Teema: Vann
Küsimus neile, kes on viimasel ajal endale vanni soetanud. Kust ostsite ja mis hinnaga? Mõtlen ilusat 1 inimese vanni.
ostsin Baltecost kivivanni
Meie pere ostis koju Balteco kivivanni Marin 170 ja kuldse matt välisviimistlusega. Oleme väga rahul. Tegelikult ostsime sinna juurde ka vannitoamööbli ja valamud samast materjalist ja viimistlusega. Hind oli vannil üle 3000 eur, aga see jääb nüüd pikkadeks aastateks.
https://balteco.com/tooted/vannid/kivivannid/marin-kivivann
Meie pere ostis koju Balteco kivivanni Marin 170
Kuidas seda puhastatakse? Olen kuulnud, et peab väga ranget režiimi hoidma, et püsiks ilusana.
Meil on vann igati korras ja midagi keerulist puhastada pole olnud.
Ostsin sealt samast salongist spetsiaalse puhastusvahendi kivivannidele, ilusasti hoiab säravvalge. Sain sealt ostes ka teada, et saab e-poest ka tellida, järgmine kord tellin sealt, siis ei pea kohale minema, aga praegu jagub seda puhastusvahendit veel kaua. Müüja tegelikult rääkis juurde, et peale igat vannis käimist, no kui seal olla pikemalt, pärast seda kuuma veega vann üle loputada ja rätiku või lapi või paberrätikuga üle käia ja mingit ekstra puhastamist sel juhul ei olegi vaja.
Kuidas seda välimist poolt puhastatakse? Seest on muidugi lihtne valgena hoida, aga selle välimise mati kulla peale ei julgeks ühtegi vahendit panna.
Aus olla, siis pole vajadust olnud mingit vahendit seal isegi kasutada. Olen niiske lapiga või rätikuga kuivaks teinud, kui on vett peale läinud.
Aus olla, siis pole vajadust olnud mingit vahendit seal isegi kasutada. Olen niiske lapiga või rätikuga kuivaks teinud, kui on vett peale läinud.
Mis baketerikolooniad seal küll pesitsevad
🤦♀️
Kuuma veega(max mis kraanist tuleb) lased üle ja kuivatad pärast lapiga vee ära.
Mis bakterikolooniast sa räägid.
NB! Ma ei ole üldse selle vanni omanik…mul polegi kodus vanni.
Inimeste telefonid, raha ja ukselingid on kordades räpasemad(bakterite koloonias), kui oma kodu vann.
Inimeste telefonid, raha ja ukselingid on kordades räpasemad(bakterite koloonias), kui oma kodu vann.
Ja klaviatuurid ja eriti telefonid.
🤦♀️
Kuuma veega(max mis kraanist tuleb) lased üle ja kuivatad pärast lapiga vee ära.
Väljastpoolt lased kraanist üle? Ja pärast kuivatad lapiga seda üle ujutatud põrandat?
🤦♀️
Et seda vanni puhtaks saada, peaks seda nii 80 kraadises vees 20 min hoidma. Mitte korra kraaniveega üle laskma.
Loomulikult puhastan oma telefoni spets vahendiga kord päevas. Ukselinke ka vähemalt kord nädalas
🤦♀️
Väljastpoolt lased kraanist üle? Ja pärast kuivatad lapiga seda üle ujutatud põrandat?
Jep. Ma lasen oma pesunurga(ka seinad) alati kuuma veega peale pesemist üle. Kraade mõõtnud ei ole, aga vesi tuleb nii kuum, et käega katsuda ei kannata. Nagu ma ütlesin, vanni mul pole enam, vanas kodus oli. Hooldus vannitoal ikka sama.
Põrandalt vee kokku tõmbamiseks on veetrapp põrandal ja spetsiaalne kummiga põrandakaabits.
Nendes mitmekümnetes tuhandetes mägede vanemate majade korterites pesitsevad vannide ümber miljardid surmatoovad bakterid või? Kust need hullud küll sinna saavad? Sa omaenda keha ka kuumutad 80 kraadiga igal õhtul läbi ja lased desovahendiga üle või? Katsuge mitte hulluks minna, bakterid on meie elu loomulik osa. Ilma nendeta me sureksime ära. Inimese kehal elab igal päeval väidetavalt rohkem baktereid, kui maamunal kokku on kunagi inimesi elanud.
Et seda vanni puhtaks saada, peaks seda nii 80 kraadises vees 20 min hoidma. Mitte korra kraaniveega üle laskma.
