Esileht Ajaviite- ja muud jutud Võiks selle kingihulluse lõpetada ükskord

Näitan 30 postitust - vahemik 1 kuni 30 (kokku 82 )

Teema: Võiks selle kingihulluse lõpetada ükskord

Postitas:
piiariin

Organiseeritakse lasteaias pakke, kuigi näiteks ühe lapse rühma mõlemad kasvatajad vihjasid, et ei ole vaja. Lisaks söögitädile ja abiõpetajale, 20 eurot lapse pealt. Mul on kaks last lasteaias ja üks koolis. Koolis organiseeritakse õpetajale, eelmisel aastal läks juba suureks tüliks vanemate vahel, et mida kinkida ja kas üldse kinkida, aga kõik unustatud. Kingiti käekell, mida pole õpetajal näinud (äkki kannab kodus, no ei tea). Nüüd tuli kiri, et teeme ühe lapse muusikaringis õpetajale paki ja teise lapse loovringi juhendajale paki. Üks laps 5 eurot nägu, teine 7. Vanema lapse trennis hakati täna samuti grupis arutama, et äkki teeks treenerile paki. Kui nüüd just tuli ka meie korteriühistu listi kiri, et võiks ühele inimesele paki teha, kes lund roogib (meil on lumerookimise teenus tellitud, aga sahk ei lükka autode kohti lahti, see on iga parkija enda teha ja meie seda ka teeme, kuid üks aktivist käib ja roogib teiste kohti ka).

See pakihullus viskab täielikult üle juba, kusjuures ei ole veel kohanud midagi vajalikku ja originaalset ettepanekut kinkide osas – ikka mingi gurmeekorvike, kinkekaardid, peened sallid, käpikud ja nagu mainitud käekell. Iga kord kui kingiteema õhku tuleb, olen ka suu lahti teinud ja öelnud, et ärme tee, aga inimesed ikka tahavad teha.

+104
-12
Please wait...
Kommentaarist on juba teavitatud
Postitas:
tsiilibiili

Ära lihtsalt osale.

+38
-4
Please wait...

Postitas:
tiigertungel

Õpetajatele pakkide tegemist ma pooldan. Kuigi jah, mitte korvikesi ega käpikuid, vaid kinkekaarti – see on kõige universaalsem. Õpetajad teevad pigem päris madala palga eest (eriti lasteaiaõpetajad) ikkagi väga olulist ja väga rasket tööd, neil on suur vastutus. Väikse kingiga selle tunnustamine tundub oluline. Õpetaja võib ise öelda, et pole vaja, aga oleks ka kohatu, kui ta ütleks, et “jaa, ootame kindlasti kinke!” 20 eurot tundub muidugi ka mulle natuke palju. Minu lapse rühmas on pandud vahemik, mille sees vastavalt perele võib korraldajale ülekande teha. Ka see kõige ülemine piir on 15 eur, mitte 20. Arvan, et kui need summad käivad üle jõu, tasuks seda uuesti ka väljendada – need, kes eest võtavad, ei pruugi mõista teiste perede olukordi ega tea ka täpselt, kui palju on teisi lapsi ja kulusid peres. Ütle otse, kui panustada ei saa, ei poolda nii suurt summat või üldse kingitegemist. Pea alati on neid peresid, kes osaleda ei saa või lihtsalt ei maksa.

+17
-30
Please wait...

Postitas:
donalola

Tee vastuvaidlemist mittevõimaldav ettepanek – kuna majanduslikud võimalused on peredel erinevad (eriti sel aastal), siis jõulupakkide jaoks kannab iga pere oma äranägemise järgi endale sobiva summa selle kogumisaktivisti kontole. Kel pole võimalik, ei osale.

Kindlal kuupäeval ostetakse kingitus kogunenud summa ulatuses.

Kasvatajad-õpetajad ei oota tegelikult neid kinke! Rääkimata õpetajate ebamugavusest ning laste õiglustunnet riivavast ebavõrdsusest – lastele toob ”jõuluvana” paki komme või raamatu vms pisikese nänni aga õpetaja saab suure gurmeekorvi vms.

+51
0
Please wait...

Postitas:
ArjuLoogiline

Nõus viimasega!

+16
0
Please wait...

Postitas:
moorike

20 eur lapse kohta on palju. Ütle julgelt, kui läheb liiale.

