Esileht Pereelu ja suhted Vale sõna lõpetas suhte

Näitan 30 postitust - vahemik 31 kuni 60 (kokku 66 )

Teema: Vale sõna lõpetas suhte

Postitas:
Kägu

Sellepärast, et on ju mõnus ise vändata ja põhjusi otsida ja ikka ja jälle tulla selle juurde, et kui kellegagi minna lahku, siis on ju põhjus ja oli 100 muud probleemi ja ongi solvuja jne, aga reaalne on see, et miks ühega saab elatud kaua või olla kaua, aga teisega ei saa. Samas raamatut ei maksa ka kaane järgi hinnata. See, et ühega oli nii, ei tähenda, et teisega on. Mul omal üks vanematest lahutatud ja teisega kestab abielu küll, esimesega ei kestnud. Ja teisel kestab jälle esimesega pikalt ja teisega ei kestaks. See on elu. Vb see solvuv mees elab teisega väga kaua koos, me ei tea ju seda. Mingis kontekstis hindad inimest, hindad teda selles kontekstis, kes oli sinuga, aga miski ei garanteeri, et alati on inimene ühesugune kõigiga. Ei saa olla kohe üldse.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mina olen ühe umbes aasta kestnud tutvuse ja 4 kuud kestnud suhte lõpetanud ka ühe lause pärast. See lausejupp oli tal omaenda ema kohta “vastik vanamutt, istub oma neljatoalise otsas üksi ja ära ka ei sure”. Kusjuures mitte kunagi varem polnud ta oma emast midagi rääkinud ja ma arvasin, et ema on ilmselt surnud. Ka polnud ta kunagi selliseid sõnu rääkinud ega ka ahne, ihne ega kooner olnud. Mõtlesin selle üle õhtu ja hommikul helistasin talle tööle ja jätsin ta maha. Jah, näkku öelda polnud mul julgust. Või õigemini ma ei kannatanud teda enam silmaotsastki ega tahtnud teda enam näha. Mida sellisele veel seletada.

+11
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mina olen ühe umbes aasta kestnud tutvuse ja 4 kuud kestnud suhte lõpetanud ka ühe lause pärast. See lausejupp oli tal omaenda ema kohta “vastik vanamutt, istub oma neljatoalise otsas üksi ja ära ka ei sure”. Kusjuures mitte kunagi varem polnud ta oma emast midagi rääkinud ja ma arvasin, et ema on ilmselt surnud. Ka polnud ta kunagi selliseid sõnu rääkinud ega ka ahne, ihne ega kooner olnud. Mõtlesin selle üle õhtu ja hommikul helistasin talle tööle ja jätsin ta maha. Jah, näkku öelda polnud mul julgust. Või õigemini ma ei kannatanud teda enam silmaotsastki ega tahtnud teda enam näha. Mida sellisele veel seletada.

No täpselt, väga adekvaatne põhjus. Ja tegelikult kui võtta see, mida perekoolis kirjutatakse, mida isegi sõbrannadele ei räägita, vahel… siis väga paljud kooslused ei püsiks enam kui just mees pole päris töllakas ja saamatu. Inimeste sisu ja see, mida nad näitavad erineb palju. Kasu saamise eesmärgil, olgu selleks kasuks kasvõi armastus, tehakse imelikke asju.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

See lausejupp oli tal omaenda ema kohta “vastik vanamutt, istub oma neljatoalise otsas üksi ja ära ka ei sure”. Kusjuures mitte kunagi varem polnud ta oma emast midagi rääkinud ja ma arvasin, et ema on ilmselt surnud.

Inetu on nii küll öelda, aga kas tunda võiks nii? Nt joodikust ema puhul, kes on on su lapsepõlve ära rikkunud. Või väga võimukas on see ema olnud.

+2
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

See lausejupp oli tal omaenda ema kohta “vastik vanamutt, istub oma neljatoalise otsas üksi ja ära ka ei sure”. Kusjuures mitte kunagi varem polnud ta oma emast midagi rääkinud ja ma arvasin, et ema on ilmselt surnud.

