Esileht Ajaviite- ja muud jutud Venelaste Tallinn

Näitan 30 postitust - vahemik 31 kuni 60 (kokku 401 )

Teema: Venelaste Tallinn

Postitas:
Kägu

Mul on selline kogemus, et venelased õpivad kõrgkoolides eesti keeles, saavad ilusti hakkama, õpivad keele ära, kuid pere loovad venelastega ja lapsed räägivad mõistagi vene keeles, kuigi käivad eesti koolis.

Eehm…mis on siis?

Ma elan Saksamaal, mu mees õppis siin kõrgkoolis saksa keeles, saab ilusti hakkama, keele oli õppinud ära juba enne Saksamaale ülikooli minekut, kuid pere lõi eestlasega ja laps räägib mõistagi eesti keelt, kuigi käib Saksa koolis.

Et laps ei tohiks nagu oma perega oma emakeelt rääkida või?

Mis puutub Tallinnasse, siis ma ka sel suvel käisin, on jah palju vene lärmi kuulda. Siin Saksamaal on ka. Ukrainast pani ju putku massiliselt inimesi just sealt piirkondadest, kus igapäevane suhtluskeel kõigil omavahel ongi vene keel. Osa neist vbl ei oskagi ukraina keelt.

Eriti hämmastas mind Maxima poeketi kaalude tarkvara, kus poole kaalumise pealt muundub tekst ekraanil vene keelseks, isegi kui alustad eesti keeles. Kolmes erinevas poes juhtus see minuga, enne kui etiketi kätte saad, pead natuke kirillitsat dešifreerima.

Ma olen Tallinnas üles kasvanud ja muidu lapsest saati harjunud avalikus ruumis “vene möla” taustal välja lülitama. Aga nüüd kui seda pidevalt ei tee, oli harjumatu jah.

Tohib ikka ja ma ei vaata isegi viltu, kui kõik eestlased räägiksid vabalt vene keeles. Rohkem oli mõte sellele teemale, et tehke siis rohkem eestikeelseid lapsi, sest vene lapsed nagunii suhtlevad palju omavahel ja lõpuks räägivad ikka vene keeles. Seega venelased, keda mina tean, on töökad, kuid siiski räägivad vene keeles ja tööl samuti, kui ikka võimalust avaneb.

+3
-16
Please wait...

Postitas:
Kägu

Veri on paksem st. See oli mõte.

+2
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ülinõme on, kui mõni välismaal elav inimene siia selliseid asju näpuga näitama tuleb.

Buss sõitis Tallinnast Narva poole. Kõrvu istuvad eesti keskealised naised rääkisid normaalse valjusega oma külauudiseid. Kusagil peale Rakveret kargas nende juurde mingi purjus venelane ja käratas ehmunud muttidele peale, et Eesti keeles enam ei räägi. Annan vastu ebalnikut, kui siin bussis veel tšuhnaa keelt kuulen! Ja ega kuni Jõhvini polnudki enam midagi kuulda. Seal läksid naised maha.

Ma sooviksin, et see “ülinõme üks nendest ähvarduse saanust oleks olnud

+24
-4
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ülinõme on, kui mõni välismaal elav inimene siia selliseid asju näpuga näitama tuleb.

Mis seal häbeneda, Tallinn ongi vene linn, eestlasi elab seal vähem kui pool.

+8
-11
Please wait...

Postitas:
Kägu

Minu arust enne tänaval valju häälega rääkimine kui eestlase puhisemine.

+2
-17
Please wait...

Postitas:
Kägu

Nõus. Vahel on tunne nagu oleks ise turist.

Tööl räägin vene keelt aga muidu mitte. Ise kliendina ootan eesti keelset suhtlemist ja vene keeles kunagi ei vasta. Vene mammid on palunud minult kui teiselt külastajalt kaupluses abi mingi toote leidmisel või näe nad lugeda silti, siis vastan eesti keeles ja pole minu mure kui aru ei saa.  Samuti bussis vms kohas.