Meil taheti ka üks aasta 100 eur kinkekaarte teha ehk 300 eur rühma peale. Kurjutasingi, et võiks esmalt summa per laps mõelda, sh arvestada, et mitte kõigil pole 1 laps, ja siis vaadata, palju tuleb raha.

Tihti on mu meelest ühelapselised need suurushullustuses. Kogu tähelepanu ühel lapsel ja tema tegemistel ning kiputakse igat tegelast lapse elus ületähtsustama.

+47
0
Please wait...

Postitas:
k2oliis

Minul on tutvusringkonnas palju õpetajaid ja nemad ka ei oota kingitusi. Mitte viisakusest, vaid kohe päriselt ei ootagi. Mina arvan ka, et sellele kingituste tegemise hullusele tuleks pidurit tõmmata. Ka koolis tehtav loosipakk on tegelikult trini-tränile suunatud, ei saa nii väikese summa eest tänapäeva lapsele rõõmu kinkida, eriti, kui ei juhtu nii hästi kingisaajat teadma. Paki avamise põnevuse saab kenasti rahuldatud lapsevanem, kes lapsele jōulukingi teeb. Tean juhtumit, kus õpilane viis kingituse prügikasti kõigi nähes. Kohutav.. mille jaoks seda kooli loosipakki teha?

Sel aastal teen kingituse abikaasale ja tema mulle, et oleks väike üllatusmoment. Vanemate juurde tuleb jõuluvana, seal leppisime kokku, et täiskasvanud teevad endale ise kingituse. Ausalt öedes, päris huvitav, et mida siis kingitakse endale 😀 juba eelmisel aastal leppisime vanemate ja õdede-vendadega kokku, et kingitusi ei tee. Nüüd on laps suurem ja kuna tuleb jõuluvana, siis mingi kingi igaüks endale orgunnib.

+18
-2
Please wait...

Postitas:
kata85

Meie lasteaias oli ka 20€, aga see summa sisaldas kinki kolmele õpetajale ning lapsele.

+4
-2
Please wait...

Postitas:
tsupsti

20 eurot lapse kohta on ikka palju mis palju. Mina jätsin lasteaias maksmata, kasvataja ei olnud teab mis tarmukas. Koolis kogutakse 5 eurot lapse kohta, väga tore lapsesõbralik õpetaja, maksan heameelega. Huviringides viib igaüks ise õpetajale mida soovib.

+11
0
Please wait...

Postitas:
rootslane26

Mul on mitu last – ma siis reaalselt peaksin hakkama ennem raha korjama selle jaoks, et ainuüksi kõik õpetajad jms saaksid. Ei.
Sel aastak ka keegi ei korja ega tee, mida Me teeme lastega (väiksemad) joonistame kaardid ja vb siis piparkooke meie endi tehtud.
Naabrinaisele ja naabrimehele, kes meiega väga lähedased – teeme sama. Joonistame ja piparkooke.

joulud ei tähenda kingitusi

Meil lapsed ka ei saa sada kingitus. Jõuluvana toob ühe ja see kindlasti ei ole telefon, arvuti jms veel.
Küsimus pole ka rahakotis. Jõuluvana lihtsalt ei too selliseid kingitusi ja ma ei hakkagi lapsi opetama, et jõulud = kingitused. Ei, koosveedetud aeg on tähtsam ♥️

+17
-2
Please wait...

Postitas:
karmauhh

Ossa raks, luksuskingitusi tehakse või? Meie pere elab Saksamaal, siin koguti lasteaias 15€ nina pealt, aga selle eest saavad nänni 6 kasvatajat, 3 abikasvatajat, 3 bürootöötajat (st juhatus) ja kokk. Ehk siis kokku 13 inimest. Tagatipuks jääb jõulukohvik ära, (koroona möllab ja kõik teised viirused ka, mis eelmisel aastal olemata jäid) lubati, et jaanuaris tehakse ehk tagantjärele üritus. Nii et see kogumine isegi ei lange jõulueelsele ajale, kus peredel palju kulutusi on.
Nelja inimese jaoks 20€ on ikka liiast. Kui teil muidugi ei ole just mingi eralasteaed, kus käib 6 last rühmas vms.

+23
0
Please wait...

