Esileht Ajaviite- ja muud jutud Zelenskõi heroiseerimine ajakirjanduses

Näitan 30 postitust - vahemik 1 kuni 30 (kokku 88 )

Teema: Zelenskõi heroiseerimine ajakirjanduses

Postitas:
Kägu

Zelenskõist on praeguseks tehtud tõeline kangelane, siin on lausa kirjas, et temast on saanud ülemaailmne seksisümbol.
Mis teie tema kangelase staatusesse tõstmisest arvate? Enne Ukraina sõda oli mul pigem ajakirjandusest loetu põhjal jäänud mulje, et teda ei peetud väga heaks ja õiglaseks presidendiks. Kas teda on tekkinud olukorra tõttu nüüd pigem üleheroiseeritud?

+8
-94
Please wait...
Kommentaarist on juba teavitatud
Postitas:
Kägu

kas sul on jäänud mulje, et ta ei ole seda ära teeninud?

+100
-5
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ei, ma ei arva sugugi, et ta pole seda ära teeninud. Pigem läks mõte sellele, et alguses, kui ta presidendiks kandideeris, teda miskipärast eriti ei hinnatud.

+7
-49
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ta räägib õigeid asju ja suhtleb oma rahvaga õigesti. Ta kõneleb EL-i juhtivate instantsidega nii, et kõik need EL-i otsustavad tegelased tõusid pärast tema kõnet püsti ja plaksutasid pikki minuteid. Kes teda “üle” heroiseerib? Ta ongi mees oma õigel kohal.

+93
-5
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ei, ma ei arva sugugi, et ta pole seda ära teeninud. Pigem läks mõte sellele, et alguses, kui ta presidendiks kandideeris, teda miskipärast eriti ei hinnatud.

Kust seda võtad?

+26
-3
Please wait...

Postitas:
Kägu

Pigem läks mõte sellele, et alguses, kui ta presidendiks kandideeris, teda miskipärast eriti ei hinnatud.

Aga ta siiski valiti. Ja paljugi, mida maailm siis arvas. Aga näed, nüüd ta oskab oma rahvast inspireerida ja ka maailmaga hästi suhelda.
Mis sind ometi segab?

+71
-6
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mõne “kangelase” puhul tuleb tõsises olukorras välja, et polnudki kangelane; ja mõne teisega läheb jälle vastupidi. Ajakirjandus võib heroiseerida või mitte, Ukraina presidendi sõnavõtud ja esinemised räägivad ka ise enda eest. Ma ei pidanud küll kuskilt ajakirjandusest lugema, kuidas temasse suhtuda – vaatasin videot, kuulasin, mida räägib, ja kujundasin oma arvamuse. Inimene (või siis laiemalt tema meeskond) oskab selgeid ja julgeid sõnumeid välja öelda ja oskab need õigesse kohta kohale toimetada ja nähtavaks teha. Kahjuks ei ole lääne pool kedagi talle võrdväärset toeks tulemas, selged ja julged kipuvad meie ajal olema ainult putini ja trumpi ja helmete laadsed tegelased, aga mitte need meie nii-öelda valguse ja headuse jõud. Nato peamehe pudistamist on neist kõigist kõige piinlikum ja kõhedam kuulata.

+60
-4
Please wait...
Kommentaarist on juba teavitatud
Postitas:
Kägu

Kui Ukrainas teda enne sõda ei hinnatud, siis seletad äkki, kuidas ta presidendiks sai?

+36
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

Zelenskõist on praeguseks tehtud tõeline kangelane, siin on lausa kirjas, et temast on saanud ülemaailmne seksisümbol.

Mis teie tema kangelase staatusesse tõstmisest arvate? Enne Ukraina sõda oli mul pigem ajakirjandusest loetu põhjal jäänud mulje, et teda ei peetud väga heaks ja õiglaseks presidendiks. Kas teda on tekkinud olukorra tõttu nüüd pigem üleheroiseeritud?

wow. Ma ei teadnudki, et kangelane=seksisümbol.

+15
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Miks mitte heroiseerida – talle pakuti ju emigreerumist, aga tema jäi oma rahva sekka võitlema. Kuigi on ju üldiselt selge, mis tast saaks, kui võõrvägede kätte satuks. Ta ei istu ülikonnas kusagil suletud vip-alal, vaid kannab t-särki ja fliisi ja kohtub oma sõjaväelastega (eriti koomiline paistab sellega võrreldes Putin, kellel on suheldes oma inimestega kilomeetrine laud vahel). Kui paljude teiste poliitikute kohta saaks sama öelda, et nad on kõige raskemal hetkel oma rahvaga? Ma usun et suur osa Eesti “tipp”poliitikutest kaabiks märgade pükstega kohe minema, kui Eestis sõjaline oht oleks. Osad pole sõjaväeski käinud mingi “terviseprobleemi” tõttu.

+66
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kangelane ja sümbol jah,. Mehelik, mehine, julge, aga see “seksi-” oli minu jaoks imelik või isegi sobimatu.