Aga tundub tõesti, et eestlasi on vähemuses ja mitte ainult Tallinnas.

+23
-5
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kas pealinlased tõesti imestavad, et venelastel siin meri põlvini? Aga nad ongi ju eelistatud kodanikud, võrreldes eestlastega. Olete ikka käinud Lasnamäel ja imetlenud sealseid uusi teid, suuri parke – käige korra ära Tondiraba pargis! – või kaubanduskeskusi, arstikeskusi, jää- ja tennisehalle, ei jõua üles lugeda, mis siia viimastel aastatel kerkinud on. Uued bussid vuravad iga 10 min järel kesklinna või Stroomi randa ja tagasi, peatselt ühendab Piritat Lasnamäega rattatee jne jne. Teate ikka, kui palju tasuta huviharidust seal vene lastele pakutakse? Või prügivedu – ükskõik, kui suur diivan või sektsioonkapp prügikasti kõrvale toetatakse, kõik viiakse tasuta ära.  Lasnamäel elab 118,5 tuhat elanikku, teadagi mis rahvusest. See on võrreldes teiste linnaosadega x-kordselt eelisarendatud, sinu rahaga ülesvuntsitud hüpersuper linnaosa, kuhu eestlased vanast harjumusest ei taha ninagi pista ja petavad ennast, et tegu mingi slummiga. Ohei, seal põlistatakse nende hüvede ja valijate häältega praegust linnavõimu, mis on ei-tea-kui-kaua-juba keskerakonna poolt kaaperdatud. Pealinn ongi venelaste kaaperdatud, ammu juba. Nimi võiks olla mitte Tallinn vaid Kolõvan.

+35
-3
Please wait...

Postitas:
Kägu

Teise rahvuse kohta “venkud” öelda on muidugi väga kena ja väärikas tase. Vähem pimedat viha ja rohkem mõistust.

Praegu maailmas toimuva valguses ma tõepoolest tunnen, et venelased kui rahvus on mulle ebameeldiv ja ütlen nende kohta südamerahus venkud.

Minumeelest on see ka madal ja nõme. Olen terve elu elanud ja töötanud Tallinnas ja loomulikult on mul olnud ka palju vene emakeelega kolleege, on ka täna. 99% nendest on absoluutselt selle sõja ja terrori vastu. Väga nõme on selline silmaklappidega sildistamine. Inimene ei saa valida enda rahvust, emakeelt ja peret. Samas kui inimene on igati kõik teinud, et enda koduriigis vääriline kodanik ja elanik olla, siis on lihtsalt vastik kui mingi tont tuleb kõiki sildistama null teadmiste põhjalt. Ärme jumalaeest kedagi ega kusagil sildista ega hukka mõista, aga praegu on väga popp lihtsalt vene juurtega inimeste sildistamine ja tühjalt kohalt hukka mõistmine. Vastik lihtsalt. Olen absoluutselt Venemaa tegevuse vastane. Sõja vastane. Tegutsen ka vanatajlokuna ukrainlaste heaks ja oleme ka enda ettevõttesse ukrainlasi palganud, ka elukohaga aidanud. Samas olen täiesti seda meelt, et inimese üle otsustan ma inimese järgi. Mitte tema soo, orientatsiooni, hobide või rahvuse järgi. Sama tahan, et ka minu enda puhul tehtaks.

+13
-18
Please wait...

Postitas:
Kägu

Buss sõitis Tallinnast Narva poole. Kõrvu istuvad eesti keskealised naised rääkisid normaalse valjusega oma külauudiseid. Kusagil peale Rakveret kargas nende juurde mingi purjus venelane ja käratas ehmunud muttidele peale, et Eesti keeles enam ei räägi. Annan vastu ebalnikut, kui siin bussis veel tšuhnaa keelt kuulen! Ja ega kuni Jõhvini polnudki enam midagi kuulda. Seal läksid naised maha.

