Andke mulle andeks, aga tõesti tekib küsimus, miks on venelased just sellised.
Elan mere ääres – igal õhtul jalutades korjan nende prügi (olen näinud neid piknikku pidavat, järgmine päev prügi kõik maha jäetud), keelumärkide all pargivad venelased, “kalapüük keelatud” märgi all püüavad kala, muusika käib autos nii, et 100 m kaugusele kuulda. Nende aiad ja aedade ümbrused on räpased ja kilakola täis. Lärmakad ja tähtsust täis. Maitset neil pole üldse, igasuguseid kuldkujukesi ja punast karda armastavad väga. Lisaks see haiglane (võlts)brändide eksponeerimine. Iga teine on endale pardihuuled süstinud jne.
Ka reisidel tunned kaugelt ära – venelane. Keelt suurem osa neist ära ei õpi, “tere” ka ei oska öelda?! Miks nad sellised on?
Ometi on osa nende rahvast (vähemalt olnud) kõrgemast kõrgem klass, kultuursed, haritud, intelligentsed jne.
Kas peale nõukogude aega jäigi ainult alamklass alles?
Esileht › Ajaviite- ja muud jutud › venelased
Teema: venelased

üldiselt nii ongi, pole parata.
Elan uusarenduses, kus üsna palju keskmisest jõukamaid venelasi. Eesti keelt enamik rohkem-vähem räägib, aga muus osas – mänguväljakult kostub ikkagi venekeelne kisa (eesti lapsed suudavad vaikselt mängida), prahti viskavad maha venelased, koridoris enda järelt ei korista venelased…
Intelligents suures osas hävitati 30-ndatel, järgi jäi… Sama hiinlastega – miks nad nii jubedad on, see on tänu esimees Mao “puhastusele”.

Ometi on osa nende rahvast (vähemalt olnud) kõrgemast kõrgem klass, kultuursed, haritud, intelligentsed jne.
Kas peale nõukogude aega jäigi ainult alamklass alles?
Neid kõrgklassi järglasi sa ei näe randades laamendamas. Nad on reeglina lõpetanud “institut`i” või kaks, on korduvalt käinud välismaal ja seal samuti häbenenud oma rahvuse teatud gruppe, ei kasuta roppe sõnu ja on üleüldse märkamatud.
Nende kolme üle, kes sul seal laamendavad, ei saa teha järeldust, et teistsuguseid venelasi pole olemas; silma paistavad ka neil ainult Onuheinod ja Aikupetsid.
Sul on probleem, saan aru, aga proovi üle olla.
P.S. “keskmisest jõukamad” ei ole mitte mingi näitaja. Neid on nii algharidusega vene matside kui kõrgharitud intelligentsi hulgas.

Mis puudutab avalikes kohtades puhtuse hoidmisse, siis on eestlased samasugused. On palju jõmme eestlasi. Lihtsalt kuna venelased räägivad ehk elavamalt, siis sa märkad neid rohkem, mida nemad teevad. Meil on üpris väike küla, mõni üksik vene pere, ometi pidevalt kiigeplatsi ümbrus prahti täis, külaplatsilt võib teinekord õllepurke leida jne – vavealt, et just need üksikud vene pered seda kõike teevad. Ikka eestlased. Prügikastid kõikjal olemas, aga ju käsi ei tõuse sinnamaani.
See, milline on kellegi kodu, on tõesti kultuuri küsimus. venelased arutavad foorumis, et küll need eestlased on igavad, kõik kodud on beežid ja valged ja hallid, nipsasjakesi üldse pole ja jumalapõlgurid on veel pealekauba.
Reisisime natuke just slaavimaades ringi ja oligi näha, etmajad oldi väga tihedalt, aiad olid ripakil, kila-kola täis. Siis mõtlesin, et äkki elame hoopis meie valetsi – liiga palju panustame sellele, mida naaber meist arvab, et kodu oleks tip-top korras ja nii muudkui rügamegi tööd tööl, kodus, aias, selle asemel et natuke lasta asjadel olla ja keskenduda elamisele. Võibolla eestlased nii stressis ongi mitte ilma tõttu, vaid et kõik peab nii “korras” olema alati, rügame liiga palju tööd ja seda mitte ainult tööl, keskendume valele asjale.

