Esileht Kodunurk Väited/arvamused toitude kohta, mis teie arvates ei päde

Näitan 30 postitust - vahemik 1 kuni 30 (kokku 36 )

Teema: Väited/arvamused toitude kohta, mis teie arvates ei päde

Postitas:
Kägu

Minul näiteks: väide, et kartulisalat on järgmisel päeval veel parem – minule ei maitse. Maitseb värskelttehtud ja toasoe, mitte järgmisel päeval külmikust tulnud (üldse külm salat ei meeldi).

Sama suppide kohta: klassikaline väide, et hapukapsasupp on järgmisel päeval parem – vot mina sellest aru ei saa! Hea on ta küll, aga minu meelest täpselt sama maitsega.

Milliste väidete või arvamustega teie ei nõustu?

+8
-18
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 4 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Toasoe salat on mu meelest suht rõve, isegi kui see on värskelt tehtud.

Kartulisalat tuleks valmis teha vähemalt paar tundi varem, aga rosolje tuleks valmis teha päev varem, siis järgmiseks päevaks saavutab õige maitse. Aga kui seda valmistada päev varem, siis tuleb ka osata teha, et liiga soolaseks ei ajaks (heeringaga rosoljest räägin).  Kartulisalat mu meelest üleöö seismisega suurt ei muutu.

 

+14
-6
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 2 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Et magus on maitsev. Magusad asjad on üldiselt vastikud. Mingi kergelt magus-piprane kaste on okei, puuviljad ka aegajalt harva, aga magustoidud on vastikud.

+6
-13
Please wait...

Postitas:
Kägu

Toasoe salat on mu meelest suht rõve, isegi kui see on värskelt tehtud.

Tänan!

+3
-6
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 4 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Et sibul ajab kartulisalati kiiresti halvaks. Mina panen alati palju mugulsibulat kartulisalatisse (meeldib selline krehvtine) ja pole kunagi täheldanud, et salat enam järgmisel päeval süüa ei kõlbaks. Kuna teen alati salatit 5 liitrit, siis sööme seda perega kolm päeva ja ei ole midagi pahaks läinud.

+8
-2
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 6 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Et suures pajas keedetud puder, no näiteks lastelaagris või sööklas tehtu, on parem kui enda keedetud kodune puder. Olen seda idiootsust kaks korda kuulnud ja ei kujuta ette, kuidas sööklatädi tehtud lurr on parem kui enda maitse järgi ja nähtavasti ka kvaliteetsemast toorainest tehtud toit.

+6
-14
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 3 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Et suures pajas keedetud puder, no näiteks lastelaagris või sööklas tehtu, on parem kui enda keedetud kodune puder. Olen seda idiootsust kaks korda kuulnud ja ei kujuta ette, kuidas sööklatädi tehtud lurr on parem kui enda maitse järgi ja nähtavasti ka kvaliteetsemast toorainest tehtud toit.

Võiks oma lapse tehtud hinnaguid vähem valuliselt võtta, lastel on paljud toidud külas paremad kui kodus.

+18
-5
Please wait...

Postitas:
Kägu

Et tomatiseemned on söödamatud asjad, mis tuleb enne toidu tegemist eemaldada. Samuti, et tomatid tuleb enne toidu sisse panemist ära koorida. Tõsi, tomatinahad jäävad näiteks supi sees tunda küll, kuid tegelikult ei ole kuidagi häirivad ja maitset need ei riku – hoopis vastupidi, on seedimisele head, sest on kiudaine.

Et lihatükki tuleb alati enne ahju panemist tunnike toasoojas lasta seista. Olen teinud nii ja naa, aga mitte mingit maitseerinevust ei ole täheldanud.

 

+7
-2
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 6 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Et rämpstoit tekitab sõltuvust. Rämpstoidul on vastik maitse ja mida rohkem seda süüa, seda vastikumaks muutub.

+4
-4
Please wait...

Postitas:
Kägu

Et lihatükki tuleb alati enne ahju panemist tunnike toasoojas lasta seista. Olen teinud nii ja naa, aga mitte mingit maitseerinevust ei ole täheldanud.

