kuidas hakite? Kas on mingi nõks, et noa ja näppude külge ei kleepuks?
Teema: Võid väikesteks tükkideks
Miks peaks võid hakkima?
Nt kooki tehes on vahepeal vaja.
Külmkapikülmana ära tükeldada, ei hakka miskit külge. Ja enamasti lõigun paberi sees (ilma näppe kasutamata). Nuga üldiselt ei võta (külma) võid väga külge, mis jääb tõmban võikuubiku külge noaküljest ära.
Kui alles toasooja võid hakata hakkima siis ilmselt määrib rohkem.
hakin külmalt hästi peeneks, siis segan jahuga ja näpin veel sõrmedega. Külm või ei jää külge, eriti koos jahuga.
Just proovisin kuskil soovitatud nippi, et külma võid riivida – no see küll ei toiminud.
Koogi sisse ma lõikan paksud viilud või panen terve tüki. Hakkida pole midagi
Koogi sisse ma lõikan paksud viilud või panen terve tüki. Hakkida pole midagi
osad taignad on siiski nö kokkunäppimise tehnikaga, siis ei saa lihtsalt suurt tükki kasutada. Purutaigen näiteks – see ei jää isegi kombainiga sama hea kui sõrmede vahel tehtuna.
Kui ma teen muretainast, siis mina ei haki, vaid riivin jämeda riiviga. Ega see mingi niisugune sõmer ei jää nagu siis kui porgandit riivid, ikka kleepub, aga mu meelest parem, kiirem ja mugavam kui hakkides. Noaga hakkides ma nii peeneks seda ei saa kui riivides. Aga siis ikkagi kasutada jämedamat riivi, mitte peenikest.
Lõikan noaga väikesed tükid ja tõmban noa küljest mööda kausi äärt ära. Näppudega ei katsu võid, hoian ümbrispaberist kinni.
Või võib eelnevalt ka sügavkülma panna, et ta poole hakkimise pealt pehmeks ei läheks.
Koogi sisse ma lõikan paksud viilud või panen terve tüki. Hakkida pole midagi
osad taignad on siiski nö kokkunäppimise tehnikaga, siis ei saa lihtsalt suurt tükki kasutada. Purutaigen näiteks – see ei jää isegi kombainiga sama hea kui sõrmede vahel tehtuna.
No ma ei tea, mina teen purutainast nii nagu enne ütlesin ja pole mingit probleemi ????
Nägin kokasaadet kus või pandi natukeseks sügavkülma ja siis jämeda riiviga riiviti jahu sisse.
Koos jahuga ikka hakatakse väikseks hakkima või on tõesti kuhugi vaja panna juba väikesed võikuubikud?
Purutaigen näiteks – see ei jää isegi kombainiga sama hea kui sõrmede vahel tehtuna.
Purutaigna ja koogipealse puru näpin ma küll toasooja ja pehmena, miks oma elu raskeks teha, külma võid lõikuda ja mässata? On palju kergem, seguneb palju ühtlasemalt ja on sama hea.
Külmkapikülmana ära tükeldada, ei hakka miskit külge. Ja enamasti lõigun paberi sees (ilma näppe kasutamata). Nuga üldiselt ei võta (külma) võid väga külge, mis jääb tõmban võikuubiku külge noaküljest ära.
Kui alles toasooja võid hakata hakkima siis ilmselt määrib rohkem.
Mismoodi sa seda toasooja võid üldse hakid, see ju puha pehme?
Külmkapikülmana ära tükeldada, ei hakka miskit külge. Ja enamasti lõigun paberi sees (ilma näppe kasutamata). Nuga üldiselt ei võta (külma) võid väga külge, mis jääb tõmban võikuubiku külge noaküljest ära.
Kui alles toasooja võid hakata hakkima siis ilmselt määrib rohkem.
Mismoodi sa seda toasooja võid üldse hakid, see ju puha pehme?
Päris hakkida ilmselt ei saa, aga toasoojast nuga ikka läbi läheb. Ma toasooja ikka lõikan või sõrmede vahel murran ka väiksemaks enne kui nt purutainast teen, muidu võtab see suur võitükk alguses jahusisse ennast klompi. Iseenesest kui vaja juba kätega kallale minna siis ei ole oluline kui või määrib ja külge hakkab, saab noa küljest kätega liigse ära tõmmata ja tainasse. Võiseks saavad ju käed juba igal juhul.
Mina ei haki midagi – soojendan pliidil üles ja valan jahu sisse – ahjus nagunii sulab see kõik ära ja tulemus sama.
Puru koogi peale teen hoopis õliga.
Puru koogi peale teen hoopis õliga.
Lihtsalt ei.
Seda õpetas mulle hinnatud kokk. Ja on isegi parem, hoiab tekstuuri.
On inimestel ikka mured – näpud saavad võiseks!
On inimestel ikka mured – näpud saavad võiseks!
Ja võhiklik mure- või tuleb jahuga koos näppides kõik käte küljest niigi lahti, tundub, et osad siin ei oska lihtsalt purutainast teha…
Nt kooki tehes on vahepeal vaja.
Purukoogi jaoks hakid ju jahu ja suhkruga segi, midagi ei jää näppude külge.
Või võib eelnevalt ka sügavkülma panna, et ta poole hakkimise pealt pehmeks ei läheks.
Ja kuidas sa seda esimest poolt hakid kui see on läbi külmunud?
Kui hakkab külge, las hakkab, ei pea seda probleemiks.
Või hakkimiseks on spetsiaalne riistapuu (guugelda: pastry cutter).
Kätega ei ole sellepärast hea teha, et nende retseptide puhul peaks või võimalikult külm olema, aga käte soojus sulatab või liigselt üles. Mul endal on see pastry cutter olemas ja tõesti väga mugav kõigepealt sellega või tükeldada/purustada ja hiljem sellesama asjaga või ja jahu kokku hakkida.
Puru koogi peale teen hoopis õliga.
Lihtsalt ei.
Seda õpetas mulle hinnatud kokk. Ja on isegi parem, hoiab tekstuuri.
Julgen kahelda. Olen ise toidumaailmaga tihedalt seotud ning sellist kokka, kes õliga puru teeb, ma tööl kaua ei hoiaks.
No see hinnatud kokk võib ta ema või sõbranna olla, kes harjunud nii tegema ja kindlasti saab selgi moel täitsa maitsva koogi perele, aga kindlasti mitte selle õige krõbeda suussulava purukatte nagu võiga.