+33
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Jah, tõesti imelik, kui ühe poole president on luust ja lihast inimene, kes oskab suhelda nii oma inimestega kui maailma liidritega, jääb paigale pealinna koos oma rahvaga, samas tema vastas on kuuemeetrise laua taha peituv robot, kes ei usalda isegi omaenda kuritöökaaslasi ja laseb pommitada sünnitusmaju ja elurajoone.

+58
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Minumeelest on ka ikka päris tõeline kangelane. Ma tõesti loodan, et ta jääb ellu. Selline liider peak sigal riigil olema

+60
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Juba teemaalgatuse esimene lause on läbinisti vale – Zelenskõist ei ole TEHTUD kangelast. Ka ei ole teda kuhugi TÕSTETUD.  Küll võib öelda, et Putini Venemaa algatud sõda (mitte TEKKINUD olukord) on teinud Ukraina vaba rahva ja riigi presidendist okupantide vastu sõdiva rahva presidendi. See, et tema rahvas ja tema ise on selles olukorras kangelaslikult käitunud, on igaühele ilma mingi lisapromotagi näha.

Enne presidendiks saamist oli Zelenskõi näitleja, kes mängis naljaseriaalis presidenti. Kui meil sarnane president valitaks, oleks kah kihistajaid ja kiunujaid, et mis see kloun sinna ronis. Madala mõttemaailma ja intelligentsiga inimeste põhiomadused, paraku, ongi halvustamissoov ja kadedus. Ja selliseid leidub käputäis iga rahva hulgas.

Nagu neidki, kes tuiavad rusikas taskus ning loodavad, et äkki võim vahetub ja batuška tsar teeb pai ja annab priilt paksema pekiviilu leivale.

Selliste postituste puhul on mul kahju, et teemaalgataja kasutajanime näeb ainult ajaviiteteemades. Vastikud on sellised “oh ma olen nii kaval ja halvustan ukrainlasi nii peene võttega” postitused.

+43
-6
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kui Ukrainas teda enne sõda ei hinnatud, siis seletad äkki, kuidas ta presidendiks sai?

Oli kaks kandidaati, kellest üks oli eelmine president ja tema tegudest oli rahval kõrini. Želenskõisse rahval ju erilist usku polnudki, aga tema telekanali boss rahastas ta kampaaniat hästi pluss ta oli varem mänginud presidenti ja rahvast naerutanud. Poliitasjatundjate sõnul valisid osad inimesed tema rolli, aga suurem osa andis lihtsalt protestiks hääle talle, et teine kandidaat ei saaks. Presidendina ta siiski oma rahva austust ära ei teeninud, öeldi et samasugune kui eelmine. Kuniks tuli sõda. Palju kohalik rahvas teda nüüd rohkem austab, ei tea, aga välismeedia armastab. Samas ka eelmine president on kohapeal ja sõdib, kuigi on juba vana mees. Temast nii palju ei kirjutata.

+11
-26
Please wait...

Postitas:
Kägu

Jah, sellepärast, et ta ei võtnud vastu usa ärajooksmisettepanekut ja juhib “operatsiooni” vastupanu, on ta ka ukrainlaste endi seas palju populaarsem kui kunagi enne, suvalisest telekoomikust sai päris president nende jaoks. Ja maailm sai üldse teada, kes ta selline on. Sulle tundub, et pole ära teeninud või?

+38
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Nüüd on näha, mis puust mees tehtud on. Mingiks “seksisümboliks” oskab teda küll ainult kremli troll tituleerida.

+18
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kriisides selgub inimeste olemus. Usun, et keegi poleks arvanud, et juuraharidusega ja “tantsud tähtedega” saate võitnud koomikust näitlejast kasvab maailma kõige ausam, targem, andekam, inspireerivam, julgem, innustavam, ennastsalgavam ja parem president, liider igas mõttes. Mitte ühelgi riigil maailmas ei ole praegu ühtki liidrit, kes oleks tema vääriline, nii õigel kohal sellisel üliraskel, kõige raskemal ajal üldse.

Ja tema vastas laua taga (metafoor) istuvad kokutavad ja enda imidžit upitavad, valmispoliitikat teostavad omakasupüüdlikud ja arad riigijuhid, kel pole ei julgust ega ausust. Kes ikka aina arutavad, kohtuvad, suruvad kätt ja “on solidaarsed ukraina rahvaga” samal ajal kui mitusada tuhat inimest Mariupolis nälga ja janusse surevad… Vastik vene kääbus aga (siit perekoolist parim omadussõna selle sõjardi kohta) on tema totaalne vastand – tegelikult see, kes praegu maailma pilkealune ja suurim naeruväärsus on – peidab end tuumavarjendis ja alandab oma kindrale ja alluvaid igal sammul…

