Esileht Ajaviite- ja muud jutud Venelaste Tallinn

Näitan 30 postitust - vahemik 361 kuni 390 (kokku 401 )

Teema: Venelaste Tallinn

Postitas:
angie
Mis see kesklinnas paiknemine ja söögi maitsevus üldse asjasse puutub-

Puutub niipalju, et Eesti Vabariigi pealinnas võiks selliste parameetritega kohvikusse jaguda ka eestlasi. Aga tunne on, nagu viibiksid idapiiri taga.

Täiesti pekkis. Nagu mingi titt. 

See oli nii oluline täiend su kommentaaris, et pidasid koguni vajalikuks muuta 😀.

+3
-3
Please wait...

Postitas:
lehmalellepoeg

Puutub niipalju, et Eesti Vabariigi pealinnas võiks selliste parameetritega kohvikusse jaguda ka eestlasi. Aga tunne on, nagu viibiksid idapiiri taga.

See oli nii oluline täiend su kommentaaris, et pidasid koguni vajalikuks muuta 😀.

Jah, oli. Kõlas paremini.

+3
-5
Please wait...

Postitas:
lehmalellepoeg

Täiesti pekkis. Seleta nagu lapsele. Mine siis mõnda teise kohvikusse järgmine kord. Vanalinnas on näiteks väga palju inglise keelt kuulda. Telliskivis KPK-s käib palju soomlasi -mis me tegema hakkame nüüd siis, lööme nad välja, sest tunne on, nagu oleks Soomes? Sama hea, kui minna geiklubisse ja siis rääkida, et nii palju geisid oli, Eestis vist on kõik geideks hakanud.

Ise aru saad, et ajad rumalat juttu?

Et teatud linna piirkondades on palju turiste, on mōistetav. Aga see, et tavalises kesklinna kohvikus Tallinnas on ainult kohalikud venelased, näitab seda, et neid on siin liiga palju.

Geiklubi on täitsa mööda näide.

Neid on siin tõenäoliselt sama palju, kui on varem olnud, see ei ole mingi uus kohvik.

+3
-6
Please wait...

Postitas:
angie

Täiesti pekkis. Seleta nagu lapsele. Mine siis mõnda teise kohvikusse järgmine kord. Vanalinnas on näiteks väga palju inglise keelt kuulda. Telliskivis KPK-s käib palju soomlasi -mis me tegema hakkame nüüd siis, lööme nad välja, sest tunne on, nagu oleks Soomes? Sama hea, kui minna geiklubisse ja siis rääkida, et nii palju geisid oli, Eestis vist on kõik geideks hakanud.

Et teatud linna piirkondades on palju turiste, on mōistetav. Aga see, et tavalises kesklinna kohvikus Tallinnas on ainult kohalikud venelased, näitab seda, et neid on siin liiga palju.

Neid on siin tõenäoliselt sama palju, kui on varem olnud, see ei ole mingi uus kohvik.

Ma tean, et see pole uus kohvik, aga seekord oli esimene kord, kui eesti keelt polnud üldse kuulda.

+6
-3
Please wait...

Postitas:
angie

Näitab kõnekalt sinu olemust…

+2
-8
Please wait...

Postitas:
lehmalellepoeg

Näitab kõnekalt sinu olemust…

Ahah, Okei, sest see on mulle ju nii oluline, mis mulje minust sulle jääb.

+6
-2
Please wait...

Postitas:
Futura

Tallinna kesklinnas kuuleb väga vähe eesti keelt. Kurb ja masendav.
Ja need e i ole ju turistid. Need on kohalikud venelased. Neid on palju ja nad on lärmakad. Kuskil on suur ja pöördumatu viga tehtud. Kui enne veel häirisid lärmavad lapsed/teismelised, siis nüüd on ainus mõte – “lärmavad vähemalt eesti keeles, siis on ok.”

Kõik, kes seda normaalseks peavad võiksid kommenteerida, miks on normaalne arvata, et riigikeel e i domineeri. Loodetavasti ükski eestlane enam vene keeles oma kodumaal ei räägi. Isegi kui seda siiani arusaamatutel põhjustel veel tehti.

+28
0
Please wait...

