Teema: Võilill,kuusevõrsed
Kirjutan edasi, enne ei lastud nagu kirjutada. Tahtsin teematada selle võilillesiirupi(mesi)? ja kuusevõrse siirupi üle. Et puhta suhkruga tehtud, on need ikka rohkem kasuks, kui kahjuks?
Kuusevõrsesiirupit kasutan maitsestamiseks kas salatites või lihale, annab huvitava nüansi. Laps paneb tee sisse. Kasulikkusest suht ükskõik. Ei keeda veega, lasen suhkrul endal võrsetest mahla välja imeda ja siis panen korraks keema.
https://kohaliktoit.arenduskoda.ee/retseptid/kuusevorsesiirup/
Loomulikult on lisandiga sh loodusest korjatud st kodumaise lisandiga suhkrusiirupil lisaväärtus võrreldes lihtsalt suhkrusiirupiga (vesi+suhkur).
Võilillemesi
Ravimina võta 1 tl 3 korda päevas.
Võilill annab meie verele vajaliku konsistentsi st veri muutub vedelamaks. Ta aitab vältida veresoonkonna haigusi, infarkti ja insulti, kaotab sügelemise allergikutel, parandab sammaspoolikuid ja lööbeid. On hea podagra, reuma, maksa- ja sapihaiguste puhul. Võililleõitest saab teha imehead mett, mis ei jää maitse poolest sugugi alla ehtsale meele, kuid on näiteks neeruhaigetele sobivam kui mesi. Samuti on hoopis meeldivam neile, kes tavalist mett eriti ei armasta.
Kuusevõrsesiirup
Kuusevõrsed on teatavasti väga vitamiinirikkad. Mõnusa metsase maitsega siirupit võid kasutada ka salatikastmetes suhkru asemel. Võrsetest valmistatud vahendid aitavad bronhiidi, gripi ja angiini korral ning samuti leevendavad vitamiinivaegust. Kui siirupit on valmistatud suuremas koguses, võib seda lisada kohvile või teele – selline jook sobib ülemiste hingamisteede haiguste leevendamiseks. Sobib lihadega, eriti hästi muidugi ulukiliha maitsestamiseks.
No kindlasti on mõlemad kasulikumad kui lihtsalt suhkur, selles vast ei kahtlegi keegi. Aga eks nad natuke hipsteritoidud ja moevärk ikka on 🙂 Teen mõlemat ise, osta küll ei raatsi, pealegi nt võilillemesi on õigesti tehes jube nikerdamine (korja täisavatud õied, puhasta, sest õiepõhjasid ega äärmisi tumedaid õielehti ei peaks sees olema jne).
Kui sa neid siirupeid iga päev nii oma pool liitrit sisse ajad, siis muidugi on kahjulikud. Väikestes kogustes mitte. Samamoodi ju ka alkoholibaasil tinktuuridega.
No kindlasti on mõlemad kasulikumad kui lihtsalt suhkur, selles vast ei kahtlegi keegi. Aga eks nad natuke hipsteritoidud ja moevärk ikka on 🙂 Teen mõlemat ise, osta küll ei raatsi, pealegi nt võilillemesi on õigesti tehes jube nikerdamine (korja täisavatud õied, puhasta, sest õiepõhjasid ega äärmisi tumedaid õielehti ei peaks sees olema jne).
Neid valmistas ja tarvitas minu vanaisa juba 40a tagasi igal kevadel. Moeasi mhm. Sama moeasi kui õuna- või maasikamoos.
Sa pead olema sisse logitud, et vastata selle teemale.