Esileht Tööelu, raha ja seadused. Vara jagamine

Näitan 16 postitust - vahemik 61 kuni 76 (kokku 76 )

Teema: Vara jagamine

Postitas:
Kägu

Tehnika, hooned ja ehitised, kõrge lennuga perekooli proua unistused. Kui ongi mingi tehnika firma arvel, siis on ta amortiseerunud ja seda saab võileiva hinnaga maha müüa.

Pisku eest saad osta igal ajal, kui aga erisoodustusmaksud ära maksad 🙂. Turuhind on see, mis loeb, mitte raamatupidamises nulli amortiseerimine.

Loe ülemist tsiteeringut.

Sa vist ei saanud aru, mida see ülemine tsiteering ütleb: et see on kellegi unistus, et firmas on arvel palju ja korralikku ja hinnalist vara, tegelikkuses võib olla vaid amortiseerunud tehnika, mis ei maksa midagi. Noh, 15-aastane muruniitja või mädanev kuur.

Sain ikka aru. Ma pidasin silmas just vastupidist, et ei pea maha tegema esimese hooga mis tahes vara, hooneid ja tehnikat jne. Ma olen näinud ka seda, et amort maksimumiga arvestades võib varsti näidata seda, et oleks nagu vana kola, ära amortiseenurunud, paberil. Kuid tegelikkuses on see seade või masin, olgu ekskavaator või kombain, vms, alles 5 a vana, hästi hooldatud ja ees ootamas veel palju aastaid tööd.

0
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Sain ikka aru. Ma pidasin silmas just vastupidist, et ei pea maha tegema esimese hooga mis tahes vara, hooneid ja tehnikat jne. Ma olen näinud ka seda, et amort maksimumiga arvestades võib varsti näidata seda, et oleks nagu vana kola, ära amortiseenurunud, paberil. Kuid tegelikkuses on see seade või masin, olgu ekskavaator või kombain, vms, alles 5 a vana, hästi hooldatud ja ees ootamas veel palju aastaid tööd.

Nojah. Aga see, keda tsiteerisid, ilmselt pidas silmas pigem vastupidist olukorda – paberites on kõik uhkem kui tegelikkuses. Bilansis palju õhku. Ka see on üsna sagedane.

+1
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Tehnika, hooned ja ehitised, kõrge lennuga perekooli proua unistused. Kui ongi mingi tehnika firma arvel, siis on ta amortiseerunud ja seda saab võileiva hinnaga maha müüa.

Pisku eest saad osta igal ajal, kui aga erisoodustusmaksud ära maksad 🙂. Turuhind on see, mis loeb, mitte raamatupidamises nulli amortiseerimine.

Sa vist ei saanud aru, mida see ülemine tsiteering ütleb: et see on kellegi unistus, et firmas on arvel palju ja korralikku ja hinnalist vara, tegelikkuses võib olla vaid amortiseerunud tehnika, mis ei maksa midagi. Noh, 15-aastane muruniitja või mädanev kuur.

Jah lillkapsamutt, küll sina oled pädev, õige sul olid ju miljonid ja passiivne tulu 10 000 eurot kuus.

+1
-4
Please wait...
Kommentaarist on juba teavitatud
Postitas:
Kägu

Jah lillkapsamutt, küll sina oled pädev, õige sul olid ju miljonid ja passiivne tulu 10 000 eurot kuus.

Näe, kehvikust kade vanamees ka jälle kohal 😀

0
-3
Please wait...

Postitas:
Kägu

Lõpeta ära. Kedagi ei huvita ammu enam.

+4
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kuna ma pole see kapsamutt, siis on päris lahe vaadata, kuidas lihtsalt sildistatakse, mitte midagi tegelikult aru saamata. Teemast aga seda, et siis ongi nii, et iga firma osanik-omanik teab ise, kas ja kui palju on paberil reaali firma varast ja kui palju ei ole.

0
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kuna ma pole see kapsamutt, siis on päris lahe vaadata, kuidas lihtsalt sildistatakse, mitte midagi tegelikult aru saamata. Teemast aga seda, et siis ongi nii, et iga firma osanik-omanik teab ise, kas ja kui palju on paberil reaali firma varast ja kui palju ei ole.

Kuidas sa siis ei ole, alati reageerid, ikka oled

0
-3
Please wait...
Postitas:
Kägu

Ma just reageerisin. Äkki olen hoopis mina? Kuidas sa vahet teed?

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ma just reageerisin. Äkki olen hoopis mina? Kuidas sa vahet teed?

