Esileht Ajaviite- ja muud jutud Võiks selle kingihulluse lõpetada ükskord

Näitan 30 postitust - vahemik 31 kuni 60 (kokku 82 )

Teema: Võiks selle kingihulluse lõpetada ükskord

Postitas:
piiariin

Olen teemaalgataja. Unustasin lisada, et meie pole oma päritolu pereringis teinud materiaalseid kinke vähemalt 15 aastat. Meile on äärmiselt tähendusrikas, et kõik tuleksid kokku ja veedaksid vahva ühise õhtu. Kingid oleme teinud ainult lastele (perede peale kokku 4), aga needki on olnud läbimõeldud ja vastavalt vajadusele, et mitte kuhjata kokku plasti jms. Ka oma mehega me kinke ei tee, ainult sünnipäevadeks on meil kingid. Kui abiellusime, siis mehe peres veel oli kinkimine ja see valmistas kõigile tohutut stressi, kuna sageli ei osanud keegi öelda, mida oleks täpsemalt vaja (ei ole midagi vaja, oli peamine vastus, aga ikka nagu pidi tegema, kuna alati on tehtud), vanaema kinkis näiteks igasugu veidrat ebavajalikku träni, mida ta kataloogidest tellis. Küll siis kingiti sokke ja trussikuid, küünlaid ja kruvikeerajaid, et ju on ikka vaja.
Kui abikaasa hakkas minu päritolu pere jõuluõhtutel osalema, tegi ta ka oma peres ettepaneku kinkidest loobuda ja nüüd see neilgi sedasi on.
Ei ole rahakulutamist, ei ole kaubanduskeskustes tunglemist, ei ole kingistressi. Aga jah, nüüd on siis need laste ja ühistute kingid.

Nii hästi keegi eespool kirjutas, et tuleks ümber orienteeruda tarbeesemete kinkimisest lihtsalt koosolemisest rõõmu tundmisele.

+23
-1
Please wait...

Postitas:
kassiniru

Olen õpetaja abi. Minu meelest on need kingid nii piinlikud iga aasta, hea meelega näeksin, et lapsevanemad ei teeks ega tooks midagi. Selle asemel rõõmustaksin tuhat korda enam kui näeksin, et lapsele on selle mõttetu kulutuse asemel normaalsed kindad kätte ostetud või saapad, mis jalga mahuvad… Mina ei taha mingeid isiklikke meelespidamisi, milleks selline asi? Mul endal 4 kooliskäivat last ja igasugu kohustuslikele kinkidele on kulunud sel aastal 58 eur. Jah, selle eest saaks saapad küll ja jätkuks ka kinnasteks kui hästi tahta. Väikesepalgalisena – ja minusuguseid on ka vanemate hulgas küll ja veel – mõtlen tõesti, et selle asemel, et see raha mingi jama peale huugama panna, võiks osta tõesti midagi vajalikku oma perele. Aga kahjuks enamus ei mõtle nii, seega tuleb väikeses kohas vooluga kaasa minna.

+47
0
Please wait...

Postitas:
eunuhh

Meie laste koolides ja lasteaias on see lahendatud klassi- või rühmarahaga. Aastas korra kogutakse kindel summa ja selle eest ostetakse mh ka jõulukingid.
Ise teeme peresiseselt juba aastaid kinke ainult lastele. Täiskasvanutega teeme annetused südamelähedasele MTÜ-le, oleme ka kogunud kokku vanu rätikuid, tekke, fliise, tekikotte jms ning ostnud loomadele toitu ning viinud need mõnele väiksemale MTÜle, kes loomadega tegeleb. Varjupaikade MTÜs kunagi ise töötasin ja sinna pole mõtet jõulude ajal viia, kuna kõik mõtlevad nagunii esimesena nende peale ja neil on annetatud asjade tõttu ruumipuudus juba ning palju asju läheb halvaks. Sama on ilmselt Pesaleidjaga ja selle varjupaigaga mis asub Viljandi maanteel. See viimane on vene rahvusel esimene valik.

