba, algaski väsimusega, siis tulid riburadapidi muud vaevused.
+3
0
Please wait...
Postitas:
Kägu
18.11.2023 14:23
41 olen. Väsimus ehk 5aastat ja higistamised 10aastat.
lümfoom tuleks vereproovist juba välja, siis seal näidud korrast ära. muide, patoloogiliselt suurenenuks loetakse lümfisõlme, mille lühem läbimõõt on üle 1 cm. kuluta paarkümmend eurot ja lase ultraheli teha, saad hingerahu. pahaloomuline lümfisõlm on UHga näha.
lümfoom tuleks vereproovist juba välja, siis seal näidud korrast ära. muide, patoloogiliselt suurenenuks loetakse lümfisõlme, mille lühem läbimõõt on üle 1 cm. kuluta paarkümmend eurot ja lase ultraheli teha, saad hingerahu. pahaloomuline lümfisõlm on UHga näha.
Perearst saatiski järgmise asjana UH-sse(detsembris), kuna need muhud kaelal ei ole siiani väiksemaks läinud.
kui sul lümfoom oleks siis oleksid juba kenasti surnuaias. Ükski lümfoom ei kesta nii kaua, tekitades ainult selliseid sümptomeid. Olen eluaeg higistanud öösiti isegi siis kui tuba palav ei olnud ja juba pea 50 aastat.
kui sul lümfoom oleks siis oleksid juba kenasti surnuaias. Ükski lümfoom ei kesta nii kaua, tekitades ainult selliseid sümptomeid. Olen eluaeg higistanud öösiti isegi siis kui tuba palav ei olnud ja juba pea 50 aastat.
ultrahelisse suunamise kohast lugesin, et suunamise põhjuseks märkis perearst “Äge lümfadeniit”
Samas keha pooles, kus need muhud, on mul õlg üsna probleemne. Midagi närvipõletiku laadset. Kunagi aastate eest olin haiguslehel 2nd kahel korral aastaste vahedega selle probleemiga. Siis algas see nagu täiesti tühja koha pealt et kätt ja pead ei saanud liigutada, nii valus oli. Edaspidi oli ka õlg valus aga nii hulluks enam ei läinud. Oskan nüüd rohkem hoida ennast(tõmbetuul ja füüsiline pingutus peamised põhjustajad) ja kohe kui tunnen, et hakkab tunda andma, siis kasutan diflac geeli või midagi sarnast, pipra- ja sinepiplaastreid ka.
ultrahelisse suunamise kohast lugesin, et suunamise põhjuseks märkis perearst “Äge lümfadeniit”
Samas keha pooles, kus need muhud, on mul õlg üsna probleemne. Midagi närvipõletiku laadset. Kunagi aastate eest olin haiguslehel 2nd kahel korral aastaste vahedega selle probleemiga. Siis algas see nagu täiesti tühja koha pealt et kätt ja pead ei saanud liigutada, nii valus oli. Edaspidi oli ka õlg valus aga nii hulluks enam ei läinud. Oskan nüüd rohkem hoida ennast(tõmbetuul ja füüsiline pingutus peamised põhjustajad) ja kohe kui tunnen, et hakkab tunda andma, siis kasutan diflac geeli või midagi sarnast, pipra- ja sinepiplaastreid ka.
lümfadeniit on lümfisõlme suurenemine – perearst saadabki vaatama, mis selle lümfisõlmega seal lahti on. kusjuures see õlg ja lümfisõlme suurenemine võivadki olla seotud, ehk kui on kehas mingi põletikuline protsess, siis lümfisõlmed aktiveeruvadki ja suurenevadki seal lähemal. üldjuhul põletiku lõppedes läheb lümfisõlm jälle väiksemaks tagasi, aga alati ei pruugigi minna, vaid jääbki suuremaks kui varem. mingit ohtu see ei kujuta.
Ega tavaliselt Dr Googliga vähk ikka endale diagnoositakse jah…
+2
0
Please wait...
Postitas:
Kägu
02.12.2023 16:31
No kui sul on samas kehapooles ja suht lähedal põletikuline protsess (kuigi vereproov korras), eriti suht krooniline ja ägenev, siis on loogiline, et sama kehapiirkonna ümberkaudsed lümfisõlmed suurenevad. See juhtub haigusega võideldes, lastel eriti nähtav. Võib- olla on ka kaenlaalused jms suuremad, neid ei tunne-näe nii hästi lihtsalt.
On veel selline asi nagu rasvhiilus lümfisõlmel, võib olla tsüst, adenoom ehk sidekoe healoomuline kasvaja vms, kõik healoomulised asjad.
+1
0
Please wait...
Postitas:
Kägu
04.12.2023 14:05
Teemaalgataja
Ultraheli vastuse sain kätte. Suurenenud lümfisõlmi ja lisastruktuure kaela piirkonnas ei visualiseeru.
Vist pole mõtet neid siis rohkem uuridagi perearstil. Homme suhtlen temaga sel teemal.