Inetu on nii küll öelda, aga kas tunda võiks nii? Nt joodikust ema puhul, kes on on su lapsepõlve ära rikkunud. Või väga võimukas on see ema olnud.

Selle lause pärast pole põhjust küll kedagi maha jätta, eriti, kui muud asjad toimivad. See on ahne naisterahvas, ta ei pea ju üksi 4-toalises laiutama, kes selle üüri ära maksab? Kust sina tead, poeg võib-olla toetas üüriga? Võib-olla lastel kitsas käes, võiks maha müüa ja lapsi toetada, aga ei, mutt istub hunniku otsas ja teiste peale ei mõtle.. Kust sina tead, võib-olla peksis ja piinas poega, kui ta laps oli, nii et vähe polnud? Ega’s mees seda lauset lambist ei öelnud. Kui ema oli selline, siis on ju selge, et polegi tast midagi (head) rääkida. Inimene ütles nii, nagu on, ja sina jätad ta selle eest maha.. Ega mees ei pea sulle kogu aeg roosamannat suust välja ajama, et sina saaksid end siis hästi tunda ja mõelda, kui hea mees sul on. Reaalne elu on ka olemas ja see pole mitte (alati) roosat värvi.

0
-15
Please wait...

Postitas:
Kägu

Selle lause pärast pole põhjust küll kedagi maha jätta, eriti, kui muud asjad toimivad. See on ahne naisterahvas, ta ei pea ju üksi 4-toalises laiutama, kes selle üüri ära maksab? Kust sina tead, poeg võib-olla toetas üüriga? Võib-olla lastel kitsas käes, võiks maha müüa ja lapsi toetada, aga ei, mutt istub hunniku otsas ja teiste peale ei mõtle.. Kust sina tead, võib-olla peksis ja piinas poega, kui ta laps oli, nii et vähe polnud? Ega’s mees seda lauset lambist ei öelnud. Kui ema oli selline, siis on ju selge, et polegi tast midagi (head) rääkida. Inimene ütles nii, nagu on, ja sina jätad ta selle eest maha.. Ega mees ei pea sulle kogu aeg roosamannat suust välja ajama, et sina saaksid end siis hästi tunda ja mõelda, kui hea mees sul on. Reaalne elu on ka olemas ja see pole mitte (alati) roosat värvi.

Pole nõus. Elu on must-valge. Kui on halvad suhted, siis normaalne inimene ei tahagi midagi sealt saada, st võibolla ei lähe ema matustele, aga silmad ka ei läigi päranduse peale. Ei teagi vb, et surnud ja peab pärandi avama, ei tea ju.

Või kui suhted on sitad, siis ikka armastad ema edasi, sest loodusel on mingi komme anda meile ligimesest hoolimise soov, kui ta on meie veresugulane.

+2
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Pm kõlad rahamaia miniana, kes isegi külmkapi sisule kasutust pärast surma leiab. Kes läheb võipaki pärast tülli. Loodan, et eksin.

0
-3
Please wait...

Postitas:
Kägu

Arvan, et vale lause ei lõpeta suhet, vaid suhe on juba perses. Leitakse lihtsalt vabandus, kuidas see lõpp oleks

+3
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Arvan, et vale lause ei lõpeta suhet, vaid suhe on juba perses. Leitakse lihtsalt vabandus, kuidas see lõpp oleks

Aga loeb, kuidas hiljem suhtud inimesse. Kas kannad seda viha endas elu lõpuni või siiski analüüsid täiskasvanulikult ja teed rahu. Tihti on need, kes räägivad, et üks võii teine suhe läks peesse ja pidigi minema, suht loaded olekuga ise. Kui oled rahul ja nii on hea, ära vihka.