Postitas:
anonymous

Minu lapse klassis on juba algusest peale korjatud vaid 2-3€ lapse pealt. Ja kink õpetajale on olnud alati hoolega valitud ning südamlik. Sellise summaga ei ole kellelgi olnud kunagi kahju osaleda. 20€ lapse pealt kõlab nagu utoopia juba, no milleks?

+16
0
Please wait...

Postitas:
jallemina

Meie pere on selle kingihulluse juba mitu aastat tagasi lõpetanud. Iga pere teeb kinke oma pere piires (olen suure pere ema ja vanaema). Jõuluõhtul on iga pere oma kodus, oma kinkide ja traditsioonidega, ühel kokkulepitud päeval koguneme kõigi peredega (ca 20 inimest) ühisele jõuluõhtusöögile. Seal kinke ei jagata. Lastelastele jõuluks kinke ei tee, neile toob jõuluvana just need kingid, mida nende vanemad on valinud. Mina vahetan kinke koduselava lapsega.

Aga… mu peres on mitu pedagoogi ja igal aastal kurdavad nad jõulukinkide üle, mis vanemad organiseerivad. Nad EI TAHA neid, nad on seda ka sõnaselgelt öelnud, aga ikka organiseerib kamp aktiviste järjekordse gurmeekorvi või laste nimedega tassi! Õpetajate kodu ei ole kummist ometi.

Terve aasta saab siitsamastki lugeda materdamist, kuidas nt lasteaiaõpetajad pläkutavad omavahel või on ninapidi telefonis, aga jõulude ajal on kõik äkki teised emad ja pühendunud töötajad…

+24
-2
Please wait...

Postitas:
miina

20€ lapse kohta? Ma lihtsalt ei maksaks seda summat. Minu meelest see 3-5€ on maksimaalne, kui peab tegema. Ühe lapse õpetaja teatas, et laste jõuluaja tegemiste jaoks raha vaja. Palun 32€ üle kanada. Nädalase etteteatamisega. Varem ei ole sellest juttu olnud. Ei minu meelest tore, kui lapsed käivad ja teevad, aga sellises suuruses kulusid tahaks ette planeerida.

+13
0
Please wait...

Postitas:
Musil

20€ lapse pealt lasteaias on ikka megakallis ju! Meil oli 8€ (tehti kuuele: rühmaõpetajad + rühmast väljas, kes lastega tegelesid).

Pole kunagi selliseid suuri summasid maksnud, ei koolis ega lasteaias.

+8
0
Please wait...

Postitas:
donna-anna

Aga… mu peres on mitu pedagoogi ja igal aastal kurdavad nad jõulukinkide üle, mis vanemad organiseerivad. Nad EI TAHA neid, nad on seda ka sõnaselgelt öelnud, aga ikka organiseerib kamp aktiviste järjekordse gurmeekorvi või laste nimedega tassi! Õpetajate kodu ei ole kummist ometi.

Olen ka pedagoog ja paljud tuttavad on. Tahame küll kinke. Aga just nii, nagu tsiteeritav kirjutaski –  me ei taha mingeid asju, sest meie kodud ei ole kummist. Mingi suvaline kamp inimesi, kes oma lapse õpatajat ei tunnegi, ei suuda eales teha just seda õiget, vajalikku kinki. Ja selle pärast hindavadki õpetajad kinkekaarte. Kui mu lapsed veel lasteaias käisid, siis tegime oma õpetajatele seal kingiks justnimelt ümbriku, kus sees oli sularaha. Jäi ära ka see arutelu, et millise ostukeskuse kinkekaart oleks kõige otstarbekam 😊

+7
-22
Please wait...

Postitas:
tsupsti

Mul on mitu last – ma siis reaalselt peaksin hakkama ennem raha korjama selle jaoks, et ainuüksi kõik õpetajad jms saaksid. Ei.

Sel aastak ka keegi ei korja ega tee, mida Me teeme lastega (väiksemad) joonistame kaardid ja vb siis piparkooke meie endi tehtud.

Naabrinaisele ja naabrimehele, kes meiega väga lähedased – teeme sama. Joonistame ja piparkooke.

joulud ei tähenda kingitusi

Meil lapsed ka ei saa sada kingitus. Jõuluvana toob ühe ja see kindlasti ei ole telefon, arvuti jms veel.