Minu ema poleks vist uneski vait jäänud. Lasta mingil joodikust vandil oma suu kinni panna … tal oleks ikka kuni Jõhvini ja edasi sellist eesti- ja venekeelset sõimu tulnud et oi-oi-oi. Ja eks ta ongi neid umbkeelseid venelasi  ühistranspordis jm ka sõimanud, kui mõni seal liialt midagi ette kujutama on hakanud.  Varem oli nagu piinlik, aga nüüd meenutan selliseid seiku  suure heldimusega.

+31
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Samas kui inimene on igati kõik teinud, et enda koduriigis vääriline kodanik ja elanik olla, 

Kas sa teemat üldse lugesid, vastuseid lugesid? Siin on jutt ju nendest, kes 50 või 30 aasta jooksul pole suvatsenud riigikeelt ära õppida.

Eriti häirib venelase iseenesestmõistetavus, olgu kaupluses teenindajaga või ükskõik kus. Kõigepealt KÜSI, kas see on üldse okei vene keeles lihtsalt rääkima hakata. Kas põliselanik üldse tahab sinuga vene keeles rääkida, seda esiteks. Kas ta oskab vene keelt jne.

Olen täpselt sama kui eelkõneleja. Ka mult vahel poes või tänav mõni venelane midagi küsib, vastan eesti keeles või palun küsimust eesti k korrata. Saab aru, ei saa, pole minu mure. Aga esimesena oleks loogiline küsida muidugi eesti keeles, kui selgub, et teine on ka venelane, siis alles lase vene k edasi.

Oma töös ma ei pea vene k kasutama, enne Venemaa kodanikega paar sõna viisakusest rääkisin vene keeles.
Pole mõtet muidugi, asi on lihtne – kohaliku venelasega eesti k, turistiga inglise keel.

+19
-5
Please wait...

Postitas:
Kägu

Elan Tallinna lähivallas ja siiani kuulsin vene keelt harvadel juhtudel, enamasti poes. Sel suvel on vene keelt kuulda kõikjal, mänguväljakutel, rannas, jalutades. Ise olen mõelnud, et äkki on ukrainlased, neidki ju on Eestisse mitukümmend tuhat tulnud mõne kuuga.

+24
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Samas kui inimene on igati kõik teinud, et enda koduriigis vääriline kodanik ja elanik olla,

Kas sa teemat üldse lugesid, vastuseid lugesid? Siin on jutt ju nendest, kes 50 või 30 aasta jooksul pole suvatsenud riigikeelt ära õppida.

Eriti häirib venelase iseenesestmõistetavus, olgu kaupluses teenindajaga või ükskõik kus. Kõigepealt KÜSI, kas see on üldse okei vene keeles lihtsalt rääkima hakata. Kas põliselanik üldse tahab sinuga vene keeles rääkida, seda esiteks. Kas ta oskab vene keelt jne.

Olen täpselt sama kui eelkõneleja. Ka mult vahel poes või tänav mõni venelane midagi küsib, vastan eesti keeles või palun küsimust eesti k korrata. Saab aru, ei saa, pole minu mure. Aga esimesena oleks loogiline küsida muidugi eesti keeles, kui selgub, et teine on ka venelane, siis alles lase vene k edasi.

Oma töös ma ei pea vene k kasutama, enne Venemaa kodanikega paar sõna viisakusest rääkisin vene keeles.

Pole mõtet muidugi, asi on lihtne – kohaliku venelasega eesti k, turistiga inglise keel.

Mina lugesin teemat. Kuidas see välismaalt tulnud turist muidu eristas, et need inimesed, keda ta kuulis tänaval vene keeles rääkimas, on siin 30 aastat elanud ja pole siiani eesti keelt ära õppinud? Mis keeles teemaalgataja ise muidu seal välismaal näiteks külla saabunud eestlasest sõbrannaga räägib?

