Esileht Imetamine Ei taha et piim otsa saaks :( Vastus teemale: Ei taha et piim otsa saaks :(

Postitas:

Pane laps tihti rinnale. Peaks piima juurde tulema.

Jah, väikeste imikute puhul kehtib see soovitus küll, aga pooleaastane suudab juba pikemaid söögivahesid pidada (sest on suurem), huvitub ärkveloleku ajal ka kõigest muust kui söömine, saab lisatoitu ka. Seega ei pruugi laps enam tahtagi väga tihti imeda.

Üldiselt ongi nii,et kui oled juba pikemalt imetanud – siis on rinnad pehmed, ei ole enam piimast tuntavalt pungil nagu esimestel kuudel peale sünnitust. Ei, rindade pehmus ei näita tingimata seda, et piim hakkas otsa saama. Tavaliselt on pikal imetamisel ikka just vastupidi – piimatootmine ei taha kuidagi lõppeda, isegi siis, kui lõpuks võõrutad, käib rindades veel mitu kuud piimatootmine edasi, kuigi rinnad on pehmed.

Määrav on jah see, kas laps on rahul ja kasvab normaalselt. Esimesel poolaastal kasvavad rinnapiimalapsed rohkem, teisel poolaaastal jäävad kaaluiibed väiksemaks – kui kaaluiive on normaalsetes piirides ja laps on rahul, pole muretsemiseks mingit põhjust. Imeta aga rõõmsalt edasi! Pooleaastasel tuleb osa kaloreid juba ka lisatoidust (puder-püree), muidugi.

0
0
Please wait...
To report this post you need to login first.