Esileht Rasestumine ja lapse ootamine Augusti triibupüüdjad 2019 Vastus teemale: Augusti triibupüüdjad 2019

Postitas:

Elli-Ly raporteerib:

Arsti juures käidud – Dr Sekavin siis mul. Jään oma senise päevadelugemise süsteemi juurde, sest küsisin üle ja arst ütles, et ikka vererohketest päevadest alates algab tsükkel. Õnneks tänaseks oli enasti mul juba puhas plats, päevad lõppesid kenasti õigeks ajaks ???? Vaatas mu üle, pealtnäha kõik korras. Algselt vaatas murelikult, et folliikule pole kummaski munasarjas näha, aga siis meenus talle, et mul ju just algas uus tsükkel, et kõik on täpselt nii nagu olema peaks! Tore!

Võttis tavapärased proovid suguhaigustele ja PAP-testiks, nagu ikka võetakse ja kutsus tagasi mu vahetult enne OVi ehk uuesti lähen siis 27ndal (kui just OV varem ei üllata, aga vaevalt). Mehele kirjutas saatekirja ja eks me siis lähipäevil katsume mehega mingi arstiaja kirja saada (lähme kohe peale tööd maale ja jooksujalu tee peal ei taha sellistest asjadest rääkida, ammugi siis mitte külas olles). Seda enam, et aja panekul peame arvestama mehe töögraafikuga ja lisaks püüaks siiski saada aja nii, et see 3-4 päeva tsölibaati ei langeks täpselt OV ajale. NB! Samasugust tsölibaati proovin pakkuda mehele ka see tsükkel enne OVi ???? Ja kui arst ja/või testid kinnitavad peagi algavat OVi, siis las saadab oma sõdurid täie pauguga sisse ????

Aa, ja minu jaoks hetkel kõige hirmutavam asi. Arst andis kaasa ka LAP infolehe, mis mind ootab ees, kui mul ikkagi ise ei õnnestu rasestuda. LAP siis puhtalt selle pärast, et ülikooli esimesel aastal sain tollaselt värskelt peiksilt endale klamüüdia, mis sai samakiirelt välja ravitud, kui ma ta sain (peale vahekorda u paar päeva hiljem käisin igaks juhuks arsti juures, nädal hiljem sain analüüsi vastused + kohe ravi peale ja sellest kahe nädala pärast tehtud järeltest näitas, et kõik juba korras).

Arst muidugi rõhutas, et kuna ma noor ja et tema meelest on aasta nii lühike aeg proovimiseks, siis võiksin ma julgelt vähemalt 1a veel proovida (ehk 2 a kokku), enne kui hakkan LAPile minema või midagi muud tõsisemat tegema. Loomulikult analüüse jms võime praegust teha, aga tõsisemate sammudega siiski võiksime oodata. Kui just nüüd konkreetset põhjust välja ei tule, miks õnnestumine peaks olema küsitav… Ta ütles, et aega pannes peaksingi arvestama, et mehe analüüsi vastused peaksid kindlasti olema enne ära tulnud ehk aega ma ei paneks enne novembrit, aga tema soovituste kohaselt võiskin LAPil käigu ikkagi lükata järgmisse aastasse (suvi-sügis).

Esimese hooga kuulan selles osas kindlasti arsti, sest ega naljalt sinna LAPile minna ei taha küll. Eks uuel aastal mõtlen edasi, et kui ikka 1,5 aastaga samuti ei õnnestu ja mehel kõik korras, siis kas on pointi oodata veel pool aastakest lihtsalt selle pärast, et “noh, võiks”?

Ja lisaks vaatas ta perearsti poolt tehtud analüüse, ütles, et kuna mingi näit T4? on täiesti korras, et siis pole otsest põhjust ka teiste näitudega midagi peale hakata. TSH oli mul muidu 3,04 ja see teine kilnäärme hormoon oli ka suurem kui tarvis, aga tema neis näitudes erilist probleemi küll ei näinud. Ütles vaid, et ma võin L-tyroksini? võtta pool tablakat päevas, kuid see ei ole mingi must-be. Ühesõnaga, et pigem enda meelerahuks võin ju võtta…

Kuna ma siiani nagunii ilma selliste ravimiteta proovinud ja õnnestunud pole, mõtlesin siiski selle ravimi kasuks otsutada. Paraku jäi arsti juures see üle täpsustamata ja apteeki minnes sain teada, et tegu ju retseptiravimiga (tegelikult teadsin enne, aga too moment ei mõelnud asjale üldse). Ja loomulikult minu nimel retsepti sellele ei olnud. Seega nüüd mõtlengi, et las ta ehk olla ja järgmisel nädalal tagasi minnes küsin uuesti selle kohta? Või peaksin siiski proovimise eesmärgil kohe arsti tüütama, et ta selle retsepti mulle kirjutaks ja ma juba praegust oma TSH näidu parendamisele saaksin kaasa aidata?

Oeh. Pikk ja segane tekst sai otse puusalt tulistatud emotsioonide põhjal, aga keda huvitab, siis vast saate aimu, mis olukord mul hetkel on.

Elli-Ly

Eks see arvestus ole ka individuaalne arvan. Minul puhul arvestab esimesest päevast, aga ehk ka sellepärast , et minul pole üldjuhul ka mitmeid päevi kestvaid määrimisi(arst teab minu alumist korrast juba oma 15 a. peaaegu????) vaid kohe korralikult ikka suht, ehk sellest minu puhul nii ???????? aga see selleks.
Tore, et asi Sinul liikuma hakkab. Miul tema juurde aeg 28 august???? ootan huviga, mis minust saab????

+1
0
Please wait...
To report this post you need to login first.