Esileht Kodunurk Kuidas keeta korralikku puljongit ja teha pasteeti? Vastus teemale: Kuidas keeta korralikku puljongit ja teha pasteeti?

Postitas:

Kiirkeetjas lasen enne ometi ilma kaaneta keema puljongi, riisun veel vahu ära, siis maitseained, kaas peale ja rõhk sisse! Kontide röstimine vähendab vahu tehet ka märgatavalt, see on toore liha keetmise teema.
Ka minu kogemus on see, et puljong ei saa kupatatud ja läbipestud kontidest enam nii maitsekas, parem on korralikult vahtu koorida. Koorid vahu, siis alles maitsetaimed ja vürtsid jne sisse.
Vahukulbiks on selline peene võrguga, ma ei saa aru sellest vanaaegsest suurte aukudega vahukulbist, kust kõik jamps läbi jookseb…

See MKR pasteediretsept on kindlasti siidine ja üliluksuslik, aga kui kanamaksa on retseptis vähemus ja vähemalt kaalus sama palju on võid ja vahukoort, siis kui maksapasteet ta on 🙂 ma paneks lihakraami rohkem ja täisrasvast koort natuke vähendaks. Vanaema ei toppinud sealiha-maksapasteedile kohe kindlasti koort sisse ja ise ka seda ei tee, aga hea maitseb see mkr retsepti järgi pasteet kindlasti.

0
0
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 4 korda. Täpsemalt 01.12 13:40; 02.12 10:34; 03.12 10:33; 03.12 13:06;
To report this post you need to login first.