Esileht Rasestumine ja lapse ootamine Teekond IVF’ini Vastus teemale: Teekond IVF’ini

Postitas:

Tere

Minu teekond IVF-ini:

Mul on eelnevast suhtest 14a ja 11a laps. Uuel elukaaslasel lapsi ei ole. Alustasime pesamuna planeerimisega 2014 aastal. Kuna kuidagi ei õnnestunud käisime ka viljatusarstil kontrollis (kuskil 2015 september), sealt miskit hullu ei avastatud. Arst soovitas veel aastakese loomulikult proovida.

Juuli 2016 algasid mul kohutavad kõhuvalud ja avastasin, et rasedustest positiivne. Läksin arstile ja selgus, et emakaväline/emakanurga rasedus. See katkestati süstiga ja käisin kuid kontrollis, et see ikka kaoks.

September 2017 käisin laparoskoopias, kuna olid imelikud kõhuvalud vahepeal ja arst soovis munajuhasi kontrollida. Avastati, et üks munajuha on täielikult ummistunud tänu emakavälisele ja teises ja kõhuõõnes piisavalt palju liiteid. Eemaldati niipalju liiteid, kui võimalik. Munajuhad jäid mõlemad siiski alles. Mingil imelisel kombel ka kõhuvalud kadusid.

Arst soovis, et 6kuud prooviksime taas loomulikult.

August 2018 alustasime IVF-i teekonnaga täielikult ehk hakkasin süstima. Peale punktsiooni tekkis mul hüpperi oht ja siirdamine otsustati ära jätta.

Muidu saadi 35foliikulit, millest omakorda 19 munarakku. Need siis pandi arenema ja külma saadi 11 kuue päevast blastot(embrüot).

Nüüdseks mul viis külmaringi olnud(viimane käsil).

Alati on siirdatud üks, kuna arst ei ole nõus üle ühe.

1.Ei pesastunud
2.Ei pesastunud
3.Ei pesastunud
4.Peetus (tableti abort)
5.Siirdamine toimus 16.08 ja arst andis mõista,et ei õnnestu(emaka limaskest oleks võinud paksem olla).

S.H (32)

0
-2
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 2 korda. Täpsemalt 19.08 09:47; 19.08 17:16;
To report this post you need to login first.