Esileht Kodunurk Värsked ürdid- kas poest või ise kasvatatud?

Näitan 5 postitust - vahemik 1 kuni 5 (kokku 5 )

Teema: Värsked ürdid- kas poest või ise kasvatatud?

Postitas:

Tekkis küsimus, et kui kasutate pidevalt värskeid ürte talvisel ajal (till-petersell-basiilik-pune jne), kas kasvatate neid ise potis, külmutate suvel peenral kasvatatud ürte (olen kuulnud, et nii saab teha?) või ostate pidevalt poest?

Poe omad on ikka nii kallid ja tervet topsi tihti ära ei kasuta, samas närbuvad kiiresti ära. Ostan siis, kui midagi erilisemat plaanis süüa teha.

Täna kuivatatud basiilikut toidule lisades ja värske järele igatsedes tekkiski see küsimus.

Aitäh kõigile ette!

0
0
Please wait...
To report this post you need to login first.
Postitas:

kasvatada talvel pole kyll õnnestunud ise. tilli ja peterselli ostan kui hooaeg, hakin ära ja kylmutan. basiilikut ostan ikka potiga, see pysib potis aknal mitu nädalat kenasti, niiet jõuab ära kasutada.

0
0
Please wait...
To report this post you need to login first.
Postitas:

Basiilik on aknalaual potis. Ei ole viitsinud seemnest kasvatada, nii et poest ostetud taim, ainult ümber istutatud. Ja mul kestab see üks taim terve talvise hooaja. Me nimelt ei söö basiilikut, ainult maitsestame sellega toitusid, nii et paari nädalaga taim kindlasti otsa ei saa:) Pidevalt kasvab muidugi uusi lehtesid juurde ka.
Basiilik ongi ainus maitsetaim mida värskelt tahaks. Till ja petersell on sügavkülmas.

0
0
Please wait...
To report this post you need to login first.
Postitas:

Tilli-peterselli kasvatan suvel ise ja panen sügavkülma. Basiilik jm kasvavad aknalaual potis. Sellesama poetaime, mis muidu peagi ära närbuks, võtangi plasti seest välja ja istutan suuremasse potti.

0
0
Please wait...
To report this post you need to login first.
Postitas:

Tilli talvel eriti kasvatada ei saa, peab eraldi valgustama ja möllama. Üldse keset talve taimede seemnest kasvatamine on kahtlane, nüüd on juba hea aeg- toataimed ja kõik ärkavad pragu uuele elule.
Praegu on toas sibul (osta seemnesibulat ja suurele taldrikule veidi mulda ning lao sibulad mulla sisse, nädalaga on rohelised pealsed juba otsas), basiilikut on a hea aeg külvata. Petersell on kasvuhoones, küll ta sela sooja
Till, petersell, piparmünt, basiilik, monarda, murulauk, tsilli on kõik hakituna sügavkülmas olemas, sama hea kui värske ja mingit suurt kunsti küll külmutamises ei ole.

0
0
Please wait...
To report this post you need to login first.
Näitan 5 postitust - vahemik 1 kuni 5 (kokku 5 )


Esileht Kodunurk Värsked ürdid- kas poest või ise kasvatatud?

See teema on suletud ja siia ei saa postitada uusi vastuseid.