Ukraina rahvas tervikuna on ära teeninud terve maailma imetluse. Tegelikult tuletavad nad meile meelde, millised me ise olime, kui oma vabaduse eest võitlesime. Hea lääne elu on meidki uinutanud, teinud alalhoidlikuks, saamatuks ja omakasupüüdlikuks, nüüd oleme ukrainlaste väga raske ohvri abil meenutamas seda, milleks meie isegi ehk võimelised oleme. Olen väga tänulik ka meie peaministrile (kelle parteid ma muidu ammu toetanud pole), tema töö välispoliitikas on täiesti imetlusväärne ja ta on ennast näidanud praegu ühe tugevaima juhina Euroopas. Praeguses olukorras näeme kõik kõige paremini, kes oskavad tõesti  rahvast juhtida ja kes ainult vinguda ja praalida, ise midagi tegemata ja kes ainult mullikesi ja ümmargust juttu suust välja puhuda.

+51
-5
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kuskil oli video(vist maalehe fb-s) kus odessalased ajasid liiva kotti ja smal jala laulsid ukraine rahvuslaule. Te kujutate päriselt sellist olukorda ette? Lisaks Zelenskõile on iga ukrainlane kangelane. Ma ei kujta ette seda olukorda kus ma Pärnu rannas ajan liiva kotti kaitsevallide jaoks. Kuradi venelased, haiged okupandid

+38
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Siin on jah küsimus selles, et mitte temast pole tehtud kangelast vaid ta käitubki kangelaslikult ja inspireerivalt. Selle staatuse on ta välja teeninud mastaapselt suurema riigi rünnaku vastu oma maa kaitset juhtides nii riigis sees kui rahvusvaheliselt. Seksisümboliks nimetamine on ka minu meelest kohatu.

+33
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Sest tema käitumine on austusväärt, julge ja lihtsalt mehelik. Mingist halvustavast “seksisümbolist” on asi kaugel, ka maailma mehed austavad teda ja ukraina rahvast mehelikkuse ja patriootlikkuse eest. Mina, käsi südamel, poleks 3 nädalat tagasi osanud otsekohe öeldagi,  mis Ukraina presidendi nimi on, nüüd küll seda probleemi pole.

+24
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ja teemaalgataja on vastand- arg ja salatseja ussitaja, postitada oma teema anonüümikuna Hobinurka, et ajaviiteteemas tema “nimi” määritud ei saaks ja meelde ei jääks ebapopulaarse teemaga seoses.

+18
-6
Please wait...

Postitas:
Kägu

Seksisümboliks tituleeriti ta eesti ajakirjanduses. Oli mingi artikkel sellise pealkirjaga. Sisu isegi ei tea, kuna ei avanud seda.

+2
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

https://naine.ohtuleht.ee/1057748/ussikeeled-ukraina-president-volodomor-zelenskoi-kui-uus-seksisumbol-mis-on-tema-fenomeni-taga

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Täpsustan. Maailma meedias on ta sõja algusest seksisümboliks tituleeritud.

+1
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Zelenskõi heroiseerimine ajakirjanduses on hobi?!?!? Kui kõrgelt need lugupeetud moderaatorid kukkunud on, et midagi sellist tuletada …

+12
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Zelenskõi heroiseerimine ajakirjanduses on hobi?!?!? Kui kõrgelt need lugupeetud moderaatorid kukkunud on, et midagi sellist tuletada …

No teine võimalus oleks olnud pereelu ja suhted… parem siis juba hobi 🤣

+1
-9
Please wait...

Postitas:
Kägu

Moderaatorid ei puutu asjasse, teemaalgataja ise ei julge oma nägu näidata ja tegi meelega teema Käo alt.

+11
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Moderaatorid ei puutu asjasse, teemaalgataja ise ei julge oma nägu näidata ja tegi meelega teema Käo alt.

Tegin hobinurka seepärast, et linkisin teemaalgatusse artikli. Eelmisel korral, kui artikli põhjal arutlesin, tõsteti mu teema hobinurka. Võta siis kinni, kus see olema peab!

+6
-11
Please wait...

Postitas:
Kägu

Enne presidendiks saamist oli Zelenskõi näitleja, kes mängis naljaseriaalis presidenti. Kui meil sarnane president valitaks, oleks kah kihistajaid ja kiunujaid, et mis see kloun sinna ronis. Madala mõttemaailma ja intelligentsiga inimeste põhiomadused, paraku, ongi halvustamissoov ja kadedus. Ja selliseid leidub käputäis iga rahva hulgas.

Jah, kindlasti saaks ka Henrik Normann või Märt Avandi rahvalt üksjagu hääli, kui rahvale valida anda. Kas neis aga presidendimaterjali oleks, see on teine teema. Ajaklirjandus suudaks ilmselt neistki poliitilised kangelased maalida…

+3
-15
Please wait...

Näitan 30 postitust - vahemik 1 kuni 30 (kokku 88 )

Esileht Ajaviite- ja muud jutud Zelenskõi heroiseerimine ajakirjanduses