+2
-1
Please wait...

Postitas:
pildursokk

Niikaua kui koolis kinke tehakse võiks õpetaja ka klassi loosipakis osaleda samas summas mis lapsed.

Ei saa küll aru, miks peaks õpetaja loosipakis osalema. Niigi ostab ta vahel mõne unustaja-udupea eest kellelegi kingi, et mõni laps ei peaks päris ilma kingita jääma, kui pakkide jagamiseks läheb. Ja paljudel õpetajatel on ka lapsed, nii et nad nagunii peavad igasugu rahade korjamises, loosipakkide tegemises ja õpetajate kingitustes osalema. Ma küll ei arva, et õpetaja peaks olema loosipakis ja siis ühel lapsel peaks olema vastutus teha õpetajale kink. Üldse pole neid loosipakke vaja, aga nooremates klassides ilmselt on need paljudele lastele olulised.  Kui lapsele endale ilma vanemliku järelvalveta pakitegemine usaldada, võib juhtuda igasugu asju: mõni kasutab seda kiusamiseks või teeb oma arust humoorika paki, mis teisele solvavalt mõjub, mõni võtab suurema osa pakirahast endale taskurahaks ja ostab kingiks midagi väga odavat, nii et laps ju näeb, et tema sai teistega võrreldes kehvema paki jne. Ja õpetaja kingiga on ilmselt nii, et kui vanemal ikka selle peale käed rusikasse tõmbuvad ja pere nälga või paljasjalgseks jääb, siis ei taha ükski õpetaja selle hinnaga seda kinki ja tuleb muidu ka igati selle kingita toime. Seda enam, et nagunii saab selle kingiga mööda panna. Võib-olla piisab, kui ongi selline euro lapse kohta ja siis selle eest on mingi väike sümboolne asjandus, võib-olla pole üldse midagi vaja.

+9
0
Please wait...

Postitas:
maarjaline

huvitav, kas sellest teemast siin PKs on mingit reaalset kasu või jääb siia seinte vahele arutamiseks ainult

+2
-1
Please wait...

Postitas:
zuuzi

Ma arvan jääb arutamiseks. Järgmisel aastal arutame uuesti. Kinke teeme samamoodi ikka edasi. Harjumusi muuta on raske. Kahjuks nii on.

+12
0
Please wait...

Postitas:
Metsik Meeta

Organiseeritakse lasteaias pakke, kuigi näiteks ühe lapse rühma mõlemad kasvatajad vihjasid, et ei ole vaja. Lisaks söögitädile ja abiõpetajale, 20 eurot lapse pealt. Mul on kaks last lasteaias ja üks koolis. Koolis organiseeritakse õpetajale, eelmisel aastal läks juba suureks tüliks vanemate vahel, et mida kinkida ja kas üldse kinkida, aga kõik unustatud. Kingiti käekell, mida pole õpetajal näinud (äkki kannab kodus, no ei tea).

Üks mu lähedane inimene on õpetaja ja tema räägib, et igal aastal peab ta vastu võtma kinke, millega tal ei ole mitte midagi pihta hakata. Tema lihtsalt annetab kõik need küünlad, linikud, keraamilised kruusid ja muu pudi-padi edasi. Igal aastal lastevanemate koosolekul, kui teemaks tuleb laste omavaheline kingiteema, on ta öelnud, et ta ei oota kinki, ei asju ega raha. Tulemus– sõnum lihtsalt ei jõua kohale ja jõulude ajal saab ta kingitusena asju, millega midagi peale pole hakata. Mis teda tõeliselt rõõmustavad, on laste omatehtud kaardid.

Minu meelest on vastutustundetu igal aastal selline pool-sunniviisiline korjandus teha, et selle eest õpetajale mingi mõttetu vidin osta. Tõesti, mõnes peres on vbla iga sent arvel ja siis on see 20 eurot ka suur raha. Lisaks veel ületarbimise küsimus ning vähetähtis pole ka sõnum, mida sellise käitumisega lastele saadame– et tähtsatele tegelastele tuleb kink teha. Kummaline, nõukaajast pärit mõttemall.