Elan uusarenduses, kus üsna palju keskmisest jõukamaid venelasi. Eesti keelt enamik rohkem-vähem räägib, aga muus osas – mänguväljakult kostub ikkagi venekeelne kisa (eesti lapsed suudavad vaikselt mängida), prahti viskavad maha venelased, koridoris enda järelt ei korista venelased…
Intelligents suures osas hävitati 30-ndatel, järgi jäi… Sama hiinlastega – miks nad nii jubedad on, see on tänu esimees Mao “puhastusele”.
Tahtsin just sama kommenteerida – hiinlased ja venelased on ses suhtes sarnased. Eks see kommunism, mida sinna pea saja aasta jooksul süstiti, on oma töö teinud. Võta näiteks Jaapan ja Hiina – naaberriigid küll, mõlemad suurrahvused, aga oi kui erinevad. Jaapanist puhtamat, viisakamat ja kultuursemat riiki on raske leida. Ja siis naaber Hiina on sõna otseses mõttes omarnda rahva poolt täis situtud. Pestakse selles samas jões, kuhu kustakse. Sülitatakse sinnasamma mänguplatsile, kus oma lapsed mängivad.

imelikke on igasuguste rahvuste seas. meil näiteks ossist naabrid on just nimelt eestlased. meil on neljas küljes naabrid, ühed venelased, ühed ukrainlased ja üks hispaania-eesti segapere. eestlastest ossid panevad igal nädalavahetusel pidu, tossuvad aias lõket teha ja plastmassi põletada, loobivad pudeleid teiste aeda, karjuvad naiste, laste ja koerte peale jne. nädalavahetusel olin mustamäel sõbranna juures, öösel sõitis bemm maja ette , autoaknad tehti lahti, ja Nublu tümps pandi põhja. vaevalt et need venelased olid.
meil töö juures on venelased need, kes nalja viskavad ja tuju üleval hoiavad, kes ületööd ära teevad, kes iga lisaliigutuse eest raha ei nõua, kes ülemust kuulavad ja isepäised pole, kes naistepäeval lilli toovad ja kõikvõimalikke tähtpäevi meeles peavad. nad on inimesed kes tahavad muljeid teada kui puhkuselt tuled, eestlased jätkavad lihtsalt kivinäoga töötamist.
väljas käies ei hakka venelased kunagi õiendama kui koeraga lahtiselt jalutad, pigem naeratavad. üritavad igal võimalusel eesti keelt purssida, isegi kui nad ei oska. ühesõnaga pole need venkud midagi nii hullud. madalalaubalisi on palju ka eestlaste seas.

Mis puudutab avalikes kohtades puhtuse hoidmisse, siis on eestlased samasugused. On palju jõmme eestlasi
No eks 50+ aastat koolitust ju ikka hakkab mingilgi määral külge.
Ja koolitajateks ei olnud teps mitte need maha notitud ja ummisjalu põgenema pääsenud venelased, vaid ikka see eesrindlikult revolutsiooniline inimkonna osa.

Reisisime natuke just slaavimaades ringi ja oligi näha, etmajad oldi väga tihedalt, aiad olid ripakil, kila-kola täis. Siis mõtlesin, et äkki elame hoopis meie valetsi – liiga palju panustame sellele, mida naaber meist arvab, et kodu oleks tip-top korras ja nii muudkui rügamegi tööd tööl, kodus, aias, selle asemel et natuke lasta asjadel olla ja keskenduda elamisele. Võibolla eestlased nii stressis ongi mitte ilma tõttu, vaid et kõik peab nii “korras” olema alati, rügame liiga palju tööd ja seda mitte ainult tööl, keskendume valele asjale.
Aga Põhjamaad, Saksamaa, Lõuna-Euroopa riigid, Ameerika – kuskil pole just väga laialt levinud selline kilakolakaosekodu stiil.

intelligents hävitati venelaste seas Revolutsiooni ja sellele järgneva käigus

intelligents hävitati venelaste seas Revolutsiooni ja sellele järgneva käigus
Jep. Eks arukamate ja töökamate küüditamised ja põgenemised on ka meile tänaseni vägagi tuntavalt mõjunud.

