Rahvust inimene valida ei saa, nagu ka nahavärvi, sugu, pikkust. Seda, kas vaktsineerin või mitte, saab igaüks valida. Ja kui nüüd meenutada, mis meie teema on, siis maskikandmine on üleüldse kõigile kohustuslik, mitte kedagi ei diskrimineerita.
Kui vabadus vaktsineerida tähendab seda, et ma kas vaktsineerin ja elan täpselt nagu enne või ei vaktsineeri ja jään ilma töökohast, ei saa enam lastega teatris ega loomaaias käia, pean toidu koju tellima (kui veel on raha, mille eest tellida), siis see ju on diskrimineerimine veendumuste põhjal. Ma olen põhimõtteliselt kindel, et ainus põhjus vaktsineerida on see, et tahan oma tervise eest hoolt kanda ja leian, et vaktsineerimine on selleks vajalik. Mitte iialgi ei vaktsineeri end selleks, et kinno või spaasse saada või välismaale pääseda. Viiruse levikut minu vaktsineeritus EI vähenda. See ei ole “lihtsalt üks väike sutsakas, tee ära, läheb kergemaks”, vaid oma põhimõtetele sülitamine, kui lasen süsti ära teha sellepärast, et – nagu reklaam ütles – VAKTSIIN ANNAB VABADUSE. 50% või raskemal ajal 25% täituvuse põhimõte üritustel aitab paremini viirust peatada kui vaktsineerimine, mis on vajalik hoopis selleks, et inimesed haigust kergemalt põeks. Noored ja krooniliste haigustega inimesed põevad koroonat kergelt. Kui ongi mõni surma äärel vaakuv noor, siis see on traagiline õnnetus ja võrreldav sellega, et meist igaühele võib tänaval jalutades tellis pähe kukkuda, aga see on väga ebatõenäoline. Kõigi vaktsineerimine ses olukorras on absurd.