RE: vaktsineerimine
[small]Kägu kirjutas:[/small]
[tsitaat] [small]trinxi kirjutas:[/small]
B-hepatiit ei levi ainult süstivate narkomaanide hulgas. See levib ka igasugu kehavedelike, näiteks sülje kaudu. Ja tõesti, enamus meist ei ole vaktsineeritud. Siis kas sa tahad, et su lapse vanaema tuleb ja musitab sinu beebit ja tal on juhtumisi B-hepatiit, mille peiteaeg on isegi kuni pool aastat. Ja juhuslikult on ta selle saanud oma abikaasalt, kes juhuslikult sai selle näiteks oma töökaaslaselt, kes vigastas kätt ja teine siis puhastas ja sidus seda… Selline keeruline näide, aga selliseid asju juhtub.[/tsitaat]
Sellised \”lood\” on meedikutel vist põhiline mõjutusvahend, et tittesid B-hep vastu vaktsineerida. Tea, kas mõni on päriselt juhtunud ka? Mulle räägiti sünnitusmajas, et kui mu laps leiab liivakastist süstla, mis siis. A mul polnud plaanis teda liivakasti viia vastsündinuna. Jäi tegemata ikkagi.
Aga algatajale ka. Mul on esimene laps (4a) saanud 1 vaktsiini. Tuberkuloosivastase. Sai selle 1k vanuses. Ei kahetse tegematajätmist. Siiani on põdenud läkaköha, aga see kulges kergelt.
Jaapani näitest. Ma olen lugenud (ei mäleta, kas usaldusväärsest allikast või \”kollasest\” vaktsineerimisvastaste omast), et Jaapanis mõnda aega prooviti vaktsineerida lapsi varem. Ja neil hakkas esinema selline ennenägematu asi, nagu imikute hällisurm. Selle peale pandi paari aastaga vaktsineerimisvanus jälle 1a peale.
Skandinaaviamaades tõesti tehakse alates 3k vanusest vaktsiine, mujal Euroopas minu teada ka. Eesti on eriti \”eesrindlik\”, et alustame sünnitusmajas.