Esileht Kodunurk Kus elada vanemas eas ? Vastus teemale: Kus elada vanemas eas ?

Postitas:

Võtaks ka sõna. Kõigepealt tahan öelda, et teemaalgatuses sa ütlesid, et viskaks vana kraami minema. Seda küll ei soovita, vii uuskasutuskeskusesse oma vanad asjad, kõik vidinad taldrikutest mööblini välja. Tänapäeval ei visata asju niisama enam ära. Või mujale anna või kuulita või müü.
Siis kui sa tingimata Tallinnas elama ei pea, on terve Eesti teie ees lahti. Jääb üle vaid uurima hakata erinevaid kohti ja variante. Kuskilt ikka saate alustada, et mis südamelähedasem on.
Toon kaks näidet oma tuttavatest-sugulastest. Üks läks oma majast korterisse(küll lahkuminekuga seoses, aga samaealine). Talle meeldis väga viimase hetkeni oma maja ja aed, kust ta lahkuma pidi. Ja mingi aeg hiljem leidis ta korteri(poole maja raha eest) osa vist võttis laenu juurde ka. Koreter oli hea planeeringuga, esimene korrus ja kolm tuba ja suur terass koos muruplatsiga nö oma sisehooviga, mille suurus võis olla u 40 ruutu.
Teine oli 62 aastane paar, kes läksid pensile ja kolisid linnakorterist (mitte tallinn) just maale, ehk väikelinna, kuhu ostsid väikese maja. Just korteri hinna eest. 6 a tagasi ja siis maksis see 30 000 eurot. Maja on nii 80 ruutu. Viilkatusega, ehitatud nii 50 a tagasi, korralik ja soojapidav, hea ahi ja pliit, aias korralik garaaz ja kuur ja saunamajake. Majas 3 tuba. Üks ahi, mida esikust köetakse ja ulatub kahte tuppa. Ühks tuba köetav pliidiga. Väga ökonoomne. Nad on nii rahul.

+11
0
Please wait...
To report this post you need to login first.