Milleks küll? Kui on suur soov desinfitseerida, osta desovahend ja pihusta peale. Ei pea kuivatamagi. Kas tõesti keegi muretseb oma vannide väliskülgede bakterite pärast? Desinfitseerite iga päev ka dušivoolikuid/otsikuid, köögivalamuid, vannitoa kraanikausse seest ja väljastpoolt? Vannitoa põrandat samuti? Riiuleid? Seal ju kõik samad teie oma keha bakterid, mis vanni välisküljelgi. Ja kes veel äravoolutrapis elavad…
Nendes mitmekümnetes tuhandetes mägede vanemate majade korterites pesitsevad vannide ümber miljardid surmatoovad bakterid või? Kust need hullud küll sinna saavad? Sa omaenda keha ka kuumutad 80 kraadiga igal õhtul läbi ja lased desovahendiga üle või? Katsuge mitte hulluks minna, bakterid on meie elu loomulik osa. Ilma nendeta me sureksime ära. Inimese kehal elab igal päeval väidetavalt rohkem baktereid, kui maamunal kokku on kunagi inimesi elanud.
Milleks küll? Kui on suur soov desinfitseerida, osta desovahend ja pihusta peale. Ei pea kuivatamagi. Kas tõesti keegi muretseb oma vannide väliskülgede bakterite pärast? Desinfitseerite iga päev ka dušivoolikuid/otsikuid, köögivalamuid, vannitoa kraanikausse seest ja väljastpoolt? Vannitoa põrandat samuti? Riiuleid? Seal ju kõik samad teie oma keha bakterid, mis vanni välisküljelgi. Ja kes veel äravoolutrapis elavad…
Katsu öösel magada ja mitte enda arust vaimukusi kirjutada.
Meil läks vann eelmisel aastal väljavahetamisele. Kuna ei olnud viitsimist väga pikalt otsida, tellisime e-poest ühe enda silma järgi kõige tavalisema klassikalise kujuga vanni. Mõõdud olid juures küll, aga ei osanud me neist mõõtudest midagi järeldada, no tundusid tavapärased.
Kui vann kohale jõudis ja ära oli paigaldatud, siis esimesel õhtul kümblema pugedes selgus kurb tõsiasi, et vann on ebamugavalt kitsas. Pikkus oli normaalne, aga laius mõned sentimeetrid kitsam kui oli olnud vanal vannil. Me ei olnud selle peale tulnud, arvasime, et klassikalistel tavavannidel on kõigil enam-vähem sama laius. Silmaga ei pannud midagi tähele. Aga selles vannis ei ole kahjuks mugav.
Seega soovitan ostetav vann hoolega üle vaadata ja võimalusel korra ka ise sinna sisse ronida. Mingid pealtnäha pisikesed seigad nagu paar sentimeetrit kitsam laius, serva liigne teravus jms võivad hakata rolli mängima.
Loomulikult puhastan oma telefoni spets vahendiga kord päevas. Ukselinke ka vähemalt kord nädalas
Hahhhahhhaaa, mis haigus sul on? Ma puhastan oma 190cm pikka ja 140 laia vanni väljastpoolt mõne kuu tagant.
Tussut millise happega? Ja aju oled ka vist pekki puhastanud?
Kommentaarist on juba teavitatud
Hahhhahhhaaa, mis haigus sul on? Ma puhastan oma 190cm pikka ja 140 laia vanni väljastpoolt mõne kuu tagant.
Kas määrdumine oleneb mõõtmetest või mida sa oma kirjarükiga nüüd öelda tahtsid? Seda, et sa oled nii ülekaaluline, et normaalse mõõduga vanni ei mahu?
Kas määrdumine oleneb mõõtmetest või mida sa oma kirjarükiga nüüd öelda tahtsid? Seda, et sa oled nii ülekaaluline, et normaalse mõõduga vanni ei mahu?
Kui vannituba on 15m2, siis väiksem vann poleks lihtsalt proportsionaalne. Vann on disainielement, tuled ja viled ja tümps ja stiil.
Vannis olen 10 aasta jooksul 2 korda käinud, pesen seal end dushi all.
Ainus asi, mida me majapidamises desotakse paar korda nädalas, on prill-laud ja vetsupoti servad. Telefoni ekraani puhastan ka üsna tihti (nagu ka teleka, läpaka ja tahvli ekraani), aga see pole desinfitseeriv vahend. Miks peaks omaenda telefoni iga päev desinfitseerima? Mis kasu sellest tõuseb? Ukselinke puhastan tavalise koristuse käigus, ei desinfitseeri.
