Esileht Ajaviite- ja muud jutud Venelaste Tallinn

Näitan 30 postitust - vahemik 1 kuni 30 (kokku 401 )

Teema: Venelaste Tallinn

Postitas:
Kägu

Ma ei ela juba mitu aastakümmet Eestis. Olen ise pärit Hiiumaalt ja tavaliselt viib sõit lennujaamast kohe edasi, seega ei olnud ma vaat et kümme aastat Tallinnas ringi käinud ja aega veetnud. Sel suvel võtsime selle perega ette ja veetsime nädal aega Tallinna. Muidu oli see ülitore aeg, ent üllatas, et Tallinnas on ikka hullult palju venelasi! Tõesti häirivalt palju. Ma tõesti ei kujutanud ette, et venkusid meie pealinnas siiamaani veel nii palju kuulda on. Praegu ei ole ju ka vene turiste tõenäoliselt nii palju, nii et küllap need ikka kohalikud on. Masendav! Oleks justkui nõukaaega tagasi sattunud. Mis integratsioonist me räägime?!

+85
-34
Please wait...
Kommentaarist on juba teavitatud
Postitas:
Kägu

Ülinõme on, kui mõni välismaal elav inimene siia selliseid asju näpuga näitama tuleb.

+38
-61
Please wait...
Postitas:
Kägu

Aga mida siis teemaalgataja valesti ütles?

+67
-15
Please wait...

Postitas:
Kägu

Aga mida siis teemaalgataja valesti ütles?

Jah, tegelikult on teemaalgatajal ju õigus. Mina olen põline tallinlane, aga ei ole samuti suutnud venelastega ära harjuda.

+85
-5
Please wait...

Postitas:
Kägu

See on tõsi, eriti vanalinnas.

+38
-4
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mis selles nii kohutavat on? Ma elan Tallinnas juba 15 aastat ja tõesti on vene emakeelega inimesi siin üksjagu. Samas ei ole mul olnud kordagi nendega ebameeldivat kogemust, kuigi Tallinna kolides elasin 3 aastat sisuliselt Koplis. Minumeelest on normaalne kui inimesed räägivad omavahel enda emakeeles. Olen ise välismaal elanud ja loomulikult rääkisin seal eestlastega eesti-, mitte inglisekeeles. Alla 40-aastased Tallinna venelased valdavalt räägivad ja saavad hästi aru eesti keelest. Ka paljud vanemad. Tõesti mingid elupõlised Lasna baabad ilmselt eesti keelt ei oska, aga vaevalt Sa neid väga kohtasid. Kui mitu vene emakeelega inimest lähevad koos välja, siis on minu jaoks loogiline, et nad omavahel suhtlevad enda emakeeles. Samas on väga palju linnapildis hetkel kuulda ka ukraina keelt, samuti kasutavad ukrainlased teenindusasutustes suheldes vene keelt, kuna inglise keel nende riigis ei ole väga levinud ja loomulikult pole eesti keel veel selge. Kas Sa kaua välimaal elanuna üldse teed ukraina ja vene keelel näiteks vahet? Kokkuvõtvalt on minumeelest Tallinnas täiesti ok kõik. Teise rahvuse kohta “venkud” öelda on muidugi väga kena ja väärikas tase. Vähem pimedat viha ja rohkem mõistust.

+39
-57
Please wait...

Postitas:
Kägu

Teise rahvuse kohta “venkud” öelda on muidugi väga kena ja väärikas tase. Vähem pimedat viha ja rohkem mõistust.

Praegu maailmas toimuva valguses ma tõepoolest tunnen, et venelased kui rahvus on mulle ebameeldiv ja ütlen nende kohta südamerahus venkud.

+88
-16
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kas nad peaksid omavahel ka eesti keeles rääkima või mis Su probleem ongi? Neid on kogu aeg palju olnud, ka mitukümmend aastat tagasi ju vaat et pool linna elanikest.

+27
-39
Please wait...

Postitas:
Kägu

Venelased lähevad sinna, kus tööd on ja hea palgaga.