On üsna suur vahe, kas ahi peab tõstma liha sisetemperatuuri 72 kraadini alates 4-st kraadist (külmiku tavaline temperatuur) või 20-st kraadist. Lihtne näide
Neljakraadist ahjus järsku küpsetama hakates hakkab kiire küpsemine pihta väliskihtidest, aga sees on asi selgelt aeglasem.
Sa vist ei oska süüa teha.

+11
-8
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 4 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Et lihatükki tuleb alati enne ahju panemist tunnike toasoojas lasta seista. Olen teinud nii ja naa, aga mitte mingit maitseerinevust ei ole täheldanud.

On üsna suur vahe, kas ahi peab tõstma liha sisetemperatuuri 72 kraadini alates 4-st kraadist (külmiku tavaline temperatuur) või 20-st kraadist. Lihtne näide

Neljakraadist ahjus järsku küpsetama hakates hakkab kiire küpsemine pihta väliskihtidest, aga sees on asi selgelt aeglasem.

Sa vist ei oska süüa teha.

Kindel see!

Ainult sina oskad!

+7
-14
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 6 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Kindel see!
Ainult sina oskad!

Tead, siin on veel üks sinu jaoks “rõve” ja varjatud asjaolu: ma olen mees.

Ja selles küsimuses, et kas ma oskan või mitte, usaldan oma “mammat”.
Tema on küll väga rahul.
Ja väga harva tikub kööki, pliidi taha.
Vahel ma koristama teda seal siiski suunan, seda ta teeb puiklemata. Kui mingi magushapu-kanaliha-laamendamine on minu poolt just toimunud.

+5
-12
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 4 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Tead, siin on veel üks sinu jaoks “rõve” ja varjatud asjaolu: ma olen mees.

Ja selles küsimuses, et kas ma oskan või mitte, usaldan oma “mammat”.

Tema on küll väga rahul.

Ja väga harva tikub kööki, pliidi taha.

Vahel ma koristama teda seal siiski suunan, seda ta teeb puiklemata. Kui mingi magushapu-kanaliha-laamendamine on minu poolt just toimunud.

Arusaadav, sa oled see perekooli kergestiärrituv mees, kes suudab lihtsa nahktooli parandamise ja supipoti teema pea peale keerata ja hakkab alati teemast mööda räuskama ja teisi mõnitama, a la te ei saagi ju aru saada, sest te olete kõik lollakad jne.

+10
-7
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 6 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

mees, kes suudab lihtsa nahktooli parandamise ja supipoti teema pea peale keerata

See sinu sadulsepa teema on kõiki juba ammu ära tüüdanud. Miks sa seda ketrad hommikust õhtuni?

+1
-8
Please wait...

Postitas:
Kägu

Miks sa seda ketrad hommikust õhtuni?

See oli vist see kana, kes purjus peaga oma kunstnahast odava tooli puruks jooksis?
Sellepärast ketrab, et lõpuks sai kaineks.

+1
-10
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 4 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

mees, kes suudab lihtsa nahktooli parandamise ja supipoti teema pea peale keerata

See sinu sadulsepa teema on kõiki juba ammu ära tüüdanud. Miks sa seda ketrad hommikust õhtuni?

Kas see härra, kes siin imelikke jutte ajab (ilmselgelt enamikel juhtudel on ta joobes) ja lihtsates teemades tüli üles kisub, ei ole tüütu? Tavaliselt ta hakkab täiesti tühja koha pealt teisi lollakateks sõimama. Paistab, et praegu üritab sama.

+6
-5
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 6 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Et suures pajas keedetud puder, no näiteks lastelaagris või sööklas tehtu, on parem kui enda keedetud kodune puder. Olen seda idiootsust kaks korda kuulnud ja ei kujuta ette, kuidas sööklatädi tehtud lurr on parem kui enda maitse järgi ja nähtavasti ka kvaliteetsemast toorainest tehtud toit.

Võiks oma lapse tehtud hinnaguid vähem valuliselt võtta, lastel on paljud toidud külas paremad kui kodus.

