Esileht Imetamine Tihe söömine ja viril olek Vastus teemale: Tihe söömine ja viril olek

Postitas:

Kuni kuu aega võib minna selle piima tellimisperioodi peale, mistõttu võib laps ka esimese elukuuga väga vähe kaalus juurde võtta. Tänapäeva arstid ei tee sellest suuurt numbrit, vanakooli arstid käskiksid kohe segu juurde anda.

Jah, kuna tegu võib olla piima juurdetellimisega (beebi stimuleerib rinda tihti, et rind hakkaks talle rohkem piima tootma), siis ei tohi sellele vahele segada – las imeb nii tihti ja palju kui tahab. Tuleb lasta beebil teha oma rasket ja pingutavat (mis ka väsitab kohutavalt ja paneb virisema vahel), aga elutähtsat piima juurdetellimise tööd, ei tohi teda selles takistada.

Sest kui beebil lasta vähem imeda, kui ta tegelikult tahaks, siis “arvab” rind, et piima pole juurde vaja ja piimatootmise juurdekasvu asemel võib alata piimatootmise allakäik, mille tulemusena jääb beebil kõht veel tühjemaks jne.

Tihe kakamine esimestel elukuudel on täiesti normaalne. Lugematu arv kordi ööpäevas beebit muudkui kakast puhastada ja mähkmeid vahetada (sest jälle tuleb törts ja jälle törts – ka öösel) on küll tüütu, aga lohutuseks on see, et enamasti kakamine nii sagedaseks ei jää – mida aeg edasi, seda harvem hakkab rinnapiimal olev beebi kakama. Kui beebi just enne lisatoidu andmist saab veel ainult rinnapiima, siis võib lausa iga päev kakat mitte tullagi. Lisatoidu andmise algusega (kuna lisatoit jätab rohke seedumatut jääki) kakamine tavaliselt jälle sageneb.

0
0
Please wait...
To report this post you need to login first.