0
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

Jah on ka taoline kogemus. See mees kellega suhtlesin oli täielik solvuja ja “drama king”. Esimesed kuud oli kõik hästi kuni esimene tüli tuli ühest minu tehtud naljast tema iseloomu pihta. Samas mees ise võis küll naljaga nii mind solvata kui mu välimust kritiseerida. Tüli ajal ei räägi asju selgeks vaid paneb bloki või solvub mitu päeva nt. Vahel on mingi tobe valestimõistmine, mille rääkides saanuks mõne minutiga lahendada. Ütles, et oma tütrega ta ka ei rääkinud vist lausa kaks aastat, sest oli solvunud. Õudne piin on suhelda sellise inimesega, kahjuks halb iseloom tuleb välja alles siis kui suhted lähedaseks muutuvad.

+4
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Jah on ka taoline kogemus. See mees kellega suhtlesin oli täielik solvuja ja “drama king”. Esimesed kuud oli kõik hästi kuni esimene tüli tuli ühest minu tehtud naljast tema iseloomu pihta. Samas mees ise võis küll naljaga nii mind solvata kui mu välimust kritiseerida. Tüli ajal ei räägi asju selgeks vaid paneb bloki või solvub mitu päeva nt. Vahel on mingi tobe valestimõistmine, mille rääkides saanuks mõne minutiga lahendada. Ütles, et oma tütrega ta ka ei rääkinud vist lausa kaks aastat, sest oli solvunud. Õudne piin on suhelda sellise inimesega, kahjuks halb iseloom tuleb välja alles siis kui suhted lähedaseks muutuvad.

Ma isegi imestan, kuda sellsied mehed suudavad varjata esimesed 2-3 kuud. Sest kui nad alguses nn. bitchi mängiksid saadaksid naised nad ju kohe kukele. Huvitav, et and suudavad tõelist olemust nii kaua varjata.

+1
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ma isegi imestan, kuda sellsied mehed suudavad varjata esimesed 2-3 kuud. Sest kui nad alguses nn. bitchi mängiksid saadaksid naised nad ju kohe kukele. Huvitav, et and suudavad tõelist olemust nii kaua varjata.

Sa ei tea, et see on tõeline olemus kõigiga. Puudutab see kõiki, kes ise sarnaselt käituvad. Mul omalgi endisi lähedasi ja veresugulasi, kellega ei suhtle üldse, teistega pole probleeme olnud ja vaikusi, blokke, vms. Mingit suurt tüli pole eelnenud, lihtsalt iseloomud, huumorimeel vms ei klapi ja suhted polnud ka parimad. Ei näidanud nemad välja suurt hoolimist, ei näidanud mina. Pole näinudki x sugulase lapsi kunagi nt, pole isegi õnnitlenud ja nemad mind.

Hiljem aga on nagunii juba eluteed eraldi kandnud. Võib erinevaid põhjusi olla, miks nii käitutakse.

Võibolla on meie sees miski, mis hoiatab teisi inimesi, kes ise proovivad kogu aeg kõigiga läbi saada, et pea nüüd, inimene, teeme kaks kuud mitte kaks aastat.

Üldiselt nagu sinu tsiteeritav, temal pli PIIN suhelda, aga sellest loen välja eelduse, et mees soovis pidevalt, et temaga lepitakse. Aga see ei pruugi nii olla. Kui aga soovis, siis on tegu tõesti mölakaga, kui ei, siis tänage õnne, et tegi teistele tee vabaks nö. Pole minus mingit sarkasmi ega taganõtet, nii ju on, et ise ka solvutakse, kui lühisuhteid tagantjärgi kurjalt arutatakse. Milleks solvuda, oligi nõme mees, astu edasi nö parematele jahimaadele.

0
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Samas mees ise võis küll naljaga nii mind solvata kui mu välimust kritiseerida. Tüli ajal ei räägi asju selgeks vaid paneb bloki või solvub mitu päeva nt. Vahel on mingi tobe valestimõistmine,

Väga mõistev naine oled. See ongi see näide. Kui kallim sind kritiseerib (pole sinu one and only fänn, kes rootib sinu pärast) ja siis näed ju, et ma pole eksmehe poolt, vaid oledki mingi selgeksrääkija. Selliseid asju ei saa selgeks rääkida ju.

0
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

(pole sinu one and only fänn, kes rootib sinu pärast)

Räägi eesti keeles!

