Meil tuli see otsus lihtsalt, sest terve meie suhte ajal olen mina raseduse hoidumise eest hoolitsenud (kasutasin pille), kõik kolm korda kui oleme last soovinud, olen mina olnud rase, mina sünnitanud ja mina imetanud (tegelikkuses ka mina öösiti üleval olnud ja oma une ohverdanud). Kui soovitud laste hulk käes, leidsime, et nüüd on mehe kord oma panus anda ja see operatsioon ära teha. Meestel käib see lihtsamini ja kiirema taastumisega, kui minul oleks viimase lapsega keiser olnud, oleksin lasknud keisri käigus ka steriliseerimise teha ja siis poleks mees pidanud midagi tegema.
Vasektoomia võttis kuskil 10-15 min, mees ütles, et valus ega ebamugav ei olnud, suhteliselt lihtsalt käis kõik. Paar järgnevat päeva hoidis jääkotti kubemes ja vaatas diivanil filme (me leppisime kokku, et need paar päeva on tema taastumispäevad). Nädal hiljem ei tundnud ta enam midagi. Kokkuvõttes ütles, et oli väga lihtne kõik. Kaks kuud hiljem käis spermaproovi tegemas, seni kasutasime kondoomi (noorem laps oli veel beebi, läks kuidagi nii, et me sel perioodil nagunii väga palju ei seksinud).
Mitte mingit erinevust seksis ega spermas ei ole, kõik toimib täpselt nii nagu varem. Spermatosoidid on ju nii väikesed, neid palja silmaga ei näe ja sperma hulk ega miski muu selle juures ei olene sellest, kas mees on viljakas või viljatu.