Esileht Kodunurk Väljas süües – kas alati sama(sugune) toit või iga kord midagi uut?

Näitan 19 postitust - vahemik 1 kuni 19 (kokku 19 )

Teema: Väljas süües – kas alati sama(sugune) toit või iga kord midagi uut?

Postitas:
Kägu

Kas väljas söömas käies eelistate nö tuttavat kombinatsiooni/maitset või olete altid katsetama midagi uut, erinevat?

Mina olen see, kes võimalusel püüab alati mõne uue toidu ära proovida (ka samast söögikohast). Minu abikaasa jälle selline, et põhimõtteliselt sööbki paari-kolme kindlat toitu, et äkki muu ei maitse ja siis jääbki söömata. Samas kodus ja välisreisidel on nõus ükskõik mida katsetama.

Kuidas teiega, kas olete “julged” uusi toite/maitseid proovima?

+2
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ma igapäev sama asja küll ei taha. Aga paratamatult on mul alati olnud kindel koht kus söön ja nädala menüü.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kui ma lähen välja sööma, siis tavaliselt lähengi seepärast, et mul on tahtmine süüa just mingit kindlat rooga, mis väga maitseb.
Kui tahaks ka midagi uut proovida, siis tellime kamba peale ka midagi  juurde, eriti just eelroogadest. Käime oma perega ja pole probleemi samast taldrikust/kausist süüa.
Pearoogi on päris hea kodus katsetada. Tellime, mis kindlalt maitseb ja siis veel ühe-paar lisaks, mille kirjeldus tundub sobivat. Proovime ja vahel tekibki uus lemmik, mida läheme ka kohapeale sööma. Ja seal siis jälle vaatame menüüst midagi teistsugust lisaks.
Reisidel on palju keerulisem – iial ei tea, mis ja kuidas ja kui palju saad. Igal lõunal ja õhtul  erinev koht ja söök. Aga kui olen pikemalt ühes kohas ja ikka leian tõesti esimesel õhtul kohe omale sobiva, võin sedasama  süüa nädal aega järjest. Vahepeal proovin ehk korra midagi muud.

+3
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Puhtalt kuidas parasjagu tundub ja mille järele on isu. Kas täna on “prooviks midagi teistmoodi” või “vohh, see oli hea, kuigi sõin eelmine kord” jne.

+2
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Nii ja naa.

Kui lähen sööma nö nälja pärast, nt veedan terve päeva kodunt väljas, siis tihti pigem lähen kindla peale.

Kui aga söömine on osa meelelahutusest, nt saame sõpradega kokku ja restorani astume mitte nälja pärast, siis tihti proovin ka midagi uut. Või midagi “vana”, aga mida ise ei valmista kodus

+1
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

oleneb kohast, aga mul küll tihti nii, et kui mingi asi väga maitseb, siis kipun seda jälle ja jälle tellima.

Vapianos tomatisupp & bruscetta & panna cotta näiteks, alati.

+1
0
Please wait...

Postitas:
Agathe

Üldiselt ma välja sööma minnes valin ette, mis kööki soovin ja selle järgi valin ka restorani. Kas mingit India või Taimaa toitu, Itaalia kööki, Armeenia šašlõkki, mereande, taimetoitu, tõhusaid liharoogi vms jne.

Restoranis ei söö kunagi kana (välja arvatud mõnikord karrides) ega sealiha – neid oskame ka ise kodus sajal moel teha, ei köida.

Kui vastata tuleb küsimusele, kas tellin rooga, mida olen juba söönud või midagi päris uut, siis vastan, et Eestis on restoranidest päris raske leida rooga, mida ma kunagi söönud pole. Samas restoranis või teises, kergelt erineva retseptiga või mitte. Mingi erineva kastmekese törtsuga või ilma, väikese maitseainevahega või ilma, erinevusega lisandites või samadega. Kui on leida, siis ainult aasiapärastes restoranides taimetoit, ma arvan. Seega söön tavaliselt Eestis juba olude sunnil seda, mida juba olen korduvalt söönud, aga mis on seni muudes kohtades maitsenud. Nüüd proovime näiteks, kuidas selles restoranis siia tartar, eskalopp, kaua küpsenud tallekoot või pavlova tehtud on. Panna cotta, seljanka või böff a la tartar on ju ikka igal pool sama asi, aga tore proovida, kuidas siin õnnestus või mis huvitav nüanss võib olla.