+12
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kahjuks on Baltimaade demograafia selline, et paljud põliselanikud on lihtsalt läände jalga lasknud (seega sünnib meil vähem lapsi). Praegu hakkavad lapsesaamise ikka jõudma 1990ndatel sündinud. Pärast taasiseseisvumist oli rahvastiku juurdekasv oli eriti madal ja eks näeme, palju üldse lapsi lähiajal sündima hakkab. Kahjuks tahes tahtmata peab (vist?) mujalt inimesi siia piirkonda juurde tulema, kuna me ise ei väärtusta piisavalt oma põlisrahva jätkumist. Tean-tean, meil see ematoetus ja kolme lapse pealt peretoetus paarsada eurot. Samas nt minul naisena on jällegi tunne, et tööl käimisel/tööle saamisel pole lastehunnik teab mis plussiks (pere kõrvalt töötamine pole väärtustatud ja soositud — oma asi, kuidas hakkama saad ja mida vähem oma vääksudest räägid, seda parem). Samuti oht, et perekonna lagunemise korral tõmmatakse mind üldse lastest lagedaks (peab ju mõlemal vanemam 50/50 suhtlusõigus olema — mis siis, et enamikel juhtudel on laste kasvatamise puhul naine ikkagi see põhivastutaja). Seega olen otsustanud vaid ühe lapsega piirduda, kuna rohkemate saamise puhul läheb mu elu liiga keerukaks. Kokkuvõtlikult öeldes on mul tunne, et ühiskonnas ei väärtustata eriti perekonda ja laste kasvatamist. Häda korral ei tulda ühiskondlikult appi, vaid öeldakse, et kasvata ise oma tittesid ja kes käskis neid üldse saada — saagu igaüks nii palju lapsi, kui jõuab ise üles kasvatada. Aga vot jõuangi üksi vaid ühe lapse üles kasvatada, mitte rohkem. See aga pole rahva jätkumiseks piisav. Ilmselt paljud naised tunnevad niimoodi. Samuti asjaolu, et meil elu on nõnda kallis kui nt Põhjamaades, samas palgad 2-3 korda madalamad. Elektrihinda krutitakse aga juurde, arve oli juba eelmisel talvel 400-500 eurot, samas riigifirma Eesti Energia teenib rekordkasumeid. Miks siis riik ei mõtle sellele, et noortel oleks võimalikult lihtne lapsi kasvatada? Lubati küll nn kolme lapse toetust tõsta, kuid talvel lajatatakse ilmselt juba 700-800 euroste elektriarvetega.

Seega paraku meil toimubki praegu slaavistumine, sest Ukrainas ja Venemaal on olukord veel halvem ja nemad tahavad siia elama tulla. Mina ise pole koolis vene keelt õppinud ja paraku ei oska pagulastega seetõttu eriti suhelda. Ukrainast ja Venemaalt tulnud aga ei oska enamasti inglise keelt. Töökoht mul samuti ei nõua vene keelt ja ma elan maakonnas, kud elanikkonnast on ehk 10% venelased. Siin oskavad kohalikud venelased õnneks hästi eesti keelt (ehk välja arvatud mõni vanem pensionär). Samas poes ja tänaval kuulen varasemalt tunduvalt rohkem vene keelt. Olen mõelnud enda jaoks niimoodi, et ma ei hakka vene keelt õppima. Juhul kui mingi hetk puuduliku vene keele oskuse tõttu enam tööle ei saa, siis lihtsalt lahkun siit riigist. Ma ei ole selle peale surutud venestamisega nõus. Ma olen 25% osas Leedu päritolu ja olen mõelnud sinna tagavaravariandina elama minna. Leedus on õnneks valdav osa elanikest põlisrahvas. Pigem õpin oma vanavanema keelt, kui seda peale surutud vene keelt. Vot nii mõtleb üks noor inimene.

+12
-5
Please wait...

Postitas:
Kägu

Bussis võiks jah vaikselt suhelda. Mina ei soovi küla uudistega kursis olla.

+5
-5
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kuidas see välismaalt tulnud turist muidu eristas, et need inimesed, keda ta kuulis tänaval vene keeles rääkimas, on siin 30 aastat elanud ja pole siiani eesti keelt ära õppinud?