+21
-3
Please wait...

Postitas:
tsupsti

Organiseeritakse lasteaias pakke, kuigi näiteks ühe lapse rühma mõlemad kasvatajad vihjasid, et ei ole vaja. Lisaks söögitädile ja abiõpetajale, 20 eurot lapse pealt. Mul on kaks last lasteaias ja üks koolis. Koolis organiseeritakse õpetajale, eelmisel aastal läks juba suureks tüliks vanemate vahel, et mida kinkida ja kas üldse kinkida, aga kõik unustatud. Kingiti käekell, mida pole õpetajal näinud (äkki kannab kodus, no ei tea).

Üks mu lähedane inimene on õpetaja ja tema räägib, et igal aastal peab ta vastu võtma kinke, millega tal ei ole mitte midagi pihta hakata. Tema lihtsalt annetab kõik need küünlad, linikud, keraamilised kruusid ja muu pudi-padi edasi. Igal aastal lastevanemate koosolekul, kui teemaks tuleb laste omavaheline kingiteema, on ta öelnud, et ta ei oota kinki, ei asju ega raha. Tulemus– sõnum lihtsalt ei jõua kohale ja jõulude ajal saab ta kingitusena asju, millega midagi peale pole hakata. Mis teda tõeliselt rõõmustavad, on laste omatehtud kaardid.

Minu meelest on vastutustundetu igal aastal selline pool-sunniviisiline korjandus teha, et selle eest õpetajale mingi mõttetu vidin osta. Tõesti, mõnes peres on vbla iga sent arvel ja siis on see 20 eurot ka suur raha. Lisaks veel ületarbimise küsimus ning vähetähtis pole ka sõnum, mida sellise käitumisega lastele saadame– et tähtsatele tegelastele tuleb kink teha. Kummaline, nõukaajast pärit mõttemall.

Miks te maksate? 20 eurot lapse kohta, halloo! Las korjaja maksab kõigi eest ja ostab mida soovib, kes teda keelata saab.

+7
0
Please wait...

Postitas:
Seliiina

See on tõepoolest iga-aastane teema koolides ja lasteaedades, et mõned lähevad  liiale oma rahakogumiste, summade ja uhkete kingitustega. Igas klassis tavaliselt mõni aktivist leidub ja jumal tänatud, sest muidu jääksid paljud asjad korraldamata, aga mõnikord minnake õhinaga liiale. Kui ei oska öelda ei või ei taha inimestele vastu hakata, siis paljud maksavadki ja seljataga kiruvad. Aga alati on võimalik öelda ei, meil pole üldse võimalik, või et nii suurt summat pole võimalik. Oleks päris imelik, kui selle peale pahandama hakataks.

Meil pole loosipakke ega midagi, on jõuluetendused ja muidu peod (niipalju kui praegu saab), vanemad teevad videotunde ja kunstitunde, õpetavad lastele millegi meisterdamist. Jõulupakid on juba sügisel kogutud klassirahast kõigil ühesugused, õpetajad jah tavaliselt saavad kinkekaardid (kuigi mulle ei meeldi need kinkekaardid üldse, aga samas natuke viisakam kui niisama raha pihku pista, eksole) või kui kellelgi mingi hea mõte tuleb. 20.- lapse pealt on ikka eesti mõistes röögatu summa õpetaja jõulukingituseks (ja siis veel ringiõpetajad jne igal lapsel) , aga selline teema on siin IGAL aastal.

+11
0
Please wait...

