Ütled poes oma mehele midagi ja siis avastad, et kõrval on mingi täiesti võõras tüüp, mees on hoopis kuskile piimaleti äärde passima jäänud.
Mul on tavaliselt toidupoes mees nagu satelliit järel – mina võtan kauba, mees piiksutab puldiga läbi ja paneb ostukotti.
Ja ikka päris mitu korda on juhtunud, et mees on tahapoole toppama jäänud, jääb miskit valima vms, ja ma olen automaatselt asja ulatanud kõrvalolevale võõrale meesterahvale. Ja miskipärast on alati just selleks võõraks isikuks olnud meesterahvas, mitte kunagi naisterahvas.
Norras suusatades (murdmaa) on ka juhtunud, et nägin, et üks hea suusatuttav tuleb vastu. Tegu siis isikuga, kellega suhtlen ainult seoses suusatamisega. Loomulikult rõõmustasin, tervitasin ülevoolavalt ja küsisin, et kuidas tema nüüd siis sinna sattus?
Meesterahvas vaatas mind hämmeldunult ja küsis “Sorry?”. Tegemist oli rootslasega, kes oli Norrasse suusatama tulnud.
Aga ta oli tõepoolest hämmastavalt sarnane minu tuttavale ja isegi suusadress oli neil sarnane.
Olin seal nädal aega ja kõik ülejäänud päevad ta iga kord tervitas mind rõõmsalt ja ajas tiba juttu ka.