Teema algataja olen.
Aga mida sina teed, kui su lähedased koroonasse jäävad ja päevade kaupa palavikus on?
Mida sa teed, kui neil ei ole hingamisraskusi ega muid sümptomeid vaid lihtsalt kurnav palavik?
Kas sa ütleks, et see on libateema ja ei teeks midagi?
Või sunniks nad iga hinna eest haiglasse, mis sest et hingamisraskusi pole, mis sest et arstid ei käsi? Sest haiglas nad poleks enam sinu südametunnistusel; keegi teine vastutaks nende elude eest.
Kus sa nutaksid, kui ahastus peale tuleb? Kas sul on koht, kus nutta? Kus sa leiaksid nurgakese, et omaette nutta?
Kui sa oled inimene, keda rasketes olukordades aitab rääkimine: kas sul oleks kellega rääkida? Kas sa oled kindel, et sa tead, kuidas ta reageeriks? Kas ta tõmbaks eemale, sest sa võid ju ise potentsiaalne nakatunu olla? Või oleks ükskõikne su ahastuse suhtes, sest koroonat pole ju tegelikult olemas?
Kuidas see kõik puutub arstiabisse, mis su vanemad vajasid? („Kus sa nutaksid, kui ahastus peale tuleb? Kas sul on koht, kus nutta? Kus sa leiaksid nurgakese, et omaette nutta?“ – tõsiselt, mis asi see on? Kuidas see mõttekäik puutub sellesse, et pean õigeks, et pikalt palavikus inimene vajab haiglaravi?)
Ma ei ole üks nendest, kes arvab, et koroonat pole olemas. Vastupidi, olen sellega kokku puutunud ja ka teadlik, mismoodi sümptomeid leevandada, mis juhul tuleks haiglasse pöörduda jne (loe, mida kirjutasin sepsis ja hulgiorganpuudlikkuse jmt kohta, mis eriti vanemaealisi koroonaga võib tabada), nii et mina võitleks selle eest, et kiirabi tuleks ja viiks mu vanemad haiglasse. Mitte ei arvaks, et ravida niikuinii ei saa. Olen ka muude terviseprobleemidega ise oma isa haiglasse viinud, oleks koju ootama jäänud, oleks ta praegu surnud. Eks sa ise tead, kui sa arvad, et see on normaalne, et su vanemad nii pikalt kõrge palavikuga kodus nõrkevad ja ei usu, et sümptomite leevendamisega haiglas on võimalik ka tüsistusi vähendada, siis sinu asi. Arvad, et teised on koroonaeitajad, aga ise oled meditsiinieitaja.
Ahastada ja nutta võib ka hiljem, kui vanemad on haiged, tuleb sellega tegeleda ja neile abi otsida. Mida see “kus sa nutaksid, kui ahastus peale tuleb” sõnamulin, millega minu kommentaarile vastasid, praegu puutub sellesse, et su vanemad olid pikalt palavikus ja vajasid arsti? Saad sa üldse aru nende olukorra tõsidusest ja võimalikest tüsistustest, mida see kodus põdemine võib kaasa tuua?
Ja kui keegi siin kirjutas, et ega hapnikku ei anta ja niikuinii midagi ei tehta, siis see ei ole tõsi. Praeguseks on mul mitme peretuttava vanemat sugulast ja ka ühe sõbra vanemad haiglaravil koroona pärast viibinud. Nende seisundit õnnestus haiglas leevendada ja karta on, et koju ootama jäädes, oleks kõik palju halvemini lõppenud.
26.11 kirjutas teemaalgajaja, et vanematel on koroona ja nad on 12 päeva palavikus olnud. Järgmistes kommentaarides oli endiselt palavik, lõpuks, et kokku olid nad palavikus 15 päeva. Kas keegi tõesti arvab, et kaks nädalat ja rohkemgi palavikus ning väga raskes seisus ning nõrkemas vanainimesed ei vajanud haiglaravi? Nii pikalt püsiv palavik, ka koroonaga, vajab täpsemat uurimist, analüüse, tõenäoliselt on organismis tekkinud ka põletik. Ilmselgelt oleks pidanud vahepeal sekkuma ja vanematele kiirabi kutsuma. Jällegi, arvan, et teema on liba, või teemaalgataja psüühiliste probleemidega, sest see, mis ta kirjutab, lihtsalt ei klapi. Aga vaadates seda segast ja hüplevat juttu sõbranna teemal ning viimast pateetilist kommentaari saab juba mõndagi järeldada.
Tõesti soovitan, et kui ka oma arust nüüd koroona läbi põetud, aga enesetunne jätkuvalt halb, pöörduge uuesti arsti poole. Tüsistustest tekkiv kahju võib ka olla ränk.
Kasutaja on kirjutanud teemasse 2 korda. Täpsemalt 09.12 08:13; 10.12 11:11;