+7
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Räägi eesti keeles!

No ütleme siis eesti keeles otsesõnu, et kõik toredad ja ägedad inimesed ei sobi veel selleks pluss üheks. Ja et vahel ongi nii, et erinevaid inimesi ei pea vihkama selle eest, et nad erinevad on. Ilmselgelt jäi midagi kripeldama, et nagu tobe tüli jne, ega ma eilane pole, ma saan aru küll asja tuumast. Kui ma tahan kellelegi meelega halvasti öelda, siis ma ju ei austa ega hooli temast. Kui ma aga tahan öelda halvasti, et ta muutuks, siis inimesed ei saa end muuta ja pole õige muutuda kellegi jaoks. Et alguses tahad muutuda ühe jaoks, siis tahad muutuda teise jaoks, siis juba kolmanda jaoks, ise arvad, et see oledki sina. Aga võibolla just oledki ise selline nagu on su partner, sellisel juhul on minu jutt ju õige.

Õige on muutuda iseenda jaoks, et tõmmata ligi neid inimesi, kes jagavad sinu maailmapilti. Ja kui on selline tunne, et vot mingi solvuv mees (neid on pigem palju eestlaste seas, osa on ka INTJ) närib veitsa, ju siis tal oli ka mingites aspektides õigus selle huumorimeele vms osas, mille pärat oli tüli. Kui inimesel õigus pole ja kui ise oled enesekindel, siis sa ei räägi sellest hiljem. Me ju ei vihka inimesi, kes on meie ümber, aga meist erinevad. Hästi suhtume, sest me ei tea nende kohta midagi eritilist peale selle, mida nad välja näitavad ja kuidas meiega käituvad.

Kui just ei ole selline inimene, kes tahab kõigiga hästi läbi saada, aga minu kogemusel saab kõigiga hästi läbi ainult siis, kui ei lähe liiga isiklikuks, sh liiga sõbralikuks ja viisakaks, hoiad distantsi ja suhtled lakooniliselt. Paraku suhte tekkides minnakse, muidu ei tekiks suhet.

+2
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

Selle lause pärast pole põhjust küll kedagi maha jätta, eriti, kui muud asjad toimivad. See on ahne naisterahvas, ta ei pea ju üksi 4-toalises laiutama, kes selle üüri ära maksab? Kust sina tead, poeg võib-olla toetas üüriga? Võib-olla lastel kitsas käes, võiks maha müüa ja lapsi toetada, aga ei, mutt istub hunniku otsas ja teiste peale ei mõtle.. Kust sina tead, võib-olla peksis ja piinas poega, kui ta laps oli, nii et vähe polnud?

ÜÜri maksis see ema ise ja maksab senini. Eakas, aga töökas. Lapsi on tal täpselt üks, see noormees, kellega mul suhe oli. Ema oli talle ostnud kolmetoalise majaosa Meriväljale. Ema oli täiesti normaalne inimene, ma teda natuke tean. Poeg ütles ise ka, et ema oli “ilge vanamutt” just seepärast, et ei lubanud tal keskkooli ajal tüdrukuid ööseks tuua ning sarnased põhjused veel, näiteks ilge vanamutt andis ainult tollase keskminse kuupalga aastas täiskasvanud ja töötavale pojale jõulukingiks. Vaimne vägivald, noh ja vaesus, mis pimestas silmi. Auto ostis vastik vanamutt pojale alles viimases klassis 🙁 ja siis ka odavamast otsast. Kus selle häbi ots!

+5
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

See on ahne naisterahvas, ta ei pea ju üksi 4-toalises laiutama, kes selle üüri ära maksab? Kust sina tead, poeg võib-olla toetas üüriga? Võib-olla lastel kitsas käes, võiks maha müüa ja lapsi toetada, aga ei, mutt istub hunniku otsas ja teiste peale ei mõtle.. K

Ma kükitan 300 ruudu peal üksinda, pole sinu asi kedagi ahneks nimetada. Jälk inimene oled.

+5
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Räägi eesti keeles!

