Esileht Tööelu, raha ja seadused. Topelt kodulaen Vastus teemale: Topelt kodulaen

Postitas:

Kui ostad teise kinnisvara oma pereliikmetele kasutamiseks, siis saad teise kodulaenu. Näiteks kui laps käib teises linnas koolis ja ostad sinna korteri, et lapsel oleks kus elada, siis vastab kodulaenu tingimustele. Eks sa võid ju pangas öelda, et praeguse kodulaenuga ostetud korteris elab lisaks su eelmisele elukaaslasele ka su laps. Siis ei tohiks probleeme olla.

Aga… kui võtad teise kodulaenu, pead arvestama märkimisväärselt suurema omaosalusega. SEB oli mulle igati nõus teist kodulaenu andma, aga sealjuures oli teise kinnisvara soetamiseks soovitud omaosalus 40%. Oleks olnud 20%, oleks see raha mul olemas olnud ja olekski selle teise laenuga korteri soetanud. Aga kuna pool oli puudu, siis mõtlen ja kogun nüüd 🙂

Muide, selle esimese laenu makse arvestavad nad ilmselt täies mahus sinu kanda olevana, seega su sissetulekutest peab saama teenindada mõlemat laenu ja pole vahet, et tegelikult võibolla maksab eks seda esimest laenu täiesti üksinda.

Õiget nõu annavad need, kes soovitavad vara ja kohustused kenasti enne ära jagada, esimene laen eksile täies mahus üle anda ja alles siis hakata oma kinnisvara soetamist plaanima.

0
0
Please wait...
To report this post you need to login first.