Esileht Beebi ja mitmikud lisatoiduga alustamine Vastus teemale: lisatoiduga alustamine

Postitas:

Oleneb. Näiteks meil soovitas lastearst alustada 4-kuuselt teelusikaotsa suuruste kogustega ja järk-järgult koguseid suurendada.

Eesmärk oli jõuda selleni et 6-kuuselt saaks beebi oma raua vajaduse kätte lisatoiduga.

Rinnapiim on hea aga seal on puudu K-vitamiinist, D-vitamiinist ja rauast. Rauavaegus on beebidele ohtlik asi. Rauapuudusel ei sünteesita piisavalt hemoglobiini, mis on vajalik hapniku transpordiks kudedesse. Ka aju vajab hapniku.

Üldiselt kusagil 4-8(10) kuud vanust on see ajaaken, kus beebi on nõus proovima uusi maitseid. Hiljem alustades võib juba rauast puudus olla ja laps lihast keelduda, vanem alles avastab et brokkoli tekitab gaase jne. Siis jamad vereproovide ja rauasiirupitega ja neid on ka erinevaid ning beebid taluvad neid erinevalt.

Mõnel beebil vajab ainuüksi lusikast söömine ja püree neelamine harjutamist. Teisel võib lapsevanem vajada aega, et osata alguses piisavalt siidjas ja vedel püree teha, kui poe omi ei soovi pakkuda.

Vastates teemaalgataja küsimusele, õige on nii, et 6-kuune sööb eakohast lisatoitu 2 toidukorda ja et selleni jõuda peaks alustama hiljemalt kohe peale 5. kuu sünnipäeva.

Ei taha ju keegi katsetada kuidas on beebi areng ja tervis rauapuuduse tingimustes.

0
-2
Please wait...
To report this post you need to login first.