Postitas:
metsasusi

Meil ka aktvistid organiseerivad koolis ja lasteaias. Viimase aja mood on, et igaüks toob midagi ja sellest tehakse siis suur korv. Lasteaias siis 3 mingit ühesugust asja. Nüüd koolis sama asi, lapsevanemad, kes organiseerivad kiidavad küll, et õpetajad alati nii rahul. Ma ise eelistaks ülekannet teha ja siis kinkekaarti kinkida. Mul  õpetajatele kahju kingitust teha ei ole olnud, eriti lasteia õpetajad ikka tegelesid ja organiseerisid asju rohkem kui ma oleks oodanud. Aga lihtsalt ma ei viitsi mööda poodi käia ja mõelda, et kas seal korvis juba on käsitöö kommid või kui nõme oleks veel üks lõhnaküünal juurde osta sinna. Ja eks aktivistidele olen ka tegelikult tänulik. Ise ei viitsiks organiseerida, aga õpetajat päris ilma jätta oleks ka piinlik. Kuidagi traditsioon ju on. Kuni summa jääb alla 10euri  siis hoian moka maas  🙂

Mul on suurem häda varateismelise tüdruku kingipakkidega – lisaks kooli ja tantsutrenni  pakile ta leppis juba kokku 2 sõbranna grupiga eraldi, et teevad omavahel15-20 euri väärtuses) Selle peale ma ikka kergitasin kulmu ja ütlesin, et ostku oma kogutud taskurahast, mina seda nalja kinni ei maksa :). Ja see on ikka konkreetne kola ja pudi-padi mida nad omavahel vahetavad.

+10
-5
Please wait...

Postitas:
CatyD

Meil oli lasteaias ühe lapse paki hind 3 euri, ühes trennis 4 euri – õpetajate kingitusteks paki hind. No ei ole palju

Kingihullusega eelmine aasta läksime perega ka hoogu, sel aastal lastele tehakse kingitused aga suurtele on nii, et igaüks teeb endale ise. Peab kingituse ka endale tegema, sest jõuluvana annab selle ju üle. Aga siiski ise ostad endale. Tegelikult võid ka vana raamatu kingipakki endale panna.

Mina sellise valikuga rahul, sest nn jõulupreemiast plaanime siis mehega koju nõudepesumasina osta, mitte ei raiska seda kingituste peale. Lastele kingitustel ka eelarve paigas. Ja ei ole 100-1000 eurodesse need summad. Pigem 50-60 euriga saame hakkama

+4
-2
Please wait...

Postitas:
billa

Viimase aja mood on, et igaüks toob midagi ja sellest tehakse siis suur korv. Lasteaias siis 3 mingit ühesugust asja. Nüüd koolis sama asi, lapsevanemad, kes organiseerivad kiidavad küll, et õpetajad alati nii rahul.

Ehk õpetaja saab korvi, kus on 20-30 paarieurost asja?

Ma siirast huvist küsin, mis asjad need tavaliselt on, et õpetajad alati nii rahul on?

+19
0
Please wait...

Postitas:
krokodill

läbimõeldud/universaalne kinkekaart on parim valik. Kui alla keskmise palga eest koguneb nädalas 50-60 töötundi, siis vähemalt korra aastas oleks imetore, kui seda nähtamatut panust, mis kasvõi kommentaaridele eKoolis või õppekäiikudele eelneb, ka märgataks…

See on põhimõtteliselt ju õige, aga minu arust peaks selle žesti tegema tööandja, kes seda väikest palka maksab. Muidu on nagu USAs, et ettekandjale palga maksmine on justkui kliendi asi.

Mind isiklikult teema ei puuduta, elan Rootsis ja siin ei koguta mingit pakiraha mitte kellelegi. Jõulupreemiaid ega lapse sünni  toetusi ka ei maksta 😁

+14
-1
Please wait...

Postitas:
Kaegu007

Viimase aja mood on, et igaüks toob midagi ja sellest tehakse siis suur korv. Lasteaias siis 3 mingit ühesugust asja. Nüüd koolis sama asi, lapsevanemad, kes organiseerivad kiidavad küll, et õpetajad alati nii rahul.

Ehk õpetaja saab korvi, kus on 20-30 paarieurost asja?