Postitas:
justjust

Ma tean, et see pole uus kohvik, aga seekord oli esimene kord, kui eesti keelt polnud üldse kuulda.

Kohviku nime, menüü ja teenindajate rahvuse järgi ei taibanud, mis kohaga on tegu?

+6
-6
Please wait...

Postitas:
ninja

ma käisin just hiljuti tallinnas ja ma olen pigem märganud seda, kui jälle üle mitme kuu külla lähen, et ingliskeelseid on iga korraga palju rohkem. kohvikutes juhtub aina tihedamini, et “tere” asemel kostab “hellõu”. need ei ole olnud vene noored. telliskivi kandis, kus ma kõige enam väljas käin, on suures osas siiski eestikeelsed inimesed. üks venelaste hipsteriklubi sveta on ka, aga sealgi räägitakse enam-vähem pooleks eesti ja vene keeles. ka venelased omavahel.

sinna kohutavasse halli pori maakri kanti oli ka asja ja mu meelest olid seal (nt ka stockmannis) põhiliselt need ma-ei-tea-mitmenda põlve eestlastest tallinlased nagu ikka.

vanalinna kohta nii palju, et ma seal küll mingit hordi venelasi ei näinud. istusime sõbrannaga päris pikalt ja ütleks, et üldine pilt ja helitaust oli rahvusvaheline. nii et oleneb ikka sellest, kuhu ta lähete. natuke imelik jah minna kohta, kus käivad suures osas venelased (sest neil siiski on oma kogukond) ja teha paanikat, et pealinn võetakse üle.

+6
-9
Please wait...

Postitas:
angie

Kohviku nime, menüü ja teenindajate rahvuse järgi ei taibanud, mis kohaga on tegu?

Mis kohaga siis? Vene rahvusest teenindajaid on kõik kohad täis. Menüüst vaatasin päevapakkumisi ja täiesti tavalised toidud olid. Aga see ei puutugi asjasse. Sama tark oleks väita, et Da Vinci kohvikutes peaksid vaid itaallased käima. Rahvusköök ei tähenda seda, et ainult sellest rahvusest inimesed peaksid seda kohta külastama.

+10
-3
Please wait...

Postitas:
angie

Mitte mulle, vaid sinust üleüldse.

+2
-4
Please wait...

Postitas:
lehmalellepoeg

Mitte mulle, vaid sinust üleüldse.

Mingi Perekooli angie vaevalt nüüd kõigi arvamust esindab.

+3
-3
Please wait...

Postitas:
Tähesära

Meid on tabanud tohutu õnn:

Pärast sõja lõppu tulevad nii nende juurde, kes kindlasti kavatsevad Euroopasse jääda, kui ka kõhklejate juurde ilmselt nii nende mehed kui võimalik et ka vennad ja teised lähisugulased.

https://epl.delfi.ee/artikkel/120186700/vene-meedia-paevik-eesti-voitis-pogenikest-tohutult-ukrainale-on-see-suur-probleem

Aina rohkem venekeelseid!

+6
-3
Please wait...

Postitas:
Tähesära

Kuhu mujale neil EL-s minna kus ainult vene keelega hakkama saaksid? OK, ehk Leetu ka. Isegi Läti on hakanud vene keelt “ahistama”.

+7
-5
Please wait...

Postitas:
Futura

paari aasta pärast sa enam pole umbkeelne.

Eestis on nad ka paari või kümne aasta pärast paraku umbkeelsed. Kui kollektiiv on venelased, poes-teeninduses saad enam vähem vene k hakkama (koht, kus eestlased peavad selgroogu näitama!), kus see motivatsioon õppimiseks tuleb.
See silt “ma alles õpin” on tore küll, aga reaalsuses ei õpi enamik neist midagi.

+8
-1
Please wait...

Postitas:
jaagular

Kuhu mujale neil EL-s minna kus ainult vene keelega hakkama saaksid? OK, ehk Leetu ka. Isegi Läti on hakanud vene keelt “ahistama”.