See ei muuda ju fakti, et avalikus ruumis on kuulda massiliselt vene keelt. Ei taha kuulda, ei naudi seda.

Eesti on nii väike, ülejäänud maailmas nagunii ei kuule eesti keelt, selge see. Sellel väiksel maalapil ju ometi võiks olla see õigus.

+15
-5
Please wait...

Postitas:
Kägu

Tallinna on tegelikult ka muid rahvused väga palju, eriti Mustamäel.

+3
-3
Please wait...

Postitas:
Kägu

Teise rahvuse kohta “venkud” öelda on muidugi väga kena ja väärikas tase. Vähem pimedat viha ja rohkem mõistust.

Praegu maailmas toimuva valguses ma tõepoolest tunnen, et venelased kui rahvus on mulle ebameeldiv ja ütlen nende kohta südamerahus venkud.

Minumeelest on see ka madal ja nõme. Olen terve elu elanud ja töötanud Tallinnas ja loomulikult on mul olnud ka palju vene emakeelega kolleege, on ka täna. 99% nendest on absoluutselt selle sõja ja terrori vastu. Väga nõme on selline silmaklappidega sildistamine. Inimene ei saa valida enda rahvust, emakeelt ja peret. Samas kui inimene on igati kõik teinud, et enda koduriigis vääriline kodanik ja elanik olla, siis on lihtsalt vastik kui mingi tont tuleb kõiki sildistama null teadmiste põhjalt. Ärme jumalaeest kedagi ega kusagil sildista ega hukka mõista, aga praegu on väga popp lihtsalt vene juurtega inimeste sildistamine ja tühjalt kohalt hukka mõistmine. Vastik lihtsalt. Olen absoluutselt Venemaa tegevuse vastane. Sõja vastane. Tegutsen ka vanatajlokuna ukrainlaste heaks ja oleme ka enda ettevõttesse ukrainlasi palganud, ka elukohaga aidanud. Samas olen täiesti seda meelt, et inimese üle otsustan ma inimese järgi. Mitte tema soo, orientatsiooni, hobide või rahvuse järgi. Sama tahan, et ka minu enda puhul tehtaks.

Kas need venelased on eesti keele ikka ära õppinud või eeldavad, et sina nendega vene keelt räägid?

+12
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ma ei ela juba mitu aastakümmet Eestis. Olen ise pärit Hiiumaalt ja tavaliselt viib sõit lennujaamast kohe edasi, seega ei olnud ma vaat et kümme aastat Tallinnas ringi käinud ja aega veetnud. Sel suvel võtsime selle perega ette ja veetsime nädal aega Tallinna. Muidu oli see ülitore aeg, ent üllatas, et Tallinnas on ikka hullult palju venelasi! Tõesti häirivalt palju. Ma tõesti ei kujutanud ette, et venkusid meie pealinnas siiamaani veel nii palju kuulda on. Praegu ei ole ju ka vene turiste tõenäoliselt nii palju, nii et küllap need ikka kohalikud on. Masendav! Oleks justkui nõukaaega tagasi sattunud. Mis integratsioonist me räägime?!

Nagu päriselt? Inimene on ise oma kodumaa hüljanud, eesti iibesse, kultuuri ja majandusse pole juba aastakümneid panustanud ja nüüd nutab, et kaugeks jäänud kodumaal domineerivad muukeelsed inimesed?

Kahju küll, aga loodus tühja kohta ei salli. Umbes 20% eestlasest on kolinud välismaale paremat elu nautima ja teiste maade iivet, majandust ja kultuuri parandama. Kui sellised Eestis suvepuhkust veetmas käivad, ei ole neil mingit õigust teha kriitilisi märkusi selle kohta, kuidas meie, kohalikud siin üritame ellu jääda ja Eestit kuidagi alles hoida. Kui ei meeldi see vene keel, eks tulge siis tagasi, sünnitage ja kasvatage üles trobikond eesti lapsi. Vastasel juhul ei ole teil mingit õigust kobiseda.

+27
-11
Please wait...

