Nelja inimese jaoks 20€ on ikka liiast. Kui teil muidugi ei ole just mingi eralasteaed, kus käib 6 last rühmas vms.
Mul üks laps käis eralasteaias ja ma ei mäleta, et seal üldse mingit eraldi rahakogumist oleks toimunud, laste kingiraha oli kohatasu sees, õpetajad ja söögitädi supertoredad, aga kingiraha korjamist ei mäleta. Seal üldse ei olnud mingit rahakorjamise teemat.
Teine laps käis munitsipaallasteaias ja seal sai küll kingipakkide raha korjatud ja kasvatajate kinkide raha ja laatasid tehtud, et lasteaiale kardinad osta jms. Kingiraha jäi alla 10 euro kindlasti, pigem isegi alla 5 euro.
Koolis pole ka summad suured olnud ja aktivistid kes arvavad õpetajat hästi tundvat on kingituse organiseerinud, kas õpetaja sellest ka tegelikult rõõmu tundis ei tea. Niikaua kui koolis kinke tehakse võiks õpetaja ka klassi loosipakis osaleda samas summas mis lapsed.
Mu ühe lapse klass lõpetas loosipakkide tegemise vist kuuendas klassis ja hakati raha koguma heategevuseks, teise lapse klassis tehti loosipakke vist põhikooli lõpuni.
Kui ma ise oleks õpetaja ja lapsevanemad tahaks kangesti midagi kinkida, siis eelistaks just pigem mingit gurmeekorvikest, tõenäoliselt on seal midagi mida varem maitsnud pole. Kaubanduskeskuse kinkekaart paneks mind vist alaväärsena tundma, suudan vajalikud asjad ise ka osta. Raamatupoe kinkekaart võib-olla leiaks õpetajana kasutamist, ise laenutan raamatuid pigem raamatukogust ja pole ammu leidnud midagi sellist, mida tahaks ka endal kodus omada, et seda veel ja veel lugeda. Kullapoe kinkekaart, no loodetavasti see õpetaja ikka ehteid kannab, samas kingitud summa eest ei pruugi endale meeldivat leida ja siis peab ise veel juurde maksma.