Mis mõttes hakkama? Jah poes saad hakkama ja igapäevaseid teenuseid kasutades, aga tööalaselt sul kõrget lendu ja valikut pole, kui oled umbkeelne. Bolti kuller võid olla, koristaja võid olla jne., aga see mis kõrge elatustase see sul siis on, et selle nimel Ukrainast ummisjalu siia joosta? Kas umbkeelne saab siin insener olla, kas umbkeelne saab jurist olla, kas umbkeelne saab ettevõtja olla, kas umbkeelne saab treener olla jne? Isegi mööbli kuller peab oskama suhtlemistasandil eesti keelt.

Jah Skandinaavias ei saa igapäeva asju vene keeles ajada, aga samas on neil samuti teatud sektorites nii suur tööjõupuudus, et ei ole mingit probleemi palgata ka neid, kes kohalikku keelt ei oska ja palk on võrreldes Eestiga ikkagi juba elamisväärne. Pagulastele pakutakse väga häid integratsiooniprogramme ja keelekursusi ja paari aasta pärast sa enam pole umbkeelne.

Selles asi ongi, et lihttööd tehes pole vaja kohalikku keelt eriti osata. Viga neil ju midagi pole. Suur venekeelne kogukond ees ootamas. Integratsiooniprogrammid kotivad väga väheseid. Tänastest lehtedestki võib lugeda, et mõne kuuga on saabunud 70000 slaavlast, osad puhta ilma dokumentideta ja tulnud eiteakust.

+5
-1
Please wait...

Postitas:
jaagular

Kes tunneb end päriselt ukrainlasena, ei soovi pärast seda sõda mingite venelastega integreeruda.

Naiivik. Enamus neist Ida- Ukrainast tulnuid ONGI venelased või venestunud. Geograafat ei mäleta?

+8
-2
Please wait...

Postitas:
Futura

Vähemalt tema lapsed enam umbkeelseid ei ole, sest ka vene kool ei ole täisvenekeelne ja ma pole näinud noort venelast, kes eesti keeles mütsigi rääkida ei oskaks

Püha naiivsus. Sa ütled, et elad väikelinnas – no mida siin üldse võrrelda. Tallinnas on asi küll käest ära.

Loe Õhtuleht Naine 12.mai artiklit pealkirjaga Metsalaagrite korraldaja üllatanud: „Vene lapsed ei räägi eesti keelt peaaegu üldse!“

+7
-2
Please wait...

Postitas:
OriginalTaste

Töötavad farmides, kuhu eestlasi tööle ei leia. Ka kõige vaesemad rotid teevad pöhh – parem olen sotsiaalrahade peal ja töötu. Jah paljud töötasid siin juba enne sõda ja nüüd tulid naised-lapsed järele.

Ukrainlasi petetakse massiliselt. Eestlased juba enam vähem teavad, kes seal farmides palka ei maksa, lepingut ei tee ja ei lähegi sinna tööle, lapsi ka ei luba minna. Võiks juba lõpetada selle jutu nagu eestlane ei tee tööd, no mujal riikides tehakse, korjatakse neid marju ka. Lihtsalt meie põllumajanduses petetakse metsikult ja ukrainlasi on kerge petta, seaduseid nad ei tea, lepinguid nad ei soovi, kuhugi abi küsima nad ei lähe, hiljem pistetakse 50 eurot pihku ja tõmba minema. Selline on siiski eesti maaelu.

+5
0
Please wait...

Postitas:
järv

Mis mõttes hakkama? Jah poes saad hakkama ja igapäevaseid teenuseid kasutades, aga tööalaselt sul kõrget lendu ja valikut pole, kui oled umbkeelne. Bolti kuller võid olla, koristaja võid olla jne., aga mis kõrge elatustase see sul siis on, et selle nimel Ukrainast ummisjalu siia joosta?  Korteritki ei jõua üürida. Kas umbkeelne saab siin insener olla, kas umbkeelne saab jurist olla, kas umbkeelne saab ettevõtja olla, kas umbkeelne saab treener olla jne?  Isegi mööbli kuller peab oskama suhtlemistasandil eesti keelt.

