Kuna inimene on ehitatud nii, et osasid aminohappeid saab ta vaid toiduga ja neist osasid vaid loomsest toidust, siis ei saa veganlus juba eos tervislik olla.
Kuidas nii? Kõik asendamatud aminohapped on olemas näiteks tatras.
Nagu eespool öeldi, kinnitan ka – läbimõeldud veganlus on igati tervislik. Friikartuli-saiakese-veganlus pole tervislik, nagu ka viineri-kartuli-vorstisaia-omnivoorlus pole tervislik. Kuna veganluse vastu huvi tundmisega kaasneb enamasti ka teadlikkuse tõus erinevatest vajalikest ainetest, tervislikest toiduainetest jne, siis enamasti kaasnebki veganlusega toidulaua tervislikumaks muutumine. Kui nendessamades vegangruppides arutatakse, et kuidas tervis on muutunud seoses toidulaua taimsemaks muutumisega, siis enamikul on ikka paremaks muutunud, mõni isegi oma tervisehädadele leevendust või lahti saanud jne. Ka ise olen rohkema taimetoiduga ennast igati paremini tundma hakanud. Otseseid suuri haiguseid polnud, krooniline nohu ja põskkoopapõletik oli ja sellest sain tõepoolest piimatoodete ärajätmisega ajapikku lahti (ise naersin enne selle väite üle, et piim tekitab kehas lima ja nii suur seos on, aga vot näe, toimiski). Igati parem on olla küll ja tunnen ning aeg-ajalt arvutamiseks Chronometer-it kasutades ka näen, et saan vajalikud ained toidust kätte. Ei anna võrrelda ajaga, mil kõike sõin. Kusjuures ka hemoglobiin oli siis päris madal, nii et verekeskuses saadeti tagasi, ei lubatud verd annetada, aga nüüd, kui taimset söön, pole kunagi liiga madal olnud, pigem on lausa kiidetud, et ilus veri.
Mingid asendustooted, st veganjuustud jms ei ole muidugi tervisetooted, need on niisama maitse poolest alternatiivid, kui loomset süüa ei taha (või tervise pärast ei saa). Neid ei peaks üleliia veganlusega seostama.