Esileht Kodunurk Võid väikesteks tükkideks

Näitan 28 postitust - vahemik 1 kuni 28 (kokku 28 )

Teema: Võid väikesteks tükkideks

Postitas:
Kägu

kuidas hakite? Kas on mingi nõks, et noa ja näppude külge ei kleepuks?

+1
-2
Please wait...
To report this post you need to login first.
Postitas:
Kägu

Miks peaks võid hakkima?

+2
-4
Please wait...
To report this post you need to login first.
Postitas:
Kägu

Nt kooki tehes on vahepeal vaja.

0
0
Please wait...
To report this post you need to login first.
Postitas:
Kägu

Külmkapikülmana ära tükeldada, ei hakka miskit külge. Ja enamasti lõigun paberi sees (ilma näppe kasutamata). Nuga üldiselt ei võta (külma) võid väga külge, mis jääb tõmban võikuubiku külge noaküljest ära.

Kui alles toasooja võid hakata hakkima siis ilmselt määrib rohkem.

+2
-1
Please wait...
To report this post you need to login first.
Postitas:
Kägu

hakin külmalt hästi peeneks, siis segan jahuga ja näpin veel sõrmedega. Külm või ei jää külge, eriti koos jahuga.

Just proovisin kuskil soovitatud nippi, et külma võid riivida – no see küll ei toiminud.

+3
-1
Please wait...
To report this post you need to login first.
Postitas:
Kägu

Koogi sisse ma lõikan paksud viilud või panen terve tüki. Hakkida pole midagi

0
-6
Please wait...
To report this post you need to login first.
Postitas:
Kägu

Koogi sisse ma lõikan paksud viilud või panen terve tüki. Hakkida pole midagi

osad taignad on siiski nö kokkunäppimise tehnikaga, siis ei saa lihtsalt suurt tükki kasutada. Purutaigen näiteks – see ei jää isegi kombainiga sama hea kui sõrmede vahel tehtuna.

+4
-1
Please wait...
To report this post you need to login first.
Postitas:
Kägu

Kui ma teen muretainast, siis mina ei haki, vaid riivin jämeda riiviga. Ega see mingi niisugune sõmer ei jää nagu siis kui porgandit riivid, ikka kleepub, aga mu meelest parem, kiirem ja mugavam kui hakkides. Noaga hakkides ma nii peeneks seda ei saa kui riivides. Aga siis ikkagi kasutada jämedamat riivi, mitte peenikest.

+2
0
Please wait...
To report this post you need to login first.
Postitas:
Kägu

Lõikan noaga väikesed tükid ja tõmban noa küljest mööda kausi äärt ära. Näppudega ei katsu võid, hoian ümbrispaberist kinni.

0
0
Please wait...
To report this post you need to login first.
Postitas:
Kägu

Või võib eelnevalt ka sügavkülma panna, et ta poole hakkimise pealt pehmeks ei läheks.

+1
0
Please wait...
To report this post you need to login first.
Postitas:
Kägu

Koogi sisse ma lõikan paksud viilud või panen terve tüki. Hakkida pole midagi

osad taignad on siiski nö kokkunäppimise tehnikaga, siis ei saa lihtsalt suurt tükki kasutada. Purutaigen näiteks – see ei jää isegi kombainiga sama hea kui sõrmede vahel tehtuna.

No ma ei tea, mina teen purutainast nii nagu enne ütlesin ja pole mingit probleemi ????

+1
-1
Please wait...
To report this post you need to login first.
Postitas:
Kägu

Nägin kokasaadet kus või pandi natukeseks sügavkülma ja siis jämeda riiviga riiviti jahu sisse.

+2
0
Please wait...
To report this post you need to login first.
Postitas:
Kägu

Koos jahuga ikka hakatakse väikseks hakkima või on tõesti kuhugi vaja panna juba väikesed võikuubikud?

+1
0
Please wait...
To report this post you need to login first.
Postitas:
Kägu

Purutaigen näiteks – see ei jää isegi kombainiga sama hea kui sõrmede vahel tehtuna.

Purutaigna ja koogipealse puru näpin ma küll toasooja ja pehmena, miks oma elu raskeks teha, külma võid lõikuda ja mässata? On palju kergem, seguneb palju ühtlasemalt ja on sama hea.

0
0
Please wait...
To report this post you need to login first.
Postitas:
Kägu

Külmkapikülmana ära tükeldada, ei hakka miskit külge. Ja enamasti lõigun paberi sees (ilma näppe kasutamata). Nuga üldiselt ei võta (külma) võid väga külge, mis jääb tõmban võikuubiku külge noaküljest ära.