Küsimus pole ka rahakotis. Jõuluvana lihtsalt ei too selliseid kingitusi ja ma ei hakkagi lapsi opetama, et jõulud = kingitused. Ei, koosveedetud aeg on tähtsam ♥️

Meie just ostame suuremad vajalikud asjad sünnipärvaks ja jõuludeks. Mitte vajalike pudi padi lihtsalt ei osta.

+2
-1
Please wait...

Postitas:
kata85

Meil koguti ka 20€, aga selle raha eest said kingid kolm õpetajat ning laps

0
0
Please wait...

Postitas:
mukk77

Ka mina ilmselt keelduks 20 eur maksmast õpetajate kingitustele. Koolis oli üks aasta mõned aastad tagasi nõue 10 eur lapse kohta. Mina keeldusin. Kusagil on piir ja 10×30=300 eur klassijuhataja kink on ületanud igasuguse piiri.

Mäletan oma laste lasteaia ajast, milline peavalu oli detsember. Meie lasteaias nõudsid kasvatajad päjapikundust ka veel tagatipuks. Iga vanem pidi viima 20 ühesugust asja. Koolis on läinud asi kergemaks järgmise lapsega. Põhikooli osas juba on olnud pigem klassi annetus loomade varjupaigale kusjuures iga laps paneb summa oma äranägemise järgi.

+13
0
Please wait...

Postitas:
Kaos

Minul on tutvusringkonnas palju õpetajaid ja nemad ka ei oota kingitusi. Mitte viisakusest, vaid kohe päriselt ei ootagi. Mina arvan ka, et sellele kingituste tegemise hullusele tuleks pidurit tõmmata. Ka koolis tehtav loosipakk on tegelikult trini-tränile suunatud, ei saa nii väikese summa eest tänapäeva lapsele rõõmu kinkida, eriti, kui ei juhtu nii hästi kingisaajat teadma. Paki avamise põnevuse saab kenasti rahuldatud lapsevanem, kes lapsele jōulukingi teeb. Tean juhtumit, kus õpilane viis kingituse prügikasti kõigi nähes. Kohutav.. mille jaoks seda kooli loosipakki teha?

Sel aastal teen kingituse abikaasale ja tema mulle, et oleks väike üllatusmoment. Vanemate juurde tuleb jõuluvana, seal leppisime kokku, et täiskasvanud teevad endale ise kingituse. Ausalt öedes, päris huvitav, et mida siis kingitakse endale 😀 juba eelmisel aastal leppisime vanemate ja õdede-vendadega kokku, et kingitusi ei tee. Nüüd on laps suurem ja kuna tuleb jõuluvana, siis mingi kingi igaüks endale orgunnib.

Tegelikult ootavad vähemalt mõned õpetajad kinke küll, mina sealhulgas, kuid nõustun ühe eelpool kommenteerinud pedagoogiga, et mitte asju, vaid läbimõeldud/universaalne kinkekaart on parim valik. Kui alla keskmise palga eest koguneb nädalas 50-60 töötundi, siis vähemalt korra aastas oleks imetore, kui seda nähtamatut panust, mis kasvõi kommentaaridele eKoolis või õppekäiikudele eelneb, ka märgataks… ning et saaks vahelduseks ka lasteta teatrisse või uued saapad osta. 🙂

+9
-22
Please wait...

Postitas:
k2oliis

Olen ka pedagoog ja paljud tuttavad on. Tahame küll kinke. Aga just nii, nagu tsiteeritav kirjutaski – me ei taha mingeid asju, sest meie kodud ei ole kummist. Mingi suvaline kamp inimesi, kes oma lapse õpatajat ei tunnegi, ei suuda eales teha just seda õiget, vajalikku kinki. Ja selle pärast hindavadki õpetajad kinkekaarte. Kui mu lapsed veel lasteaias käisid, siis tegime oma õpetajatele seal kingiks justnimelt ümbriku, kus sees oli sularaha. Jäi ära ka see arutelu, et millise ostukeskuse kinkekaart oleks kõige otstarbekam 😊