Eestis on täiesti oma eestivenelaste maailm, kus nad omavahel tegutsevad ainult vene keeles. Ongi venekeelsed juristid, venekeelsed startupid ja insenerid, igasugused eestivenelastest “kohalikud kuulsused” ja spetsialistid. Kõik, kes meil on eestikeelsena nn tuntud tegelased, on dubleeritud eestivenelaste seas venekeelsetena. Üks õpetab vene keeles rahatarkust nagu eesti keeles Kristi Saare, teine on seltskonnastaar nagu BSH, kolmas on tuntud telenägu nagu eestlaste jaoks umbes Mihkel Kärmas, on haritlasi, ettevõtjaid, idufirmade nn “noored tuusad”, loomulikult ka kõik juristid, raamatupidajad, konsultandid ja muud tegelased, kes turundavad end ja töötavad ainult vene keeles eestivenelaste kogukonnas.

+7
0
Please wait...

Postitas:
OriginalTaste

Mis mõttes hakkama? Jah poes saad hakkama ja igapäevaseid teenuseid kasutades, aga tööalaselt sul kõrget lendu ja valikut pole, kui oled umbkeelne. Bolti kuller võid olla, koristaja võid olla jne., aga mis kõrge elatustase see sul siis on, et selle nimel Ukrainast ummisjalu siia joosta? Korteritki ei jõua üürida. Kas umbkeelne saab siin insener olla, kas umbkeelne saab jurist olla, kas umbkeelne saab ettevõtja olla, kas umbkeelne saab treener olla jne? Isegi mööbli kuller peab oskama suhtlemistasandil eesti keelt.

Eestis on täiesti oma eestivenelaste maailm, kus nad omavahel tegutsevad ainult vene keeles. Ongi venekeelsed juristid, venekeelsed startupid ja insenerid, igasugused eestivenelastest “kohalikud kuulsused” ja spetsialistid. Kõik, kes meil on eestikeelsena nn tuntud tegelased, on dubleeritud eestivenelaste seas venekeelsetena. Üks õpetab vene keeles rahatarkust nagu eesti keeles Kristi Saare, teine on seltskonnastaar nagu BSH, kolmas on tuntud telenägu nagu eestlaste jaoks umbes Mihkel Kärmas, on haritlasi, ettevõtjaid, idufirmade nn “noored tuusad”, loomulikult ka kõik juristid, raamatupidajad, konsultandid ja muud tegelased, kes turundavad end ja töötavad ainult vene keeles eestivenelaste kogukonnas.

Aga vaata selleks, et olla Eestis jurist, ettevõtja, raamatupidaja jne, pead sa oskama ühtlasi väga head eesti keelt vaatamata sellele, et teenindad umbkeelseid. Ei tule kõne allagi, et üks Eestis registreeritud jurist meie kohtusüsteemis vene keeles asju ajab. Ka vene rahvusest poliitikud, keda nad valivad, räägivad kõik suurepärast eesti keelt. Seega, et saada haljamale, paremale, tasuvamale ja puhtamale tööle, pead ikkagi oskama eesti keelt. Kui keelt ei oska, siis on sinu pärusmaa lihttöö. Aga ega sellel lihtöölisel ju ei ole raha lademes, et maksta juristile, tõlgile ja raamatupidajale jne. Mina oma äri umbkeelsel sihtgrupi peale ei rajaks.

Veidrat juttu ajad, eriti veider on see kiitlemine kellega sina äri ei aja.

+4
-1
Please wait...

Postitas:
OriginalTaste

Vähemalt tema lapsed enam umbkeelseid ei ole, sest ka vene kool ei ole täisvenekeelne ja ma pole näinud noort venelast, kes eesti keeles mütsigi rääkida ei oskaks

Püha naiivsus. Sa ütled, et elad väikelinnas – no mida siin üldse võrrelda. Tallinnas on asi küll käest ära.

Loe Õhtuleht Naine 12.mai artiklit pealkirjaga Metsalaagrite korraldaja üllatanud: „Vene lapsed ei räägi eesti keelt peaaegu üldse!“

Ma olen Tallinna eluga sama hästi kursis, sest osa aega veedan seal. Lepi sellega, et meil on linnad, kus on ka teisest rahvusest inimesi. Kõik maailma suurlinnad on kompotid. Kui ei meeldi, siis linnade valik on meil piisav, kus on ainult eestikeelsed ja nüüd sekka ka natuke ukrainlasi. Ära kükita seal Tallinnas.