Väga eksootilistes välismaa söögikohtadeski välismaal valin midagi valikust mereannid, lammas, valge kala, kits, ulukid või part. Ka veis teinekord. Siga, punane kala, kalkun jäävad kõrvale. Ka söömata jäävad mõned elusolendid, mida ma ei söö isiklike veendumuste-otsuste pärast, on need veendumused siis rumalad ja teistele arusaamatud või ei. Ja siis valin toidu juba kohalikku ja võimalikult uudset moodi. Hinda peab ka muidugi enamasti vaatama.

+1
-4
Please wait...

Postitas:
Kägu

Noh viimati Helsingis ühes kesklinna  pitsa restoranis koos perega, mõtlesin et seekord valin salati menüüst no oli ikka jubedus kuubis. Maksis sama mis pitsa aga ikka nõme, pooled asjad puudusid näiteks salatist. Maitse oli vesine, kartulid salatis vesised. Tahtsin õiendama hakata aga kuna oli tähenduslik koosviibimine siis jätsin tegemata. Üldse imelik linn. Ei käiks üldse kuid laps õpib seal.

0
-5
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kas väljas söömas käies eelistate nö tuttavat kombinatsiooni/maitset või olete altid katsetama midagi uut, erinevat?

Mina olen see, kes võimalusel püüab alati mõne uue toidu ära proovida (ka samast söögikohast). Minu abikaasa jälle selline, et põhimõtteliselt sööbki paari-kolme kindlat toitu, et äkki muu ei maitse ja siis jääbki söömata. Samas kodus ja välisreisidel on nõus ükskõik mida katsetama.

Kuidas teiega, kas olete “julged” uusi toite/maitseid proovima?

Oleneb kohast. Kui on kogetud koht ja tean, et seal see söök on hea, siis tellin. Aga uues kohas lähen riskile.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Pea iga kord, kui olen võtnud vahelduseks midagi uut, olen pettunud. Neid katsetusi teen edaspidi vaid kohtades, kus ma varem ei ole käinud.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Noh viimati Helsingis ühes kesklinna  pitsa restoranis koos perega, mõtlesin et seekord valin salati menüüst no oli ikka jubedus kuubis. Maksis sama mis pitsa aga ikka nõme, pooled asjad puudusid näiteks salatist. Maitse oli vesine, kartulid salatis vesised. Tahtsin õiendama hakata aga kuna oli tähenduslik koosviibimine siis jätsin tegemata. Üldse imelik linn. Ei käiks üldse kuid laps õpib seal.

Mis kohaga tegu? Käin Helsingis tihti, sööme palju väljas, ja ikka väga harva olen pettunud. Rohkem küll käime Aasia kohtades – India, Tai, Jaapani. Seal valikut tunduvalt rohkem kui Tallinnas. Salatit võtan Esplanaadil olevast Delist, suur kauss krõmpsuvat rohelist erinevate lisadega.

0
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mina tahaks väga iga kord proovida uusi maitseid/toidukohti ja ka ise katsetan pidevalt uusi retsepte.

Aga reaalsus on see, et nt hakkame sõitma Tartusse. uurin erinevaid uusi toidukohti ja mõtlen, kuhu minna, mida tellida. Ja lõpuks leiame end ikka Dolce Vitas 4 juustu pizzat tellimas. Ja nii iga kord …

 

+3
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Noh viimati Helsingis ühes kesklinna pitsa restoranis koos perega, mõtlesin et seekord valin salati menüüst no oli ikka jubedus kuubis. Maksis sama mis pitsa aga ikka nõme, pooled asjad puudusid näiteks salatist. Maitse oli vesine, kartulid salatis vesised. Tahtsin õiendama hakata aga kuna oli tähenduslik koosviibimine siis jätsin tegemata. Üldse imelik linn. Ei käiks üldse kuid laps õpib seal.

