ainuke normaalne lahendus oleks lasta asjal minna. vanad surevadki. ma ka suhteliselt vana ja kui suren, siis suren. vaktsiin on asi, mis välistab nakatumise. praegu ei vaktsineerita, vaid kontrollitakse, kuidas on lood allumisega. maskid on parim näide. see kõik on nii fake kui olla saab. aga karjuma tahaks hakata siis, kui keegi hakkab mingist “hoolimisest” rääkima. vaadake nüüd peeglisse ja tunnistage ausalt, kas te suudate hoolida ka minusugusest, kes pole kordagi maski katsunud ja mitte mingil juhul seda soga endale süstida ei lase.
tavalised silmakirjateenrid, kelle “hoolivus” lõppeb siis, kui keegi diktatuurile ei allu.
Minu kolleeg ootas puusaliigese oppi poolteist aastat. Vaevles valudes, liikumine oli häiritud. Kui opi aeg hakkas kätte jõudma, vähendati plaanislite oppide arvu, sest haiglates oli väga palju koroonahaideid ning opp lükati peaaegu pool aastat edasi. Inimene, kes elab meie töökohast 10 minutilise jalutuskäigu kaugusel, tuli tööle 30 minutit vaevaliselt liikudes. Sõi peoga valuvaigisteid, sest muidu ei olnud võimalik olla. Põhimõtteliselt ei suutnud ta poeski käia ja elaski ainult nii, et liikus töö ja kodu vahet, juba oma pereelu elavad lapsed siis aitasid poeskäikude jms-ga. Kuna tegemist väga armsa inimesega meie kollektiivis, siis jagasime tööülesanded nii ära, et ta tööl liikuma ei pidanud ja teised tegid selle võrra rohkem tööd. Sel hektel oli see paratamatus, sest vaktsiine veel polnud ja ka koroonahaiged vajavad ju ravi, täiesti mõistetav.
Praegu ma nii leebelt enam asjasse ei suhtuks. Inimestel on võimalus end vaktsineerida, et haiglad ei oleks ülekoormatud ja ka teiste haigustega inimesed saaks oma plaanilist ravi ning elamisväärset elu jätkata. Kuidas sa enda koroonasse suremist ette kujutad? Heidad kodus voodisse, oigad ja korised seal õhupuuduses ja lähedased lihtsalt lasevad sul lämbuda? Selge on ju see, et sind viiakse haiglasse ning kasutatakse sinu elus hoidmiseks ressursse, mida ehk oleks mõistlikum kasutada muul otstarbel ja mida ehk poleks vaja kasutada olnudki, kui oleksid olnud vaktsineeritud.