Saksamaad varitseb ülisuur tööjõupuudus

https://arileht.delfi.ee/artikkel/120187908/saksamaad-varitseb-ulisuur-toojoupuudus

Nii et mingem ja tänagem kõiki ukrainlasi, kes on valinud töötamise Eestis. Mina oleks eelistanud Saksamaale kapata. Ja see saatus meid paraku ka ees ootab, et lihtöölisi enam lihtsalt EI OLE, sest meie hõreda rahvastiku juures ei konkureeri me muu Euroopa palkadega.

See, et eestlane on töökas ja usin, on juba ammu müüt. Auto pepu alla liimitud, samal ajal terve Euroopa linnastik väntab ratastel. Virin, halamine ja toetuste nurumine.

Kõik talupidajad see-eest aga on petised ja sohitegijad? Ära aja naerma. Need, kes meil ei taha farmis töötada, ei leia ka mitte mingit muud tööd, sest töötamine neile põhimõtteliselt ei sobi. Farmerid hoiavad neid nagu essu pilpa peal, aga sellest kasvab mõnel vaid ego suuremaks – oh ju ma olen nii tähtis, aga tähtsad isikud ju ei tööta teiste heaks.

Sina väntad siis rattapedaale või mida sa tahad öelda? Eestlased oma riigis võivad olla täpselt sellised nagu nad olla tahavad, see ongi eestlaste riik. Jah, põllumajanduses petetakse metsikult töötasudega, seepärast keegi ei tahagi minna tööle. Mitte töö ei sob, vaid ilma palgata, lepinguta ei soovita tööd teha. Farmerid ei hoia kedagi pilpal, nende huvi on ainult rumal ja odav tööjõud kellele midagi maksma ei peaks. Eestlaste eest sina küll ei seisa, ehk siis seisad venelaste eest. Mine tee see suvi eesti põllumajanduses ükskõik millist tööd ja loe kokku mis raha sügiseks teenisid. See raha on krossid.

+4
-2
Please wait...

Postitas:
Futura

Lepi sellega, et meil on linnad, kus on ka teisest rahvusest inimesi. Kõik maailma suurlinnad on kompotid.

Vahe Eesti ja Lääne-Euroopa vahel on see, et kui seal suu lahti teha ja ülbelt vene keeles ladrata, siis kehitatakse õlgu ja keegi sellest rääkijast välja ei tee.
Eestis on aga masendav võimalus sattuda juba niigi üleelusuuruse slaavi kogukonna liikme peale ja elu läheb vana rada edasi. Ei saa nagu arugi, et siin mingi riigikeel ka veel on.

+7
0
Please wait...

Postitas:
UunoR

Auto pepu alla liimitud, samal ajal terve Euroopa linnastik väntab ratastel. Virin, halamine ja toetuste nurumine.

Selle kohta ma ütleks küll midagi natuke krõbedat. Käisin just Taanis, kus väga paljud inimesed sõidavad jalgrattaga. Aga neil on selleks ka tingimused. Jalakäijad, autod, jalgratturid on kõik eraldi oma teel ja kokku ei puutu. Siis on tagatud ka turvalisus. Aga meil pead sa olema tõeline enesetapja, et minna kesklinna rattaga liiklema. Autojuhina sa ei tea iialgi, mida see rattur ette võtab, kas ta muundub hetkel jalakäijaks või sõidab liikluseeskirjade järgi. Pole üllatav, kui ta sõidab vastassuuna vööndis, jalakäijate vahel, takistab liiklust autoteel. Niimoodi ei ole võimalik rattasõitu propageerida, kui see on üliohtlik ja liiklust takistav. Üritatakse mingeid teid teha, aga need lõppevad jumal teab kus, seal sõitmine on ebaturvaline, ristutakse tihtipeale autodega, jne. Just tulin linnast, hakkan rohelisega sõitma ja mingi rattur sõitis sirgelt oma punasel rajal mulle ette, sest ta ei arvanud, et talle ka mingi foor kehtiks. Kuni need asjad pole lahendatud, on täiesti kuritegelik siin sõimata autojuhte, et nad ei sõida rattaga või ei kasuta ühistransporti. Ei tasu võrrelda meid maadega, kus rattateed on ülihead, ühistransport on ülihea ja sõimata meid, et kõik on lihtsalt laisad, ei viitsi siin Euroopalikke kliimaeesmärke täita. Täiesti marru ajab see idiootlik jutt ja teiste Euroopa maadega võrdlemine.