Suurrahvad ongi teistsugused ja meie põhjamaalastena oleme lihtsalt konservatiivsemad. Ameeriklased, indialased, venelased – kõik nad on omamoodi imelikud. Lärmakad, kulda-karda armastavad, enesekindlad. Meil on maast madalast see sees, et mida teised meist mõtlevad, aga kui rahvast on palju, siis sa kaod nende hulka ära ja keegi ei vaeva pead selle üle, mida teised võiks mõelda. Kui on palju rahvast, siis on raskem ka eristuda ja selleks need pardimokad ja ületuunimine, kuld-kard jne.

Ma puhtuse kohapeallt olen nõus, ma elasin kunagi rahumäe kalmistu juures, seal kus on venelaste surnuaed. Seal olid suured sildid, et prügi maha panek on keelatut ja kõikide siltide esised olid prügi täis. Neil on lihtsalt ükskõik.
Välimuse suhtes, ma pole nõus, et see on ainult venelaste eripära, eestlased teevad täpselt samu asju ja mitte ainult, ka britid teevad.

Mis puudutab avalikes kohtades puhtuse hoidmisse, siis on eestlased samasugused. On palju jõmme eestlasi. Lihtsalt kuna venelased räägivad ehk elavamalt, siis sa märkad neid rohkem, mida nemad teevad. Meil on üpris väike küla, mõni üksik vene pere, ometi pidevalt kiigeplatsi ümbrus prahti täis, külaplatsilt võib teinekord õllepurke leida jne – vavealt, et just need üksikud vene pered seda kõike teevad. Ikka eestlased. Prügikastid kõikjal olemas, aga ju käsi ei tõuse sinnamaani.
See, milline on kellegi kodu, on tõesti kultuuri küsimus. venelased arutavad foorumis, et küll need eestlased on igavad, kõik kodud on beežid ja valged ja hallid, nipsasjakesi üldse pole ja jumalapõlgurid on veel pealekauba.
Venelased oma ligadi-logadi elu juures on meist ikka oluliselt närvilisemad ja agressiivsemad. See ei ole selline mõnus ja vaba Kariibide või Vahemere moodi elu, pigem vaesusest ja üldisest suhtumisest tingitud.
Ma ei tea eriti kedagi, kes hoiaks ja kaunistaks kodu naabri pärast, kõik ikka enda pärast.

Suudavad jee eesti lapsed vaikselt mängida…
Mul omal eesti lapsed, röögivad mänguhoos nagu ratta peal. Samuti uuselamute piirkond, enamus lapsi eestlased, mänguväljakute ümber kisa taevani.
Ma ise töäiesti eestlane, kuid see teema on siiski suuresti üldistamine venelaste suunas. On ka eestlased räpakad prügi maha loopijad, vales kohas parkijad, keelatud aladel kala püüdmas, poe taga alkohoolsete jookidega lällamas jne jne jne!

Ma ei tunne ühtegi sinu kirjeldatule vastavat venelast. Minule vastupidi on jätnud nad hea mulje. Minu arust venelane on intelligentne ja pöörab välimusele tähelepanu rohkem kui eestlane. Rääkida püüab enamik neist ikka eesti keeles. Lahkemat sõpra kui venelane pole olemas. Eristada venelast juba kaugelt, on võimatu. Paljud vene keelt kõnelevad inimesed ei ole venelased.

Mis puudutab avalikes kohtades puhtuse hoidmisse, siis on eestlased samasugused. On palju jõmme eestlasi
No eks 50+ aastat koolitust ju ikka hakkab mingilgi määral külge.
Ja koolitajateks ei olnud teps mitte need maha notitud ja ummisjalu põgenema pääsenud venelased, vaid ikka see eesrindlikult revolutsiooniline inimkonna osa.
Suured sodiloopijad ja räuskajad ei ole nõukaaega näinudki.

Tahtsin just sama kommenteerida – hiinlased ja venelased on ses suhtes sarnased. Eks see kommunism, mida sinna pea saja aasta jooksul süstiti, on oma töö teinud. Võta näiteks Jaapan ja Hiina – naaberriigid küll, mõlemad suurrahvused, aga oi kui erinevad. Jaapanist puhtamat, viisakamat ja kultuursemat riiki on raske leida. Ja siis naaber Hiina on sõna otseses mõttes omarnda rahva poolt täis situtud. Pestakse selles samas jões, kuhu kustakse. Sülitatakse sinnasamma mänguplatsile, kus oma lapsed mängivad.
Muidu jutt õige ,aga indial pole ju mingit kommunismi taaka! Miks seal kõik räpane on siis?