Ma siirast huvist küsin, mis asjad need tavaliselt on, et õpetajad alati nii rahul on?

No see rahulolu on ka ilmselt võltskiitus, kingituse eest ikka tänatakse ja ollakse rõõmus. Ega siis täiskasvanu mõttetu kingi üle avalikult ju ikka ei porise. Aga orgunnija saab sellest ainult hoogu juurde.

+14
0
Please wait...

Postitas:
saskia2

Minul on tutvusringkonnas palju õpetajaid ja nemad ka ei oota kingitusi. Mitte viisakusest, vaid kohe päriselt ei ootagi. Mina arvan ka, et sellele kingituste tegemise hullusele tuleks pidurit tõmmata. Ka koolis tehtav loosipakk on tegelikult trini-tränile suunatud, ei saa nii väikese summa eest tänapäeva lapsele rõõmu kinkida, eriti, kui ei juhtu nii hästi kingisaajat teadma. Paki avamise põnevuse saab kenasti rahuldatud lapsevanem, kes lapsele jōulukingi teeb. Tean juhtumit, kus õpilane viis kingituse prügikasti kõigi nähes. Kohutav.. mille jaoks seda kooli loosipakki teha?

Sel aastal teen kingituse abikaasale ja tema mulle, et oleks väike üllatusmoment. Vanemate juurde tuleb jõuluvana, seal leppisime kokku, et täiskasvanud teevad endale ise kingituse. Ausalt öedes, päris huvitav, et mida siis kingitakse endale 😀 juba eelmisel aastal leppisime vanemate ja õdede-vendadega kokku, et kingitusi ei tee. Nüüd on laps suurem ja kuna tuleb jõuluvana, siis mingi kingi igaüks endale orgunnib.

Aga milleks ometi see komejant, palun selgita mulle

See on nii nõme ja igav igal aastal, see kohustuslik ohhootamine ja ahhaatamine kinkide avamisel ning need lõputud kodukootud luuletuste esitamised ja laulukesed…

Täiskasvanud inimesed ju kõik ja jõulude ajal justnagu kaotaks aru.

+10
-3
Please wait...

Postitas:
lenks1

Olen ise ka lasteaiaõpetaja ja ausalt öeldes minu jaoks kõige armsam ja kõigile rõõmu valmistav kingitus oli ühel aastal ühes teises rühmas, kus vanemad organiseerisid päeva pärast jõulupidu kõigile rühma lastele vabaks ja seega ka õpetajatele vaba päeva. Pärast suurt jõulupeoks laulude ja tantsude õppimist oli see kuidagi nii armas. Need lapsed, kelle vanemad pidid tööl olema kutsuti teiste poolt külla, lastel oli hea meel, et nad said ühe lasteaiavaba päeva, sõpradele külla minna ja õpetajad ühe pisikese puhkusepäeva. Polnudki vaja mingit kingitust, mis seisma jääb, vaid selline armas üllatus vanemate poolt, aeg iseendale nagu nad seda nimetasid. Selle rühma õpetajad tegid oma tööd tõesti südamega ja lapsed tulid hommikul rühma väga hea meelega, seda armsam see kingitus kõrvalt vaadates oli:)

Enamuse õpetajate jaoks on jõulupidu ja jõuluvana siiski lastele, viimased aastad ei pannudki me õpetajate kingitusi jõuluvana kotti ja lastele oli heaks põhjenduseks, et jõuluvana tuleb lasteaeda laste pärast.

+25
-1
Please wait...