+15
-3
Please wait...

Postitas:
OriginalTaste

Auto pepu alla liimitud, samal ajal terve Euroopa linnastik väntab ratastel. Virin, halamine ja toetuste nurumine.

Selle kohta ma ütleks küll midagi natuke krõbedat. Käisin just Taanis, kus väga paljud inimesed sõidavad jalgrattaga. Aga neil on selleks ka tingimused. Jalakäijad, autod, jalgratturid on kõik eraldi oma teel ja kokku ei puutu. Siis on tagatud ka turvalisus. Aga meil pead sa olema tõeline enesetapja, et minna kesklinna rattaga liiklema. Autojuhina sa ei tea iialgi, mida see rattur ette võtab, kas ta muundub hetkel jalakäijaks või sõidab liikluseeskirjade järgi. Pole üllatav, kui ta sõidab vastassuuna vööndis, jalakäijate vahel, takistab liiklust autoteel. Niimoodi ei ole võimalik rattasõitu propageerida, kui see on üliohtlik ja liiklust takistav. Üritatakse mingeid teid teha, aga need lõppevad jumal teab kus, seal sõitmine on ebaturvaline, ristutakse tihtipeale autodega, jne. Just tulin linnast, hakkan rohelisega sõitma ja mingi rattur sõitis sirgelt oma punasel rajal mulle ette, sest ta ei arvanud, et talle ka mingi foor kehtiks. Kuni need asjad pole lahendatud, on täiesti kuritegelik siin sõimata autojuhte, et nad ei sõida rattaga või ei kasuta ühistransporti. Ei tasu võrrelda meid maadega, kus rattateed on ülihead, ühistransport on ülihea ja sõimata meid, et kõik on lihtsalt laisad, ei viitsi siin Euroopalikke kliimaeesmärke täita. Täiesti marru ajab see idiootlik jutt ja teiste Euroopa maadega võrdlemine.

Või siis sina autojuhina oled läbikukkunud ja tahad sõita lihtsalt otse? Pane end ratturi olukorda, sa ju sõidaks ise ka nii kuidas otsem on eks, aga autojuhina sa kritiseerid, sest sa oled mugav, sina juba roolis kellelegi teed ei anna kuigi istud mugavalt oma istmes, vihm ka pähe ei saja jne. Kui rattur saab otse, siis tunned negatiivseid tundeid, sest sina ei saa. Taanis ja UK ratturid sõidavad väga hullult, eestis sellist liiklemist ratturite poolt kindlasti ei ole, aga sa oled juba ette negatiivne. Näe rattur, segab  sind autojuhti. Sõida üks kuu rattaga, nii õigesti nagu sa teha suudad, tee kokkuvõte.

+5
-14
Please wait...

Postitas:
UunoR

Või siis sina autojuhina oled läbikukkunud ja tahad sõita lihtsalt otse? Pane end ratturi olukorda, sa ju sõidaks ise ka nii kuidas otsem on eks, aga autojuhina sa kritiseerid, sest sa oled mugav, sina juba roolis kellelegi teed ei anna kuigi istud mugavalt oma istmes, vihm ka pähe ei saja jne. Kui rattur saab otse, siis tunned negatiivseid tundeid, sest sina ei saa. Taanis ja UK ratturid sõidavad väga hullult, eestis sellist liiklemist ratturite poolt kindlasti ei ole, aga sa oled juba ette negatiivne. Näe rattur, segab  sind autojuhti. Sõida üks kuu rattaga, nii õigesti nagu sa teha suudad, tee kokkuvõte.

Raske kohe kommenteerida seda jama. Ratturil on ka liikluseeskirja järgi oma reeglid, kahjuks nad neid ei jälgi. Kui ta sõidab rattateel, kehtib talle foorituli jne. Kui igaüks tahab sõita otse, siis mingu sõitku metsas. Taanis sõidavad ratturid ülikorralikult oma rattateel ja jälgivad rangelt liikluseeskirju. Kui ületavad jalakäijate teed, tulevad rattalt maha, sest jalakäijate vahel rattaga sõitmine on rangelt keelatud. Keelatud on sõitmine ka autoteel. Meil sõidavad ratturid täpselt nii, nagu jumal juhatab, mingeid reegleid ei jälgi. See on kõigi jaoks ohtlik ja oleks veel ohtlikum, kui neid oleks rohkem.

