Esileht Rasestumine ja lapse ootamine Teekond IVF’ini Vastus teemale: Teekond IVF’ini

Postitas:

Minul ja minu mehel samasugune lugu, ainult et selle vahega, et arst määras IVF põhjuseks mõlemapoolse viljatuse – lisaks siis on minul mitmeid aastat tagasi diagnoositud ja ravitud endometrioos. Mehel tuvastati samuti ainult 1% terveid seemnerakke. Ostsime mehele vitamiine Man+ Conception ja 2,5 kuuga tõusis tervete seemnerakkuda % 3%-ni. Nüüd sai mees veel meestearstilt ka ravimeid juurde (Vasonit retard ja Nolvadex-D) ning arst tõstis ka vitamiinide kogust 2x. On lootust, et ravi tulemusel tõuseb mehe rakkude % ja paraneb tervis veelgi, kuid meil vanus juba kolmekümnendate keskpaigas ja samuti enam oodata ei ole midagi – läheme sügisel IVF-le.

Seega soovin Sind julgustada, et asi ei ole nii hull, kui algul paistab. Mitmeid mehi on sarnase diagnoosiga (siin foorumites on mitmeid naised jaganud sarnaseid juhtumeid) ja IVF-ks on ka 1% materjali täiesti piisav, sest ejakulatsiooni käigus eraldub rakke miljoneid ja üheks IVF-ks läheb reaalselt käiku sama arv rakke, mis mahus munarakke saadi (kümne piires).
Ei soovita meest vahetada, vaid koos ikka raskustest läbi minna teineteist toetades ja küll need tulemused siis ka tulevad. Hoian teile pöidlaid ja endale ja oma mehele ka – meil elu esimene IVF tulemas oktoobris.

0
0
Please wait...
To report this post you need to login first.