+3
-6
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kas nad peaksid omavahel ka eesti keeles rääkima või mis Su probleem ongi? Neid on kogu aeg palju olnud, ka mitukümmend aastat tagasi ju vaat et pool linna elanikest.

Vaiksemalt võiksid näiteks rääkida.

+57
-13
Please wait...

Postitas:
Kägu

Räägi kõvemini siis. Mis sa selja taga perega arutad.

+10
-48
Please wait...

Postitas:
Kägu

See veel puuduks, et kõik ülejäänud ka samamoodi lärmama kukuksid!

+55
-4
Please wait...

Postitas:
Kägu

See veel puuduks, et kõik ülejäänud ka samamoodi lärmama kukuksid!

Siis jäämegi vähemusse ja suremegi välja. Seega on vaja eestlastel omavahel lapsi teha, elada Tln ja rääkida kõvasti riigi keeles. Ainult nii saab.

+23
-8
Please wait...

Postitas:
Kägu

Olen terve elu Tallinnas elanud ja olukord läheb justkui hullemaks. Tallinnas on juba mõnda aega veidi üle poole elanikest venelased.

Hiljuti oli juhus, kus olin ainus eestlane trajektooril töökoha garderoob-buss-Pirita rand (vähemalt need, keda rannas oma platsi raadiuses ja ujudes kuulsin). Väga masendav, ikka väga:( Tunnistan, et vahepealsed paarkümmend aastat pole tähele pannud, et neid nii palju igal pool lällab.

Töökoha garderoobis oli parv ukraina koristajaid. Lihtsad inimesed, kes väga valjud ja parvena koos olles kiledad hääled vaid valjenesid. Räägivad mõistagi vene k omavahel, samas meie kõrvale on slaavid ikka slaavid nagunii.

See on juba vana asi, et vanalinna restoranides ei leidu tihti mitte ü h t e g i eesti keelest aru saavat ja rääkivat teenindajat. Ettevõtjad plaksutavad käsi, et odavat vene tööjõudu saavad ja kulud madalad hoiavad:( Häbiväärne on ka see, et riigiametis, kus inimestega e nn klientidega kokku puutud, peab endiselt vene keelt oskama?! Mitte murega kodanik ei pea riigikeelt oskama. Nii, et hiidlasel on kokkuvõttes jumala õigus.

+75
-13
Please wait...

Postitas:
Kägu

On tösi- parkides, vanalinnas, muuseumites on venelasi rohkem kui eestlasi. Sest nad viitsivad kodust välja minna ja jalutada. Eestlased sõidavad autoga kaubanduskeskusesse ja tagasi.

+31
-19
Please wait...
Postitas:
Kägu

Töökoha garderoobis oli parv ukraina koristajaid. Lihtsad inimesed, kes väga valjud ja parvena koos olles kiledad hääled vaid valjenesid. Räägivad mõistagi vene k omavahel, samas meie kõrvale on slaavid ikka slaavid nagunii.

Kui eestlased ja ukrainlased omavahel pere hakkavad looma, mis keeles lapsed rääkima hakkavad?

+1
-18
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kui eestlased ja ukrainlased omavahel pere hakkavad looma, mis keeles lapsed rääkima hakkavad?

Seda küsi sellelt perelt endalt. Arvata on, et Eestis elades eesti keeles, Ukrainas elades ukraina keeles, kindlasti on veel variante.

+14
-3
Please wait...

Postitas:
Kägu

Vt ka Hobinurk, teema Täielik Venemaa.

0
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

Seda küsi sellelt perelt endalt. Arvata on, et Eestis elades eesti keeles, Ukrainas elades ukraina keeles, kindlasti on veel variante.

Ma ei usu hästi. Kas inglise või vene keeles.

+6
-9
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mul on selline kogemus, et venelased õpivad kõrgkoolides eesti keeles, saavad ilusti hakkama, õpivad keele ära, kuid pere loovad venelastega ja lapsed räägivad mõistagi vene keeles, kuigi käivad eesti koolis.

+17
-7
Please wait...

Postitas:
Kägu

Võimalik, ma rääkisin küll inimestest,
kes töökaaslased omavahel.