+9
-2
Please wait...

Postitas:
OriginalTaste

Või siis sina autojuhina oled läbikukkunud ja tahad sõita lihtsalt otse? Pane end ratturi olukorda, sa ju sõidaks ise ka nii kuidas otsem on eks, aga autojuhina sa kritiseerid, sest sa oled mugav, sina juba roolis kellelegi teed ei anna kuigi istud mugavalt oma istmes, vihm ka pähe ei saja jne. Kui rattur saab otse, siis tunned negatiivseid tundeid, sest sina ei saa. Taanis ja UK ratturid sõidavad väga hullult, eestis sellist liiklemist ratturite poolt kindlasti ei ole, aga sa oled juba ette negatiivne. Näe rattur, segab sind autojuhti. Sõida üks kuu rattaga, nii õigesti nagu sa teha suudad, tee kokkuvõte.

Raske kohe kommenteerida seda jama. Ratturil on ka liikluseeskirja järgi oma reeglid, kahjuks nad neid ei jälgi. Kui ta sõidab rattateel, kehtib talle foorituli jne. Kui igaüks tahab sõita otse, siis mingu sõitku metsas. Taanis sõidavad ratturid ülikorralikult oma rattateel ja jälgivad rangelt liikluseeskirju. Kui ületavad jalakäijate teed, tulevad rattalt maha, sest jalakäijate vahel rattaga sõitmine on rangelt keelatud. Keelatud on sõitmine ka autoteel. Meil sõidavad ratturid täpselt nii, nagu jumal juhatab, mingeid reegleid ei jälgi. See on kõigi jaoks ohtlik ja oleks veel ohtlikum, kui neid oleks rohkem.

Rattateedel ei ole foore, vähemalt eestis mitte. Sa lihtsalt leiutad oma peas mingit negatiivset jura nende ratturitega. Taanis ja UK sõidavad ratturid autode vahel mida meil üldse ei ole. Kuidas need taanlased sinu meelest siis nii eeskirjade jälgijad on? Lihtsalt neil on jalgrataste kultuur olnud sada aastat, aga meil nõukogude ajal seda üldse ei arendatud. Mida nüüd viimase 30 aastaga tehtud on, ongi tehtud sinna kus on ruumi mingi rattatee teha. Kui ruumi ei ole, siis ei ole ka rattateed.

Taanis ületavad teed rattaga ja tulevad rattalt maha, milleks? Rattaga sõidab ju kiiremini üle kui hakata jalutama. Sa ei ole elus ise rattaga sõitnud, aga viha on suur, lihtsalt viha.

siin on video kuidas nad taanis sõidavad https://www.youtube.com/watch?v=FaySp9i2zMA

+2
-2
Please wait...

Postitas:
OriginalTaste

Eriti kummalist asja mida ma väga tihti kuulen autojuhtide suust on see, et rattur ei tohiks kuidagi sõita kõnniteel, kuigi seal ei ole ühtegi inimest. Rattur peab siis autojuhiga võrdselt sõitma autotee ääres, aga see on stressav mõlemale poolele. See ongi selline viha ja vajadus kedagi karistada. Kujuta ette kui õudne oleks autoga sõita Tallinnas kui ratturid sõidavad autode vahel nagu Taanis sõidavad või UKs. Meil oleks nii palju avariisid ja õnnetusi, sest eesti autojuht on kehvemaid maailmas, iga päev võetakse kümneid purjus juhte maha, kümneid kiiruseületajaid, üle päeva on rasked avariid kus on hukkunud. Aga ometi on rattaga sõitjad süüdi, kuigi suurem osa õnnetusi toimub ka tõukekatega kus kiirused on suured.

video sulle kuidas ratastega UKs sõidetakse https://www.youtube.com/watch?v=8G1MiDfIDig

Londonis peaks olema linnakiiruseks 15 miili tunnis, New Yorgis on 25 miili tunnis (40km/h), Kopenhaagenis on kiiruseks 24 miili tunnis. Tallinnas on 50 km tunnis, mis on selgelt liiga suur kiirus autode jaoks.