Mis kohaga tegu? Käin Helsingis tihti, sööme palju väljas, ja ikka väga harva olen pettunud. Rohkem küll käime Aasia kohtades – India, Tai, Jaapani. Seal valikut tunduvalt rohkem kui Tallinnas. Salatit võtan Esplanaadil olevast Delist, suur kauss krõmpsuvat rohelist erinevate lisadega.

Issand nime ei mäleta enam, oli kesklinnas, suur ostukeskus, raudteejaam oli lähedal. Teenindus oli küll sõbralik. Aga see salat oli alla igasugust arvestust, ilmselgelt toidujääkidest kokku visatud.

 

0
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ja lõpuks leiame end ikka Dolce Vitas 4 juustu pizzat tellimas. Ja nii iga kord …

Miks küll?

0
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Käime oma perega ja pole probleemi samast taldrikust/kausist süüa.

Minu meelest on ääretult eemaletõukav ja ebaviisakas kuskil söögikohas teiste taldrikutes mulgerdamine. Kodus – ok, aga restoranis (väljas) ei teeks seda iial. Ka neid laste jääke söövaid vanemaid on võeh! vaadata.
Isiklik arvamus.

+1
-5
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mida sa seal mulgerdad? Asetad kahvli teise taldrikusse, võtad tükikese harude otsa ja paned endale suhu. Milleks mulgerdada? Tegelt pole elus sellist sõna nagu mulgerdamine kuulnudki. Nüüd tean, et see on uus sõna teise taldrikust toidupala võtmisel 🙂

+1
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Minu meelest on ääretult eemaletõukav ja ebaviisakas kuskil söögikohas teiste taldrikutes mulgerdamine.

Nojaa, võibolla tõesti. Kui vaadata inimeste taldrikitesse. Ma pole kunagi tähele pannud, kuidas teised restoranis söövad. Oma pere ja toitudega on piisavalt tegemist. Muidugi olen näinud, milliseid roogasid lauale tuuakse, aga kuidas neid süüakse, enam ei märka. Tõesti ei vahi teiste laudadele.<span style=”color: #212529; font-family: ‘Helvetica Neue’, Helvetica, Arial, sans-serif;”>
</span>Eelroad ongi enamasti sellised, et torkad oma kahvli  lihapalli või pliini või võtad midagi muud  ja tõstad selle oma taldrikule,  natuke salatit ja kastet ka juurde, sööd ikka oma taldrikult.
Kui mõnd pearooga proovime, pole ka eriline kunst mõni tükk lõigata, kohe suhu panna või suurem lõik oma taldrikule tõsta ja siis proovida.

+1
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mida sa seal mulgerdad? Asetad kahvli teise taldrikusse, võtad tükikese harude otsa ja paned endale suhu. Milleks mulgerdada? Tegelt pole elus sellist sõna nagu mulgerdamine kuulnudki. Nüüd tean, et see on uus sõna teise taldrikust toidupala võtmisel 🙂

Mina ei oleks nii uhke kui ma midagu ei teaks/pole kuulnud.
Aga inimesed ongi erinevad.
Mulgerdamine ehk solberdamine: näiteks madalas vees mudas või muus põhjakihis kaevamine, uuristamine, sonkimine.
Kõlbab öelda ka teise inimese taldrikus tegutsemise kohta.

Päris huvitav, kuidas kastet või suppi saab “tükikesena kahvli harude otsa” võtta?

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

…vastan, et Eestis on restoranidest päris raske leida rooga, mida ma kunagi söönud pole.

Noh, rotid, mis teil vastu pakkuda on? 😁

0
0
Please wait...

Näitan 19 postitust - vahemik 1 kuni 19 (kokku 19 )


Esileht Kodunurk Väljas süües – kas alati sama(sugune) toit või iga kord midagi uut?