Mõned üürileandjad tahavad, et üürnik oleks mingi seltsidaami või teenija laadne: kütaks igapävaselt pliiti/ahju, tooks puid tuppa, käiks poes, vestleks iga päev majaomanikuga. Samuti on osa tohutult vastu sellele, kui mitu inimest soovib üürida graafiku alusel sama korterit, kuigi tegu on sama pere liikmetega.
Me otsisime mingil hetkel korterit või tuba tartusse. 45+ vanuses pereinimesed, põhitöö, lapsed, oma isiklik maja pealinnas, lihtsalt mina õppisin doktorantuuris ja mul oli ka paar tundi nädalas õpetamist tartus, abikaasa oli samal ajal pikemal täiendkoolitusel tartus, mul oli vaja ööbimiskohta nädala esimesel poolel 1-2 ööd nädalas, mehel 1 öö nädala teises pooles üle nädala. No ei õnnestunud, peeti kahtlaseks, kuigi mul oli isegi sõlmitud TÜ-ga tunnitasulise õppejõu tööleping mille olin valmis üürileandjale ette näitama. Ikka räägiti, et nemad eeldavad üürnikena kedagi, kes iga päev kohal on ja see, et 2 keskealist abikaasat vajavad eri öödeks tartus ööbimisvõimalust samas korteris (teine oleks samal ajal pealinnas lapsi kantseldanud) ei mahtunud samuti kuidagi üürileandjate vaadetega kokku. Igaljuhul lõpuks me sõitsime varahommikuse rongiga tartusse ja õhtusega jälle tallinna tagasi või ööbisime hoopis hotellides ühe öö kaupa.