Postitas:
Kägu

Üks migrant teise üle ärplemas. Tase.

Mu majas võib leida ehk kümmekond eri rahvuste esindajaid. Sh nt Pakistan, Türgi, Norra, Nigeeria. Kõik saavad rahumeelselt läbi, sest see on meie kodu. Pakistaanlane õppis eelmine talv lumerookimisegi ära.

+18
-5
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kas need venelased on eesti keele ikka ära õppinud või eeldavad, et sina nendega vene keelt räägid?

Loomulikult nad räägivad eesti keelt. Mina isiklikult isegi ei oska vene keelt ja meie erialal ei oleks ka kuidagi võimalik riigikeelt mitte osata. Kirjutasin ju üsna selgelt, et nad on omaltpoolt kõik teinud, et Eesti riigis väärikalt elada.

+10
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mu majas võib leida ehk kümmekond eri rahvuste esindajaid. Sh nt Pakistan, Türgi, Norra, Nigeeria. Kõik saavad rahumeelselt läbi, sest see on meie kodu. Pakistaanlane õppis eelmine talv lumerookimisegi ära.

Kes sul siin teemas migrant on?

+1
-7
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kuidas see välismaalt tulnud turist muidu eristas, et need inimesed, keda ta kuulis tänaval vene keeles rääkimas, on siin 30 aastat elanud ja pole siiani eesti keelt ära õppinud?

See ei muuda ju fakti, et avalikus ruumis on kuulda massiliselt vene keelt. Ei taha kuulda, ei naudi seda.

Eesti on nii väike, ülejäänud maailmas nagunii ei kuule eesti keelt, selge see. Sellel väiksel maalapil ju ometi võiks olla see õigus.

Teemaalgataja on küll ku viimane inimene, kes peaks sõna võtma. Üks pagulane kirub teisi, veits hale 😃😃

+19
-5
Please wait...

Postitas:
Kägu

Olen absoluutselt nõus. Mulle käib nii kohutavalt närvidele see ruslus meie omal maal. Olen ka suveti pigem Tln-st ära ja kui siiakanti ikka satun, siis tõesti, kaubanduskeskustes on valdavalt venealsed, tänaval jalutavad venelased, Vanallinnas sain üldse šoki, seal on nüüd lisaks venelastele vist ka ukrainlased, kogu tänavapilt on taas aastast 90, lisandunud hordide viisi pardimokkasid.

JUBE!

Ma ei kuulu siia – võõras omal kodumaal.

Ma ei taha kuulda ega näha neid lällavaid venelasi, kuigi ma vene keelt räägin, siis kui keegi vähegi minu poole vene keeles pöördub, ütlen, et ei räägi! Rohkemat ma nende mitteheaoluks teha ei saa.

+24
-11
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mina ei taha näha mitte ühtegi lällavat inimest. Miskipärast on ntx Pärnus väga palju lällavaid eestlaseid.

Võikui me vaatame, mis toimus Võsu rannafestivalil. Ilged purjus tüdrukud ja poisid. Ja kõik puha eestlased.

+12
-7
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mina elan juba aastaid tallinnas ja mind üllatab see, et meil on siin nii palju venelasi, kes peavad eestit ikkagi venemaa osaks. Lisaks, nende meelest okupeerimist ei toimunud, nemad tulid ja aitasid meid. Me peaksime tänulikud olema, et meil on lasnamägi, mustamägi ja õismägi. Kui nemad ei oleks meile neid ehitanud, siis meil ei oleks siin mitte midagi. Nemad tõid meile kultuuri ja me oleme ikka uskumatult tänamatud.