Lapse jutuna oleks arusaadav, aga jutustajateks olid kaks keskealist tädi, kel võiks juba pisut arutlemisoskust olla.

+1
-2
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 3 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Tavaliselt ta hakkab täiesti tühja koha pealt teisi lollakateks sõimama. Paistab, et praegu üritab sama

Sinu puhul pole vist isegi kahtlust. Ja “üritab” on suht pehmelt öeldud, siin pole ju midagi isegi üritada.
Kõik saavad niigi aru. Et sa (või su tolkamist vanamees) jooksid oma tutika kunstnahast tooli täis peaga katki ja see ei anna sulle siiani rahu.

+1
-8
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 4 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Et sibul ajab kartulisalati kiiresti halvaks.

Sibul ei aja, till ajab. Tilliga tasub ettevaatlik olla, kui salatis till sees, siis ei tohi seda pikalt külmikust välja jätta. Suppidega sama lugu.

0
-11
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 2 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Et sibul ajab kartulisalati kiiresti halvaks.

Sibul ei aja, till ajab. Tilliga tasub ettevaatlik olla, kui salatis till sees, siis ei tohi seda pikalt külmikust välja jätta. Suppidega sama lugu.

Ma olen jälle kuulnud, et hernes ajab. 😀 Aga mul on sellest üsna kama, sest kartulisalat seisab parimal juhul meil ühe päeva külmas, kui käsi ette panna ja öelda, et jätke ikka hommikuks ka.

+9
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kartulisalatis pidi mugulsibul salati kiirelt halvaks ajama – seda teooriat olen kuulnud küll. Tilli kohta mitte. Kuid nagu juba varem välja toodi, siis hästitehtud ja külmikukülm kartulisalat meil ööd üle ei ela – otsa saab enne 😀

Nüüd võin teemaalgatusest siia lisada teisegi müüdi a`la parim on toasoe koorega salat… vabandust, kuid siinkohal hakkavad mu mikrobioloogiaalased teadmised veidi häirekella lööma ja mõistus seda sooja kooresalatit tõrjuma.

Liha eelnev toatemperatuuril hoidmine oli mul teada ja seegi teadmine on tulnud emalt-vanatädilt. Võimalik, et kõiki kööginippe ei õpigi ära ainult Googeldades.

Võib-olla lisaks siia ka selle müüdi, et kohevaid pannkooke saab vaid sooda ja/või küpsetuspulbri lisamisega. Ei saa, saavad soodamaitselised pannkoogilaadsed tooted! Selle asemel hoopis vahustatakse munavalge eraldi ning lisatakse rahulikult segades taignale (kus on sees nii munakollane, piim, jahu, suhkur-sool) ja küpsetatakse koheselt. Ei mingeid kõrvalmaitseid ning saab palju kohevamad koogid!

+5
-7
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kõik saavad niigi aru. Et sa (või su tolkamist vanamees) jooksid oma tutika kunstnahast tooli täis peaga katki ja see ei anna sulle siiani rahu.

Nahktooli teema ei olnud minu oma. Samuti mingi basseini teema, kus sa ka räuskasid.  Minu oma oli supipoti teema. Kõikides neis teemades sa kiskusid tüli ja mõnitasid teisi inimesi, kes täiesti rahulikult ja normaalselt oma küsimuse esitasid ja neid, kes vastasid ja oma arvamust avaldasid.

Lõpetaks nüüd ja laseks teemal sihipäraselt jätkuda.

+5
0
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 6 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Et suures pajas keedetud puder, no näiteks lastelaagris või sööklas tehtu, on parem kui enda keedetud kodune puder. Olen seda idiootsust kaks korda kuulnud ja ei kujuta ette, kuidas sööklatädi tehtud lurr on parem kui enda maitse järgi ja nähtavasti ka kvaliteetsemast toorainest tehtud toit.

Ära võta seda enda tehtud pudru halvustamisena. Samuti ei tasu halvustada sööklatädi toitu, mida sa ise maitsnud pole.

