Esileht Kodunurk Väited/arvamused toitude kohta, mis teie arvates ei päde

Näitan 6 postitust - vahemik 31 kuni 36 (kokku 36 )

Teema: Väited/arvamused toitude kohta, mis teie arvates ei päde

Postitas:
Kägu

Hapukapsasupi maitse minu arvates niiväga just ei muutugi, hapukapsal on niivõrd intensiivne maitse. Aga maitsvamaks lähevad järgmiseks päevaks igasugused muud supid ja hautised, kus on erinevaid köögivilju sees. Siis nende maitsed natuke mõjutavad üksteist, lisatud maitsetaimed hakkavad paremini mõjuma. Võibolla restoranikokkadel on mingid nipid, kuidas maitseainetest just õigeks ajaks just õige maitsebukett välja saada, aga kodutoidu puhul kehtib minu arvates küll see, et teisel päeval on maitsvam (kui on tegemist köögiviljade ja lihaga).

Aga kas te nõustute väitega, et iga magusa toidu sisse käib natuke soola ja iga soolase toidu sisse natuke suhkrut/mett? Ma ise esimest pigem teen (aga mitte alati), teist küll harvemini (nt liha puhul).

+3
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Aga kas te nõustute väitega, et iga magusa toidu sisse käib natuke soola ja iga soolase toidu sisse natuke suhkrut/mett? Ma ise esimest pigem teen (aga mitte alati), teist küll harvemini (nt liha puhul).

Mina tean, et “natuke soola seob toidus magusa ja hapu maitse”. Ühesõnaga, et toidus, kus on nii hapu kui ka magus maitse esindatud, peaks panema natuke soola ja kus on soolane ja hapu, natuke suhkrut.

Nii ma siis panengi tikrimoosi (hapud tikrid, suhkur) sisse natuke soola ka. Ja endale tundub, et moos läks paremaks küll – aga võibolla see on usust.

Ketšupi puhul tundub jällegi, et täiesti lisatud suhkru vaba (olen proovinud) ketšup tõesti ikkagi ei ole see ideaalne ketšup. Ei ole nüüd nii suhkrufoobik ka ja ostan siiski suhkruga variandi.

Igasugu magusad (vaakumpakendis) “meekanad” mulle aga ei maitse ning pole püüdnud neid kodus järele aimata. Minu meelest on magususega liiale mindud. Ehk kui kanale pannakse mett, siis hästi-hästi vähe, et palju tunda poleks. Tugeva maitsega lihal ehk pole nii kriitiline, aga ka pigem ikka vähe. Aga eks see ole väga harjumuse ja maitse asi.

+2
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Et sibul ajab kartulisalati kiiresti halvaks. Mina panen alati palju mugulsibulat kartulisalatisse (meeldib selline krehvtine) ja pole kunagi täheldanud, et salat enam järgmisel päeval süüa ei kõlbaks

Eks ta ikka kõlbab, aga kui sibul salatis, siis järgmisel päeval tekib ebameeldiv kõrvalmaitse, mis mulle ei meeldi. Värskelt tehtud (tund-kaks külmas seista enne söömist on ideaalne) salatile annab sibul meeldiva nüansi juurde.

Teisel päeval soojendatult on hea (isegi parem) chilli con carne.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Aga kas te nõustute väitega, et iga magusa toidu sisse käib natuke soola ja iga soolase toidu sisse natuke suhkrut/mett? Ma ise esimest pigem teen (aga mitte alati), teist küll harvemini (nt liha puhul).

Iga magusa sisse küll soola ei pane, aga taignates (koogid, kringild) peab ta olema, muidu on tulemus läägelt magus.
Soolaste sisse enamasti suhkrut ei pane (marineeritud/hapendatud asjad erandiks, nendes tõesti toob sorts suhkrut maitsed välja)
Sibul hakkab teiseks päevaks salatis domineerima, lämmatades muud. Kartulisalati puhul mulle kõige rohkem sibulat lisada isegi vahetult enne söömist. Kui tean, et salatit jagub teiseks päevaks, jätan selle osa koorega kokku segamata ja sibula hakin sinna alles jooksvalt.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Pudru puhul on maitse parem, kui on tehtud suurem kogus korraga. No nt ühele vs viiele inimesele tehtud puder. Suurem kogus haudub mõnusamaks, kuigi toorainete vahekorrad on samad.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Aga kas te nõustute väitega, et iga magusa toidu sisse käib natuke soola ja iga soolase toidu sisse natuke suhkrut/mett? Ma ise esimest pigem teen (aga mitte alati), teist küll harvemini (nt liha puhul).

Ei nõustu. Magusat teen peamiselt retsepti järgi ja kuidas seal siis on. Pankookidele panen natuke soola, aga küspsisetordile küll mitte 😀 Ülejäänud magus kraam on valdavalt retseptiraamatutest ja ei ole kõigil soola sees – siis ei pane ka. Moosile ka ei pane 😀

Soolasele panen suhkrut ainult siis, kui a la hoidistan kurke vmt. Aga a la hakkliha kastmele küll suhkrut ei lisa 😀

PS ketšup oma olemusel tegelikult ongi ju hoidis. kunagi tegin ise letšot ja siis oli ka retspetis suhkur – säilitusaine.

0
0
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 2 korda. Täpsemalt

Näitan 6 postitust - vahemik 31 kuni 36 (kokku 36 )


Esileht Kodunurk Väited/arvamused toitude kohta, mis teie arvates ei päde