Postitas:
Anonymous

Kui mina oleks õpetaja või kasvataja, siis küll ei tahaks mitte midagi, ei asju, ümbrikuid ega kinkekaarte. Tekiks selline äraostetud räpane tunne või nagu mingi vallasant, kellele korjandust tehakse. Ei ole need palgad neil väiksemad kui lapsevanematel ja teistel keskmistel inimestel. Täiesti arusaamatu, kuidas mõni õpetaja siin rõõmustab sularaha üle. Kui riigiametnike puhul on see altkäemaksu teema juba enamvähem selgeks tehtud, et kingitusi vastu ei tohi võtta ja kommikarpe tuleb jagada kolleegidega, siis õpetajad ja kasvatajad võtavad endiselt rasvaste näppudega kõike vastu. Kui mina saaks õpetajana sularaha või kinkekaarte, siis kulutaks need ikkagi oma klassi või rühma laste hüvanguks, mitte enda peale. Kas ma peaks äraostetuna hakkama eirama probleeme klassis või panema laiskadele paremaid hindeid? Muidu mõni vanem tuleb veel nähvama – said kalli kingituse, hoiu nüüd oma suu lukus.

+12
-9
Please wait...
Kommentaarist on juba teavitatud
Postitas:
maarjaline

Minul on tutvusringkonnas palju õpetajaid ja nemad ka ei oota kingitusi. Mitte viisakusest, vaid kohe päriselt ei ootagi. Mina arvan ka, et sellele kingituste tegemise hullusele tuleks pidurit tõmmata. Ka koolis tehtav loosipakk on tegelikult trini-tränile suunatud, ei saa nii väikese summa eest tänapäeva lapsele rõõmu kinkida, eriti, kui ei juhtu nii hästi kingisaajat teadma. Paki avamise põnevuse saab kenasti rahuldatud lapsevanem, kes lapsele jōulukingi teeb. Tean juhtumit, kus õpilane viis kingituse prügikasti kõigi nähes. Kohutav.. mille jaoks seda kooli loosipakki teha?

Sel aastal teen kingituse abikaasale ja tema mulle, et oleks väike üllatusmoment. Vanemate juurde tuleb jõuluvana, seal leppisime kokku, et täiskasvanud teevad endale ise kingituse. Ausalt öedes, päris huvitav, et mida siis kingitakse endale 😀 juba eelmisel aastal leppisime vanemate ja õdede-vendadega kokku, et kingitusi ei tee. Nüüd on laps suurem ja kuna tuleb jõuluvana, siis mingi kingi igaüks endale orgunnib.

See on nii nõme ja igav igal aastal, see kohustuslik ohhootamine ja ahhaatamine kinkide avamisel ning need lõputud kodukootud luuletuste esitamised ja laulukesed…

no eks see olegi laias laastus üks helge ohhootamise ja ahhaatamise aeg, aga paljud tunnevad kodukootud luuletustest ja laulukestest rohkem rõõmu kui nendest kingitustest

+6
0
Please wait...

Postitas:
helenhelen

Kui mulle 20 a tagasi räägiti, et Ameerikas vistakase pooled kingid prügikasti ja teine pool tagastatakse poodidele ei mahtunud see mulle kuidagi pähe. Täiesti mõistetamatult loll rahvas! Ja nüüd olemegi ise sealmaal…

20 €?! on arulage summa, loodan, et on mõistust teha suu lahti ja seda ka öelda. Max 5 € lapse kohta kui üldse.

Tore et see teema tehti, kuidagi võiks “jagada” seda, ehk kui rohkem räägitaks, suudetakse ka äkki mingit pidurit tõmmata. Meedia muidugi pasundab uksest ja aknast kuidas “sinu kallimad väärivad sokke,  šampanjet, robottolmuimejat jms” – aga tuleb ikka oma peaga ka natuke mõelda.

Ise olen ennast aastaid tagasi juba sellest hullusest taandanud, mul on väike pere, teeme kinke vastavalt võimalustele ja soovidele, ämma – äiaga oleme ka saanud kokkuleppele, et EI PEA olema Stockmannist ostetud Villeroy & Bochi klaasid,  piisab kommikarbist kui nii väga on vaja kinkida. Nüüd, kui nende võimalused on vähenenud, on nad rõõmsad,  “mure”vabade  jõulude üle.