Sinu puder võib olla väga hea, aga samast toorainest suures potis haudunud puder on tõesti teistsuguse mõnusa maitsega.

+4
-3
Please wait...

Postitas:
Kägu

Minul näiteks: väide, et kartulisalat on järgmisel päeval veel parem – minule ei maitse. Maitseb värskelttehtud ja toasoe, mitte järgmisel päeval külmikust tulnud (üldse külm salat ei meeldi).

Sama suppide kohta: klassikaline väide, et hapukapsasupp on järgmisel päeval parem – vot mina sellest aru ei saa! Hea on ta küll, aga minu meelest täpselt sama maitsega.

Mina olen  teise väitega täiesti nõus, esimeses omakorda sinuga.

Kartulisalati hapuksminekut soodustavad konservherned. Minu ema pani alati herneid salatisse ja tegi salatit mõne peo puhul suure koguse, sibulat ja tilli ei pandud salatisse mitte kunagi.  Kui kogusega oli kõvasti ülepingutatud siis jäägid olid kolmandal päeval kindlasti  kõlbmatud. Mina herneid ei pane ja pole kunagi midagi juhtunud.

+4
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Et suures pajas keedetud puder, no näiteks lastelaagris või sööklas tehtu, on parem kui enda keedetud kodune puder. Olen seda idiootsust kaks korda kuulnud ja ei kujuta ette, kuidas sööklatädi tehtud lurr on parem kui enda maitse järgi ja nähtavasti ka kvaliteetsemast toorainest tehtud toit.

Ära võta seda enda tehtud pudru halvustamisena. Samuti ei tasu halvustada sööklatädi toitu, mida sa ise maitsnud pole.

Sinu puder võib olla väga hea, aga samast toorainest suures potis haudunud puder on tõesti teistsuguse mõnusa maitsega.

Kindlasti, kindlasti. Suurem pott lihtsalt lisab erilise maitse. Väga loogiline.

+5
-2
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 3 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Et sibul ajab kartulisalati kiiresti halvaks.

Sibul ei aja, till ajab. Tilliga tasub ettevaatlik olla, kui salatis till sees, siis ei tohi seda pikalt külmikust välja jätta. Suppidega sama lugu.

Tilli kasutatakse suisa konserveerimisel, tilli eeterlikud õlid on lisaks maitsele-aroomile ka säilitava toimega. Vaata, ma võin sinu bheene maitse arvates rõvedat toasooja salatit ju süüa, aga sina ära levita valejuttu. Mis küll kiirelt salati käärima ajab, on ROHELINE SIBUL ja konservherned.

+2
-2
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 4 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Nüüd võin teemaalgatusest siia lisada teisegi müüdi a`la parim on toasoe koorega salat… vabandust, kuid siinkohal hakkavad mu mikrobioloogiaalased teadmised veidi häirekella lööma ja mõistus seda sooja kooresalatit tõrjuma.

Ausalt öeldes on mul täiesti ükskõik, mis kellad sul kuskil löövad. Kui mulle meeldib värskelt kokkusegatud salat, mis pole tunde külmikus istunud, siis see maitseb mulle rohkem ja sina võid oma häirekelladega seenele sõita. Kasuta oma häid teadmisi toiduhügieeni jälgides ja mitte ükski koor ei hakka puhtas/steriilses salatikausis koheselt hapnema.

+4
-4
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 4 korda. Täpsemalt

Postitas:
talent

Et suures pajas keedetud puder, no näiteks lastelaagris või sööklas tehtu, on parem kui enda keedetud kodune puder. Olen seda idiootsust kaks korda kuulnud ja ei kujuta ette, kuidas sööklatädi tehtud lurr on parem kui enda maitse järgi ja nähtavasti ka kvaliteetsemast toorainest tehtud toit.

Ära võta seda enda tehtud pudru halvustamisena. Samuti ei tasu halvustada sööklatädi toitu, mida sa ise maitsnud pole.

Sinu puder võib olla väga hea, aga samast toorainest suures potis haudunud puder on tõesti teistsuguse mõnusa maitsega.