Ainus asi, mida me majapidamises desotakse paar korda nädalas, on prill-laud ja vetsupoti servad. Telefoni ekraani puhastan ka üsna tihti (nagu ka teleka, läpaka ja tahvli ekraani), aga see pole desinfitseeriv vahend. Miks peaks omaenda telefoni iga päev desinfitseerima? Mis kasu sellest tõuseb? Ukselinke puhastan tavalise koristuse käigus, ei desinfitseeri.
A mis kasu sinu “puhastamisest” on? Puhastamise eesmärk ongi hävitada mikroobe. Sa liigutad neid ühest kohast teise. Milleks?
Miks neid mikroobe on vaja hävitada? Inimese enda kehal on neid juba üksjagu.
mis kasu sinu “puhastamisest” on? Puhastamise eesmärk ongi hävitada mikroobe. Sa liigutad neid ühest kohast teise. Milleks?
Mikroobide peale ma küll koristades ei mõtle. Tolm, näpujäljed ja igasugu muu igapäevaeluga kaasnev mustus saab ära pühitud, imetud, pestud. Tavaliste bakteritega elame iga päev koos ja neid pole küll mõtet hävitada. Kodust ei saa keegi steriilset opisaali teha ja pole mingit vajadustki. Käsi ka ei desinfitseeri, veest ja seebist küll.
mis kasu sinu “puhastamisest” on? Puhastamise eesmärk ongi hävitada mikroobe. Sa liigutad neid ühest kohast teise. Milleks?
Mikroobide peale ma küll koristades ei mõtle. Tolm, näpujäljed ja igasugu muu igapäevaeluga kaasnev mustus saab ära pühitud, imetud, pestud. Tavaliste bakteritega elame iga päev koos ja neid pole küll mõtet hävitada. Kodust ei saa keegi steriilset opisaali teha ja pole mingit vajadustki. Käsi ka ei desinfitseeri, veest ja seebist küll.
Vesi ja seep desinfitseerivadki.
Nojah, tolm ja näpujäljed on jubedad, aga e-coli ukselingil pole. Oh neid arusaamu. Ja eesti arstid muudkui tegelegu sitahaigustega, sest eestlane suudab osta 5000 maksvs vanni, aga saniiti enam osta ei suuda.
Vesi ja seep desinfitseerivadki.
Vesi ja seep uhuvad ära pinnamustuse. Desinfitseerimine see küll ei ole.
Nojah, tolm ja näpujäljed on jubedad, aga e-coli ukselingil pole. Oh neid arusaamu. Ja eesti arstid muudkui tegelegu sitahaigustega, sest eestlane suudab osta 5000 maksvs vanni, aga saniiti enam osta ei suuda.
Sa ju mõistad, et sul on mingi haigus?
Sa ju mõistad, et sul on mingi haigus?
Ei mõista. Ma olen haige, kuna ma kord nädalas pesen oma vanni chillit bangiga puhtaks? Selgita palun siis selle haiguse sisu.
Ei mõista. Ma olen haige, kuna ma kord nädalas pesen oma vanni chillit bangiga puhtaks? Selgita palun siis selle haiguse sisu.
Ei, sest puhastad igapäevaselt oma telefomi ja kord nädalas ukselinke.
Vannis olen 10 aasta jooksul 2 korda käinud, pesen seal end dushi all.
Sama siin. Mul on suurem vannituba, kus on nii vann kui dushinurk. Täiskasvanud inimesed meie peres vist on üks kord kümne aasta joksul vannis käinud. Küll on vann meeldinud lastele, kui nad väiksemad olid. Teismeline enam vanni ei roni, väiksem veel vahel käib. Seega päris kasutu ta siiski ei ole. Mul on ka suvekodu ja seal on saun. Saun on asi, mida ma naudin, aga vann võiks minu poolest olemata olla. Kui siis ainult laste pärast, aga hiljem teda vaja ei lähe.
Ei, sest puhastad igapäevaselt oma telefomi ja kord nädalas ukselinke.
Loomulikult. Sa katsud telefoni sadu kordi päevas, ilmselgelt ei pese sa enne käsi. Ilmselgelt on telefon kõige räpasem asi. Ja vähemalt wc ja välisukse ukselinki katsuvad ka kõik. Ma usun, et iga arst ja epidemiloog peab mu käitumist üsna mõistlikuks ja tervitatavaks.
Sa pead olema sisse logitud, et vastata selle teemale.