Kui alles toasooja võid hakata hakkima siis ilmselt määrib rohkem.

Mismoodi sa seda toasooja võid üldse hakid, see ju puha pehme?

0
0
Please wait...
To report this post you need to login first.
Postitas:
Kägu

Külmkapikülmana ära tükeldada, ei hakka miskit külge. Ja enamasti lõigun paberi sees (ilma näppe kasutamata). Nuga üldiselt ei võta (külma) võid väga külge, mis jääb tõmban võikuubiku külge noaküljest ära.

Kui alles toasooja võid hakata hakkima siis ilmselt määrib rohkem.

Mismoodi sa seda toasooja võid üldse hakid, see ju puha pehme?

Päris hakkida ilmselt ei saa, aga toasoojast nuga ikka läbi läheb. Ma toasooja ikka lõikan või sõrmede vahel murran ka väiksemaks enne kui nt purutainast teen, muidu võtab see suur võitükk alguses jahusisse ennast klompi. Iseenesest kui vaja juba kätega kallale minna siis ei ole oluline kui või määrib ja külge hakkab, saab noa küljest kätega liigse ära tõmmata ja tainasse. Võiseks saavad ju käed juba igal juhul.

0
0
Please wait...
To report this post you need to login first.
Postitas:
Kägu

Mina ei haki midagi – soojendan pliidil üles ja valan jahu sisse – ahjus nagunii sulab see kõik ära ja tulemus sama.

0
-9
Please wait...
To report this post you need to login first.
Postitas:
Kägu

Puru koogi peale teen hoopis õliga.

0
-7
Please wait...
To report this post you need to login first.
Postitas:
Kägu

Puru koogi peale teen hoopis õliga.

Lihtsalt ei.

 

+10
0
Please wait...
To report this post you need to login first.
Postitas:
Kägu

Puru koogi peale teen hoopis õliga.

Lihtsalt ei.

Seda õpetas mulle hinnatud kokk. Ja on isegi parem, hoiab tekstuuri.

+1
-9
Please wait...
To report this post you need to login first.
Postitas:
Kägu

On inimestel ikka mured – näpud saavad võiseks!

+1
0
Please wait...
To report this post you need to login first.
Postitas:
Kägu

On inimestel ikka mured – näpud saavad võiseks!

Ja võhiklik mure- või tuleb jahuga koos näppides kõik käte küljest niigi lahti, tundub, et osad siin ei oska lihtsalt purutainast teha…

+4
0
Please wait...
To report this post you need to login first.
Postitas:
Kägu

Nt kooki tehes on vahepeal vaja.

Purukoogi jaoks hakid ju jahu ja suhkruga segi, midagi ei jää näppude külge.

+3
0
Please wait...
To report this post you need to login first.
Postitas:
Kägu

Või võib eelnevalt ka sügavkülma panna, et ta poole hakkimise pealt pehmeks ei läheks.

Ja kuidas sa seda esimest poolt hakid kui see on läbi külmunud?

+1
0
Please wait...
To report this post you need to login first.
Postitas:
Kägu

Kui hakkab külge, las hakkab, ei pea seda probleemiks.

0
0
Please wait...
To report this post you need to login first.
Postitas:
Kägu

Või hakkimiseks on spetsiaalne riistapuu (guugelda: pastry cutter).

Kätega ei ole sellepärast hea teha, et nende retseptide puhul peaks või võimalikult külm olema, aga käte soojus sulatab või liigselt üles. Mul endal on see pastry cutter olemas ja tõesti väga mugav kõigepealt sellega või tükeldada/purustada ja hiljem sellesama asjaga või ja jahu kokku hakkida.

0
0
Please wait...
To report this post you need to login first.
Postitas:
Kägu

Puru koogi peale teen hoopis õliga.

Lihtsalt ei.

Seda õpetas mulle hinnatud kokk. Ja on isegi parem, hoiab tekstuuri.

Julgen kahelda. Olen ise toidumaailmaga  tihedalt seotud ning sellist kokka, kes õliga puru teeb, ma tööl kaua ei hoiaks.

+5
0
Please wait...
To report this post you need to login first.
Postitas:
Kägu

No see hinnatud kokk võib ta ema või sõbranna olla, kes harjunud nii tegema ja kindlasti saab selgi moel täitsa maitsva koogi perele, aga kindlasti mitte selle õige krõbeda suussulava purukatte nagu võiga.

+4
0
Please wait...
To report this post you need to login first.
Näitan 28 postitust - vahemik 1 kuni 28 (kokku 28 )


Esileht Kodunurk Võid väikesteks tükkideks