Olen keskealine,minule määrati verevedeldaja Xarelto.Ja on diagnoositud kodade virvendus.Nüüd on tekkinud mul tugev igemete veritsus.Xarelto kõrvaltoimete nimekirjas on see kõrvaltoime kirjas ja märge on veel juures -“väga sageli.” Xarelto annus on 20mg(maksimum annus) Olukorda ei paranda spets.suuveesi(Paradontax) ja spets.hambapasta. Kardioloog ütles ravi alguses et annus peab olema kindlalt 20mg.Seega on mul oht kaotada kõik oma hambad(parodontiit) Ja olen varsti hambutu? Kui verevedeldajat ära jätta ei või ja annust vähendada ka ei või siis ei ole ju rohkem variante.
Esileht › Ilu ja tervis › Verdevedeldaja kõrvaltoime
Teema: Verdevedeldaja kõrvaltoime

Variante ikkagi on. Pöördu esmalt kardioloogi juurde ja kurda muret. Arst määrab sulle võib-olla mõne muu ravimi. Ei ole nii, et ühte asja ravides lastakse teisel asjal otsast ära mädaneda. Suu seisukord on otseses seoses südametervisega.
Pöördu ka hambaarsti juurde ja kurda muret. Parodontax ei pruugi olla sinu olukorras üldse parim vahend ja ehk määratakse mingi muu ravim ja toetavad vahendid, millest ka abi on.

Kas elektrilise harjaga pestes ka veritsevad?

Kas elektrilise harjaga pestes ka veritsevad?
Ei mul ei ole elektrilist hambaharja. Kas elektriga hambahari on tõesti parem? Mida see siis teistmoodi teeb? Hetkel kasutan väga pehmeid Tepe ja Jordan hambaharju.

Ikka kõigepealt kurda arstile, kes rohu välja kirjutas.

Ega igemete veritsemine ei põhjusta parodontiiti, vaid parodontiit on kõige sagedasem igemete veritsuse põhjus. Samuti võib põhjuseks olla nt antikoagulant, rasedus vm. Üldiselt ei kuku rasedatel hambad suust välja ja antikoagulandi tarvitajal ka mitte. 🙂 Tegemist on siiski võrdlemisi tühise kõrvaltoimega, kuid hambaarstiga soovitan siiski nõu pidada.
20 mg x 1 on Xarelto tavadoos, vähem määratakse vaid mõningate raskete kaasnevate haiguste korral või väga eakatele pt-dele, neil on doos 15 mg. Veel väiksemat doosi kirjutatakse vaid süvaveeni tromboosi profülaktikaks ilma kodade virvenduseta patsientidele.

Ikka kõigepealt kurda arstile, kes rohu välja kirjutas.
Ta ei oska!
Sellise ravimi kasutamise korral piisab pisukesest kõksust “vastu uksepiita” ja ongi sinikas.

Sul ei veritse ju igemed mitte igemepõletiku pärast vaid see on su ravimi kõrvaltoime, seega pole põhjust kahtlustada, et hambad kohe välja kukkuma hakkavad.
Kas selle verevedeldajaga ei ole määratud, et kuu-kahe tagant peab käima vereproovis kontrollis? Kindlasti tuleb arstiga rääkida, iseeneslikud verejooksud, kergestitekkivad sinikad jne tähendab ju ikkagi seda, et verevedeldaja on liia kange.

Sul ei veritse ju igemed mitte igemepõletiku pärast vaid see on su ravimi kõrvaltoime, seega pole põhjust kahtlustada, et hambad kohe välja kukkuma hakkavad.
Kas selle verevedeldajaga ei ole määratud, et kuu-kahe tagant peab käima vereproovis kontrollis? Kindlasti tuleb arstiga rääkida, iseeneslikud verejooksud, kergestitekkivad sinikad jne tähendab ju ikkagi seda, et verevedeldaja on liia kange.
Kergesti tekkivad sinikad, iselimiteeruv ninaveritsus või igemete veritsus kohe kindlasti ei tähenda, et antikoagulant on liiga kange. Need on ootuspärased kõrvaltoimed, millega üldjuhul tuleb leppida, kui soovida, et ravim oma funktsiooni täidaks.
Ohtlik on seedetrakti veritsus, urotrakti veritsus, nende puhul tuleb raviskeem muutmist arutada. Vahel võivad ka korduvad nt liigesesisesed verejooksud limiteerivaks faktoriks osutuda, aga sinikate, igemete või nina vähese veritsuse tõttu küll ükski adekvaatne arst raviskeemi ei muuda. Kui verd on vaja vedeldada insuldi profülaktikaks, siis paratamatult kaasneb sellega väiksemaid kõrvaltoimeid.

Esileht › Ilu ja tervis › Verdevedeldaja kõrvaltoime