Kindlasti, kindlasti. Suurem pott lihtsalt lisab erilise maitse. Väga loogiline.

Minu jaoks on see võrdne puupliidi jutuga: no et puupliidil tehtud toit on ikka niiii palju parem. Olen nõus, et puupliidi/-kamina AHJUS tehtud toit on teise mekiga, aga mitte pliidi peal. Toidu maitse oleneb ikka toorainest, mitte pliiditüübist. Või olen mina siis nii erakordselt tuim maitsete suhtes, et ma ei tee vahet el.pliidil praetud kotletil ja puupliidi kotletil (näiteks)? Ahjus või suisa lõkkel on muidugu teine mekk man.

+2
-5
Please wait...

Postitas:
Kägu

Nt, et söegrillil grillitud liha on parem kui gaasigrillil. Absoluutselt vahet ei ole (või ei oska grillija grillida). Teine võimalus muidugi, et sööja on harjunud kõrbenud liha sööma, et vahepeal  on leegiga liha põletatud (tegelikult soovi korral on võimalik seda gaasigrillil ka korraldada :D)

Seda liha toasooja juttu ei pea ise lihtsalt oluliseks, võibolla ma lihtsalt pole nii nõudlik.

Kartuliga on muidugi igasuguseid jutte, et küll tuleb vees enne leotada tärklis välja, küll tuleb alles keevasse vette panna jne. Ah, me teeme nii nagu juhtub – vahel koorin kartulid varem ära, siis seisavadki tunnikese vees, vahel kohe pärast koorimist pliidile – aga alles keevasse vette ma küll neid ei pane.

Muna keetmisega olen katsetanud kõik soovitused läbi, et kuidas peaks koor ilusti lahti tulema. Ükski ei päde. Kõige pädevam siiski on, kuid mitte ka alati  muna ei tohi liiga värske olla 😀

ja muidugi pannkookidele sooda vmt lisamine…või jutt, et justnimelt hapupiima on vaja, teisiti ei saa. Mulle muidugi meeldivad rohkem krõbedad ja õhemad, kui et paksud pannkoogid. Kasutan hoopis hapukoort ja piima, need on mul alati külmikus olemas 🙂

Aga tort on küll sünnipäevale järgneval hommikul parem 😀 Ilsmelt kuna kõht pole nii täis soolasest heast-paremast

+1
-1
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 2 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Nt, et söegrillil grillitud liha on parem kui gaasigrillil. Absoluutselt vahet ei ole (või ei oska grillija grillida). Teine võimalus muidugi, et sööja on harjunud kõrbenud liha sööma, et vahepeal  on leegiga liha põletatud (tegelikult soovi korral on võimalik seda gaasigrillil ka korraldada :D)

Söegrillil on lihal kerge suitsumaitse juures, mis on mõnus. Vahe on tegelikult hästi tunda, kui teha mõlemaga korraga. Ja ei kõrbe midagi ära, kui on korralik liigutatava põhjaga grill ja õiged söed. Mitte need tavalised, mida igas putkas müüakse.

ja muidugi pannkookidele sooda vmt lisamine…või jutt, et justnimelt hapupiima on vaja, teisiti ei saa. Mulle muidugi meeldivad rohkem krõbedad ja õhemad, kui et paksud pannkoogid. Kasutan hoopis hapukoort ja piima, need on mul alati külmikus olemas 🙂

Rõõsa piimaga ja hapupiimaga (keefiriga, hapukoorega) tehtud pannkoogid on täiesti erinevad, teeme nii ühtesid kui teisi, kuidas perel tahtmist on. Ja kolmandat sorti ka – pärmitainaga. Jällegi täiesti eri koogid.
Piimakookidesse sooda lisamine on kurjast, siis imevad pannukad tunduvalt rohkem rasva endasse, võimatu süüa. Kui on hapupiimaga tehtud, siis võib panna küll, sooda reageeribki  happega.

+5
0
Please wait...

Näitan 30 postitust - vahemik 1 kuni 30 (kokku 36 )


Esileht Kodunurk Väited/arvamused toitude kohta, mis teie arvates ei päde