Suudavad jee eesti lapsed vaikselt mängida…
Mul omal eesti lapsed, röögivad mänguhoos nagu ratta peal. Samuti uuselamute piirkond, enamus lapsi eestlased, mänguväljakute ümber kisa taevani.
Ma ise töäiesti eestlane, kuid see teema on siiski suuresti üldistamine venelaste suunas. On ka eestlased räpakad prügi maha loopijad, vales kohas parkijad, keelatud aladel kala püüdmas, poe taga alkohoolsete jookidega lällamas jne jne jne!
Nõus, aga eestlaste hulgas leidub lagastajaid kordades vähem kui venelaste hulgas.

M.O.T.T.
Tänan, et praktikas illustreerisid mu viimast kommentaari:
Jep. Eks arukamate ja töökamate küüditamised ja põgenemised on ka meile tänaseni vägagi tuntavalt mõjunud.

Olen abielus vene mehega.
Üks päev, kui olime lastega mänguväljakul, võttis mees kätte ja korjas kõik teiste maha visatud prügi mänguväljaku ümbert kokku ja viis prügikasti (õllepurgid, krõpsupakid, jäätisepaberid jms). Ütles, et ei salli, kui kõik sodi maha viskavad. Ei, mina ei palunud tal midagi üles korjata, täitsa ise võttis ette.
Nii et kõik ei ole sellised, on hästi kasvatatud inimesi ka 🙂

M.O.T.T.
Tänan, et praktikas illustreerisid mu viimast kommentaari:
Oma vanemate kombed võetakse laste poolt täiega üle, tahes-tahtmata. Vanemad said kombed ja kasvatuse omakorda oma vanavanematelt. Näiteks see laps kes näeb kasvades tihti purjus inimesi ja alkoholi tarvitamist (eriti oma eeskujude, ehk vanemate ja vanavanemate poolt), saab suurema tõenäosusega alkoholiga liiga heaks sõbraks jne. Tuleb nii välja, et kultuurse inimese kasvatamine algab umbes 40 aastat enne tema sündimist.

Ma ei tunne ühtegi sinu kirjeldatule vastavat venelast. Minule vastupidi on jätnud nad hea mulje. Minu arust venelane on intelligentne ja pöörab välimusele tähelepanu rohkem kui eestlane. Rääkida püüab enamik neist ikka eesti keeles. Lahkemat sõpra kui venelane pole olemas. Eristada venelast juba kaugelt, on võimatu. Paljud vene keelt kõnelevad inimesed ei ole venelased.
Mina küll tunnen kahjuks palju teemaalgataja kirjeldatud venelasi.
Välimusele pööratakse jah tähelepanu, aga see on teistmoodi. Punased huuled ja leopardimuster üleva, dressid all. 10 läikivat klambrit juustes ühekorraga. Kivikestega kaunistatud teksad, top ja plätud kõik ühe ajal seljas. Välimuse järgi on väga lihtne eristada.
Aiavärav (püsib vaevu püsti) – värvitakse kuldseks. Aiaks sobib hästi ka plekktahvel. Maja ette pannakse kunstlilledega pott.
Lisaks need autokummides peenrad, “parimal” juhul veel ülevärvitud autokummidest.
Eesti keeles rääkimisest võib küll vaid und näha. Enamik isegi ei oska midagi eesti keeles öelda.
Ja riiakad on nad ka, vähemasti meie kandis küll on kõige suuremad tülid olnud vene naabritel omavahel.

Prügiteema osas vaidleks küll ses suhtes vastu, et Lõuna-Eesti külas, kus on minu maakodu, ei ela ühtegi vene peret, aga prügistatakse nii mis hirmus, metsa alla veetakse oma jama, jõkke visatakse sodi, uskumatu lihtsalt. Aga muus osas küll on nii, et väljarändajate seas on alamklassi ja kultuuritut rahvast rohkem ja see käib siinsetest venelastest paljude kohta kohe kindlasti. Loodetavasti soomlased ei tee oma järeldusi sealsete kohalike eestlaste järgi, ise Soomes käies olen ka vahel pidanud häbenema.

no kinnisvara portaalides on väga hästi näha, milline on venelase kodu või suvila.