Jõuludeks sularaha kinkimine on kõige veidram … südamlikkus? heategevus? tänulikkus? mida ma kuulnud olen. Ilmselt ongi siin maailmavaadete erinevus. Ma arvan, et Sina ja Su tutvusringkond tahab kingitust justkui kinnituseks, et teete õiget asja ja teile ollakse hästi tänulikud? Või on ikkagi oluline kingi materiaalne väärtus? Kui mina klassijuhataja olin, siis suurim rõõm oli hoopis see, kui mu neljandikud mulle ühiskingi (Juustukuningate karp) tõid ja kuidas nad siis ise särasid. Ehk selle aktsiooni väärtus oli minu silmis pigem lastepoolne. Ja ma saan aru, kui lapsevanemad väikese tänuavalduse tahavad teha, aga seda, et padagoogid lausa ootavad lastelt jõulukingitust, kuulen vaatamata väga suurele õpetajatest koosnevale tutvusringkonnale esimest korda.

+24
-2
Please wait...

Postitas:
geisha

Mul ka kõrini nende õpetajate kingitustest, iga aasta summad tõusevad ja eelmine aasta juba loobusin osalemast. Ei poolda ühele õpetajale 200-300 euroseid kingitusi. Oleks paar euri lapse kohta, siis oleks nõus. Mul käib 3 last koolis, raha õpetajate kingiks soovitakse see aasta 10+ 10+7 euri ja siis kahel lapsel loosipakk 15-20 euri ja ühel jõuluväljasõit 20euri. Loosipakid  loomulikult teeme ja sõidu ka.

+13
-2
Please wait...

Postitas:
k2oliis

Ahaa, siin on nüüd kommenteeritud, et jõulukingil on ikkagi materiaalne väärtus ja et selle eest peaks saama osta saapad vms. Ilmselt selles ongi erinevus minu tutvusringkonnaga, et minu tuttavad õpetajad on pensionieelses eas (ema, isa, tädi, mõned nende kolleegid, keda tean hästi) ja noored õpetajad ehk et ju ei olegi nendel vanusegruppidel nii suured väljaminekud, et peaks mõtlema, et kingitus peaks kompenseerima madala palga. Suure perega õpetaja võib äkki tõesti nii mõelda, igaljuhul uus maailmavaade minu jaoks.

+10
0
Please wait...

Postitas:
donna-anna

Olen ka pedagoog ja paljud tuttavad on. Tahame küll kinke. Aga just nii, nagu tsiteeritav kirjutaski – me ei taha mingeid asju, sest meie kodud ei ole kummist. Mingi suvaline kamp inimesi, kes oma lapse õpatajat ei tunnegi, ei suuda eales teha just seda õiget, vajalikku kinki. Ja selle pärast hindavadki õpetajad kinkekaarte. Kui mu lapsed veel lasteaias käisid, siis tegime oma õpetajatele seal kingiks justnimelt ümbriku, kus sees oli sularaha. Jäi ära ka see arutelu, et millise ostukeskuse kinkekaart oleks kõige otstarbekam 😊

Jõuludeks sularaha kinkimine on kõige veidram … südamlikkus? heategevus? tänulikkus? mida ma kuulnud olen. Ilmselt ongi siin maailmavaadete erinevus. Ma arvan, et Sina ja Su tutvusringkond tahab kingitust justkui kinnituseks, et teete õiget asja ja teile ollakse hästi tänulikud? Või on ikkagi oluline kingi materiaalne väärtus?

Mis pagana südamlikkus? Mis tänulikkus? Kui riik ei maksa meile auväärset palka, siis ma tunnengi tänulikkust sularaha üle. Ma ei taha juustu 🙈

Täiesti siiralt usun, et mu laste lasteaiaõpetajad tundsid tänulikkust selle sularaha ûle. Ja seda oli ikka palju! Mitu tuhat. Krooni, siiski 😂

+4
-24
Please wait...

Postitas:
k2oliis

Aga ole korraks hästi aus. Kui palju see jõulukingitus siis täidab seda tühimikku, mis on tekkinud sellest, et riik ei maksa auvâärset palka? Ja kui paljudel lapsevanematel siis on see auväärne palk, et Sa neilt eeldad kompensatsiooni?

+22
0
Please wait...

Postitas:
jax

Kinkekaarti tahaks näiteks mina ainult juhul, kui see on mingi suure poeketi oma, mida saaks häda pärast ka toidupoes kasutada. Igasugused muud on ainult lisa stress – läheb meelest ära, et see olemas on ja nad aeguvad üsna ootamatult või ununevad maha. Kõige hullemad on praktikas mingite väikepoodide või piletimaailmade omad olnud. See kogus raha, mis kinkekaartidega korstnasse on läinud … kinkigu siis parem raha juba, mis vahet seal on.