No ütleme siis eesti keeles otsesõnu, et kõik toredad ja ägedad inimesed ei sobi veel selleks pluss üheks. Ja et vahel ongi nii, et erinevaid inimesi ei pea vihkama selle eest, et nad erinevad on. Ilmselgelt jäi midagi kripeldama, et nagu tobe tüli jne, ega ma eilane pole, ma saan aru küll asja tuumast. Kui ma tahan kellelegi meelega halvasti öelda, siis ma ju ei austa ega hooli temast. Kui ma aga tahan öelda halvasti, et ta muutuks, siis inimesed ei saa end muuta ja pole õige muutuda kellegi jaoks. Et alguses tahad muutuda ühe jaoks, siis tahad muutuda teise jaoks, siis juba kolmanda jaoks, ise arvad, et see oledki sina. Aga võibolla just oledki ise selline nagu on su partner, sellisel juhul on minu jutt ju õige.

Õige on muutuda iseenda jaoks, et tõmmata ligi neid inimesi, kes jagavad sinu maailmapilti. Ja kui on selline tunne, et vot mingi solvuv mees (neid on pigem palju eestlaste seas, osa on ka INTJ) närib veitsa, ju siis tal oli ka mingites aspektides õigus selle huumorimeele vms osas, mille pärat oli tüli. Kui inimesel õigus pole ja kui ise oled enesekindel, siis sa ei räägi sellest hiljem. Me ju ei vihka inimesi, kes on meie ümber, aga meist erinevad. Hästi suhtume, sest me ei tea nende kohta midagi eritilist peale selle, mida nad välja näitavad ja kuidas meiega käituvad.

Kui just ei ole selline inimene, kes tahab kõigiga hästi läbi saada, aga minu kogemusel saab kõigiga hästi läbi ainult siis, kui ei lähe liiga isiklikuks, sh liiga sõbralikuks ja viisakaks, hoiad distantsi ja suhtled lakooniliselt. Paraku suhte tekkides minnakse, muidu ei tekiks suhet.

Mingi isehakanud psühholoog on siia tekkinud.

0
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mingi isehakanud psühholoog on siia tekkinud.

Üldiselt psühholoogid nõu ei anna, nad kuulavad, aga perekool on foorum mitte psühholoogi kabinet. Iga inimene võib siia kirjutada, sina aga ei lisa teemasse midagi.

Point oli selles, et teema tuum on alati seal, et kui keegi häirib (ootused tekitavad häirimist, kui inimesed oleks ainult platoonilised sõbrad kõigiga, poleks neil mingit kasu saada peale platoonilise sõpruse, siis probleeme poleks), siis on ootused. Ootused aga tekivad siis, kui inimesega on mindud intiimsemaks juba kui platooniline sõprus. Olgu selleks või hingeline lähedus. Ja kui vaadata enda ümber ringi, siis enamasti on sõbrad inimese moodi, pikaaegsed sõprused ja lähedased küll. Milleks siis tahta mingit solvujat enda ümber, kui teised on palju paremad. Ainus võimalus – rohkem pole valikut olnud. Aga lohutuseks ütlen – ka mul pole olnud, ja mis siis? Mind ei häiri.

0
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Point oli selles, et teema tuum on alati seal, et kui keegi häirib (ootused tekitavad häirimist, kui inimesed oleks ainult platoonilised sõbrad kõigiga, poleks neil mingit kasu saada peale platoonilise sõpruse, siis probleeme poleks), siis on ootused. Ootused aga tekivad siis, kui inimesega on mindud intiimsemaks juba kui platooniline sõprus. Olgu selleks või hingeline lähedus. Ja kui vaadata enda ümber ringi, siis enamasti on sõbrad inimese moodi, pikaaegsed sõprused ja lähedased küll. Milleks siis tahta mingit solvujat enda ümber, kui teised on palju paremad. Ainus võimalus – rohkem pole valikut olnud. Aga lohutuseks ütlen – ka mul pole olnud, ja mis siis? Mind ei häiri

Õudne, kuidas sa jaksad siia nii palju seda jama toota? Selline paljusõnalisus ja katkematu grafomaania… Kogu jutu mõte kaob selle tohutu sõnadevahu sisse ära. Kuigi, nagu võib aru saada,  siis ega su jutul ei olegi mingit mõtet.