Sest sa reageerid ka praegu ja teavitad jne. Lillkapsamutt

0
-3
Please wait...
Postitas:
Kägu

Teema on läinud ikka täiega rappa, TA soovib teada, kes hindab osaühingu osa väärtust, mitte seda kes mida on OÜ nimele ostnud.

+2
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Teema on läinud ikka täiega rappa, TA soovib teada, kes hindab osaühingu osa väärtust, mitte seda kes mida on OÜ nimele ostnud.

Ükskõik mille väärtus kujuneb sellest kui palju on keegi nõus selle eest maksma. Kui keegi OÜ osalust osta ei soovi, siis ta polegi mitte midagi väärt. Lahutuse korral saabki müüa osalust, aga kes seda soovib? OÜ võib ju varasid olla 10 000 euro eest, aga ostja on nõus ostma ettevõtte 3000 euroga, siis ongi ettevõtte väärtus 3000 eurot. Üldiselt kui ettevõttel ei ole väärtuslikke kliente, siis milleks osta kellegi teise jumal teab mis raamatupidamise vigu jne.

+4
-3
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ükskõik mille väärtus kujuneb sellest kui palju on keegi nõus selle eest maksma. Kui keegi OÜ osalust osta ei soovi, siis ta polegi mitte midagi väärt. Lahutuse korral saabki müüa osalust, aga kes seda soovib? OÜ võib ju varasid olla 10 000 euro eest, aga ostja on nõus ostma ettevõtte 3000 euroga, siis ongi ettevõtte väärtus 3000 eurot. Üldiselt kui ettevõttel ei ole väärtuslikke kliente, siis milleks osta kellegi teise jumal teab mis raamatupidamise vigu jne.

Millest sa räägid? Siin teemas küsitakse, kes ja kuidas määrab firma reaalse väärtuse. Mitte keegi ei otsi ostjat ja ei soovi osalust  kellelegi võõrale müüa. Milleks vastata küsimusele, mida küsitud pole?

+2
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

eks vasta siis!

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Korteri soovitan müüa ja siis raha jagada. Hinnatakse tavaliselt madalaimaks võimalikuks summaks. Meil vähemalt oli nii. Hinnati 225 000 aga ostja leidsin 350 000 ga. Kahjuks mees ei olnud nõus müüma. Ise pani pärast kohe 500 000ga müüki. Firma OÜ väärtus oli tühine. Olime firma nimele ostnud eelmise kodu müügist rahaga kõik kalli tehnika, traktorid, niidukid, atv-d, autod.

Niiet sain korralikult vastu pükse.

Võta kindlasti jurist abiks. Me kemplesime 2 aastat. Maksin advokaadile 2200 euri.

2 aasta eest nii vähe advokaadile? Ulme. Sellise nurgataguse Jussiga saadki mööda pükse, pole ime, et kaotasid.

+2
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

Eks pead leidma spetsialisti firma hindamiseks ja jagamiseks, kui ise kokkuleppele ei jõua. Kuid ise tead ikka paremini, kuidasd firma on tulnud ja kes mida seal on panustanud, mis on firma tegelik väärtus ja mis on firma varad. Need varad, tehnika ja seadmed, ning hooned ja ehitised, ning maa, kui on nendest midagi. Lisaks siis, kui on kehtivad lepingud, mida pikemad, seda suurem on ka firma väärtus. Ja kui on, siis laenud, liisingud ka sisse arvetstada. Nende jäägid. Ja kas üldse müüa firmat.

Mis maad ja varad? Ilmselgelt Hiina või Poola nodi müüv netikas.

Midagi ei saanud aru. Mees polnud nõus 350 müüma ja müüsite 225?

Täis juhmakas!
Korter hinnati 225 000, aga postitaja leidis ostja, kes oli nõus 350 000 maksma. Kahjuks siis mees enam müüa ei tahtnud, aga hiljem mängis mäkra ja müüs poole milliga ise maha.

0
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Täis juhmakas! Korter hinnati 225 000, aga postitaja leidis ostja, kes oli nõus 350 000 maksma. Kahjuks siis mees enam müüa ei tahtnud, aga hiljem mängis mäkra ja müüs poole milliga ise maha.

Sina oled juhmakas või kes? Ei olnud kusagil kirjas, et mees naisele poole 225-st välja maksis. Naine oleks võinud ju sama teha.

0
-1
Please wait...

Näitan 16 postitust - vahemik 61 kuni 76 (kokku 76 )

Esileht Tööelu, raha ja seadused. Vara jagamine