Olen teemaalgatajaga nõus. Räägitakse ainult, kuidas peaks käituma, aga ikka läheb vanaviisi edasi. Ise töötan kodukontoris, siseruumidest käin avalikes kohtades ainult toidupoes, siis ka valin kellaaega, et oleks vähe inimesi, sõpradega kokku ei saa jne. Aga kui vaadata, kuidas Tallinna ja Harjumaa nakatumisnumbrid kasvavad, siis tuleb masendus peale. Üksikute inimeste pingutusest pole kasu, kui mingi osa inimesi ikka enda ja teiste tervisele sülitavad.
Ma enam ei loodagi, et pärast koolivaheaega saan jälle lapsed kooli saata. Siis hakkab see kiun (ka minu enda poolt) distantsõppe teemal, aga just praegu oleks aeg teha midagi ka selleks, et seda ei juhtuks. Täna poole kõrvaga kuulasin oma laste distantsõppe tunde, no ei ole distantsil samad võimalused, mis kontaktõppel, kelle hakkis nett, kes ei näinud järgmist ekraani, mis õpetaja näitas, kes ei saanud õigel ajal vastata jne. Kurnav nii lastele kui ka õpetajatele.
Haiglad ähvardavad kogu plaanilise ravi lõpetada, katkestused juba on. Ka mina olen seda osalist katkestust juba tunda saanud, minu operatsioon lükkus edasi, teadmata ajale. Ilmselt on minusuguseid veelgi, kes juba ravile ei pääse, jaanuariks-veebruariks on neid veelgi kogunenud.
Esialgne vaktsiinikogus, mis Eesti saab, on nii kaduvväike, et ega seda muuks ei jätkugi, kui meedikute vaktsineerimiseks, aga see ei päästa olukorda.
Samas oleks praegu ideaalne aeg nakatumisahelate katkestamiseks – kooli ei toimu, trenne ei toimu lastel, paljudes ettevõtetes tulevad puhkused või kollektiivpuhkused. Väga hästi saaks praegu kontakte piirata, aga mida teevad inimesed? Vastupidi, muudavad selle võimaluse katastroofiks, ikka vaja kokku saada, mingeid ühisüritusi korraldada, ilmtingimata kuskil käia. Tehke veebis, igaüks oma kännu otsas, milleks on vaja ninapidi sellisel ajal kokku saada. Arvavad, et koroona on miski, mis puudutab kuskil kedagi teist, et kuni ise ei ole üks neist 300+ inimesest, kes haiglas on, siis ongi kõik nagu korras.
Kasutaja on kirjutanud teemasse 2 korda. Täpsemalt 22.12 17:52; 22.12 18:07;