+2
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Õudne, kuidas sa jaksad siia nii palju seda jama toota? Selline paljusõnalisus ja katkematu grafomaania… Kogu jutu mõte kaob selle tohutu sõnadevahu sisse ära. Kuigi, nagu võib aru saada,  siis ega su jutul ei olegi mingit mõtet.

Mõte – ära vihka teisi inimesi. Ja kui sa näed, et keegi kirjutab palju või muidu häirib, siis ole minust targem – ära vasta.

Sa teed sama, mis mina, aga sa vastad lühidalt.

Paljudel inimestel on tagamõte, minul tagamõte puudub.

0
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

Perekooli hull on jälle aktiivne. Noh, arusaadav ka! Homme on ju täiskuu.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Sa ole üldse õnnelik, et sad hulluks kutsuda, sest vaadates ringi, on teemad kokku kuivanud. Palju ägedam on pikki tekste toota kui sisse logimiseks palju vaeva näha ja mitte midagi öelda.

Sul on sõltuvus, mida mul pole. Mul on korraga mitu asja käsil ja ikka kirjutan.

0
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kui sa just NASA astronaut pole.
#artemis

0
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Sa ole üldse õnnelik, et sad hulluks kutsuda, sest vaadates ringi, on teemad kokku kuivanud. Palju ägedam on pikki tekste toota kui sisse logimiseks palju vaeva näha ja mitte midagi öelda.

Sul on sõltuvus, mida mul pole. Mul on korraga mitu asja käsil ja ikka kirjutan.

Väga hea, et said aru, keda hullu all silmas peeti ja tundsid ennast ära.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Väga hea, et said aru, keda hullu all silmas peeti ja tundsid ennast ära.

Tundsin ära selle, et ütlesid sõna HULL.
Ma arvan, et kui inimese isiku kallale minna, siis on argumendid otsas ka. Ma arvan, et lähed vihale ainult seetõttu, et mul on õigus. Muidu oleks sul julmalt suva ja tegeleksid muude asjadega, sh teiste inimestega.

0
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

Sest enda pealt näen küll, et kui miski/keegi häirib, siis seda ka ignoreerin. Ei lähe kontakti otsima, kas tead. Sina ise otsid praegu. Vahepeal, miski nädal tagasi mulle ei vastatud 80% kordadest ja ma ei solvunud selle peale. Vbla sina solvud, ei tea.

0
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

See annab sulle ADRENALIINI. See konfliktide otsimine ja suskimine. Jube igavus on asja nimi.

+1
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Sa ole üldse õnnelik, et sad hulluks kutsuda, sest vaadates ringi, on teemad kokku kuivanud. Palju ägedam on pikki tekste toota kui sisse logimiseks palju vaeva näha ja mitte midagi öelda. Sul on sõltuvus, mida mul pole. Mul on korraga mitu asja käsil ja ikka kirjutan.

Kas sa tõesti ise aru ei saa, et sa rikud teemat ja segad normaalsetel inimestel omavahel suhelda? Näed, pärast sinu haiget jahumist ei taha enam keegi teemasse kirjutada.

Tee endale oma teema, arutle ja filosofeeri seal iseendaga nii palju, kui tahad. Noh, näen, et sa oledki neid teemasid siia juba vorpinud. Ehk siis püsi seal!

+2
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

See on ahne naisterahvas, ta ei pea ju üksi 4-toalises laiutama, kes selle üüri ära maksab?

Miks just “ahne”? Kas inimene ei või siis elada nii suurel pinnal, kui tahab? Peaks ikka oma täisealise poja peale mõtlema ja tema soovidega arvestama? Mis soovid sel pojakesel üldse olid? Korter endale saada?

+3
0
Please wait...

Näitan 30 postitust - vahemik 31 kuni 60 (kokku 66 )

Esileht Pereelu ja suhted Vale sõna lõpetas suhte