Üldse inimesed kipuvad vist unustama, et jõuludel on tegelikult hoopis muu tähendus, kui kõikide lähedaste kingitustega ülekuhjamine.

+11
0
Please wait...

Postitas:
k2oliis

Sa pidasid silmad, et ma pean selgitama seda, miks meil jõuluvana käib? Nii filosoofiline palve, raske vastata. Ilmselt enda lapsepõlvest ilus mälestus (ka minu vanemad tegid iseendale paki tol ajal, meil ei ole loosipakid sugulaste ringis teemas olnud, seepärast me vist ei pea kummaliseks, et ka endale võib jõuluajal kingi teha) ja sellega seoses soov kuidagi lastele sama pakkuda. Kindlasti ei ole me kõik seltskonnas täiskasvanud, aga arvatavasti lapsemeelsemad, kui paljud, vaatanata sellele, et leidub seltskonnas “kahe jalaga maa peal ameti” esindajaid, näiteks analüütik ja direktor. Esineda meeldib, ei ole ainult luuletused. võtame tõsisemalt (no kas just tõsisemalt, aga suuremalt siis): tantsukava, neljal käel klaveripala, akrobaatika, misiganes. Meil on suur seltskond ja vahva, et saab esineda. Saan aru, et kõigile seltskondadele ei sobi. Ka minu abikaasa veetis enne minu hõimkonnaga tutvumist jõule teleka ees. Igaljuhul raske selgitada, aga ammendav vastus peaks vist olema, et meile meeldib naer, mäng (jõulumäng: päkapikkude, jõuluvana ja muu “komejandiga” 😀 ), koosolemine, traditsioonid..

Või pidasid komejandiks endale kingi tegemist?  Oleme erinevalt teinud, eelmisel aastal otsustasime, et ei tee üldse kingitusi, natuke veider oli, sel aastal katsetame nii. Ahhaatavad ja ohootavad ikkagi need, kes ei tea, mis kingipakis on ja kui see on ahhaatamist ja ohootamist väärt 😀 et see “Hurrraaa, vau!” ei ole eesmärk.

+2
-6
Please wait...

Postitas:
k2oliis

Ja ma veel lisan, et teema oli kingituste hulluses ja ütlesin sekka enda arvamuse, et lisaks sellele, et koolides, lasteaedades vms võiks sellega koomale tõmmata, võiks ka kodudes olla kinke minimaalselt, rohkem ikka koosolemist ja koostegemist. Täitsa ilma kinkideta meile ei sobinud, nagu eelnevalt ütlesin, siis jõulumäng on vahva, eriti lastele 🙂

+4
-1
Please wait...

Postitas:
Alfa

Üldse inimesed kipuvad vist unustama, et jõuludel on tegelikult hoopis muu tähendus, kui kõikide lähedaste kingitustega ülekuhjamine.

Mis tähendus see on siis?

+1
-12
Please wait...

Postitas:
krokodill

Aga milleks ometi see komejant, palun selgita mulle See on nii nõme ja igav igal aastal, see kohustuslik ohhootamine ja ahhaatamine kinkide avamisel ning need lõputud kodukootud luuletuste esitamised ja laulukesed… Täiskasvanud inimesed ju kõik ja jõulude ajal justnagu kaotaks aru.

Mina jälle ei saa aru, kuidas saavad sulle teise pere traditsioonid nii tuska teha? Igaühele oma, imelik on teistele ette kirjutada, mida ja kuidas nad tundma peavad.

+11
0
Please wait...

Postitas:
annikaa

Isiklikult ei saa ka aru sellest kingituste tegemisest. Minu mõte oli, et huvitav, ühel ametikohal on sellise kingi vastuvõtmine võimalik korruptsioon ja altkäemaks, aga kui selles rollis on (lasteaia)õpetaja, siis on kõik ok ja mõne meelest veel, et mida kallim kink, seda parem.

+15
0
Please wait...

Postitas:
Fixter

5 EUR oleks max piir.

+2
-1
Please wait...

