Mis east see peaks muutuma ükskõiksuseks või arusaamaks et kehvemat toetataskse?
Mul on peres lapsed 18, 20 ja 24. Peavad arvestust mida keegi saab ja et oleks võrdsus. Ja kui pole saame etteheiteid. Meil läheb meelest endal kui suure kingi keegi sai. Aga neil on meeles. Mis siis rääkida sellisest olukorrast mis siin teemas
Tead, on suur vahe, kui lapsed niisama ajavad jonni, et limonaadi oleks klaasis täpselt mm pealt võrdselt, või, et ainult ühele lapsele valatakse limonaadi ja teisele öeldakse, et mina osta oma taskuraha eest!
Mina olen ka olnud solvunud kingituste peale – kui mina saan nt 18 a sünnipäeva kingiks hommikumantli ja aasta hiljem kingitakse vennale 16 a sünnipäevaks sülearvuti. Muidugi olin ma solvunud. Mäletan, kui mu vend oli 22, kool läbi ja töötas ja ema ostis talle teksad – mainisin siis, et minu igasuguse otsese toetamise lõpetas kohe, kui ülikooli läksin – ma PIDIN õppelaenu võtma, millest siis elatusin kõik õpinguaastad ja mille hiljem ise tagasi maksin oma palgast. Vastuseks sain – need on kaks täiesti erinevat asja… Hea veel, et ma kodus veedetud nädalavahetuste eest üüri ei pidanud maksma…
See tundub ainult rahaline, aga tegelikult ei ole. Kui ikka pidevalt ainult üht toetatakse ja teisele öeldakse, et sina saad ise hakkama, siis paratamatult näitab see üldist eelistust. Ühekordsete asjade puhul võiks rääkida, et jah, seekord oli abi vaja, aga kui tegemist on süstemaatilise tegevusega, samas teisele kordagi abi pakkumata…