Venelased on eestlastest lärmakamad, osad neist riietuvad meie mõistes labaselt ja isegi naeruväärselt ja üks osa venelastest ei räägi eesti keelt ega tahagi seda osata. Samas aga on just vene inimene see, kes kõrgepõhjalises bussis lapsevankrit tõsta aitab, libedaga kukkunud inimese püsti upitab, kerjusele euro topsi poetab, eksinud inimese kättpidi õige maja juurde jalutab ja ühistranspordis kisavale väikelapsele naeratab.
Keskmine venelane tundub eestlasele küll pisut “teistmoodi”, aga halvad nad kindlasti ei ole.

Enamik kuritegevusest Eestis teevad samuti venelased. 41 eluagset vangi nendest 32 slaavi nimedega. Mingi vanema (10a tagasi) info kohaselt mooduatasid slaavid eesti vanglatest umbes 70 protsenti kuigi rahvastikust on neid ca 30-35.

võib-olla on nad ka nõuka aja tüsistusega, kui midagi polnud saada ja kõik mis oli ja saadi/varastati töö juurest, hoiti alles. sellest ka see kilakola.

Minul on väga palju venelastest tuttavaid nii siin, kui Venemaal. Tegemist on haritud ja edukate inimestega, kes samamoodi ei salli neid lärmakaid ja labaseid kaasmaalasi. Eestis käies kiidavad eestlaste puhtust, töökust ja korda, iga kell võtaksid tööle eestlase oma firmasse, kuna peavad meid töökateks, arvutioskajateks jne. Et venelaste enda töökultuur, alkoholism – on ka seal mureks. Samas on nende kodus väga korras ja puhtad.
Aga kord juhtus välismaal olles basseinis selline asi, et tegime vesiaeroobikat, väga tore seltskond, noogutasime ja teretasime – siis tuli sinna mingi vintis vene tüüp segama , treener palus lahkuda inglise ja saksa keeles, aga tüüp lollitas edasi – siis selgus, et pea pooled oled venelannad, kes tegid kutile vene keeles selgeks tema ebasobiva käitumise. Tüüp lasi kiirelt jalga ja naeratades jätkasime trenni. Hiljem selgus, et hotell kubises venelastest, kusjuures ei olnud neid näha ega kuulda.
Mis puutub korda – siis olen ka näinud eestlaste kodusid, kui hoov on täis roostetanud autovrakke, traktoriosi jne.

Venelased on mongoli tatari barbarite järeltulijad. Ei austa peale iseenda ja
suure venemaa kedagi.
Ja vaadake Putin, kes on ju lausa headuse isa, aususe ja õigluse kehastus. Peaaegu nagu Lenin juba. Ei tea kas pannakse mausoleumi Iljitsi kõrvale või ehitatakse teine hauakamber kõrvale? Siin pk liigib ka paar venelast kes alati oma venemeelsust kaitsevad. Parasiit rahvas ja väga ebameeldivalt silmakirjalikud.

Minul on väga palju venelastest tuttavaid nii siin, kui Venemaal. Tegemist on haritud ja edukate inimestega, kes samamoodi ei salli neid lärmakaid ja labaseid kaasmaalasi. Eestis käies kiidavad eestlaste puhtust, töökust ja korda, iga kell võtaksid tööle eestlase oma firmasse, kuna peavad meid töökateks, arvutioskajateks jne. Et venelaste enda töökultuur, alkoholism – on ka seal mureks. Samas on nende kodus väga korras ja puhtad.
Aga kord juhtus välismaal olles basseinis selline asi, et tegime vesiaeroobikat, väga tore seltskond, noogutasime ja teretasime – siis tuli sinna mingi vintis vene tüüp segama , treener palus lahkuda inglise ja saksa keeles, aga tüüp lollitas edasi – siis selgus, et pea pooled oled venelannad, kes tegid kutile vene keeles selgeks tema ebasobiva käitumise. Tüüp lasi kiirelt jalga ja naeratades jätkasime trenni. Hiljem selgus, et hotell kubises venelastest, kusjuures ei olnud neid näha ega kuulda.
Mis puutub korda – siis olen ka näinud eestlaste kodusid, kui hoov on täis roostetanud autovrakke, traktoriosi jne.
Venelane ju teab seda, et kiida lolli ja see teeb veel paremini.

Esileht › Ajaviite- ja muud jutud › venelased