+1
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Võimalik, ma rääkisin küll inimestest,

kes töökaaslased omavahel.

Just, aga niipalju, kui märkan, räägitakse mitmekeelsetes peredes mõlemas keeles. Tulevikus räägitakse selles keeles, milles vaja. Lähed Tallinna, räägid vene keeles, leiad sõbrad venelased, räägid vene keeles jne. Hiiumaale vaevalt nad lähevad.

+4
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Peret!

+18
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ma ei ela juba mitu aastakümmet Eestis. Olen ise pärit Hiiumaalt ja tavaliselt viib sõit lennujaamast kohe edasi, seega ei olnud ma vaat et kümme aastat Tallinnas ringi käinud ja aega veetnud. Sel suvel võtsime selle perega ette ja veetsime nädal aega Tallinna. Muidu oli see ülitore aeg, ent üllatas, et Tallinnas on ikka hullult palju venelasi! Tõesti häirivalt palju. Ma tõesti ei kujutanud ette, et venkusid meie pealinnas siiamaani veel nii palju kuulda on. Praegu ei ole ju ka vene turiste tõenäoliselt nii palju, nii et küllap need ikka kohalikud on. Masendav! Oleks justkui nõukaaega tagasi sattunud. Mis integratsioonist me räägime?!

Neid on alati olnud. Ei häiri.

+6
-13
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kommentaar eemaldatud.

2.14 pahatahtlik ja halvustav arutelu, kasutatud roppusi või ebatsensuurseid sõnu.

Perekooli moderaator.

+5
-10
Please wait...
Postitas:
Kägu

Minul on kusjuures parimad töökaaslased olnud just vene  emakeelega inimesed.

Olen kasvanud Tallinna, elanud Kala ajas ja ka sinna jagus venkusid.

+8
-18
Please wait...

Postitas:
Kägu

Peret!

Perset.

Tore, et tutvustasid ennast!

+12
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Tore, et tutvustasid ennast!

Miks sa hüüumärkidega räägid? Juhtus, siis juhtus. Polegi öelnud, et ma emakeeleõpetaja olen või üldse õpetaja. Samuti ei ole filoloog ega toimetaja.

+1
-19
Please wait...

Postitas:
Kägu

Neid on alati olnud. Ei häiri.

Kus neid ei ole…

+4
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mul on selline kogemus, et venelased õpivad kõrgkoolides eesti keeles, saavad ilusti hakkama, õpivad keele ära, kuid pere loovad venelastega ja lapsed räägivad mõistagi vene keeles, kuigi käivad eesti koolis.

Eehm…mis on siis?

Ma elan Saksamaal, mu mees õppis siin kõrgkoolis saksa keeles, saab ilusti hakkama, keele oli õppinud ära juba enne Saksamaale ülikooli minekut, kuid pere lõi eestlasega ja laps räägib mõistagi eesti keelt, kuigi käib Saksa koolis.

Et laps ei tohiks nagu oma perega oma emakeelt rääkida või?

Mis puutub Tallinnasse, siis ma ka sel suvel käisin, on jah palju vene lärmi kuulda. Siin Saksamaal on ka. Ukrainast pani ju putku massiliselt inimesi just sealt piirkondadest, kus igapäevane suhtluskeel kõigil omavahel ongi vene keel. Osa neist vbl ei oskagi ukraina keelt.

Eriti hämmastas mind Maxima poeketi kaalude tarkvara, kus poole kaalumise pealt muundub tekst ekraanil vene keelseks, isegi kui alustad eesti keeles. Kolmes erinevas poes juhtus see minuga, enne kui etiketi kätte saad, pead natuke kirillitsat dešifreerima.

Ma olen Tallinnas üles kasvanud ja muidu lapsest saati harjunud avalikus ruumis “vene möla” taustal välja lülitama. Aga nüüd kui seda pidevalt ei tee, oli harjumatu jah.

+33
-1
Please wait...

Näitan 30 postitust - vahemik 1 kuni 30 (kokku 401 )

Esileht Ajaviite- ja muud jutud Venelaste Tallinn