Postitas:
natakas

Miks küll on läbi aastakümnete mingid ametid, mille puhul kinkide saamine on justkui õigus? Ma teen ka rasket tööd, väiksema palgaga kui õpetajad. Ometi ei eelda ma klientidelt kingiraha korjamist.

+20
-2
Please wait...

Postitas:
saskia2

Aga milleks ometi see komejant, palun selgita mulle See on nii nõme ja igav igal aastal, see kohustuslik ohhootamine ja ahhaatamine kinkide avamisel ning need lõputud kodukootud luuletuste esitamised ja laulukesed… Täiskasvanud inimesed ju kõik ja jõulude ajal justnagu kaotaks aru.

Mina jälle ei saa aru, kuidas saavad sulle teise pere traditsioonid nii tuska teha? Igaühele oma, imelik on teistele ette kirjutada, mida ja kuidas nad tundma peavad.

Ma ei ole kellelegi midagi ette kirjutanud, palusin lihtsalt selgitada, mis on selles komejandis toredat.

Ei teegi tuska teise pere traditsioonid, teised tehku mis tahavad. Lihtsalt sellised kohustusliku ohhootamise ja salmikestega jõulud on olnud ka minu valus piin nii umbes 20 aastat. Kohutav kohustus. Alles eelmisel aastal õnnestus painajast vabaneda, suguvõsa tüli ja mittemõistmise hinnaga.

Ja oiiii kui magus on jõulurahu omas kodus, vaikne küünlaleek, misiganes meelistegevus, muusika. Ei mingit kingistressi, ei mingit kohustuslikku näidendit.

Veelkord, ma ei kirjuta kellelegi midagi ette, aga miks inimestel on õigus mulle ette kirjutada, et täiskasvanud inimene peab endale mingil konkreetsel päeval kingitusi pakkima ja kambas luuletusi ja laulukesi esitama?!

+4
-5
Please wait...

Postitas:
maarjaline

hohoho, no lõpetage see ära, kellele ei meeldi, milles asi, kõik on kokkuleppeline, ma tunnen igast kingist rõõmu, mis mu lähedased mulle kingivad, kõik läheb kasutusse, võibolla ka sellepärast, et inimesed teavad, mis kellegile meeldib ja neid kinke pole palju, parasjagu,

+3
-1
Please wait...

Postitas:
Tuti Helve

Mida paganat, hakka veel õpetajate saapaid ka kinni maksma?! Pole need õpetajate palgad nii väikesed midagi, on ka hullemaid. Teiseks, ise valisid selle töö. Miks peab üldse õpetajatele eraldi kinke tegema? Küll jõuluks ja küll sünnipäevaks. Miks? Töö nagu iga teinegi.  Võiks tõesti samamoodi loosipakis osaleda,nagu lapsed.

Kui saaks, siis ei osaleks selles kuidagi. Kahjuks enamus lapsevanemad nii agarad ja muudkui käib see kingi nämmutamine juba mõnda aega.

+7
-4
Please wait...

Postitas:
maarjaline

Mida paganat, hakka veel õpetajate saapaid ka kinni maksma?! Pole need õpetajate palgad nii väikesed midagi, on ka hullemaid. Teiseks, ise valisid selle töö. Miks peab üldse õpetajatele eraldi kinke tegema? Küll jõuluks ja küll sünnipäevaks. Miks? Töö nagu iga teinegi. Võiks tõesti samamoodi loosipakis osaleda,nagu lapsed.

Kui saaks, siis ei osaleks selles kuidagi. Kahjuks enamus lapsevanemad nii agarad ja muudkui käib see kingi nämmutamine juba mõnda aega.

vanasti nimetati neid lihtsalt pugejateks, ei tea, kuidas nüüd on

+3
-4
Please wait...

Näitan 30 postitust - vahemik 31 kuni 60 (kokku 82 )

Esileht Ajaviite- ja muud jutud Võiks selle kingihulluse lõpetada ükskord