Esileht Väikelaps Mis aitaks? Vastus teemale: Mis aitaks?

Postitas:

Aga kas on räägitud lasteaia direktoriga? Kas probleem on ainult sinul või ka teistel vanematel (st kas konflikt on kahe lapse vahel või suurem?). Oled kindel, et sinu laps ei ole provokaator (õpetajate suhtumine võib sellele viidata, et üleüldist probleemi pole, vaid kahe lapse vaheline kisklemine. Kuigi täiskasvanute puhul me räägime, et provokatsioonile ei tohi alluda, ei saa sa sama kainet käitumist 4aastaselt oodata).

Sinu asi ei ole teise laspevanemaga ajsu klaarida. pöördu lasteaia juhtkonna poole, nemad selgitagu olukord välja, sh miks õpetaja “leigelt” suhtub (et kas probleemi polegi ja paisutad üle või on probleem ja õpetaja ei tegutse).

On ju suur vahe, kas kord kuus on mingi intsident või mitu korda nädalas. Lastel tõesti tuleb kaklemist ette ja ei ole mõtet teha nägu, et 4-5aastased suudavad igas situatsioonis emotsioone vaos hoida või et õpetaja suudab alati vahele joosta, kuid hinnata tulebki sellest seisukohast, et kui tihti seda juhtub ja mis olukordades. Kui mõneks ajaks on rahu ja siis kiskleb edasi – jääbki mulje, et vahel tuleb konflikti ette. Vahel tulebki laste vahel konflikte ette.

Tuletan meelde, et sind ju tegelikult ei ole olukordade juures ja tead ainult oma lapse kirjeldust olukorrast.

Meil tuli sel aastal ka rühma uus laps ja esimesed 2 kuud laps koguaeg rääkis mulle, et see uus laps kiusab teda, lööb jne. Kui läksin õpetajaga rääkima, siis õpetaja tegi suured silmad – et jah, paar korda on mõnda teist last löönud (aga mitte süsteemselt), aga minu lapsega pole kordagi konflikti olnud. Järeldasin sellest, et mu lapsele lihtsalt need intsidendid jätsin nö sügavama emotsiooni. Mingi hetk ta enam ei rääkinud seda juttu vaid hoopis räägib, et seesama uus poiss on tema sõber.

Õpetajaid on 3. Nad on lastega samas ruumis ja näevad-teavad. Midagi pole mulle rääkinud need õpetajad, vaid mu enda laps rääkis. Lapse jutu kohaselt toimub löömine ka õpetajate ees ja õpetajad ei astu vahele, ei keela lööjat. Teevad nägu, et miskit pole olnud. Kui küsid probleemi kohta siis nad ei eita löömist, aga ei lahenda ka. Täiskasvanud naise jaoks ilmselt ei ole 4aastase poolt laks vastu pead suurem asi, kuid teise 4aastase poolt 4aastase lapse pihta=sama, mis saaks peksa omasuuruselt-omaraskuselt täiskasvanult. Õpetaja väidab, et pähe ja kaela pihta laksude saamine rusikas käega pole ohtlik lapse tervisele. Mu laps on koju tulnud hammustused kätel, küünejälg ninal, sinikad põlvedel, seljal ja kõhul. Pähelöömine ja selja tagant lükkamine on viimase aja teema olnud. Õpetaja vestles teise lapsevanemaga minu palvel, kuid päev pärast õpetajaga vestlust, sai mu laps jälle löögi pähe sellelt lapselt. Löök pähe, see pole enam niisama laste konflikt. See on juba õrna piirkonna tahtlik vigastamine. Ma ei saa aru, kas õpetajad ei või isegi vahele astuda kui näevad või miks seda ei tehta. Minu lapse sõnul kui see laps teda lööb, õpetaja lööjat ei keela, kui ta hakkab nutma ja alati hakkab, ei lohutata teda ka. Kui ta on proovinud end kaitstes vastu lüüa, keelatakse hoopis teda. Väga huvitav õpetamisstiil igatahes.

0
0
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 5 korda. Täpsemalt 28.11 02:54; 29.11 21:05; 29.11 21:27; 29.11 21:40; 30.11 09:28;
To report this post you need to login first.