+7
-1
Please wait...

Postitas:
lehmalellepoeg

Eriti kummalist asja mida ma väga tihti kuulen autojuhtide suust on see, et rattur ei tohiks kuidagi sõita kõnniteel, kuigi seal ei ole ühtegi inimest. Rattur peab siis autojuhiga võrdselt sõitma autotee ääres, aga see on stressav mõlemale poolele. See ongi selline viha ja vajadus kedagi karistada. Kujuta ette kui õudne oleks autoga sõita Tallinnas kui ratturid sõidavad autode vahel nagu Taanis sõidavad või UKs. Meil oleks nii palju avariisid ja õnnetusi, sest eesti autojuht on kehvemaid maailmas, iga päev võetakse kümneid purjus juhte maha, kümneid kiiruseületajaid, üle päeva on rasked avariid kus on hukkunud. Aga ometi on rattaga sõitjad süüdi, kuigi suurem osa õnnetusi toimub ka tõukekatega kus kiirused on suured.

video sulle kuidas ratastega UKs sõidetakse https://www.youtube.com/watch?v=8G1MiDfIDig

Londonis peaks olema linnakiiruseks 15 miili tunnis, New Yorgis on 25 miili tunnis (40km/h), Kopenhaagenis on kiiruseks 24 miili tunnis. Tallinnas on 50 km tunnis, mis on selgelt liiga suur kiirus autode jaoks.

Eestis ei ole autojuhtide meelest okei ei see, et kõnniteel sõidetakse ega see, et autoteel sõidetakse. Kusagil ei või sõita. Kui siis kergliiklusteel, aga noh, neid siin põhimõtteliselt ju ei ole. Twitteris keegi kirjeldas, kuidas oli olnud bussis, mis ühte rattarajal sõitvat inimest nii kaua tagarattasse rammis kuni see haljasalale pikali kukkus. Selline on liikluskultuur Eestis.

+3
-3
Please wait...

Postitas:
hunden

Või siis sina autojuhina oled läbikukkunud ja tahad sõita lihtsalt otse? Pane end ratturi olukorda, sa ju sõidaks ise ka nii kuidas otsem on eks, aga autojuhina sa kritiseerid, sest sa oled mugav, sina juba roolis kellelegi teed ei anna kuigi istud mugavalt oma istmes, vihm ka pähe ei saja jne. Kui rattur saab otse, siis tunned negatiivseid tundeid, sest sina ei saa. Taanis ja UK ratturid sõidavad väga hullult, eestis sellist liiklemist ratturite poolt kindlasti ei ole, aga sa oled juba ette negatiivne. Näe rattur, segab sind autojuhti. Sõida üks kuu rattaga, nii õigesti nagu sa teha suudad, tee kokkuvõte.

Rattateedel ei ole foore, vähemalt eestis mitte. Sa lihtsalt leiutad oma peas mingit negatiivset jura nende ratturitega. Taanis ja UK sõidavad ratturid autode vahel mida meil üldse ei ole. Kuidas need taanlased sinu meelest siis nii eeskirjade jälgijad on? Lihtsalt neil on jalgrataste kultuur olnud sada aastat, aga meil nõukogude ajal seda üldse ei arendatud. Mida nüüd viimase 30 aastaga tehtud on, ongi tehtud sinna kus on ruumi mingi rattatee teha. Kui ruumi ei ole, siis ei ole ka rattateed.

Taanis ületavad teed rattaga ja tulevad rattalt maha, milleks? Rattaga sõidab ju kiiremini üle kui hakata jalutama. Sa ei ole elus ise rattaga sõitnud, aga viha on suur, lihtsalt viha.

siin on video kuidas nad taanis sõidavad https://www.youtube.com/watch?v=FaySp9i2zMA

Tahad öelda, et näiteks siin ei pea rattur peatuma punase fooritule korral?

0
0
Please wait...

Näitan 30 postitust - vahemik 361 kuni 390 (kokku 401 )

Esileht Ajaviite- ja muud jutud Venelaste Tallinn