+12
-1
Please wait...

Postitas:
jallemina

ning et saaks vahelduseks ka lasteta teatrisse või uued saapad osta. 🙂

See, et mõni lapsevanem seetõttu saabastest või lapsega teatrist loobuma peab, pole ju kõneväärtki? Mõnedki neist  töötavad koguni alampalga eest, aga vahet pole, õpetaja tahab kinki?

Uskumatult küüniline mõtteviis, hea, et minu tutvusringkonnas selliseid pedagooge pole!

+15
-3
Please wait...

Postitas:
donna-anna

ning et saaks vahelduseks ka lasteta teatrisse või uued saapad osta. 🙂

See, et mõni lapsevanem seetõttu saabastest või lapsega teatrist loobuma peab, pole ju kõneväärtki? Mõnedki neist töötavad koguni alampalga eest,

Sinu laps jääb saabastest ilma, kuna sa pead kandma, 5 € õpetaja kingiks?

+2
-20
Please wait...

Postitas:
Kaegu417

Meil on lasteaias selles suhtes normaalne, kogutakse aastas korra igalt vanemalt 10€ ja selle eest organiseeritakse kolmele õpetajale sünnipäevaks lillekimp + midagi magusat juurde (kommikarp vms) kui ka jõuludeks lihtsalt jällegi midagi sümboolset. Ei ole mingit kinkidega üle kuhjamist ja olen vägagi nõus selle mõttega. Samas sõbranna ka rääkis, et neil kogutakse nüüd 20€ nägu lasteaias ja selle eest siis plaanitakse kullapoe kinkekaarte õpetajatele kinkida…mis on minu meelest küll täiesti ajuvaba.

+18
0
Please wait...

Postitas:
eiteakes

Nelja inimese jaoks 20€ on ikka liiast. Kui teil muidugi ei ole just mingi eralasteaed, kus käib 6 last rühmas vms.

Mul üks laps käis eralasteaias ja ma ei mäleta, et seal üldse mingit eraldi rahakogumist oleks toimunud, laste kingiraha oli kohatasu sees, õpetajad ja söögitädi supertoredad, aga kingiraha korjamist ei mäleta. Seal üldse ei olnud mingit rahakorjamise teemat.

Teine laps käis munitsipaallasteaias ja seal sai küll kingipakkide raha korjatud ja kasvatajate kinkide raha ja laatasid tehtud, et lasteaiale kardinad osta jms. Kingiraha jäi alla 10 euro kindlasti, pigem isegi alla 5 euro.

Koolis pole ka summad suured olnud ja aktivistid kes arvavad õpetajat hästi tundvat on kingituse organiseerinud, kas õpetaja sellest ka tegelikult rõõmu tundis ei tea. Niikaua kui koolis kinke tehakse võiks õpetaja ka klassi loosipakis osaleda samas summas mis lapsed.

Mu ühe lapse klass lõpetas  loosipakkide tegemise vist kuuendas klassis ja hakati raha koguma heategevuseks, teise lapse klassis tehti loosipakke vist põhikooli lõpuni.

Kui ma ise oleks õpetaja ja lapsevanemad tahaks kangesti midagi kinkida, siis eelistaks just pigem mingit gurmeekorvikest,  tõenäoliselt on seal midagi mida varem maitsnud pole. Kaubanduskeskuse kinkekaart paneks mind vist alaväärsena tundma, suudan vajalikud asjad ise ka osta. Raamatupoe kinkekaart võib-olla leiaks õpetajana kasutamist, ise laenutan raamatuid pigem raamatukogust ja pole ammu leidnud midagi sellist, mida tahaks ka endal kodus omada, et seda veel ja veel lugeda. Kullapoe kinkekaart, no loodetavasti see õpetaja ikka ehteid kannab, samas kingitud summa eest ei pruugi endale meeldivat leida ja siis peab ise veel juurde maksma.

+4
0
Please wait...

Näitan 30 postitust - vahemik 1 kuni 30 (kokku 82 )

Esileht Ajaviite- ja muud jutud Võiks selle kingihulluse lõpetada ükskord