+20
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ma ei ela juba mitu aastakümmet Eestis. Olen ise pärit Hiiumaalt ja tavaliselt viib sõit lennujaamast kohe edasi, seega ei olnud ma vaat et kümme aastat Tallinnas ringi käinud ja aega veetnud. Sel suvel võtsime selle perega ette ja veetsime nädal aega Tallinna. Muidu oli see ülitore aeg, ent üllatas, et Tallinnas on ikka hullult palju venelasi! Tõesti häirivalt palju. Ma tõesti ei kujutanud ette, et venkusid meie pealinnas siiamaani veel nii palju kuulda on. Praegu ei ole ju ka vene turiste tõenäoliselt nii palju, nii et küllap need ikka kohalikud on. Masendav! Oleks justkui nõukaaega tagasi sattunud. Mis integratsioonist me räägime?!

Nagu päriselt? Inimene on ise oma kodumaa hüljanud, eesti iibesse, kultuuri ja majandusse pole juba aastakümneid panustanud ja nüüd nutab, et kaugeks jäänud kodumaal domineerivad muukeelsed inimesed?

Kahju küll, aga loodus tühja kohta ei salli. Umbes 20% eestlasest on kolinud välismaale paremat elu nautima ja teiste maade iivet, majandust ja kultuuri parandama. Kui sellised Eestis suvepuhkust veetmas käivad, ei ole neil mingit õigust teha kriitilisi märkusi selle kohta, kuidas meie, kohalikud siin üritame ellu jääda ja Eestit kuidagi alles hoida. Kui ei meeldi see vene keel, eks tulge siis tagasi, sünnitage ja kasvatage üles trobikond eesti lapsi. Vastasel juhul ei ole teil mingit õigust kobiseda.

No ikka tuli ära see kodumaa hülgamise jutt! 🙂

Kui ma 20 aastat tagasi välismaale kolisin, ei tulnud ma siia mugavamat elu otsima, vaid mind saadeti siia töökoha kaudu tööülesannete tõttu.  Mitu head aastat töötasingi Eesti riigi heaks. (Hiljem, tõsi küll, vahetasin töökohta ja – mis seal pattu salata –  abiellusin kohalikuga.) Esimese asjana pärast kolimist hakkasin kohalikku keelt õppima – minu meelest on see elementaarne, suhtumise ja respekti küsimus. Praeguseks valdan kohalikku keelt vabalt.

Oma kolme lapsega olen nende sünnist saati eesti keelt rääkinud, nad oskavad seda võrdlemisi hästi. Jah, me suhtleme omavahel eesti keeles, aga me ei lärma selles keeles tänaval, vaid hoiame pigem madalat profiili. Sellest sügisest hakkab üks mu lastest Eesti kõrgkoolis õppima ja kavatseb Eestisse elama asuda. Nii et olen minagi võõrsil elamisest hoolimata mingil määral sünnimaa heaollu panustanud.

+11
-10
Please wait...

Postitas:
Kägu

Sel suvel ilmselt traavisid Tallinnas igal pool hoopis sõjapõgenikest ukrainlased ringi, kelle keel, temperament ja välimus on venelastega nii sarnane, et võib segi ajada küll. Kuna neile oli ühistransport, kõik muuseumid jms tasuta, siis ilmselt tegelesid just nemad põhiliselt linna ja selle vaatamisväärsustega tutvumisega.

+15
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Aga kobi siis kodust välja ja kutsu oma eestlastest sõbrad- sugulased ka kaasa.
Eestlane istub toas, vahib nutiseadmes ja kirub venelasi, kes käivad parkides jalutamas.

+8
-7
Please wait...

Postitas:
Kägu

TA, kes arvstavasti kohtus ukraina sõjapõgenikega. Kes on ka migrandid.

Vaevalt et TA oma kohalikku keelt paari kuuga vabslt valdas.

+2
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

TA, kes arvstavasti kohtus ukraina sõjapõgenikega. Kes on ka migrandid.

Vaevalt et TA oma kohalikku keelt paari kuuga vabslt valdas.

Et siis siin ei ole hunnik venelasi, kes eesti keelt ei oska? Kõik, kes venekeelt räägivad, on ukrainlased?

+5
-6
Please wait...

Näitan 30 postitust - vahemik 31 kuni 60 (kokku 401 )

Esileht Ajaviite- ja muud jutud Venelaste Tallinn